Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Show Topics - mobydick

Pages: [1]
1
Jocuri PC / Assassin's Creed Valhalla
« on: 27 August 2021, 08:37 »
90 ore, dupa 2 luni de jucat 
Cu Wrath of the Druids si Siege of Paris incluse. 
Si cu toate ca am incheiat povestea principala,  inca mai am de jucat o gramada de  misiuni secundare.    Cred ca jocul duce undeva la 150-200 ore daca joci pe dificultate redusa. 
Tot playlistul aici. Am jucat jocul pe GeForce Now, cu setari Ultra. 
https://www.youtube.com/playlist?list=PL6uGFq4cY8Ty9_3m4olojNy24XZDX8i4k


Ce as spune pe scurt despre joc ?

Plusuri
+ atentia la detalii si reconstituirea locuintelor, satelor si oraselor de atunci - parca vezi Evul Mediu Intunecat cu alta perspectiva
+ o lume vasta de explorat:  Norvegia, Anglia  , Irlanda, Franta  ,  Canada (insula Newfoundland ), plus trei  taramuri fanteziste - Valhalla,  Asgard si Jotunheim. Cica urmeaza un DLC cu Scotia. 
+ elemente de live-service cu festivaluri vikinge si faptul ca ii acorda un suport mai indelungat pe 2-3 ani 
+ padurile, vaile, efectele de lumina Soarelui si umbrele norilor - peisajele sunt superbe
+ mult mai  plin de cruzime decat toate jocurile anterioare - in sfarsit sunt introduse  decapitari si dezmembrari  care cresc gradul de imersiune si realismul epocii 

Minusuri
-cea mai mare tampenie din seria asta: sa stai sa convingi fiecare lor sau episcop sa ti se alature. Alliance Map suna bine in teorie, si asta daca era optional, nu obligatoriu implementat in poveste
-combatul prost inspirat din Dark Souls. Nu l-am suportat deloc si de aia am jucat pe dificultate redusa. 
-povestea- lunga si plictisitoare cu dialoguri carora mai bine le dai skip  - mult sub Witcher 3. Sunt si cateva dialoguri bune, dar rare. E bine ca au reusit sa scrie o poveste dat fiind perioada evului mediu intunecat cand nu prea se cunosc multe detalii. 
-nici nu se mai ascund ca plagiaza elemente  din The Witcher 3
-bugurile -  unele de gravitate mare care iti strica experienta in joc.  Ultimul DLC, Siege of Paris, a avut cam multe.
-personajul -boring & dull.......de fapt, mai toate personajele, in afara de cativa antagonisti precum Ivarr the Boneless
- iti da desincronizare daca omori trei tarani, femei sau calugari
-acuratetea istorica (din nou ca la orice joc AC) - catedrale si castele de secol 12-13, bagate intr-un joc cu Anglia setata pe sec. 9
-sunetul si voice-actingul : parca se vede ca interpretarea vocala a fost facuta in pandemie , cu toti actorii vocali baricadati in case, altfel nu-mi dau seama de ce jocul se aude de zici ca actorii au fost inregistrati cand interpretau in  canal.
-grafica - nu pare  deloc next-gen, ceva demn de PS5 . Pe alocuri, chiar si cu setari ultra,  unii copaci, obiecte din case, decoratiuni si costume , inclusiv NPC-urile, arata de parca provin dintr-un joc lansat pe PS3.  Apa din mare si lacuri  arata dezamagitor in comparatie cu AC Odyssey. Parul de pe cap arata ca de matura,  barba se misca, dar parul cu coada sta nemiscat si trece prin texturi- oribil, si asta la 7 ani dupa tehnologia  tressfx din Tomb Raider
-tech-tree neinteresant , dialogue wheel degeaba ca indiferent ce raspuns alegi, jocul tot isi urmeaza cursul canonic, relatia cu Sigurd etc. ..........  mai bine ar renunta la elementele de RPG
-customizarea - doar schimbi  barba, parul, culoarea barbii si parului, dar nu poti customiza alte caracteristici ale personajului.  E sub Cyberpunk 2077 la capitolul asta, sub multe alte RPG-uri. 
-romance- frate, la ce mai introduci scene de sex daca cenzurezi sanii si acoperi femeile de secol 9 cu SUTIENE?   

Si ar mai fi multe alte defecte, dar mi-e ca nu-i dau nota de trecere.

Nota: 5,5  cu indulgenta pentru ca s-au chinuit pe timp de pandemie sa-l scoata la timp  si pentru ca  e jocul "RPG"  cu cea mai mare harta din ultimii ani.

