Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - oldshooterman

Pages: [1] 2 3
1
Politică / World Headline News
« on: 17 April 2019, 19:39 »
Eu nu ma refer la ceva cocalar care s-a dus acolo cu chibrite si ziare ca sa dea foc la biserica dupa ce a fumat ceva prea tare pentru el. Suntem in 2019, an in care abunda tehnologia...

Alarma s-a dat "la primul fum". Idiotii aia de la PSI n-au gasit fumul care a declansat alarma? N-au gasit senzorul care a declansat alarma? Al doilea senzor s-a declansat dupa 23 minute, cand focul ardea ca o torta. Cat de imbecili au putut fi toti de acolo astfel incat sa nu observe nimeni nimic timp de 23 de minute, timp in care focul doar s-a amplificat si cantitatea de fum a crescut exponential (tinand cont si de faptul ca celor de la PSI le-au trebuit si lor cateva minute ca sa ajunga in zona senzorului care a declansat alarma si cica s-au mai si uitat prin jur)? Nu se poate pretinde ca ceva a luat foc, a facut fum, a declansat alarma, dupa care a disparut cand s-au dus fraierii de la PSI sa verifice si a reaparut in forta dupa 20+ minute!

La televiziunea franceza au explicat unii despre masurile exceptionale de protectie care se iau in asemenea cazuri (lucrari la obiective extrem de valoroase), de unde rezulta ca nu e usor sa apara un incendiu acolo si sa nu vada nimeni nimic decat cand e prea tarziu.

In schimb, daca intr-adevar a fost un accident care a produs daune care acum se evalueaza la ~100 de Miliarde de EURO (cat va costa reconstructia), inseamna ca absolut toti toti cei cu tangenta la problema nu sunt decat o adunatura de imbecili.

POLICE: 875 FRENCH CATHOLIC CHURCHES DESECRATED IN 2018 ALONE
"Despite this trend, MSM refuses to entertain possibility of Notre Dame blaze being intentional"
The following users liked or thanked this post: Monier

2
...Cu UE se pare ca am uitat lectia. Avem nevoie doar de legi scrise bine. Si ne putem pastra si suveranitatea.
Eventual puteam, intr-un scenariu SF in care RO nu s-ar fi lasat asimilata. Realitatea e ca romanii au vrut si vor UE, au UE, resursele naturale si umane s-au cam dus, cine a ramas trebuie sa plateasca (la un moment dat). ;D
The following users liked or thanked this post: mystik

3
Iar Brexitul a fost "wake-up call-ul" pentru mine. Felul in care birocratii mega privilegiati si autoritarieni trateaza Anglia si referendumul sau democratic, imi arata ca UE nu are nimic de-a face cu democratia. Zici ca e URSS 2.0.
1. Nu s-au asteptat ca rezultatul referendumului sa fie pentru iesirea din UE, caci daca il banuiau poate nici nu permiteau sa aiba loc.
2. Politicienii din Anglia, in mare majoritate, trag sforile ca brexitul sa nu aiba loc, desi se fac ca aplica legea. Practic trag de timp in incercarea de a speria populatia pana obtin o majoritate impotriva brexitului si nu e exclus sa mai faca un referendum... ;D
3. Situatia nu se poate compara cu URSS, pentru ca din URSS s-au desprins pasnic si usor o gramada de tari. Din UE inca n-a scapat nimeni. ;D

4. Tinand cont de calitatea clasei politice de la noi, in situatia actuala e de preferat ca RO sa faca parte din UE, pentru ca asa le mai pune cineva frana la furat (sau cel putin se prefac destul de bine)...
The following users liked or thanked this post: mystik

4
Mai sunt 167 de tari pe planeta care nu "traiesc" in UE, iar Anglia a fost sute de ani un mare imperiu cu influenta pe mai multe continente. Nu e nici o problema sa se descurce fara UE. In rest e vorba mai mult de acorduri comerciale care pot fi facute in avantajul tuturor partilor, daca se vrea. Problema e doar de politica in toata povestea, de cine trage sforile cu influenta pe mai multe resurse.
The following users liked or thanked this post: mystik

