General Stuff => Politică => Topic started by: oldshooterman on 21 May 2018, 11:04

Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 21 May 2018, 11:04
Nicolas Maduro wins Venezuela presidential election (http://www.dw.com/en/nicolas-maduro-wins-venezuela-presidential-election/a-43864318) Maduro a castigat cu un avans semnificativ fata de urmatorul candidat de pe lista, desi Venezuela se confrunta cu probleme socio-economice grave.
Trump, South Korean leader commiserate over upcoming summit (https://www.washingtonpost.com/politics/trump-south-korean-leader-commiserate-over-upcoming-summit/2018/05/20/809f5812-5c3e-11e8-9ee3-49d6d4814c4c_story.html?utm_term=.1eb885a081c4) Americanii incearca sa-si asigure un rezultat clar in urma intalnirii dintre cei doui lideri.
Iran says Europe's support for nuclear deal not enough (https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-zarif/iran-says-europes-support-for-nuclear-deal-not-enough-idUSKCN1IL0K0) Mari firme europene se retrag din Iran in urma presiunilor facute de americani.
Chinese air force lands long-range bombers on island in disputed South China Sea (https://www.independent.co.uk/news/world/asia/china-air-force-long-range-bombers-island-disputed-south-china-sea-a8359516.html) China isi intereste prezenta militara in Marea Chinei de Sud.
EU economies hit by collapse in investment (https://www.euractiv.com/section/economy-jobs/news/eu-economies-hit-by-collapse-in-investment-new-data-shows/) Nivelul investitiilor a scazut in special in estul si sudul UE.
US, China tentatively agree on ending American trade deficit: White House (http://www.foxnews.com/politics/2018/05/19/us-china-tentatively-agree-on-ending-american-trade-deficit-white-house.html) Americanii au primit ceva promisiuni de la chinezi in sensul ca acestia vor cumpara mai multe produse americane, pentru a micsora deficitul comercial.
 
Title: Re: World Headline News
Post by: oldshooterman on 24 May 2018, 22:04
White House pulls out of summit with North Korea's Kim Jong Un (http://www.foxnews.com/politics/2018/05/24/white-house-pulls-out-summit-with-north-koreas-kim-jong-un.html)
"“You talk about your nuclear capabilities, but ours are so massive and powerful that I pray to God they will never have to be used,” Trump wrote to Kim."

Post Merge: 25 May 2018, 11:40
London Metal Exchange Explores Trading Futures in Yuan Instead of USD (https://goldsilver.com/blog/london-metal-exchange-explores-trading-futures-in-yuan-instead-of-usd/)
"A metals futures contract denominated in Chinese currency may soon be launched at the London Metal Exchange (LME), according to the exchange chief executive, Matthew Chamberlain."
Title: World Headline News
Post by: alexneo on 25 May 2018, 14:53
Hai bre cu threadul despre Trump cat e calda treaba :D
Eu unul sper sa revină asupra deciziei, altfel am o presimțire ca relațiile vor lua o întorsătură spre mult mai nasol.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 25 May 2018, 16:20
De ce nu deschizi tu un thread despre Trump? Eu n-am inspiratie asupra titlului. ;D
Atmosfera se incalzeste repede pe mai multe fronturi, datorita actiunilor americanilor.

"A full-blown war could soon be more likely than ever." (The SUN)

Title: World Headline News
Post by: alexneo on 25 May 2018, 16:31
Hectic day at the office :)
Si am zis sa nu ii iau din placere lui Herr Monier :P
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 25 May 2018, 22:34
”Toată lumea joacă jocuri” (https://observator.tv/extern/donald-trump-nou-mesaj-summit-kim-jong-un-254587.html)
"Donald Trump, nou mesaj pe Twitter despre un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un: 'Ar putea să fie chiar pe 12'."
La doar o zi dupa ce a anulat intalnirea.  ;D
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 03 January 2019, 23:37
China face istorie prin aterizare pe partea îndepărtată a Lunii (https://arstechnica.com/science/2019/01/china-makes-history-by-landing-on-the-far-side-of-the-moon/)

