Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - oldshooterman

Pages: [1] 2 3
1
Situatia nu-i chiar asa de grava precum pare, se rezolva in timp daca te porti frumos. :)
M-am purtat frumos. Sper să dispară.
Pana la urma a disparut... 2019, admin de treaba, automatizarea...  ;D
The following users liked or thanked this post: AlexU

2
Software / Programe utile
« on: 07 July 2019, 22:37 »
O aplicatie foarte interesanta: Princeton IoT Inspector

Identifica si monitorizeaza dispozitivele IoT din casa, respectiv arata care dintre ele spioneaza, cand si cui trimite datele.
The following users liked or thanked this post: AlexU

3
Politică / Alegeri Europarlamentare 2019
« on: 28 May 2019, 02:39 »
Cresterea economica e bazata aproape in totalitate pe consum, consum stimulat de cresterile de salarii si pensii, consum in mare parte de produse de import. Adica Romania se imprumuta pentru ca sa asigure bani de salarii si pensii, bani cu care se cumpara produse facute de altii, respectiv care asigura desfacerea productiei din alte tari, din care rezulta si cresterea deficitului comercial. Si toate astea trebuie platite de cineva in viitor.

Nu-i usor de rezolvat problema, pentru ca toti vor mai mult si nimeni nu vrea sa renunte la nimic.
The following users liked or thanked this post: taribo

4
Situatia nu-i chiar asa de grava precum pare, se rezolva in timp daca te porti frumos. :)
The following users liked or thanked this post: AlexU

5
Stiinta / Nucleare
« on: 18 May 2019, 00:28 »
Aberezi la greu. Problema deseurilor radioactive se poate intinde pe durate de timp intre 300 de ani (daca se vor gasi solutii tehnice pentru reprocesarea deseurilor) si pana la un milion de ani daca se asteapta ca efectele negative sa dispara de la sine (respectiv daca se asteapta ca, cantitatea de materiale radioactive cu timp lung de injumatatire sa se reduca de la sine).
Si nu se poate miza pe depozite care sa reziste de la mii de ani la un milion de ani, din motive ce tin de evolutii geologice si climatice imprevizibile.
The following users liked or thanked this post: Monier

6
Stiinta / Nucleare
« on: 17 May 2019, 17:16 »
dudes, trebuie sa vorbim, nu se poate.

fukushima nu stiu daca a fost repusa in functionare, parca sunt blocati de un verdit legal sau ceva.
Man, sa incepem cu asta. Accidentul de la centrala nucleara Fukushima Daiichi e cea mai mare catastrofa ecologica din istoria omenirii si totodata cel mai mare cover-up din istoria media.

Situatia de moment se orienteaza spre tentativa de a reduce contaminarea fenomenala permanenta si continua a oceanului Pacific., nici vorba de reparatii sau orice altceva.  8)
The following users liked or thanked this post: Monier

7
Politică / Alegeri Europarlamentare 2019
« on: 01 May 2019, 17:07 »
Tare:   ;D
The following users liked or thanked this post: AlexU

8
Hardware / AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« on: 23 April 2019, 21:27 »
"World War Z is an AMD optimized title... All of this means that it makes no surprise to see AMD’s Radeon graphics cards show stellar performance in World War Z..."
........................................................


In DX11, placa Nvidia are un spor de performanta cu 15-20% mai mare vs in Vulcan, iar cipul grafic e utilizat doar in jur de 90%. De unde rezulta ca avantajul AMD se pierde repede chiar si in jocul asta.
The following users liked or thanked this post: Trustme

9
Politică / World Headline News
« on: 17 April 2019, 19:39 »
Eu nu ma refer la ceva cocalar care s-a dus acolo cu chibrite si ziare ca sa dea foc la biserica dupa ce a fumat ceva prea tare pentru el. Suntem in 2019, an in care abunda tehnologia...

Alarma s-a dat "la primul fum". Idiotii aia de la PSI n-au gasit fumul care a declansat alarma? N-au gasit senzorul care a declansat alarma? Al doilea senzor s-a declansat dupa 23 minute, cand focul ardea ca o torta. Cat de imbecili au putut fi toti de acolo astfel incat sa nu observe nimeni nimic timp de 23 de minute, timp in care focul doar s-a amplificat si cantitatea de fum a crescut exponential (tinand cont si de faptul ca celor de la PSI le-au trebuit si lor cateva minute ca sa ajunga in zona senzorului care a declansat alarma si cica s-au mai si uitat prin jur)? Nu se poate pretinde ca ceva a luat foc, a facut fum, a declansat alarma, dupa care a disparut cand s-au dus fraierii de la PSI sa verifice si a reaparut in forta dupa 20+ minute!