5
Filme și Seriale / Marvel, DC si restul
« on: 19 March 2019, 22:58 »
afaik, dupa infinty war se va forma un vid asaa ..de putere... si vor lua o pauza.
I HOPE  :P
Nici o sansa...
2019 Will Have The Most Superhero Movies Ever Released  ;D
The following users liked or thanked this post: Monier

6
Filme și Seriale / Ultimul film vazut
« on: 25 February 2019, 01:31 »
Predestination (2014) - 8,5

Un film deosebit, superb construit si bine interpretat, care dezvaluie un "fenomen" neasteptat... E un film din clasa "cerebral"; pentru cei care nu l-au vazut e recomandat sa nu citeasca nimic despre el daca isi doresc o surpriza placuta.
The following users liked or thanked this post: Monier

7
Politică / Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« on: 22 February 2019, 14:52 »
Ceea ce spui tu, pe ocolite (de ce?) este cam asa:

Toti fura, toti mint dar PSD mareste salariul minim.

PSD mareste salariul minim (vrabia din mana), ceilalti vorbesc - "cu staif" si cu "tabele, grafice, istoric, logic" (deci nashpa) - de investitii si infrastructura (cioara de pe gard). In plus astia deja au bani, pe cand noi nu avem (dar noroc ca ne da PSD).

Aia cu marirea salariului minim impusca mai multe vrabii dintr-o lovitura:

1. Isi maresc lor masiv veniturile, pentru ca se calculeaza ca multiplu de salariu minim (asta convine la maxim si opozitiei, oricat latra impotriva).
2. Obliga si privatii sa mareasca salariile pentru a plati mai multe contributii la CAS, CASS si taxe.
3. Creste si valoarea punctului de pensie, unde tot ei si pensionarii lor castiga cel mai mult.

Daca opozitia reuseste sa ajunga la putere dupa faze de genul asta, n-are nici o sansa sa se mentina mai mult de un mandat daca incearca sa "repare" ceva. Pana acum s-a demonstrat ca opozitia doar a profitat de situatie ca sa fure si mai mult daca ajunge la ciolan. Exemplu e epic in combinatia aliantei D.A. plus E. Constantinescu cand cei 15.000 de specialisti cu care se laudau au fost folositi exclusiv pentru jaf...

Pentru cei care mai viseaza RO la nivelul tarilor mai dezvoltate, e o cauza pierduta. :D
.......................
Asta nu vrea sa sugereze ca mai bine ramane PSD la putere, doar ca alternativa nu se arata cu nimic mai buna. Opozitia nici macar nu se poate organiza intr-o formula viabila.
.......................
Doar o formula extrateritoriala ar putea salva situatia. Ceva de genul control total pe baza de AI/supercomputere cu program centralizat la nivel de UE sau guvern unic mondial (care nu se arata in viitorul previzibil). :D
The following users liked or thanked this post: nimicinfinit

8
Politică / Threadul despre economie
« on: 21 February 2019, 15:51 »
De retinut: "An end to growth is inevitable. Ending growth is also desirable..." ;D

"The trouble is, a bigger economy uses more stuff than a smaller one, and we happen to live on a finite planet. So, an end to growth is inevitable. Ending growth is also desirable if we want to leave some stuff (minerals, forests, biodiversity and stable climate) for our kids and their kids. Further, if growth is meant to have anything to do with increasing quality of life, there is plenty of evidence to suggest it has passed the point of diminishing returns: Even though the U.S. economy is 5.5 times bigger now than it was in 1960 (in terms of real GDP), America is losing ground on its happiness index."

Realitatea nu prea place/convine, dar asta e... 8)
The following users liked or thanked this post: Monier

9
Politică / Donald Trump - un presedinte controversat
« on: 21 February 2019, 11:43 »
Aproape incredibil: constructia caii ferate de mare viteza din California concureaza cu constructia de autostrazi din RO -  la cheltuieli si viteza de constructie.  ;D

Ca urmare, Trump vrea sa recupereze banii cheltuiti acolo din bugetul federal si sa finanteze din ei "marele zid american".  ;D

"The failed Fast Train project in California, where the cost overruns are becoming world record setting, is hundreds of times more expensive than the desperately needed Wall!"