"Declaring that it has opened a new chapter in lunar exploration, the China National Space Administration announced late Monday night that its Chang'e-4 lander had safely set down on the far side of the Moon. No spacecraft has ever made a soft landing there."
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 16 April 2019, 02:42
O tragedie imensa care afecteaza patrimoniul cultural al omenirii: Incendiu de proportii la Catedrala Notre Dame de Paris (https://www.cbsnews.com/live-news/notre-dame-cathedral-fire-paris-collapse-live-updates-today-2019-04-15/)
Title: World Headline News
Post by: Monier on 16 April 2019, 12:40
au facut-o de data asta! toate maimutele posibile din constructii, si toti dobitocii de acolo, chiar nu se plimba nimeni sa vada ca-i totul ok, chiar era o casa fara stapan??
..eu sunt ateu, daca aud ca varg & co dau foc la biserici, atunci ma bucur.

dar nu zeii nustiucare au muncit la arta aia, nu a coborat vreun arhitect din cer. acolo si-au dat viata si inima atatia oameni.

imbeciles
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 16 April 2019, 13:33
Notre Dame Cathedral in Paris on Fire, Worker Claims it Was “Deliberately” Started (https://summit.news/2019/04/15/notre-dame-cathedral-in-paris-on-fire-worker-claims-it-was-deliberately-started/)

"A surreal moment on Fox (https://twitter.com/tylermonroe7/status/1117860871215013889/video/1), Shepard Smith has to abruptly end an interview with a  French elected official who says about the Notre Dame fire that the "politically correct will try to tell you this is an accident.""

Parerea mea personala e ca "focul a fos pus".
Title: World Headline News
Post by: Megalomaniac on 17 April 2019, 14:36
Parerea mea personala e ca "focul a fos pus".

Prefectura politiei e literalmente vizavi, era slujba in momentul ala plus ca sarpanta (http://www.notredamedeparis.fr/la-cathedrale/architecture/la-charpente/) care s-a facut scrum era cel mai important obiectiv in contextul renovarilor, cu siguranta erau oameni, poate chiar si camere montate acolo. Plus ca alarma s-a dat in timpul slujbei de seara, cineva din personalul catedralei ar fi observat. Nu zic ca e imposibil dar e improbabil.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 17 April 2019, 19:39
Eu nu ma refer la ceva cocalar care s-a dus acolo cu chibrite si ziare ca sa dea foc la biserica dupa ce a fumat ceva prea tare pentru el. Suntem in 2019, an in care abunda tehnologia...

Alarma s-a dat "la primul fum". Idiotii aia de la PSI n-au gasit fumul care a declansat alarma? N-au gasit senzorul care a declansat alarma? Al doilea senzor s-a declansat dupa 23 minute, cand focul ardea ca o torta. Cat de imbecili au putut fi toti de acolo astfel incat sa nu observe nimeni nimic timp de 23 de minute, timp in care focul doar s-a amplificat si cantitatea de fum a crescut exponential (tinand cont si de faptul ca celor de la PSI le-au trebuit si lor cateva minute ca sa ajunga in zona senzorului care a declansat alarma si cica s-au mai si uitat prin jur)? Nu se poate pretinde ca ceva a luat foc, a facut fum, a declansat alarma, dupa care a disparut cand s-au dus fraierii de la PSI sa verifice si a reaparut in forta dupa 20+ minute!

La televiziunea franceza au explicat unii despre masurile exceptionale de protectie care se iau in asemenea cazuri (lucrari la obiective extrem de valoroase), de unde rezulta ca nu e usor sa apara un incendiu acolo si sa nu vada nimeni nimic decat cand e prea tarziu.

In schimb, daca intr-adevar a fost un accident care a produs daune care acum se evalueaza la ~100 de Miliarde de EURO (cat va costa reconstructia), inseamna ca absolut toti toti cei cu tangenta la problema nu sunt decat o adunatura de imbecili.

