Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mike

Pages: [1]
1
Lifestyle / Cum slabim ? Retete de slabit...
« on: 05 December 2019, 23:32 »
cica daca slabesti natural nu ai probleme cu excesul de piele. tind sa cred asta.
The following users liked or thanked this post: grui4

2
Lifestyle / Alimentatia sanatoasa
« on: 26 November 2018, 23:41 »
Ba din contra, e foarte relevant ce mancau, asa macar stim efectele pe termen lung.
The following users liked or thanked this post: Wagram

3
Lifestyle / Cum slabim ? Retete de slabit...
« on: 22 August 2018, 14:49 »
rau nu are ce sa faca...fibre de psyllium bag si eu.



Mike, cum ai făcut tranziţia la ADF şi în ce anume a constat ADF-ul ? Sunt atâtea definiţii şi modalităţi, că discuţiile deviază tocmai fiindcă nu există un punct de reper comun. Mă interesează ce spui, tocmai fiindcă e experienţă personală.


5 luni am tinut un fel de lazy keto, din care am eliminat pe cat posibil carbohidratii rafinati, astfel, senzatiile viscerale de foame s-au atenuat. Ulterior, timp de 30 zile, o data la 2 zile mancam doar dimineata, in foarte rare cazuri am ajuns pana la 48 ore fara mancare. Nu am avut senzatii dramatice de foame.

Suplimentam cu saruri de rehidratare, pentru a evita pierderea de sare / potasiu
The following users liked or thanked this post: Wagram

4
Lifestyle / Cum slabim ? Retete de slabit...
« on: 22 August 2018, 11:32 »
O sa incerca sa explic de unde vine ideea de post / fasting.

1. Empiric, se prespune ca metabolismul (transformarea substantelor in energie) functioneaza cu doua buffere (a si b de mai jos):

a - glucoza existenta in sange (cca 40 g tot timpul), muschi, ficat (400g - glicogen).
b - grasime stocata - pe burta, in muschi, in interiorul corpului, in jurul organelor.


c - 1 g grasime = 9 calorii; 1 gram proteine / carbohidrati = 4 calorii.
d - Motivul pentru care corpul stocheaza grasime este pentru eficienta maxima per gram. Daca eu as fi stocat proteine in loc de grasimi,  as fi avut 190 kg nu 130.

2. Se presupune ca insulina este regulatorul transferurilor intre 1a si 1b.

a - daca nu ai zahar in sange, nu se secreta insulina, corpul e in cetoza si arde din grasimile de la 1b (limitat, se pare ca exista o limita maxima de grasimi stocate arse pe zi, maxim 300g - nu mai stiu unde am citit asta).
b - daca ai glucoza/zahar in sange (dupa o masa), atunci se secreta insulina, se opreste arderea de grasimi stocate, si se utilizeaza acel zahar.
c - Daca ai zahar in sange si peste mai vine alt zahar, excesul se stocheaza in grasime.

3. Rezistenta la insulina.

a - daca secretia de insulina este ineficienta, adica celulele nu mai raspund la insulina si nu accepta zaharul, atunci pancreasul secreta si mai multa insulina in incercarea de a scoate zaharul din sange.
b - ciclul a) repetat de "n" ori, pe parcursul a mai multi ani, este un factor ce poate facilita aparitie diabetului tip 2.
c - de asemenea, multe mese pe zi (3 mese + gustari non stop), indiferent de continutul caloric, duc la o secretie aproape constanta de insulina si nu se mai intampla fenomenul de la 2a).

4. Ideea cu fasting / post.

a - mananci suficiente calorii zilnic cat sa sustii metabolismul bazal, termogeneza, dar lasi suficient timp cat sa dispara zaharul din sange, iar mesele suplimentare sa nu se depuna ba chiar sa se mai arda ceva grasimi.
b - corpul este clar obisnuit cu perioade de "feast / famine" altfel nu ar fi existat mecanismul de depunere grasimi; ce nu e clar este ce pierdere in greutate este sustenabila.