"California has been forced to cancel the massive bullet train project after having spent and wasted many billions of dollars. They owe the Federal Government three and a half billion dollars. We want that money back now. Whole project is a “green” disaster!" (Trump)
The following users liked or thanked this post: Monier

10
Stonehenge / Incalzirea globala creste in feedback
« on: 19 February 2019, 20:48 »
Prin mediul academic unde se discuta problema, se mentioneaza clar ca in zona de 1-2 miliarde de oameni ar fi optim pentru supravietuirea omenirii pe perioada mai indelungata, dar si asta e doar teoretic, pentru ca nu exista solutie "acceptabila" pentru mase capabila sa tina lucrurile in echilibru.

Nici n-are rost sa mai cautam solutii, pentru ca nu vor fi luate cel mai probabil niciodata, si sigur nu vor fi luate in timp util.
The following users liked or thanked this post: nimicinfinit

11
Stonehenge / Universul - Ultima Frontiera
« on: 15 February 2019, 15:13 »
Daca am retinut bine: puterea de calcul a unei civilizatii/entitati nu poate sa fie nelimitata (entropie, surse de energie, etc)
Practic se pare ca intr-un univers nu poti simula computational un univers de marimea celui in care stai.

Eu tot experimentez junghiul, foamea, setea.
Problema e pusa gresit. In cazul unei simulari, nu trebuie simulat tot ceea ce "se presupune" ca exista. Trebuie simulat doar ceea ce e in aria de acoperire a simturilor. Restul e doar imaginatie prin interpolari asimilate pe baza datelor obtinute pe masura ce se descopera din regulile de functionare ale "simularii" respective. E un aspect mentionat si intr-un video dintr-un post anterior si e descoperit si in mecanica cuantica.

Daca vezi o gaina de ex., nu trebuie simulat decat aspectul exterior si comportamentul. Despre "interior" se stie ce ar trebui sa contina in urma "studiilor" facute de altii. Daca vrei personal sa cotrobaiesti prin ea, doar atunci se simuleaza ceea ce se presupune ca ar trebui sa contina.

Despre imensa cantitate de materie si energie din Univers e si mai simplu de "simulat". Oricum n-a experimentat si "atins" nimeni nimic, exceptand corpuri ceresti si Sistemul Solar. Pentru Universul indepartat totul e interpretat pe baza unei informatii minimale survenita in special pe suport electromagnetic.
De ex. se spune ca s-a descoperit o planeta care graviteaza in jurul unui soare. Cum s-a descoperit? S-a descoperit ca o luminita de pe bolta cereasca care se presupune ca ar fi un soare scade in intensitate la anumite intervale de timp. Asta inseamna ca la anumite intervale de timp intre Pamant si soarele respectiv se interpune presupusa planeta. Nu-i nici o mare smecherie pentru "presupusul Arhitect" al eventualei simulari sa trimita unui eventual observator cantitatea infima de informatie care sa-i dea impresia ca "acolo" af fi o planeta care se invarte in jurul unui soare.
De unde rezulta ca, cantitatea de informatie necesara pentru "a simula" prezenta a ceva este nesemnificativ de mica in comparatie cu cea necesara pentru a simula in intregime acel ceva, precum se mentioneaza in postulatul mentionat de tine. :)

Junghiul, foamea si setea se pot simula usor chiar si cu tehnologia actuala... ;D
The following users liked or thanked this post: nimicinfinit

12
Stonehenge / Universul - Ultima Frontiera
« on: 15 February 2019, 12:32 »
Pai tocmai asta e realitatea..., ca realitatea ar putea fi doar o chestiune de perceptie. Si nu merge fara citate in discutiile astea, pentru ca problema e la frontierele cunoasterii si in primul rand e studiata si discutata de cei mai priceputi savanti din domeniu. Citatele aduc in discutie puncte de vedere cat se poate de pertinente la nivel academic, nu pareri ale unor useri de pe forumuri (de ex.).