POLICE: 875 FRENCH CATHOLIC CHURCHES DESECRATED IN 2018 ALONE
"Despite this trend, MSM refuses to entertain possibility of Notre Dame blaze being intentional"
Title: World Headline News
Post by: Monier on 17 April 2019, 19:59
funny you say that,
pentru ca acum ma gandesc indiferent care-i cazul cu notre dame, majoritatea din preajma, de la presedinte la ultimul maturator de biserica franceza - sunt imbecili.
ca sa nu zic majoritatea europei care dintr-o data vrea sa salveze arabimea in timp ce isi distrug singuri tarile, aliantele si relatiile cu ai lor!
poate ca gresesc, dar eu nu cred in coincidente. insa pe de alta parte cred in existenta prostiei crancene, in special cand e vorba sa te bizui exclusiv pe dispozitive electronice.
.
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 18 April 2019, 07:40
100 de miliarde ? De unde ai scos asa ceva ? :D
Title: World Headline News
Post by: Dundee on 18 April 2019, 09:23
Citisem ca o familie bogata doneaza vreo 300 mil euro, ce mi s-a parut enorm pentru un acoperis. Dar 100 de miliarde...the fuck is this nonsense?
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 18 April 2019, 09:45
Eu zic ca mai usor cu pianul pe scari. Sa vedem intai clar banii la aia, ceva oficial, o lista de la minister. Am vazut ca toti dau din top ca la lautari, multe strigaturi. Mi se pare ca e multa agitatie ca sa acapareze imagine.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/gabriela-firea-a-anuntat-ca-va-dona-10-din-salariul-sau-pentru-reconstructia-catedralei-notre-dame-1114382
Title: World Headline News
Post by: Megalomaniac on 18 April 2019, 11:09
Pai nu vezi ca baetii vad numai conspiratii? Arabii? Asigurari? Conspiratii politice? Donald Trump care vrea sa resusciteze industria avioanelor-cisterna?
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 18 April 2019, 13:40
Suma de 100 de miliarde de euro a fost fost initial aruncata in presa, chiar in timpul incendiului. E evident ca si pe mine m-a socat. Inca nu s-au facut evaluari mai apropiate de realitate, dar deja s-au adunat din donatii ~1 miliard de EURO. Cateva miliarde o sa coste oricum, desi pare o cheltuiala uluitoare pentru o biserica. 8)
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 18 April 2019, 16:59
1 miliard adunat din vorbe ...e cam pe acolo. S-a publicat vreun extract de cont cu donatiile pana una alta ? A virat ghiolbanul ala 100 de mil si celalalt 200 de mil ?
Alta gluma:
Vuieste netul ca de ce nu dam banii in alta parte ?
Stiti bancul ?
Zice un terorist:
"Am sa omor 100 de romani si o blonda cu tzatze mari !"
" Bine boss ... dar de ce o blonda cu tzatze mari ?"
Morala ? Nimeni nu da 2 lei pe 100 de romani. La fel si cu donatiile pt refugiati, la buda in scoli, la clima, la plastic, etc. :D
--
Acum 3 zile s-a inecat in cacat o fetita intr-o buda de sat dintr-o scoala, s-a rupt cu ea podeaua. Cui ii pasa ? Doneaza cineva ceva ? Firea da 10% din salar pt Notre Dame si indeamna pe toti sa dam bani ca sa fie bine sa nu fie rau. :) Multa prostie si minciuna cat incape.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 18 April 2019, 18:27
The billionaires’ donations will turn Notre Dame into a monument to hypocrisy (https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/apr/18/billionaires-donations-notre-dame-france-inequality)

“As soon as gold in the coffer rings, the rescued soul to heaven springs.” ;D
Title: World Headline News
Post by: Monier on 18 April 2019, 21:02
fratilor, nu intelege nimeni care-i situatia de fapt?

