Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - KodiaK

Pages: [1] 2 3 ... 115
1
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 17 June 2024, 09:05 »

Nu inteleg de ce vrea ridicarea sanctiunilor Putin. Parca Rusia prospera sub sanctiuni.


Pt ca nu intra pe forumul asta sa afle ca defapt el si-a atins obiectivele in Ucraina inca din 2022, si ca economia ruseasca duduie datorita sanctiunilor.

2
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 16 June 2024, 18:08 »
O nimica toata. Practic Ucraina devine sclava Rusiei, fara nici o speranta la autonomie adevarata. Nici eu nu inteleg de ce nu accepta ucrainienii conditiile astea absolut decente de pace.

3
Auto-Moto / Detailing auto
« on: 15 June 2024, 10:05 »
Ce solutie/solutii de curatat interior (textil+plastic) recomanzi?
Ceva simplu care nu necesita aspirare umeda. Ma gandesc dau cu solutie, frec bine cu perie/carpa si las sa se usuce natural.

4
Foto / Intrebari răzlețe
« on: 14 June 2024, 18:02 »
Cred ca hartia foto normala merge
Vad ca astia zic ca hartia este buna pt procesarea atat autimata cat si manuala.

5
Ai zis bine, un AI bine antrenat.
Si o sa treaca multi zeci de ani pana o sa se ajunga la nivelul ala de antrenare.
S-a vazut in pandemie cat de multi credeau ca vaccinul iti implanteaza cipuiri 5G sau ca masca iti sufoca creierul, deci iti dai seama cati or sa se lase operati de AI. 
Precizie chirurgicala ai si azi cu robotii controlati de oameni, nu iti trebuie AI. Probabil ca pt o prescriptie de paracetamol cand esti racit se poate recurge la un pseudo-AI, dar pt cazurile complicate tot interventia umana va fi cruciala. 

Lasa "revolutiile" stiintifice din China, ca ele sunt egale cu zero. De altceva in afara de a copia tot ce face Europa de vest si SUA, nu prea sunt in stare.

6
Concluzia articolului: Se pune întrebarea: ar putea inteligența artificială să înlocuiască și medicii, pentru că unele profesii deja pierd teren? În niciun caz, cred autorii studiului. Soluția, pentru cele mai bune rezultate, ar fi una de mijloc. Adică, AI ar putea prelua unele dintre sarcinile medicilor, cum ar fi răspunsurile către pacienți, însă acestea ar trebui întotdeauna verificate și modificate acolo unde este cazul de către un medic real.

O concluize foarte pertinenta. Cred ca domeniul medicinei ar fi printre ultimele, daca nu ultimul, care ar putea fi inlocuit full de AI. Marea majoritate a populatiei nu si-ar pune viata pe mana AI-ului.

7
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 06 June 2024, 09:38 »
Tu nici pana acum nu ai inteles ce scrie in reply-ul ala, si m-am saturat sa iti tot explic. E ca si cum vorbesc cu un copil de 6 ani.
Apropo, nici pana acu nu ai fost in stare sa ne zici si noua ce si-a propus Putin in "Operatiunea lui militara speciala", dar probabil ca nu o resusesti sa faci asta in veci.
Alteceva decat quote-uri pe care nu le intelegi, sau le intelegi pe jumate, nu prea stii sa faci...

8
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 06 June 2024, 00:46 »
Rusilor le-a venit o idee:

"Credem că, dacă cineva dorește să furnizeze Ucrainei arme care vor fi folosite împotriva țării noastre, atunci de ce nu furnizăm arme acelor regiuni ale lumii unde pot fi folosite împotriva obiectivelor sensibile." (Putin)

Printre altele se face aluzie la cele peste 900 de baze militare americane plantate peste tot in lume, la cei care sustin diferite cauze impotriva intereselor tarilor "neprietenoase" pe diferite continente, etc...
Putin se chinuie de peste 2 ani de zile sa termina operatiunea militara din Ucraina (care trebuie sa dureze cateva zile), cer arme si munitie pe la vecini arabi, si tu crezi ca au si extra ca sa doneze pe la altii?

Site-ul ĂSTA, după logica ta, este(sau nu) de încredere?

Nu e vorba de site, ci de cifrele date de rusi care nu pana nu sunt confirmate si din surse externa, nu pot fi crezute.
Si dupa cum vezi, in site-ul ala nu este specificat cat dau rusii pe obuze, spre deosebire de cel pe care l-am comentat eu.
Deci nu inteleg logica reply-ul tau, dar ar trebui sa ma obisnuiesc deja ca tu pierzi repede firul discutiei.

9
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 05 June 2024, 19:53 »

NATO states paying four time more than Russia for shells


Stii vorba aia, cat dai atata face :)
Ca sa nu mai zic ca munitia ii costa mai putin pe rusi, conform rusilor :) Deci zero credibilitate ca alea sunt cifrele reale.
Asa si noi pe vremea lui Ceasca depaseam tot timpul planul cincinal, doar ca din creion, ca realitatea era cu totul alta.
Mai tii minte starea deplorabila a armatei rusesi de la inceputul razboiului, cand aveau ratii si echipament ramase din al doilea razboi mondial.