5. Probleme

a - corpul raspunde la orice deficit caloric prelungit prin reducerea metabolismului bazal; mai exact, daca atunci cand mancai 'ca spartul' corpul ardea 2400 calorii pe zi doar pentru a trai, in caz de deficit caloric  metabolismul bazal se poate reduce si la 1400 calorii pe zi.

a1 - pe termen scurt (nu am vazut studii peste 4 zile), in cazul postului, metabolismul bazal nu scade.

b - deficit caloric + zahar in sange inseamna ca nu se pot arde grasimi; atunci se obtine glucoza din proteine - din muschi, fara discriminare. Cel mai mare risc aici sunt problemele cardiace, inima e un muschi.
c - se pare ca in cetoza, se inhiba arderea proteinelor; focusul e pe "se pare".

d - Orice deficienta cronica de minerale, electroliti, vitamine, pe termen (de regula) lung duce la probleme: cardiace, neuropatii, renale, dereglaje hormonale, etc si nu pot fi reglate doar "din pastile"
The following users liked or thanked this post: Fallen, taribo

5
Lifestyle / Cum slabim ? Retete de slabit...
« on: 20 August 2018, 23:06 »
Eu sincer nu va inteleg cu acest IF, e prea in voga treaba, si inca nu se cunosc foarte multe despre efectele pe termen lung. Ce e in neregula cu a incerca sa mananci cat de cat sanatos si sa mai faci un pic de sport pe langa? IF mi se pare o varianta absolut exagerata pentru asa ceva, dai cu tunul dupa musca. Este de recomandat sa mai faci asa ceva din cand in cand, in mai toate religiile, culturile de pe mapamond exista un fel de tip de IF. Inclusiv la arabi, ei au ramadanul, noi mai tinem post,altii tin altceva....

Insa sa faci asta pe termen lung,zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna,an de an, este total exagerat. Sa iti stresezi, fortezi corpul constant, nu este ceva ce poti mentine pe termen lung, IF efectiv te forteaza mult mai mult per total, decat daca ai merge la sala de exemplu. A face niste febra musculara, o hipertrofie, una alta, nu este acelasi lucru cu a te forta zi de zi sa mananci doar anumite lucruri la doar anumite ore,in doar un anumit fel, sa te bati cu dureri de cap de la foame, senzatii de lesin, sa tot bei apa sa simti ca ai ceva in tine in afara de aer,bagi cafea in tine la litru incat sa poti functiona cumva ca si om, sa nu simti ca adormi pe picioare

Pentru ce te pregatesti? La cat incepe maratonul sa fiu si eu acolo ca suporter.

Cum scrie si pe multe pagini de net :  "Bottom Line

We're still really just scratching the surface of trying to understand the role of IF in overall health and weight management. Like all diets, it might work for one person but fail miserably for another."

Eu sincer nu m-as aventura in asa ceva, aa, ca fac si eu cam o data pe saptamana asa ceva? Sigur, insa nu zilnic, si nu pe termen foarte lung.  Aceasta treaba cu IF sincer mi se pare ca un fel de "trend", ca si cu multe diete si "lifestyle choices" de-a lungul anilor care erau in mare voga 2-3 ani de zile apoi parca au disparut. Nu acu cativa ani era mare voga cu dieta Dukan? Dapoi Paleo diet, sau Atkins, sau Ketogenic sau zeci de alte diete. Ce a ramas? mancat sanatos si miscare, ca diferite tehnici, ca studiile arata,ca una alta, cand tragi linie asta functioneaza universal la toata lumea. Restul sunt cu hit and miss.


hai ca incerc eu sa raspund:

1. Unii de pe aici (gen eu) am avut 130 kg. Foarte aproape de obezitate morbida (acum sunt doar obez)

2. In mod normal, organismul nu vrea sa slabeasca ci doar sa pastreze echilibrul (homeostaza).

3. Empiric, s-a observat ca zaharul si carbohidratii rafinati ingrasa mai mult decat proteinele si grasimile. Eliminarea lor a dus la dietele ketogenice - Atkins, Paleo, unde lipsa de carbohidrati te duce in cetoza nutritionala, cand corpul arde grasime stocata pentru energie.