poti aduna toti banii din lume, nu mai exista oameni pentru asa ceva, nu mai exista priceperea, ca sa nu zic meseriile respective.
si mai presus de tot, nu mai exista acel talent. acolo a fost arta bagata, din aceea FARA PRET.
NU BANI.
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 19 April 2019, 07:20
Doar nu crezi ca castelul Bran sau castelul Huniazilor ar fi arat asa cum arata acum ? Ar fi fost doar cateva ziduri de ruina si atat.
La fel si catedrala si cam toate monumentele care le stii. Nimic nu rezista man.
Catedrala a fost si in trecut bombardata, distrusa si refacuta. Majoritatea monumentelor sunt refacute, ce vezi tu e o "actualizare" a lor. La fel cu multe statui, picturi, fresca, etc. Toate ar fi junk complet fara restauratie.
Citeste si de catedrala, tot la 100 de ani au investit masiv in ea. Incerci sa pastrezi cat poti dar unde nu se poate, asta e. O sa fie tamplarie de lemn stratificat la geamuri cu sticla moderna pictata de studenti :) , o sa fie acoperis de lemn ignifug tratat, statuile le dau jos, le dau cu ghips murdar sa para vechi si le pun inapoi(sau pun unele asemanatoare :) ) , fierotanii sa intaresti peretii si tratezi piatra, mai o decorativa pe ici colo si voila... monumentul dainuie de 800 de ani.
Title: World Headline News
Post by: nimicinfinit on 19 April 2019, 08:19
Aparent la astea celebre se aplica tehnica originala: au sapat in piatra cu unghia? Sapa si acum cu unghia. Ba se fac si documentare cum racaie in pietricica si cat de implicati sunt ei in mare si in particular. Etc.

Bani sunt destui (deh, unghia sapatoare cu cheltuiala se tine ca doar asa se ajunge la cifrele astea halucinante)
Nu trebuie cine stie ce pricepere michelangeloiasca ca se reface ceva, nu se imagineaza ceva.
Evident daca se pune un lemnut se anunta ca au fost plantate 15 paduri...de catre voluntari. Etc.
Se topesc miliardele ca zapada mieilor.

Desigur doar pentru ca este vorba de ceva celebru. La alea mai amarate se intind cat au plapuma.


Title: World Headline News
Post by: Monier on 19 April 2019, 08:51
majoritatea lucrurilor vor arata diferit, Daca vor fi finalizate.

ma ingrozeste gandul ca laocoon si fii putea fi reparat de niste oameni din prezent. calitatea nu e aceeasi - la oameni.
btw, e o statuie (care a rezistat.). nu vreo cetate simpla cu ziduri groase - care oricum a fost primenita si intarita de-a lungul veacurilor.

..discutie fara rost, s-o lasam moarta.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 19 April 2019, 22:23
UPDATE on Notre Dame Fire: Here’s what we know about what started the fire (https://gellerreport.com/2019/04/notre-dame-fire-whatwe-know.html/)

"This 13th century timber frame was extremely protected. Each intervention is always accompanied by historians, architects, experts; no work is envisaged without extreme caution; no source of heat, no torch, no electrical apparatus is allowed; a high-performance alarm system is in place; and very strict supervision of all people allowed there. I think we will eventually learn that this was arson.”
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 20 April 2019, 04:00
Architect of restorations for Notre Dame Speaks: "Oak that is 800 years old doesn't burn like that." (https://www.youtube.com/watch?v=mWonpbh0zxk)
Title: World Headline News
Post by: Monier on 20 April 2019, 09:40
..
da.

eu cred ca la asemenea monumente trebuie garda cu schimbul, ca grecii din atena, sau scotienii rosii. rolul lor nu e doar de spectacol pentru turisti.
plus niste camere in isi IMPREJURUL lor, care sa prinda to ce misca inauntru si afara. vorbesc camere bune, ca in las vegas!
plus drone. merg acolo incat cel putin unul din echipa permanenta sa fie deja pompier detectiv (ca deniro in filmul ala). si altul sa fie specialist in atentate cu bome. iar al treilea adaugat acolo sa fie politist - detectiv, nu jandarm.

cine nu a apucat sa o vada, imi pare foarte rau pentru el. am intrat in ea cand eram copil, si contrar presupozitiilor generale, mi-a inspirat puterea umanitatii. nu a zeilor. atunci am avut o revelatie vremelnica: ca nu exista dumnezeu - ca zeul adevarat e omul.
cladirea era URIASA. nu ajungea ochiul pana unde vroiai sa vezi. dupa turnuri te astepta o asemenea bogatie de detalii si frumusete, de armonii si inovatii.. cand ajungeai intre rozete le vedeai pe toate.
era unica. acoperisul absolut unic - si aproape imposibil de duplicat - vorbesc pe timpul ala. timpul fiind anii 1200.
nici nazistii nu au bombardat-o, oameni buni!
Notre-Dame a fost cea mai mare capodopera de arta arhitecturala franceza. Si printre primele din europa, lume etc.


