Author Topic: World Headline News  (Read 5686 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

World Headline News
« Reply #15 on: 18 April 2019, 09:45 »
Eu zic ca mai usor cu pianul pe scari. Sa vedem intai clar banii la aia, ceva oficial, o lista de la minister. Am vazut ca toti dau din top ca la lautari, multe strigaturi. Mi se pare ca e multa agitatie ca sa acapareze imagine.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/gabriela-firea-a-anuntat-ca-va-dona-10-din-salariul-sau-pentru-reconstructia-catedralei-notre-dame-1114382
 

Offline Megalomaniac

World Headline News
« Reply #16 on: 18 April 2019, 11:09 »
Pai nu vezi ca baetii vad numai conspiratii? Arabii? Asigurari? Conspiratii politice? Donald Trump care vrea sa resusciteze industria avioanelor-cisterna?
 

Offline oldshooterman

World Headline News
« Reply #17 on: 18 April 2019, 13:40 »
Suma de 100 de miliarde de euro a fost fost initial aruncata in presa, chiar in timpul incendiului. E evident ca si pe mine m-a socat. Inca nu s-au facut evaluari mai apropiate de realitate, dar deja s-au adunat din donatii ~1 miliard de EURO. Cateva miliarde o sa coste oricum, desi pare o cheltuiala uluitoare pentru o biserica. 8)
 

Offline Ciocanul

World Headline News
« Reply #18 on: 18 April 2019, 16:59 »
1 miliard adunat din vorbe ...e cam pe acolo. S-a publicat vreun extract de cont cu donatiile pana una alta ? A virat ghiolbanul ala 100 de mil si celalalt 200 de mil ?
Alta gluma:
Vuieste netul ca de ce nu dam banii in alta parte ?
Stiti bancul ?
Zice un terorist:
"Am sa omor 100 de romani si o blonda cu tzatze mari !"
" Bine boss ... dar de ce o blonda cu tzatze mari ?"
Morala ? Nimeni nu da 2 lei pe 100 de romani. La fel si cu donatiile pt refugiati, la buda in scoli, la clima, la plastic, etc. :D
--
Acum 3 zile s-a inecat in cacat o fetita intr-o buda de sat dintr-o scoala, s-a rupt cu ea podeaua. Cui ii pasa ? Doneaza cineva ceva ? Firea da 10% din salar pt Notre Dame si indeamna pe toti sa dam bani ca sa fie bine sa nu fie rau. :) Multa prostie si minciuna cat incape.
 

Offline oldshooterman

World Headline News
« Reply #19 on: 18 April 2019, 18:27 »
The billionaires’ donations will turn Notre Dame into a monument to hypocrisy

“As soon as gold in the coffer rings, the rescued soul to heaven springs.” ;D
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
World Headline News
« Reply #20 on: 18 April 2019, 21:02 »
fratilor, nu intelege nimeni care-i situatia de fapt?

poti aduna toti banii din lume, nu mai exista oameni pentru asa ceva, nu mai exista priceperea, ca sa nu zic meseriile respective.
si mai presus de tot, nu mai exista acel talent. acolo a fost arta bagata, din aceea FARA PRET.
NU BANI.
« Last Edit: 18 April 2019, 21:06 by Monier »
 

Offline Ciocanul

World Headline News
« Reply #21 on: 19 April 2019, 07:20 »
Doar nu crezi ca castelul Bran sau castelul Huniazilor ar fi arat asa cum arata acum ? Ar fi fost doar cateva ziduri de ruina si atat.
La fel si catedrala si cam toate monumentele care le stii. Nimic nu rezista man.
Catedrala a fost si in trecut bombardata, distrusa si refacuta. Majoritatea monumentelor sunt refacute, ce vezi tu e o "actualizare" a lor. La fel cu multe statui, picturi, fresca, etc. Toate ar fi junk complet fara restauratie.
Citeste si de catedrala, tot la 100 de ani au investit masiv in ea. Incerci sa pastrezi cat poti dar unde nu se poate, asta e. O sa fie tamplarie de lemn stratificat la geamuri cu sticla moderna pictata de studenti :) , o sa fie acoperis de lemn ignifug tratat, statuile le dau jos, le dau cu ghips murdar sa para vechi si le pun inapoi(sau pun unele asemanatoare :) ) , fierotanii sa intaresti peretii si tratezi piatra, mai o decorativa pe ici colo si voila... monumentul dainuie de 800 de ani.
 

nimicinfinit

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
World Headline News
« Reply #22 on: 19 April 2019, 08:19 »
Aparent la astea celebre se aplica tehnica originala: au sapat in piatra cu unghia? Sapa si acum cu unghia. Ba se fac si documentare cum racaie in pietricica si cat de implicati sunt ei in mare si in particular. Etc.

