Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Player

Pages: [1]
1
Mută modulele în alte sloturi dacă sunt disponibile sau între ele dacă nu și resetează biosul la valorile implicite. Vezi dacă așa funcționează în dual channel. Ce placă de bază ai și ce memorii?

Ganged și unganged sunt ambele moduri ale dual channel, vezi mai multe pe wikipedia sau aici cu niște teste (vechi cei drept).

2
Kiturile dual channel sunt testate și garantate să funcționeze împreună și au aceleași latențe setate în spd/xmp rom. Modulele care nu sunt vândute ca și kit este posibil să aibă latențe diferite, dar vor funcționa în dual channel fără probleme la setările combinate cele mai slabe ale tuturor modulelor.
Acele memorii par a fi second hand, oricum nu cred că mai găsești ddr2 să cumperi de nou (cel puțin nu pentru mainstream desktop). Asta înseamnă că e greu spre imposibil ca cei care le vând să știe care dintre module au fost în kit unele cu altele. Dar nici nu prea contează.
Te interesează ca frecvența, latențele principale și voltajul să fie la fel, celelalte sunt mai puțin importante cât timp vrei să le folosești la acele valorile.

În mod normal ar trebui să funcționeze acele module din link în dual channel, dar ca să fi sigur trebuie să testezi în pc-ul pentru care vrei să le cumperi (pentru că mai depinde și de controllerul de memorie și biosul plăcii de bază, nu doar de module). Verifică în QVLul (qualified vendor list) plăcii de bază dacă apar și acele memorii. Dacă da, atunci merg 100%, dacă nu, testează, cel mai probabil nu o să ai probleme.

3
Hardware / Problema ciudata (?)monitor(?)
« on: 08 December 2019, 16:35 »
Câteva lucruri pe care le poți încerca (de la simplu la complicat):
- alt refresh rate (120Hz sau 60Hz);
- altă rezoluție (1080p sau 720p). Încearcă și mai multe refresh rate-uri cu diferitele rezoluții;
- dacă ai setări avansate de culoare în NVIDIA Control Panel, încearcă alte variante de Output color depth, Output color format și/sau Output dynamic range;
- presupun că folosești displayport, încearcă celelalte ieșiri din placa video;
- dacă folosești hdmi, încearcă cealaltă intrare în monitor;
- alt cablu video între placa video și monitor, de preferat unul scurt (maxim 2m);
- celălalt tip de conexiune video, hdmi dacă acum folosești displayport sau displayport dacă acum folosești hdmi;
- altă sursă de imagine pentru monitor, un laptop sau alt pc/placă video;
- altă versiune de driver.

Pentru teste recomand ca doar monitorul să fie conectat la placa video și doar placa video să fie conectată la monitor.

Presupun că un cablu de calitate va rezolva problema, iar unele din lucrurile de mai sus să o diminueze, poate chiar să o elimine, dar asta o să descoperi testând.

4
Am cumpărat un router Asus RT-AC66U B1 folosit care funționează impecabil.
Mulțumesc.

5
Salut, sunt interesat de un RT-AC66U B1 daca mai ai. Ti-am trimis un mesaj.

6
S-a rezolvat completând formularul de contact de pe site, unde am expus problema și ce doresc să se întâmple. În 15 minute am fost sunat că au rezolvat și așa a fost, acum am din nou ip accesibil din internet.
Menționez că în agenție mi-au spus să sun în call center, iar în call center am dat de cineva care nu mă putea ajuta cât timp cablul de internet intră în router și nu în pc (eram plecat de acasă și nu puteam face asta atunci), iar la cererea mea să mă transfere altcuiva cu mai multe cunoștințe tehnice mi s-a spus că nu se poate.

7
Salut,

Începând de marți, 19.06.2018, am observat că routerului nu îi mai este alocat ip accesibil din internet, iar în cele câteva ocazii încercate de reconectare, mi-au fost alocate doar adrese din clasa 100.64.0.0/10, IPv4 shared address space, reconectările fiind făcute la ore diferite ale zilei.
Problema este că nu mai pot accesa pc-ul sau rețeua de acasă din internet, ddnsul are același ip care i-a fost oferit routerului, iar folosind ip-ul real de ieșire nu funcționează întrucât nu mai am porturile forwardate către ip-ul routerului. Adică se mai face un nat în routerul isp-ului pe lângă cel din routerul meu.
Menționez că încă am internet prin tehnologie FTTB, nu FTTH, deci în apartament intră cablu UTP, nu fibră optică, practic vehea infrastructură.

Cunoașteți ceva despre acest lucru, vi se întâmplă și vouă? E vorba doar de București sau e valabil și în alte orașe?

8
PC Setups & Recomandari / Hard 3TB
« on: 13 June 2018, 00:06 »
Eu iti recomand un ssd pentru sistemul de operare si cateva aplicatii pe langa, iar ca hdd, iti recomad unul pentru nas, Western Digital Red sau Seagate IronWolf. Capacitatile le alegi in functie de necesitati, recomand 240-256GB pentru ssd, minim 120-128GB.

Pentru hdd recomand versiunile standard, la ~5400RPM, mai ieftine, mai silentioase si mai eficiente energetic. Alege variantele Pro doar pentru garantia mai mare, daca o ofera si magazinele romanesti/importatorii romani. Au ~7200RPM, dar si pret mai mare. Dupa mine rata de transfer este suficienta la versiunele standard, iar timpul de acces oricum nu-l simti pentru stoacare.
Teoretic la hdd HGST Deskstar Nas ai sanse mai mici de defectare, vezi statisticile blackblaze, insa fiind la ~7200RPM, au aceleasi minusuri ca seriile nas Pro ale celorlalti, inclusiv pretul mai mare.
Daca ai fost multumit de Toshiba, poti incerca un hdd N300 tot de la ei, cu aceleasi mentiuni ca cele ale HGST, ~7200RPM, pret mai mare etc. .

De ce recomand hdd nas? In principal pentru faptul ca sunt proiectate pentru o functionare 24/7, unele avand sistem antivibratii inclus (Seagate IronWolf 1-3TB nu au), deci teoretic sansa de defectare mai mica. Pentru seriile standard ale WD si Seagate, faptul ca pretul nu este mult mai mare fata de seriile desktop, iar garantie mai mare este si ea un plus.

Punctual recomand WD Red 4TB WD40EFRX la 570,46 lei in momentul postarii cu garantie 3 ani.

Pages: [1]