Post Merge: 20 April 2019, 09:50

ca tot am latit discutia on offtopic,  daca aveti ocazia vizitati catredala AMIENS. construita dupa Notre-Dame, avea fatada colorata!
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 23 April 2019, 23:52
Peste mai putin de doua zile, joi, 25 aprilie, Vladimir Putin se va intalni in premiera cu Kim Jong-un, in Vladivostok, estul Rusiei. Dupa inca o zi, in 26 aprilie Putin se va intalni si cu Xi Jinping (presedintele Chinei) in Beijing.
Ar fi o veste buna daca cei trei vor reusi sa reduca tensiunile din Peninsula Coreeana.
Title: World Headline News
Post by: Monier on 24 April 2019, 07:42
esti sigur ca se intalnesc sa reduca tensiuni, sau invers.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 25 April 2019, 14:16
Da, sunt sigur. Mie imi place cum evolueaza lucrurile de acolo.

"We just exchanged our positions with you, Mr President (Putin), in a face-to-face conversation on issues of mutual interest, on all major problems. I thank you for the splendid time and I hope that our negotiations will continue in the same way, as fruitful and constructive." - Kim Jong-un

"The North Korean leader thanked Putin for finding time for a meeting and a thorough conversation in his tight schedule. He also conveyed warm greetings from North Korea’s government and people to his Russian counterpart and "dear Russian friends." Kim Jong-un highlighted that his delegation is glad to visit Russia, which he called "a friendly great neighbor"." (tass)

Iar Putin a pus punctul pe "I" si a subliniat motivul (evident dealtfel) care sta la baza lipsei de progres efectiv in relatiile dintre cele doua Corei - Lipsa de suveranitate a Coreei de Sud.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 28 May 2019, 16:04
Ceva foarte tare, presedintele Chinei face apel la comunitatea internationala pentru a pune umarul la crearea unui internet nou/alternativ (!):

President Xi Invites World To Join China In Building New Internet (https://www.zerohedge.com/news/2019-05-26/president-xi-invites-world-join-china-building-new-internet)
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 21 June 2019, 11:52
Presedintele Chinei face o vizita istorica in Coreea de Nord: North Korea stages huge welcome for visiting Chinese leader Xi Jinping (https://www.scmp.com/video/china/3015485/north-korea-stages-huge-welcome-visiting-chinese-leader-xi-jinping)
Title: World Headline News
Post by: astateofmind on 22 June 2019, 00:57
ceva foarte tare. Recoltare fortata de organe de la indivizi in inchisoare.

"Some of the organ extractions were said to have been conducted on live victims who were killed during their procedures."

https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/06/18/china-killing-prisoners-to-harvest-organs-for-transplant-tribunal-finds/
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 22 June 2019, 08:12
E o idee buna. :) PE viitor vreau si eu un container pt organe, sa aiba ficatul bun in special. :)
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 22 June 2019, 20:54
Daca acuzatiile sunt reale, e ceva monstruos daca s-au facut recoltari de organe din condamnati vii! Dar sunt niste aspecte care trebuie remarcate:

Prisoners in China are still being used as organ donors, says inquiry (https://www.newscientist.com/article/2206874-prisoners-in-china-are-still-being-used-as-organ-donors-says-inquiry/)

- "Transplant organs are still being sourced from executed prisoners in China, according to an inquiry in London initiated by a campaign group to investigate the issue."
- "The inquiry was set up by campaign group the International Coalition to End Transplant Abuse in China and has no legal power."
- "However, all this evidence is circumstantial, and no one has been able to directly observe or prove that transplant organs are still being sourced from prisoners."
- "Patrick Poon of Amnesty International says that his organisation has been unable to confirm if executed prisoners are still a source of organs in China."

Va fi interesant de vazut ce ascunde toata povestea. Pe de alta parte e cunoscut faptul ca asiaticii sunt foarte sadici, deci e foarte probabil ca lucruri deosebit de nasoale sa se intample pe acolo.
Title: World Headline News
Post by: astateofmind on 22 June 2019, 22:28

Daca acuzatiile sunt reale, e ceva monstruos daca s-au facut recoltari de organe din condamnati vii!