Revenind la subiect, cea mai buna si mai accesibila dovada o constituie visele, in special visele constiente. De ce sunt de preferat visele constiente? Pentru ca in situatia asta particulara ai sansa sa explorezi o "realitate alternativa" folosindu-te de cunostintele si memoria din "realitatea de baza". Daca ai avut asemenea experiente (iar eu am avut cateva, spre satisfactia mea) ai fi putut sa constati ca intre cele doua "dimensiuni" nu exista nici cea mai mica diferenta in ceea ce priveste " perceptia mediului inconjurator".

Din exemplul asta deriva observatia ca daca o cantitate infim de mica de materie, cum e cea din care e facut creierul uman relativ la cea din intregul Univers, poate sa genereze o iluzie de o asemenea calitate, n-ar trebui sa fie nici o problema din punctul de vedere al "resurselor materiale" in a se putea construi un computer care sa simuleze tot ceea ce ti se pare tie "real".

Parerea mea e ca sunt sanse mari ca sa prinzi inca in timp ce vei fi in viata, posibilitatea de a explora o lume virtuala alternativa (cu extindere limitata in prima faza) cel putin la nivelul unui joc avansat.

In rest, cu mine poti sa te contrazici cat vrei pentru ca eu nu ma cert cu nimeni. Mie imi place sa aduc in discutie informatii cat mai deosebite si mai interesante din tot felul de domenii si eventual sa discut despre continutul lor. Nu incerc sa lamuresc pe nimeni de nimic, eventual imi sustin parerea mea cu citate sau referinte din/spre altii care sunt considerati "autoritati" in domeniile respective (= "apel la autoritate", dupa cum definea Ivan pe CG).  :)
The following users liked or thanked this post: Monier

13
Filme și Seriale / Ultimul film vazut
« on: 14 February 2019, 13:04 »
...cea mai interesanta continuare ca influenta fiind probabil seria tv kung fu. (cea care trebuia sa aiba in prim rol pe bruce lee!)

Apropo de asta, cei care au luat decizia de a-l pune in rolul principal pe David Carradine in locul lui Bruce Lee au facut o mare prostie. Nu mi-a placut niciodata David Carradine. Bruce Lee ar fi ridicat spectacolul la un cu totul al nivel.
The following users liked or thanked this post: Monier

14
Politică / Donald Trump - un presedinte controversat
« on: 14 February 2019, 01:44 »
Baba Clinton vrea sa candideze din nou in 2020, sa-si ia revansa... E greu de scapat de cotoroanta aia... ;D

"Clinton "will come full circle" and "fight this out until the last dog dies.""
"She won't let a little thing like two stunning defeats stand in the way of her claim to the White House." (Mark Penn)  ;D
The following users liked or thanked this post: Monier

15
Stonehenge / Universul - Ultima Frontiera
« on: 13 February 2019, 13:02 »
Teoriile despre Univers sunt fascinante si au creat multe discutii si dezbateri de-a lungul timpului... In prezent, in mediul academic este larg acceptata teoria inflatiei, care pe scurt spune ca din punctul "0" (Big Bang) Universul s-a extins extrem de rapid inainte de a ajunge in starea acutuala.

Dar, Profesorul Stephen Hawking, care a lucrat impreuna cu Profesorul Thomas Hertog, a ajuns la concluzia ca de fapt Univesrsul este o vasta si complexa holograma. ;D

"Cu alte cuvinte, realitatea 3D este o iluzie și că lumea aparent "solidă" din jurul nostru - precum și dimensiunea timpului - este proiectată din informațiile stocate pe o suprafață plană 2D."

"Este o noțiune matematică foarte precisă a holografiei care a ieșit din teoria corzilor în ultimii ani, care nu este pe deplin înțeleasă, dar este minunată și schimba complet scena".

"Aplicată la inflație, teoria recent publicată sugerează că timpul și "începutul" universului au apărut holografic dintr-o stare necunoscută în afara Big Bang-ului."

Studiul stiintific a fost publicat dupa moartea lui in the Journal Of High Energy Physics.

Professor Stephen Hawking's final theory: The universe is a hologram
The following users liked or thanked this post: Monier

Pages: [1] 2 3