4. Nu poti trece imediat la un regim hipocaloric, ie sa mananci 1500 calorii, in mod sanatos - asta e infometarea si vine la pachet cu reducerea metabolismului. Mai nimeni nu poate sa respecte un astfel de regim pe termen lung.

5. Mare majoritate a celor obezi, mai ales cu grasime pe burta au rezistenta la insulina (ca parte a sindromului metabolic), mai exact insulina nu intra in celule, sta in sange, da glicemia in jos si produce foame - aka un cerc vicios. Tot ce inseamna snacks-uri sunt in mare parte carbohidrati rafinati, alimentand cercul vicios. Grasimea abdominala e doar un simptom, periculos cu adevarat e ficatul gras (steatoza), care, netinuta sub control duce la pierderea functie hepatice pe termen lung, cancer, ciroza etc.


6. pct 5 + grasime abdominala si viscerala + predispozitie genetica duce la diabet tip 2(cam in 20 ani de la de primele semne). Tratementul pentru diabetul tip 2 in Romania este de regula regim + metformina. Peste 2g de metformina pe zi taie pofta de mancare si intrerupe cercul vicios => pacientul de regula slabeste. Prea tarziu, pancreasul deja nu mai functioneaza cum trebuie.

7. Tot empiric, s-a observat ca postul + restrictia de carbohidrati amelioreaza simptomele celor de la pct 5, masiv, dar revenim - corpul nu vrea sa slabeasca ci sa pastreze echilibrul, recte dietele nu functioneaza pe termen lung. IF e una din metodele de a sparge fortat rezistenta corpului la slabit, iar asta vine cu efecte secundare: hormonale, deficiente de electroliti, neuropatii, malnutritie, rezistenta la insulina, etc. Functie de cat de puternic e organismului (si mai ales functie de varsta) efectele secundare variaza de la dramatice la nimic.

Empiric, as zice ca un nivel safe de slabit este undeva cam 3 - 5 kg / an, pe termen lung. Eu aveam 60kg peste greutatea normala si nu as mai astepta inca 10 ani ca sa slabesc cu adevarat sustenabil. Era mai bine sa nu ma ingras de la inceput, dar timpul nu se mai intoarce.

8. Solutia cu adevarat finala pentru slabit, cu resetarea limitelor, cu controlul satietatii este chirurgia bariatrica-  sunt diverse tehnici, de la micsorare stomac pana la bypass complet. Chirurgia bariatrica duce la pierderea sustenabila a excesului de greutate, in 90% din cazuri diabetul de tip 2 intra in remisie completa, iar daca nu mananci ca spartul dupa nici nu creste stomacul la loc. 

Vine la pachet cu multe alte probleme: malabsorbtie, lipsa de vitamine, incapacitate de digera portii normale de mancare, etc.

Pe scurt, de asta este folosit IF / ADF - e o alternativa mai putin riscanta la chirurgia bariatrica. IMHO, ar trebui utilizat doar in cazurile de obezitate, pentru a sparge platourile.
The following users liked or thanked this post: taribo

6
eu recomand 50MU6102 ca best buy 4k la 2199 lei. Imagine ok pentru pretul lui, smart exceptional: HBO GO, NETFLIX, Orange TV, Steamlink, card CI+ care functioneaza ok, player usb bun, Youtubr 4K / HDR.

Diferenta de pret 700 lei intinsa pe o perioada de 5 - 10 ani (cat folosesti un televizor) nici nu se simte.


https://www.emag.ro/televizor-led-smart-samsung-125-cm-50mu6102-4k-ultra-hd-ue50mu6102kxxh/pd/DK3V67BBM/

Au si resigilat la 1900 lei, merita asumat riscul pentru ca ai retur 30 zile, deci fara griji.
The following users liked or thanked this post: AlexU

Pages: [1]