Dar e ok daca-i omoara mai inainte? chiar daca nu au fost condamnati la moarte?

- "Transplant organs are still being sourced from executed prisoners in China

Dupa cum spuneam: executed in ce conditii?
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 22 June 2019, 23:20
Executati pentru felul de motive, prevazute in legislatia lor. Capital punishment in China (https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_China)

Daca e vorba despre recoltarea de organe de la cei executati in urma unor condamnari la moarte, agitatia nu are rost.
Ar fi extrem de grav daca unii ar fi executati doar pentru ca ar fi donatori compatibili, dar nu este cunoscut nici un martor care sa dovedeasca concret asemenea acuzatii. "Tribunalul" ala "international" nu e decat un ONG care e posibil sa faca valuri la comanda, precum "Castile Albe" care au activat in Siria.

"All this evidence is circumstantial, and no one has been able to directly observe or prove that transplant organs are still being sourced from prisoners."
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 23 June 2019, 01:08
Presedintele Chinei a avut parte de o primire impresionanta in Coreea de Nord: North Korea shows love for Chinese President Xi Jinping with massive parade (https://www.youtube.com/watch?v=0rK2XmO0OjM)
Title: World Headline News
Post by: astateofmind on 23 June 2019, 01:41

"All this evidence is circumstantial, and no one has been able to directly observe or prove that transplant organs are still being sourced from prisoners."

Corect, ar fi trebuit ca donatorul sa fie martor :D hilar.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 29 June 2019, 15:56
Trump To Unleash Hell On Europe: EU Announces Channel To Circumvent SWIFT And Iran Sanctions Is Now Operational (https://www.zerohedge.com/news/2019-06-28/trump-unleash-hell-europe-after-eu-says-spv-circumvent-swift-and-iran-sanctions-now)

In sfarsit s-au trezit si europenii (oricum daja exista solutii la problema asta pe sistemul de plati alternativ rusesc si pe cel chinezesc).
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 16 November 2023, 20:03
Deci ieri Xi s-a intalnit cu Biden, in SUA, la invitatatia lui Biden... Rezultate practic zero, desi americanii au gasit vreo doua motive sa se laude cu unele rezultate. Dupa intalnire, a avut loc o conferinta de presa in care Biden a reafirmat ca Xi este un dictator, pentru ca e comunist si conduce o tara dupa alte principii decat cele cerute de americani.

"Reacția amuzantă a lui Blinken la declarațiile lui Biden că Xi Jinping este un dictator, care de fapt a anulat practic toată munca Departamentului de Stat în pregătirea negocierilor. Este clar că Blinken și-a imaginat cum va reacționa China la acest lucru, ceea ce puțin mai târziu s-a întâmplat sub forma unui demers al Ministerului de Externe chinez." ;D
Title: World Headline News
Post by: peacemaker on 16 November 2023, 20:07
Mai frapant e ca Biden i-a spus lui Xi ,,dictator".
Ceea ce si este.
Problema e ca Biden, oricat de sandilau  ar fi, ar trebui sa aiba norme de conduita  in a nu se adresa cu apelative la dictatori la intalniri face-to-face, mai ales din aia care au arsenal nuclear.

Ori te intalnesti cu ei ca sa te IMPACI, ori nu te mai intalnesti cu ei si cu asta basta daca vrei sa ramai certat cu el.
Nu-ti convine ca e dictator presedintele Chinei, nu te mai intalni cu el, simplu!
Churchill nu l-a placut pe Hitler, nu s-a intalnit niciodata cu el.
Dar cand avea nevoie de ajutor de la Stalin sa-i toace pe nemti in est ca el si americanii sa-i toace in vest si pe frontul african (ca daca Hitler nu avea neinspiratia sa atace URSS, UK vorbea germana acum), se purta cu manusi la intruniri.

Ce e aia, il intampii, ii spui bun venit,  ii  mai spui ,,vai, ce cadiliac frumos ai", dar apoi ii spui ca este dictator.

Deci, pe cat pariem ca o sa se deschida al treilea front in Taiwan pana la Craciun?