Bani sunt destui (deh, unghia sapatoare cu cheltuiala se tine ca doar asa se ajunge la cifrele astea halucinante)
Nu trebuie cine stie ce pricepere michelangeloiasca ca se reface ceva, nu se imagineaza ceva.
Evident daca se pune un lemnut se anunta ca au fost plantate 15 paduri...de catre voluntari. Etc.
Se topesc miliardele ca zapada mieilor.

Desigur doar pentru ca este vorba de ceva celebru. La alea mai amarate se intind cat au plapuma.


 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
World Headline News
« Reply #23 on: 19 April 2019, 08:51 »
majoritatea lucrurilor vor arata diferit, Daca vor fi finalizate.

ma ingrozeste gandul ca laocoon si fii putea fi reparat de niste oameni din prezent. calitatea nu e aceeasi - la oameni.
btw, e o statuie (care a rezistat.). nu vreo cetate simpla cu ziduri groase - care oricum a fost primenita si intarita de-a lungul veacurilor.

..discutie fara rost, s-o lasam moarta.
 

Offline oldshooterman

World Headline News
« Reply #24 on: 19 April 2019, 22:23 »
UPDATE on Notre Dame Fire: Here’s what we know about what started the fire

"This 13th century timber frame was extremely protected. Each intervention is always accompanied by historians, architects, experts; no work is envisaged without extreme caution; no source of heat, no torch, no electrical apparatus is allowed; a high-performance alarm system is in place; and very strict supervision of all people allowed there. I think we will eventually learn that this was arson.”
 

Offline oldshooterman

World Headline News
« Reply #25 on: 20 April 2019, 04:00 »
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
World Headline News
« Reply #26 on: 20 April 2019, 09:40 »
..
da.

eu cred ca la asemenea monumente trebuie garda cu schimbul, ca grecii din atena, sau scotienii rosii. rolul lor nu e doar de spectacol pentru turisti.
plus niste camere in isi IMPREJURUL lor, care sa prinda to ce misca inauntru si afara. vorbesc camere bune, ca in las vegas!
plus drone. merg acolo incat cel putin unul din echipa permanenta sa fie deja pompier detectiv (ca deniro in filmul ala). si altul sa fie specialist in atentate cu bome. iar al treilea adaugat acolo sa fie politist - detectiv, nu jandarm.

cine nu a apucat sa o vada, imi pare foarte rau pentru el. am intrat in ea cand eram copil, si contrar presupozitiilor generale, mi-a inspirat puterea umanitatii. nu a zeilor. atunci am avut o revelatie vremelnica: ca nu exista dumnezeu - ca zeul adevarat e omul.
cladirea era URIASA. nu ajungea ochiul pana unde vroiai sa vezi. dupa turnuri te astepta o asemenea bogatie de detalii si frumusete, de armonii si inovatii.. cand ajungeai intre rozete le vedeai pe toate.
era unica. acoperisul absolut unic - si aproape imposibil de duplicat - vorbesc pe timpul ala. timpul fiind anii 1200.
nici nazistii nu au bombardat-o, oameni buni!
Notre-Dame a fost cea mai mare capodopera de arta arhitecturala franceza. Si printre primele din europa, lume etc.


Post Merge: 20 April 2019, 09:50

ca tot am latit discutia on offtopic,  daca aveti ocazia vizitati catredala AMIENS. construita dupa Notre-Dame, avea fatada colorata!
« Last Edit: 20 April 2019, 09:50 by Monier »
 

Offline oldshooterman

World Headline News
« Reply #27 on: 23 April 2019, 23:52 »
Peste mai putin de doua zile, joi, 25 aprilie, Vladimir Putin se va intalni in premiera cu Kim Jong-un, in Vladivostok, estul Rusiei. Dupa inca o zi, in 26 aprilie Putin se va intalni si cu Xi Jinping (presedintele Chinei) in Beijing.
Ar fi o veste buna daca cei trei vor reusi sa reduca tensiunile din Peninsula Coreeana.
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
World Headline News
« Reply #28 on: 24 April 2019, 07:42 »
esti sigur ca se intalnesc sa reduca tensiuni, sau invers.
 

Offline oldshooterman

World Headline News
« Reply #29 on: 25 April 2019, 14:16 »
Da, sunt sigur. Mie imi place cum evolueaza lucrurile de acolo.

"We just exchanged our positions with you, Mr President (Putin), in a face-to-face conversation on issues of mutual interest, on all major problems. I thank you for the splendid time and I hope that our negotiations will continue in the same way, as fruitful and constructive." - Kim Jong-un

"The North Korean leader thanked Putin for finding time for a meeting and a thorough conversation in his tight schedule. He also conveyed warm greetings from North Korea’s government and people to his Russian counterpart and "dear Russian friends." Kim Jong-un highlighted that his delegation is glad to visit Russia, which he called "a friendly great neighbor"." (tass)

Iar Putin a pus punctul pe "I" si a subliniat motivul (evident dealtfel) care sta la baza lipsei de progres efectiv in relatiile dintre cele doua Corei - Lipsa de suveranitate a Coreei de Sud.