2
Generalităti / Obligatiile pe care le avem in viata
« on: 25 August 2021, 00:12 »
Se tot vorbeste despre vaccinarea obligatorie, dar multi uita ca sunt deja niste chestii obligatorii implementate demult de zeci, sute sau mii de ani :

1. cardul de identitate

2. ca sa conduci un vehicul, iti trebuie carnet de permis auto si instructaj pe banii tai

3. scoala , legal, e obligatorie si gratuita, in practica e optionala si contra-cost (rechizitele, culegeri, fondul clasei, fondul scolii, uniforma), dar daca vrei un loc de munca decent si nu sa muncesti pe santier, pe camp sau la colectat gunoaie, trebuie sa o faci, plus liceul, plus sustinut examenele de bacalaureat, plus facultatea care e optionala, dar daca vrei sa nu stai sa muncesti numai prin supermarkete si fast-fooduri, trebuie sa o faci si pe asta.

4. odata intrat in campul muncii, esti obligat sa platesti taxe si impozite si sa respecti legile

5. ca sa folosesti o aplicatie, un forum, o retea de socializare, o platforma de jocuri/seriale/filme, esti obligat sa ai adresa de email si chiar telefon mobil cu sms. Smartphone-urile sunt de vreo 5 ani niste necesitati daca vrei un trai decent.

6. sistemul de operare Windows te obliga sa instalezi update-urile.

7. in esenta, hrana, locuinta, curentul electric, adica  cam orice in afara de oxigen, insecte, apa de la ploaie  si lumina Soarelui/Lunii/stelelor, se plateste

 

Asadar, de ce nu ar putea deveni si vaccinarea obligatorie daca de 80 ani esti obligat sa ai un card de identitate? 

3
Politică / Guvernul Citu
« on: 24 August 2021, 23:22 »
Deja e prea de tot .
Intai asta:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/citu-intrebat-daca-stie-cat-costa-o-franzela-nu-mananc-paine-dar-am-fost-la-piata-1628931

Si acum asta: 
https://www.mediafax.ro/politic/noul-ministru-al-finantelor-nu-stie-cat-e-salariul-minim-net-pe-economie-in-jur-de-1600-si-ceva-20244100

Frate, astia cum naiba au absolvit facultatile de economie? Cum au reusit sa se angajeze in domeniul finantelor? 
Parca chiar vor ca PSD-AUR sa vina la guvernare in 2024.

5
Politică / Talibanii revin la putere in Afganistan
« on: 16 August 2021, 17:21 »
Incepem discutia cu aceste doua clipuri care par a fi socante pentru 2021!   
Asta se intampla dupa un  razboi american ce a durat  20 ani,  cu 2 trilioane de dolari cheltuiti si  212,191 de morti (dintre care 2,420 de soldati americani)!
A meritat?

 









 

6
Jocuri PC / GTA 3/ViceCity/San Andreas Remastered
« on: 12 August 2021, 19:31 »
Take Two Interactive a anuntat ca in viitorul apropiat va lansa trei remasterizari. 
https://www.pcgamer.com/take-two-is-working-on-three-more-remasters-or-re-releases/

Faptul ca s-a pus pe vanat modurile pentru GTA V care reconstituiau hartile din GTA 3, Vice City si San Andreas  ofera un indiciu. 
 https://libertycity.net/news/site/4910-take-two-requested-to-put-down-gta-mods.html


Modurile respective au fost inlaturate de pe site-ul GTA5-Mods sub amenintarea proceselor pentru drepturile de autor. 

Vice Cry: Remastered 1.0
OpenManhunt 1.0.0
Liberty revind
Bullworth - OpenBull 1.0.0
ViIV (Alhpa version и Version 3)
Grand Theft Auto V: Bullworth 0.1 [ALPHA]
SA2LC
Liberty City & Vice City v4.0




Ramane de vazut daca remasterizarile la jocurile originale  vor depasi modurile pentru GTA V. 
Daca n-ati apucat sa descarcati modurile urmatoare de pe GTA 5-Mods,   acum nu mai puteti, poate doar de pe cateva site-uri de piraterie. 








7
situația actuală-i practic fără niciun fel de ieșire!...
 

Exista iesire, chiar doua solutii, insa ambele drastice  .  Conform unui computer de la MIT, s-a calculat ca civilizatia actuala mai poate rezista pana in 2040 (atunci cand populatia va ajunge la 10 miliarde de locuitori estimativ), apoi va incepe criza resurselor si planeta va fi nelocuibila din cauza poluarii si temperaturilor extreme.  Solutiile ar trebui prin urmare sa fie aplicate cat mai repede. Pentru ca    mai avem 20 ani la dispozitie. 