Post Merge: 16 November 2023, 20:18
P.S. apropo de WW2, o repet din nou, cu sau fara ajutor american pentru URSS, Hitler nu avea nicio sansa sa ocupe ditamai Rusia si nici sa invinga pe frontul de est.
Din cauza superioritatii numerice a armatei rosii raportat la armata nazista, oricat de tehnologizata era. Logistica si numarul nu i-ar fi permis.

In schimb, eu cred ca Germania nazista avea sanse mari sa ocupe UK daca insista mai multi ani pe ea, cu bombardamente aeriene si poate daca se punea bine cu Stalin sa primeasca ajutoare sa ocupe tot UK pentru a lichida ultimul bastion al capitalismului si democratiei.

Asta ar fi fost un scenariu oribil, o alianta URSS-Reichul nazist care sa fi ocupat Europa si sa fi anihilat orice forma de democratie si capitalism dupa inspiratie anglo-franco-americana.
Title: World Headline News
Post by: oldshooterman on 02 February 2024, 23:35
Chinezii au stabilit un nou record in cadrul testelor aferente unui proiect pentru trenuri de mare viteza care are ca tinta viteze de pana la 1.000km/h, la nivelul celor atinse in transportului aerian civil!

"Potrivit CASIC (China Aerospace Science and Industry Corporation), a fost prima dată când maglev a obținut o levitație stabilă în timp ce călătorește într-un tub cu vid redus, folosind linia de testare la scară largă de 2 km (1,2 mile) care a fost finalizată în noiembrie.

CASIC a spus că rezultatele au depășit recordul anterior stabilit de un vehicul cu maglev supraconductor – 623 km/h (387 mph) în condiții fără vid, așa cum a fost raportat în octombrie 2023."
Title: World Headline News
Post by: peacemaker on 03 February 2024, 02:56
Chinezii au stabilit un nou record in cadrul testelor aferente unui proiect pentru trenuri de mare viteza care are ca tinta viteze de pana la 1.000km/h, la nivelul celor atinse in transportului aerian civil!

"Potrivit CASIC (China Aerospace Science and Industry Corporation), a fost prima dată când maglev a obținut o levitație stabilă în timp ce călătorește într-un tub cu vid redus, folosind linia de testare la scară largă de 2 km (1,2 mile) care a fost finalizată în noiembrie.

CASIC a spus că rezultatele au depășit recordul anterior stabilit de un vehicul cu maglev supraconductor – 623 km/h (387 mph) în condiții fără vid, așa cum a fost raportat în octombrie 2023."

Între timp, guralivul de Elon Musk ne ia ochii cu robotul Optimus și cu niște mașini electrice ieftine made in India/Germany după ce a anulat proiectul cu Hyperloop-ul.

Un fel de capsulă cu levitație magnetică propulsată într-un tunel care trebuia să transporte pasagerii în  35 minute de la Los Angeles la San Francisco.


VESTUL ESTE KAPUT ÎN MATERIE DE TEHNOLOGIE!

S-a terminat!
Secolul 21 chiar o să fie chinezesc.
Title: World Headline News
Post by: ericmario on 03 February 2024, 08:17
Mare reușită din partea chinezilor.
Jos pălăria.

Dar când va fi pusă în practică?
Niciodată?
Dacă o vor face, probabil că va lega 2,3,4 orașe mari, metropole, dar restul miliardului tot cu măgarul se vor deplasa.

Asta-i diferența dintre vest și est.
În vest ai infrastructură peste tot, iar în est ai mai nimic. Doar dictatori și ”proiecte”, în conturile lor, normal.
Title: World Headline News
Post by: peacemaker on 03 February 2024, 10:05
Mare reușită din partea chinezilor.
Jos pălăria.

Dar când va fi pusă în practică?
Niciodată?
Dacă o vor face, probabil că va lega 2,3,4 orașe mari, metropole, dar restul miliardului tot cu măgarul se vor deplasa.

Asta-i diferența dintre vest și est.
În vest ai infrastructură peste tot, iar în est ai mai nimic. Doar dictatori și ”proiecte”, în conturile lor, normal.

Bro, tu ai ieșit afară prin Caraș Severin sau prin București să vezi ce ai în jur? Tramvaie din anii 80-90, mizerie, gropi, blocuri comuniste, parcări ouține etc.

