813
« on: 05 November 2023, 21:57 »
Bai, dar nu mai dati asa navală!
Deci: am ajuns in Sîghiu dupa-amiaza, am luat cazare la Green Horse. Cam scumpel pentru ce oferă, față de cazări similare de dincolo de munți sau de prin secuime. Dar, nah, oraș cu ștaif.
Prima seară am bălăcait scurt prin Piața Mare/Piața Mică, doar de-o adulmecare a atmosferei.
Am mîncat la terasa "La Turn", unde am căzut in capcana lor si am comandat specialitatea casei: o bucățucă de mușchi de porc trîntit pe o felie de pîine trecuta prin unt si apoi trasă la tigaie, acoperit cu un strat de cascaval și el sclivisit la cald, toate așternute pe un pat de crumpene taiate in sferturi si prajite probabil la ceaun.
Mult cantitativ, tre chiar sa iti fie foame ca sa il dovedesti, dar destul de asa-si-asa din pdv gustativ. Tragind linie, nu merita banii.
Un Unicum si o bere locala Hermannstadt au stat pe partea de gîlgîială.
-va continua-
Post Merge: 06 November 2023, 13:45
Despre Unicum nu cred că are rost să vă povestesc, așa-i?
Berea Hermannstadt însă ... am aflat de abia acasă că e făcută de cei de la Trei Stejari (nici nu știam că mai există fabrica asta, mi-a trezit amintiri). Si că berea asta ar fi pe piață de mulți ani. Curios fapt, nu e deloc populară, deloc raspîndită.
Se vrea a fi o bere craft brună. De fapt e arămie, ușor apoasă, cu gust oarecum incert, nici dulce, nici amară. Spumare redusă, carbonatare redusă - taman cum șade bine unei beri adevărate. Prețul m-a cam dat pe spate, 22 de lei, dar uite de aia se zice " curiozitatea a omorît pisica".