1. METODA CAPITALISTA:   Prima solutie ar insemna ca doar cativa oameni si aia bogati si foarte inteligenti sa supravietuiasca.  Lasam situatia sa deruleze asa. Practic, oamenii din clasa de jos si cea mijlocie vor continua sa traiasca ultimele clipe din viata la maxim  in ciuda dezastrelor. In timpul asta, savantii si miliardarii planetei vor cauta un nou refugiu unde sa supravietuiasca specia umana. 
Urmatorul capitol din istoria omenirii , ca va fi in spatiu sau in subteran, clar nu va fi pe Pamant.   Sau fie si pe un arc naval ingenios  care sa fie si pe post de submarin  .   
In 2040 civilizatia intra in colaps, incep razboaiele pentru resurse, miliardele de oameni ramasi la suprafata se extermina reciproc cu arme nucleare pentru hrana si apa, sau ajung exterminati ca-n Interstellar  din cauza aerului irespirabil si toxic, si din cauza compromiterii recoltelor. 
Maxim 1 milion de oameni- bogati, savanti, artisti, oamenii esentiali , se vor fi aflat demult   in   habitate spatiale  sau in buncarele subterane.  Vor trece sute de ani pana cand ecosistemul planetei isi va reveni si oamenii se vor reintoarce la suprafata.


2. METODA COMUNISTA - instaurarea unei dictaturi globale  dupa model chinezesc, care ar include rationalizare , vaccinare si sterilizare obligatorie in masa, si suprimarea unor drepturi si libertati ca libera exprimare sau circulatia libera. 
O dictatura care sa se inspire dupa cea ceausista si sa interzica folosirea computerelor, masinilor  si  smartphone-urilor   care irosesc cantitati mari de energie electrica rezultata din arderea combustibililor fosili.
Sa se interzica  filmele, jocurile video,muzica,  si internetl sa fie doar pentru scopuri esentiale. Sa mancam eco, sa purtam haine eco, sa se interzica comercializarea mobilierului din lemn, sa fie interzise si aeronavele,  uzinele si fabricile de combustibili fosili sa fie inchise si in schimb sa se depuna eforturi pentru fusiunea nucleara si construirea de panouri fotovoltaice, hidrocentrale si turbine eoliene. 
7,5  miliarde de oameni vor trebui sterilizati fortat pentru prevenirea suprapopularii ,    numai  500 milioane de oameni selectati cu cele mai bun gene din toate rasele si etniile vor avea permisiunea sa se reproduca.  Si sa aiba dreptul la un singur copil! 

Suntem 8 miliarde de oameni  acum. In 10 ani vom ajunge 9 miliarde, iar in 20 ani, in 2040 , vom ajunge 10 miliarde.
Daca vrem sa salvam ecosistemul si sa mai amanam sfarsitul, trebuie sa reducem populatia la 6-7 miliarde in 10 ani, si la 4-5 miliarde in 20 ani, adica fix cat era populatia globala in anii 70-80.  Obiectivul final este sa ajungem 3 miliarde in 2050-2060, exact cat eram in 1960 . Asa cum declara Paul R. Ehrlich , populatia sustenabila pentru planeta este cea de  2 miliarde, pe cand geograful Chris Tucker sustine ca planeta poate suporta maxim 3 miliarde de oameni.     
Daca ajungem la numarul asta si il mentinem  fix la acest nivel, specia umana ar putea avea speranta ca ar mai rezista inca cateva secole pe aceasta planeta. 



Astea ar fi singurele solutii, si ambele foarte drastice.  Realistic, nu cred ca poate exista alta solutie.   Ar fi existat daca planeta   Marte avea camp magnetic, activitate geologica, atmosfera respirabila, apa si temperaturi moderate, si atunci puteam sa trimitem 2 miliarde de oameni sa o colonizeze, plus 1 miliard de Luna.
Dar e imposibil, chiar fantezist fiindca ar prespune irosirea multor resurse sa construim multe rachete, fie si alea reutilizabile. 



Cred ca prima optiune e cea mai realistica.
A doua e costisitoare- ar rezulta revolte la nivel global si ar costa resurse ca sa fie mentinuta dictatura aceea. Nimeni nu o sa vrea sa traiasca cu rationalizare ca pe vremea lui Ceausescu sau sa fie sterilizat sau sa creasca un singur copil ca pe vremea lui Mao. 
Asa ca .....mergem  la inaintare    la modul "shit happens" si "care pe care, pe cont propriu". 

Pages: [1]