Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Show Topics - Monier

Pages: [1] 2
1
Muzică / Jazz, Blues, Rock vechi
« on: 19 March 2019, 23:24 »
Dintre threadurile valoaroase pierdute pe cgul mort, cel de blues era chiar special. aveam acolo cate ceva din fiecare stil..
o piesa (uriasa) fiind
magic sam - lookin' good

nu-mi pasa cine esti si ce iti place, e imposibil sa nu recunosti ..geniul!

intai inregistrarea, ceva live si apoi lectia - pentru chitaristicitind in comments, aflu ca s-a vorbit de ea intr-un oarecare podcast. meh, e bine totusi ca nu au auzit-o prin vreun joc cu masini, OSSLT.

Post Merge: 20 March 2019, 08:52
probabil ca va intrebati - ca mine - de ce nu-i asa cunoscut..
 este, printre cercurile de afficionados.

motivul real.. probabil cum a murit, cu atac de inima la 32 ani! intre timp, fata muzicii a devenit alta, influentata de alti artisti.. sunt convins ca bluesul devenea mai complex si mai bogat (daca ar fi posibil asa ceva) cu el prin preajma.
Quote from: wiki
His career was cut short when he suddenly died of a heart attack in December 1969.[8] He was 32 years old. Magic Sam was buried in the Restvale Cemetery, in Alsip, Illinois.[9] In February 1970, the Butterfield Blues Band played at a benefit concert for Magic Sam, at Fillmore West in San Francisco. Also on the bill were Mike Bloomfield, Elvin Bishop, Charlie Musselwhite and Nick Gravenites.[10] His guitar style, vocals, and songwriting have inspired and influenced many blues musicians. In the film The Blues Brothers, Jake Blues dedicates the band's performance of "Sweet Home Chicago" to the "late, great Magic Sam".
"Magic Sam had a different guitar sound," said his record producer, Willie Dixon. "Most of the guys were playing the straight 12-bar blues thing, but the harmonies that he carried with the chords was a different thing altogether. This tune "All Your Love", he expressed with such an inspirational feeling with his high voice. You could always tell him, even from his introduction to the music."[5]
----

RUSH
gasesc vocea de vrajitoare a lui geddy lee destul de enervanta, o zic direct. numai ca nu poti fi intreg in intelegerea muzicii rock, fara sa fi ascultat rush. pentru ca influenta lor e permeabila inca.
spre exemplu, eu aud din "witch hunt" ceva ce suna a "sleep now with the fire" - ratm (in main riff; e prin minutul 1 si 10 sec la rush)ceva din subdivisions ce suna in alta piesa (si formatie) mare - e la inceput (leitmotif)

2
Filme și Seriale / Marvel, DC si restul
« on: 16 March 2019, 15:13 »
Threadul oficial despre superheroes
filme si serii tv

din cate inteleg, peste un an doi scapam de ele; pana atunci ..might as well enjoy them.

pentru prima oara am vizionat  (in sfarsit) cateva din urma..
thor suprinzator de bun. motivul al doilea pentru care marvel sta deasupra lui dc este exact thor si loki, un ciudat cuplu de forte, ceva dinamic si fain. deci 7
thor the dark world asta fu extrem de insuportabil. natalie portman suge valoare din price film apare, imo ar trebui sa se ocupe cu altceva. dar si scenariul e mediocru. foarte zgomotos, 3/10
captain america the first avenger. capitanul e printre figurile reusite din start, un tip interesant si usor de simpatizat. foarte bun in prima jumate, se pierde in lasere spre sfarsit. solid 7.
iron man 2. slab!

3
Filme și Seriale / Film Noir
« on: 26 February 2019, 11:50 »
Vreau sa incep cu instante noir din filmografia recenta, aleg un mod nitel neortodox..

man on fire. un bodyguard pierdut, un razboinic ruginit si esuat care isi regaseste destinul - sau invers, destinul il gaseste pe el - prin razbunare. ceva noir prin excelenta!

twin peaks! o fata moarta gasita pe mal. un agent singuratic incepe sa desfoaie oraselul plin de conflict si crime, putred de coruptie si abuz, din dedesupturi.

payback, asta-i simplu. omul are un singur lucru in cap, e in titlu. manat de un cod moral primitiv, este eliberat de acel cod in final, fie si prin jertfa.. lasa in urma numai gloante si sange.. din prima scena reintra in lume cu si prin infractiuni, traieste in umbra noptii si a strazii.