In concluzie nu ai cum sa compari ciferele oferite de rusi cu cele din lumea dezvoltata, pt ca e f probabil ca alea sa nu fie cifrele reale.

10
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 05 June 2024, 09:31 »
Oare când ai să pricepi că azi ai fi vorbit rusește, dacă puTIN ar fi dorit cu adevărat așa ceva?...
Tot o arzi cu "daca Putin si-ar fi dorit cu adevarat...."
Dar lumineaza-ne si pe noi cu ce-si doreste Putin acum, concret. De ce e de 2 ani jumate in Ucraina? Care e planul lui maret? Pe ce plan e Rusia mai bine acum decat era in 2019?

11
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 04 June 2024, 09:54 »
Am apucat sa vad filmul pe sarite dar am cautat totusi despre gaze:
https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_gas_in_Ukraine
Acum sunt locul 26 in lume, abia le ajunge pt consum propriu si uneori nici aia.
--
Deci ar fi si despre pungile noi de gaze si viitoarele extractii. De aia se si agita englezii atat. Shell a primit drepturile de extractie in Ucraina. :)

Pai da, acu nu au gaze pt ca nu au fost lasati sa le exploateze. De aia a luat Putin Crimeea in 2014. Ucraina nu avea inca capacitatea sa le exploateze, dar diverse companii din vest se aratau interesate. Daca veneau si investeau in Ucraina poate acum ar fi fost o alternativa serioasa la gazul rusesc. Exact de asta s-a temut Putin si a prevenit, anexand Crimeea.
Probleme au aparut ulterior, cand Ucraina a cam oprit accessul la apa in Crimeea. Solutia ideala era sa exista o legatura terestra directa intre Rusia si Crimeea. Asa ca Putin a inventat o problema a rusilor asupriti din Ucraina pe care trebuia neaparat sa ii elibereze, si ca sa vezi, fix intamplator, a si unit Crimea de Rusia prin zonele eliberate.

12
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 04 June 2024, 00:23 »
Om avea noi mai mult, dar noi suntem in NATO :D. Plus ca Putin se astepta sa mearga totul ca in 2014 cu Crimeea.
Oricum, cred ca mai mult era vorba de gaze naturale.
Uite aici o explicatie foarte buna a motivului invaziei:

13
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 03 June 2024, 20:48 »
Comicăreala asta absolută:

Tot ce a vrut el sa faca a fost sa se asigure ca Ucraina nu ii ameninta pozitia de principal distribuitor de gaze si petrol in Europa.

s-ar fi putut realiza doar într-un singur scenariu și anume-n acela în care Ucraina ar fi ocupat Rusia!Sau daca incepea altcineva sa vanda ieftin Europei. Cum ar fi Ucraina. Si mai tragic daca Ucraina nu era sub controlul Rusiei (cum este Belarusul)

14
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 02 June 2024, 12:47 »
     Totul se rezuma la bani si putere, nu la viata oamenilor de rand.

Exact.
Daca NATO nu exista sau Ucraina nu avea nici o dorinta sa adere la NATO, Rusia tot ar fi invadat Ucraina.
Daca in Ucraina nu exista picior de rus, Rusia tot ar fi invadat Ucraina.
Daca in schimba Ucraina avea zero depozite de petrol si gaze naturale, putea sa aiba 80% rusi si sa fie in procesul de aderare la NATO, ca Rusia nu ar fi invadat-o.

Toate rahaturile pe care le vomita Putin non-stop cu denazificare, cu saracii rusi asupriti din Ucraina, cu amenintarea NATO sunt penibile.
Tot ce a vrut el sa faca a fost sa se asigure ca Ucraina nu ii ameninta pozitia de principal distribuitor de gaze si petrol in Europa.


15
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 02 June 2024, 10:19 »
Iarasi ai nevoie sa-ti pun filmuletul in care se stiau clar ce consecinte erau daca tot se pedala la intratul Ucrainei in Nato?

Schimba placa cu NATO ca n-are nici legatura cu invadarea Ucrainei.
Daca Rusia nu voia granita comuna cu NATO statea cuminte in banca ei. Chiar credeti ca Putin nu se astepta ca acest gest imens de agresiune va impinge alte tari spre NATO. Cum s-a si intamplat de altfel. Btw, granita Rusiei cu Finlanda este mult mai mare decat cea cu Ucraina. Iar acum, multumita invaziei Ucrainei, are cam tot flancul de nord descoperit in fata "amenintarii" NATO, prin Finlanda, Estonia si Letonia.
Si apropo de amenintari, zi si mie te rog daca in ultimi 20-30 de ani NATO a amenintat in vreun fel Rusia, sau i-a dat vreun motiv sa ii fie frica?

Pages: [1] 2 3 ... 115