Sunt  933 milioane de chinezi care trăiesc în urban, deci cu mașina merg, nu cu măgaru,

 Și sunt 20 de orașe mari, nu 2-4  orașe mari cum zici.  JEZĂS MAN, pe bune, informează-te de pe Google înainte să te mai faci de râs și să arunci cu dezinformări aiurea.

Până și Wuhanul de unde a pornit pandemia e cu 150-200 ani înaintea Bucureștiului.  De Shanghai și Hong Kong - cred că faci apoplexie dacă le vezi.

https://www.youtube.com/watch?v=XhOkxO454cc
Title: World Headline News
Post by: ericmario on 03 February 2024, 11:58
Nu, n-am ieșit niciodată din CS, de asta trăiesc în DE.

https://www.youtube.com/watch?v=mt-Pa5s5zZI (https://www.youtube.com/watch?v=mt-Pa5s5zZI)

Title: World Headline News
Post by: peacemaker on 03 February 2024, 14:40
Nu o să aibă Bucureștiul așa zgârie-nori în vecii vecilor amin! 
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 03 February 2024, 15:32
Zgarie norii li se putea spune zgarie retina. Sunt o hidosenie si sincer nu as mai vrea sa-i vad niciunde. Trebuie sa fim mai putini, sa stam mai imprastiati si la case pe pamant si nu in "Metropolis" sa-i mirosi besinile la cel de deasupra sau dedesubt.
Title: World Headline News
Post by: ericmario on 03 February 2024, 16:56
De acord cu tine @Ciocanul, dar cine va mai plăti subvenția la metrou, radet, STB?
Maica Domnului?
Că ăștia nu-s în stare să-și plătească mai nimic.
Totul trebuie să le pice din cer.
Niște milogi.

Dacă e să invadeze putin România, eu voi zice: luați Bucureștiul.
Title: World Headline News
Post by: peacemaker on 04 February 2024, 00:47
nvm
Title: World Headline News
Post by: Ciocanul on 04 February 2024, 11:16
Eu gandesc comunitati mai mici, orase de max 200k de locuitori. Uita-te in Romanistan. Ai Bucuresti si inca cateva orase ce se dezvolta, in rest ruina. Nu e ok sa-i inghesui pe toti in cateva orase si sa le omori pe celelalte. Pe termen scurt orasele mari se dezvolta si e wow. Pe termen lung au toti de suferit. Aia din orasele mici nu au ce face si trebuie sa le paraseasca sa se mute in orasele mari. In orasele mari poluarea, traficul, stresul si nervii ne scurteaza viata la propriu. De ce as vrea sa stau la etajul 40, sa umblu cu masca de oxigen pe afara si sa faci 2 ore pana la locul de munca cu masina sau sa te inghesui ca sardele in metrou ?
Title: World Headline News
Post by: peacemaker on 04 February 2024, 11:55
Dimpotrivă, mai multe orașe cu locuințe de 1-2 etaje ar însemna orașe cu suprafețe mari, iar asta duce la distrugerea mediului înconjurător și la mai multă poluare. Ar însemna să acoperim 90% din țara asta cu asfalt. 

Orașele ar trebui să se dezvolte pe vertical și pe suprafețe mai mici în secolul 21 pentru a reduce poluarea. 

Satele, comunele și localitățile trebuie să fie desființate și refăcute rezervațiile naturale cu mii de copaci plantați în locul lor sau să devină terenuri arabile.
Plus că sunt mai ușor de desființat.
60% din România ar trebui să fie numai spațiu verde.

Nu ai ce să faci, oamenii trebuie să fie strămutați de la sate la orașe.

Mască de oxigen?  Nu-ți trebuie.  Orașele cu zgârie nori de 1 km cu etaje bine amenajate  pot fi sustenabile dacă au trenuri Meglev, tunele hyperloop, lift la toți pașii și cât mai multe piste cu biciclete și trotinete încât să-ți ia 5 minute, nu 2 ore.
Eventual, încurajată munca de acasă.

Asta aș vrea eu în următorii 200 ani de la România.

Title: World Headline News
Post by: ericmario on 04 February 2024, 12:49
Vai Doamne, creierul lui e prăjit.