Author Topic: USR-PLUS la guvernare?  (Read 32 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ggtop

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 34
    • View Profile
USR-PLUS la guvernare?
« on: 11 September 2019, 02:13 »
Suna frumos pe hartie ce promite alianta USR-PLUS privind reformele in educatie, sanatate, munca, justitie, securitate, administratie, afaceri, agricultura, industrie, cultura , infrastructura etc.   
Pacat ca in realitate nu o sa faca nimic.
Pentru ca nu vor castiga niciodata alegerile si nu vor ajunge niciodata la guvernare.
N-au sprijin in teritoriu, nici influenta, nici resurse sau sustinere.
Am impresia ca USR-PLUS atinteste doar Bucurestiul si strict cateva orase mai dezvoltate, in rest Dumnezeu cu mila ca alea vor ramane si peste 50 ani sub controlul mafiotilor si baronilor locali din PSD.

Si chiar daca ar castiga alegerile printr-o minune si vor ocupa 60% din parlament si vor alcatui un guvern cu Ciolos prim-ministru, eu va spun ca astia nu vor fi capabili sa guverneze.
Se vor lovi de toata birocratia si de institutiile predominant PSD-iste care le vor pune bete-n roate de la politie pana la medici, profesori, ghiseisti, maturatori si paznici care chiar nu vor sa munceasca competent ca-n occident. Se vor lovi de toate primariile PSD-iste si cele PNL-iste care au sprijin financiar din partea mafiotilor, securistilor si interlopilor care conduc de facto aceasta tara. 
Se vor lovi inclusiv de interesele strainilor care vor ca aceasta tara sa ramana saraca si o piata de desfacere profitabila care sa furnizeze forta de munca ieftina si resurse si terenuri moca.
Se vor lovi de populatia nesimtita si de meltenismul romanesc care va refuza sa respecte legile , principile si valorile morale  europene. 
Ce credeti ca o sa faca? Ca o sa faca din Romania o tara europeana dezvoltata peste noapte? Ca o sa aresteze sute sau mii de mafioti si interlopi care sunt ei insisi sistemul  ? 
Si chiar daca ar face-o, ce ar pune in loc?
Avand in vedere ca statul nu mai are bani si e supraindatorat peste cap pentru urmatorii zeci de ani, iar milioane de tineri   emigreaza si imigrantii ocolesc aceasta tara , produsele de baza le ai din import,  ai mai multi consumatori decat producatori (pensionari, asistati sociali, bugetari, dusi in carca catorva privati platiti mizerabil si suprataxati), inflatia tot creste,   nu stiu cum ar putea USR-PLUS sa mai modernizeze Romania. 
Mai mult de cateva luni, hai un an nu cred ca vor rezista la guvernare si vor demisiona rusinos pentru ca vor fi prea incapabili sa administreze o tara deja falimentata si vor da vina pe greaua mostenire PSD.

Rezultatele alegerilor legislative de anul viitor se anunta groaznice pentru ca niciun partid nu va obtine destule procente pentru a alcatui un guvern.
Daca partidele vor candida individual, rezultatele se anunta teribile:
PSD - 20%
PNL-20%
USR-PLUS-20%.
Cu procentele astea nu poti sa alcatuiesti un guvern.
Asa ca din ianuarie 2020 se va ajunge inevitabil la formarea a doua mari aliante, una de centru stanga (PSD-PRO-ALDE-PNT-PRU) ,  cealalta de centru dreapta ( PNL-PMP-USR-PLUS-UDMR).   
Cert e ca nu o sa avem un guvern functionabil care sa faca ceva care sa ne scoata din faliment fiindca tot se va ajunge la divergente si lupte pentru putere.

Probabil ca nu se va ajunge la ceva concludent in urma negocierilor  si Iohannis va ajunge sa numeasca un guvern tehnocrat.
Mai departe nu stiu, globul meu de cristal e stricat, dar parca vad ceva uniforme cu camuflaj si parade militare, un fel de dictatura militara ca-n Egipt. N-am idee daca trupele sunt romanesti .....sau rusesti.
Dar la cat de mult s-a destabilizat si divizat Uniunea Europeana intre progresisti si nationalisti eurosceptici  si la cat de falimentata e Romania in urma guvernarii PSD (care a avut clar un caracter anti-european si rusofil), nu m-ar mira sa ajungem sub influenta si chiar sub controlul Rusiei. 
Cert e   viitorul tarii asteia se anunta maroniu.
Cand economia e la pamant, inflatia creste, tinerii emigreaza, productia e falimentata, investitorii te evita, companiile private pe picior de plecare, nu stiu cum poti sa te astepti ca aceasta tara sa mai aiba un viitor luminos.
Nu stiu cum poti ca roman idealist sa mai ai speranta ca se va face ceva in aceasta tara asta.
Indiferent ce o sa se intample o sa fie rau! 


Sfatul meu: emigrati cat mai puteti!