La televiziunea franceza au explicat unii despre masurile exceptionale de protectie care se iau in asemenea cazuri (lucrari la obiective extrem de valoroase), de unde rezulta ca nu e usor sa apara un incendiu acolo si sa nu vada nimeni nimic decat cand e prea tarziu.

In schimb, daca intr-adevar a fost un accident care a produs daune care acum se evalueaza la ~100 de Miliarde de EURO (cat va costa reconstructia), inseamna ca absolut toti toti cei cu tangenta la problema nu sunt decat o adunatura de imbecili.

POLICE: 875 FRENCH CATHOLIC CHURCHES DESECRATED IN 2018 ALONE
"Despite this trend, MSM refuses to entertain possibility of Notre Dame blaze being intentional"
The following users liked or thanked this post: Monier

10
...Cu UE se pare ca am uitat lectia. Avem nevoie doar de legi scrise bine. Si ne putem pastra si suveranitatea.
Eventual puteam, intr-un scenariu SF in care RO nu s-ar fi lasat asimilata. Realitatea e ca romanii au vrut si vor UE, au UE, resursele naturale si umane s-au cam dus, cine a ramas trebuie sa plateasca (la un moment dat). ;D
The following users liked or thanked this post: mystik

11
Iar Brexitul a fost "wake-up call-ul" pentru mine. Felul in care birocratii mega privilegiati si autoritarieni trateaza Anglia si referendumul sau democratic, imi arata ca UE nu are nimic de-a face cu democratia. Zici ca e URSS 2.0.
1. Nu s-au asteptat ca rezultatul referendumului sa fie pentru iesirea din UE, caci daca il banuiau poate nici nu permiteau sa aiba loc.
2. Politicienii din Anglia, in mare majoritate, trag sforile ca brexitul sa nu aiba loc, desi se fac ca aplica legea. Practic trag de timp in incercarea de a speria populatia pana obtin o majoritate impotriva brexitului si nu e exclus sa mai faca un referendum... ;D
3. Situatia nu se poate compara cu URSS, pentru ca din URSS s-au desprins pasnic si usor o gramada de tari. Din UE inca n-a scapat nimeni. ;D

4. Tinand cont de calitatea clasei politice de la noi, in situatia actuala e de preferat ca RO sa faca parte din UE, pentru ca asa le mai pune cineva frana la furat (sau cel putin se prefac destul de bine)...
The following users liked or thanked this post: mystik

12
Mai sunt 167 de tari pe planeta care nu "traiesc" in UE, iar Anglia a fost sute de ani un mare imperiu cu influenta pe mai multe continente. Nu e nici o problema sa se descurce fara UE. In rest e vorba mai mult de acorduri comerciale care pot fi facute in avantajul tuturor partilor, daca se vrea. Problema e doar de politica in toata povestea, de cine trage sforile cu influenta pe mai multe resurse.
The following users liked or thanked this post: mystik

13
Filme și Seriale / Marvel, DC si restul
« on: 19 March 2019, 22:58 »
afaik, dupa infinty war se va forma un vid asaa ..de putere... si vor lua o pauza.
I HOPE  :P
Nici o sansa...
2019 Will Have The Most Superhero Movies Ever Released  ;D
The following users liked or thanked this post: Monier

14
First/Third Person Shooters / Half Life 3
« on: 19 March 2019, 20:53 »
Half Life 3 e probabil cel mai asteptat joc din istoria jocurilor video.

Valve CEO teases Half-Life 3 to release in next '4-5 years'

"Included within one of Newell's emails was a question regarding the existence of Half-Life 3 and whether or not the person asking would see one before their life ends. The email read; "Was just wondering, will I be able to play a new chapter of half life before my life ends? Im 32 now." Newell answered quite simply, saying "Just don't die in the next 5 years or so ;)" ;DThe following users liked or thanked this post: Edward

15
Filme și Seriale / Ultimul film vazut
« on: 25 February 2019, 01:31 »
Predestination (2014) - 8,5

Un film deosebit, superb construit si bine interpretat, care dezvaluie un "fenomen" neasteptat... E un film din clasa "cerebral"; pentru cei care nu l-au vazut e recomandat sa nu citeasca nimic despre el daca isi doresc o surpriza placuta.
The following users liked or thanked this post: Monier

Pages: [1] 2 3