lethal weapon. eroul e de fapt un descreierat, un tip hardcore care nu stie altceva decat legea pistolului.. are ceva western in el, parca vine din spaghetti spre poliziotteschi.
si cu asta afirm ca ambele subgenuri italiene sunt directe dezvoltari din film noir.

orice western cu eroul principal fiind un ..fost ceva, un mercenar, un parvenit, un sarac, un ex-con.. => noir.
la fel si orice crime thriller cu un [anti]erou ce are la activ o alta viata din care a esuat - fie politist sau criminal, iar acum e detectiv; sau apara, cerceteaza orice. => noir

numai ca ce face un film sa fie definitiv noir este stilul. deci se dovedesc insuficiente premizele si povestile - ce altfel se regasesc prin alte genuri, pentru ca influenta noir e practic universala.

4
un domeniu imens, unde sper sa schimbam niste impresii.

aici intra ORICE legat de arta
-

incep cu un curent de pictura numit fauvism. cred ca in romaneste poate fi scris direct fovism, in original fauvisme
pictorii au invatat dupa lunga era impresionista de la ultimii ei reprezentati (stil ce va fi numit apoi postimpresionism) sa cristalizeze culorile, sa simplifice si sa mareasca contrastele. au impins totul pana acolo incat linia lor a devenit groasa, ba chiar au renuntat la orice imitatie fina a exteriorului. au renuntat la perspectiva, au iesit din contur, au renuntat la culorile amestecate si trecerile complicate.

fauvismul e compus cu culori direct din tub, pure. de aici "salbaticia" tablourilor extrem de vii, aproape exotice. si un nou limba vizual, spus prin forta luminoasa ori umbroasa a culorii - o noua dinamica venita din rupere si miscare..
precursorii deci erau van gogh, gauguin si cezanne.
dintre toti fauvistii, henri matisse se distinge ca iesind din categorii, precum cezanne.


5
Muzică / Muzicienii pop si alti eroi uitati
« on: 27 January 2019, 00:56 »
Desi e vorba mai  mult de partea spre rock a popului din trecut, mai putin divele si alte personalitati..

Ideea vine de la faptul ca punkerul johnny rotten vorbea de saville; ori sinead o'connnor, a rupt poza papei in SNL. se pare ca artistii de oriunde se pot abtine cu greu sa vorbeasca ce altii nu vor.. le sta in natura sa verse niste secrete stiute. dincolo de autenticitate, artistii din trecut nu aveau drumurile deja trasate de producatori si antemergatori.

sa vorbim concret, decada cu decada: in ce s-a atins apogeul prin anii 80? in pop. atunci s-au creat cele mai bune piese pop, neegalate pana azi. apoi s-a atins apogeul pieselor instrumentale, solouri de chitara. se  intelege ca o zic eu din puterile mele, fara sa consult clasamente. treaba de opinie..
anii 90 a insemnat apexul in materie de metal greu; apoi cea mai buna muzica de dans, electronica.. rave & stuff. plus rockul alternativ - din state, britanic etc. era in care undergroundul s-a revarsat peste tot.

intai cu 80s. iata cea mai buna piesa pop, dansabila si balada. curge lin, e trista si o stie oricine.

cea mai buna piesa instrumentala e de la un blond, daca va vine a crede

cea mai buna piesa cu soloul (dublu) cel mai bun ..e bineinteles


90s incepe cu cel mai bun clip. ever. hands down.


acum.. la metale 90s cica m-as pricepe, dar am sa las loc altora.
treaba e ca a inceput si el din 80s cu niste albume epocale. scum, world downfall, black metal (de venom), reign in blood, ride the lightning, birtish steel, am sa zic si drop dead (by siege).
atunci s-au nascut marile subgenuri. dar in acelasi spatiu convietuiau cu rockul bland si melodic, de la billy idol, the cult la muzicile dark, gothic si alte frumuseti. pe langa ele valurile punk s-au rasfirat in industrial, synth, coldwave, valul german asoasf. punkerii au trecut in metal aka crossover thrash. imo, influenta asta punk si rock adus la albume pop pline de substanta, cu sunet matur dar accesibil - insert here tears for fears, simple minds, u2.

6
Politică / Threadul despre economie
« on: 05 December 2018, 11:52 »
tot ce-i legat de economii merge aici.

BANCILE
incep tare. bancile sunt mai puternice decat presedintii, pentru ca nu-s votate. intr-un fel tu le votezi cu banii...
sa ve explic ce nu veti auzi: noi le dam putere bancilor.
ele sunt niste case de chibirituri; si daca votezi cu banii - adica ceea ce se cheama BOICOT- atunci le poti manca coliva.

tu de fapt imprumuti o banca atunci cand ii dai bani. cand ea se foloseste de acei bani in ce-i place - orice altceva decat PRODUCTIE, atunci ea iti creeaza probleme, ea iti creeaza o viata grea. ea distruge munca ta.
tu  muncesti pentru altii.. e o lume plina de oglinzi, unde arati curat si la costum, cu masina si casa, flat wide whatever si pajiste in curte. dar cand le spargi, imaginea reala e una de groaza, ca in hellraiser sau event horizon: ai sa vezi un om schingiuit, cu carlige si piroane infipte, tintuit in lanturi!
bancile isi infig coltii in tine pentru ca tu esti viata ei. iti da credit, iti da imprumut, iti da voie sa le donezi ce ai, inclusiv viitorul.
problema nu e legatura asta ombilicala per se, ci faptul ca bancile nu conduc banii in productie, nu ii cresc valoarea. banul trebuie sa mearga impreuna cu valoarea materiala ce o reprezinta. cand merge la tranzactii, consum, speculatii si derivative, atunci banul nu se intoarce inapoi cu acea valoare materiala, ci se indeparteaza de la tine si direct in buzunarul celor puternici - asa deci banul nu creeaza nimic, decat bula si datorie.


7
Mass-media / PODCASTS!
« on: 02 December 2018, 06:30 »
e un vechi lucru nou, e viitorul.
acum podcast inseamna ceva pe video, in youtube.
nu stiu cine a fost "primul" dar  atm.. butonul 1 e joe rogan.

asta-i una din cele mai distractivesi asta-i cea mai buna, hands down.

8
Stonehenge / Romania la 100 de ani
« on: 01 December 2018, 17:41 »
Ma gandeam mai mult la cultura decat istorie, ceva nitel mai pozitiv.

spre exemplu romanul meu preferat romanesc e morometii. nici filmul nu-i rau.. iara scena urmatoare este printre cele mai bune din cinematografia romaneasca:se potriveste cu contextul noii democratii
---
desigur, daca ar fi sa vorbim istorie..
la mai putin de un an dupa unire, bolsevicii unguri au dat peste romani. dupa un razboi ceva mai putin cunoscut, intr-o saptamana romanii au ocupat Budapesta.

9
Muzică / Muzica de club
« on: 09 November 2018, 09:35 »
propun doua reguli simple:
fara mixuri.
fara playlist
-
shall we begin

Cafe Groove – Why U Wanna Do Me Wrong (Fish & Chips Remix)


a fost house, ori 80s funky disco!?
Ritchie Family - I'll Do My Best (For You Baby) [12" Inch]


Chemise - She Can't Love You
10
Stonehenge / psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« on: 26 August 2018, 07:15 »
asa zisa stiinta, psihologia e un morman de putreziciuni si nebunii

mai intai, sigmund freud a gresit. cautati va rog de ce si unde, repet: freud nu mai este urmat in psihologia moderna.

alta, le iau aleatoriu..
Maslow's hierarchy of needs
alt monument de imbecilism, urmariti va rog:https://www.youtube.com/watch?v=O-4ithG_07Q

acum, nu stiu ce trebuie sa faci ca bazaconiile tale sa fie numite teorie in psihologie, dar fac pariu ca l ron hubbard a urat psihologia si a reinventat-o in favoarea lui intr-o ciudata simetrie a pocitaniilor mentale. de la un nebun la altul..
- a inventa o ierarhie a nevoilor, o ordine logica si minunata in care omul este oglindit ca un rand de cue cards intr-un clip cu bob dylan
vs
- a inventa o religie
 ambele vin din imaginatie sarita de pe sinele realitatii si deraiata in vale.
si aici, https://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s_hierarchy_of_needs#Criticism
aflam ca "teoria", "desi nestiintifica" e atat de apreciata pentru ca "rezoneaza". cam ca o religie!
= e BULLSHIT.

11
Politică / Internetul ruineaza totul: Politica
« on: 13 August 2018, 07:13 »
alex jones a fost LICHIDAT de youtube, facebook si apple
twitter nu, inca

nimeni nu contesta ca e un nesuferit si nebun etc
(desi adevarul ar fi.. la misloc)

ci e vorba de 1984. libertatile fundamentale ale omului sunt incalcate si terfelite de putere. in cazul de fata puterea monopolului media.

12
vorba vine "arta", deja pare ceva de neatins.. e despre cat de mult credeti ca afecteaqza discutia dezavantajele netului.
adica faptul ca nu vezi, nu auzi, nu cunosti contrapartea.

vreau sa vorbim de experiente neplacute si totul la modul concret, fara teorie si linkuri pe cat posibil.

nu cred ca cineva ma poate contrazice cu titlul, sincer acu.. dar m-as bucura sa vad si pareri opuse.

13
Filme și Seriale / Internetul ruineaza totul
« on: 05 August 2018, 07:28 »
in ce priveste orice inseamna artistic,

feedbackul, hai sa zic reactia imediata si continua.. abuzul si asaltul universal si global la un clip sau film sau comedie tv

gratie fortei fenomenale a internetului

ei bine, face foarte mult rau. raneste pe cineva care are curaj, originalitate.. cineva care risca sa incerce ceva nou.
- in toate aceste industrii de entertainment, managerii, consiliile si restul de figuranti care iau deciziile cu munca aritistilor, toti astia asculta de multime/prostime/mase/opinii!
si ca sa fiu complet subervsiv, fuck opinions! toti avem pareri acuma despre orice. a trecut acel timp cand trebuia sa fii pregatit, sa stii ce spui! acum umblii cu google si dex, si ajungi sa te crezi dzeu (lel)
raneste artistul pentru ca-i rapeste linistea si libertatea. ala trebuie lasat in pace, ii va fi extrem de greu sa scoata ceva de calitate cata vreme vin alti 12/1000 de la spate si ii dau peste umar!!

pe de o parte.

pe de alta, in lumea youtube or cea nascuta din tehnologie, acolo au loc niste lucruri interesante, sunt incurajate manifestari ale talentului prin patreon asoasf.
deci mediul e pozitiv creatiilor, dar
creatiile profesionistilor sufera.
-
acelasi lucru il spun despre muzica. inainte trebuia sa iesi din casa, sa atingi fizic alte persoane. era o activitate care cerea timp efort si bani: sa mergi la magazin, la concerte, in clubul local, in gasca ta, un anume gen de haine samd.
acum, stai singur cuc acasa si te crezi mare.. rocker, punker sau POST punker, rocker, .. grime, garage & other shits. sau mai rau, umbli in public izolat de rest, cu playlistul tau trist..

 pentru ca lipseste interactiunea, vermuiala si colcaiala dinainte, rezultatul artistic e patetic de slab.
-
poate de asta nu mai apar filme buner, care incearca altceva. sunt sufocate de prduceri si lumea dimprejur. adica am ajuns pe mana lui aronofski ffs.. cine mai e, innaritu?
anii cand scorsese, tarantino ori mel gibson n-au scos filme, a fost jalnic.  noroc cu elle al lui verhoeven, ce fu atat de bun ca pare venit din alt univers. 
pai ce facem, asteptam tot vechea garda sa tina steagul?
just saying.

14
Generalităti / Trenuri, avioane si automobile
« on: 02 August 2018, 07:38 »
pentru pasionati, cei cu hobby gen modelism,
cei care isi doreau sa fie piloti cand erau copii
ori soldati..

as include aici si arme de foc si in general orice inseamna arsenal, dar si vapoare comerciale.

in principal pentru poze si discutii de orice fel, ori sa ghicim modelul (fara as trisa cu google images)
etc
ce va place, ce admirati.. you get the idea


Post Merge: 02 August 2018, 07:42

incep cu.. ce vroiam sa vad in battleship


15
https://www.hippressurecooking.com/consumer-alert-no-pressure-canning-in-un-tested-multi-cookers/
http://www.corriecooks.com/can-electric-pressure-cookers-be-used-for-canning/

astea sunt doua articole care vorbesc despre vasele de gatit sup presiune si (ne)utilitatea lor pentru conservarea sub presiune.

asta caut, daca stiti unde gasesc prin tara asta...
gasesc util si interesant ca procedeu, mai ales ca poti conserva cu succes mancare cu carne si alte bunatati.

Pages: [1] 2