Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - taxon

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Politică / Despre proteste in Romania si in lume
« on: 29 November 2022, 13:22 »
Ai un mod foarte ...interesant... de a trage concluzii.

3
RPG / The Witcher 3
« on: 25 November 2022, 08:36 »
... la cit de mult imi place jocul asta, de abia astept sa ii mai dau o tura.
Iar Mos Craciun sa fie amabil sa vina si cu o placa video noua...

4
Zici ca te-ar interesa vreo 5 barete 4Gb DDR3?

Post Merge: 24 November 2022, 19:04
Asta e marfa

5
Politică / Situatiunea
« on: 22 November 2022, 15:24 »
Situatiunea la noi e cam asa:
"dintre toate rafinăriile noastre mai avem doar două funcționale, cu o capacitate cam jumătate din cea din 1990, nu mai producem locomotive Diesel și doar foarte puține locomotive electrice, industria metalurgică nu mai produce nici măcar un sfert din nivelul la care producea în 1990, nu mai producem nici măcar oțel beton, industria alimentară s-a redus simțitor, efectivele de porci și vite s-au redus la doar o treime din cât erau, dintre toate combinatele chimice a mai rămas unul singur deplin funcțional, fabricile de îngrășăminte s-au redus și ele la una singură, firme de construcții care să facă mari lucrări nu mai există.

Din 1990 până azi nu s-a mai electrificat niciun kilometru de cale ferată, nu s-a mai construit nicio mare hidrocentrală. Din toate grupurile energetice din 1989, nu mai funcționează nici jumătate astăzi. Cât despre poduri precum cele de la Fetești, s-au mai construit două, unul (la București), nerecepționat nici după 12 ani și unul la Brăila, neterminat încă.

Ei bine, o asemenea priveliște economică deprimantă  ar fi trebuit să aducă o mobilizare uriașă de resurse la nivel național, alimentată de entuziasmul de a reface capacitățile demolate ale economiei noastre. Poate în alt univers. Deocamdată, genialii noștri conducători își admiră opera de pe muntele de aroganță unde i-a dus stăpânirea a peste două treimi din Parlament: un deficit comercial de peste 25 de miliarde de euro, după numai nouă luni din 2022, depășind, astfel, cel mai rău an de după 1989."
https://www.gandul.ro/opinii/unde-se-sfarseste-iubirea-de-tara-si-unde-incepe-iubirea-de-arginti-19877759

Vine intrebarea: si eu cu cine votez?

6
Sport / Campionatul Mondial 2022- Qatar
« on: 22 November 2022, 14:21 »
Si buf!, prima surpriza, Arabia Saudita - Argentina 1-2!
Am prins doar sfirsitul, cu evidenta disperare (si dezorganizare) a argentinienilor. Sper - pentru ei - sa fie doar un accident, meciurile urmatoare vor fi mult mai grele decit cu anonimii astia sauditi, totusi.

Post Merge: 22 November 2022, 15:16
...Si deja au inceput mistourile:
"Alibec l-a sunat pe Messi: „Fraiere, ți-a trebuit să te califici la Mondial“"

8
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 19 November 2022, 13:48 »
Ramîne întrebarea: cum de a ajuns racheta aia acolo?

Uite o presupunere interesantă:

Via RevMo.

9
Filme și Seriale / Ultimul serial vazut
« on: 18 November 2022, 21:37 »
Pe mîna ta merg oricînd, recomandările tale mi-au picat mereu mănușă.

10
Filme și Seriale / Ultimul serial vazut
« on: 18 November 2022, 14:47 »
Tulsa King (un serial clasic cu mafioti iar Stallone se potiveste perfect in rolul de gangster) - 8/10

Da, da, pare promițător, mulțam pentru hint.

12
i5 8600K sau i7 8700K ?

13
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 17 November 2022, 10:26 »
Ruseasca sau nu, incidentul s-a soldat cu moartea a doi oameni nevinovati. E usor sa spui "doi" cand cei dragi tie nu se numara printre ei.
Nu trebuie sa mai adaug ca la baza acestuia sta un razboi pornit un criminal nebun. Vom avea cel putin doi ani de rahat din cauza acestui scelerat.

Se pare ca a fost o racheta AA ucraineana care a ratat tinta.
Daca luam de bune afirmatiile rusilor, toate distrugerile din Kiev in urma acestui ultim val de genocid sunt cauzate de apararea antiaeriana ucraineana. Ei, rusii, nu au vizat nimic din oras.
Fractura de logica: daca nu au atacat Kievul, antiaeriana in ce a tras?

Nu sunt fracturi de logica, ci omisiuni si intrepretari eronate (rau-voitoare).
Polonezul a zis "racheta de fabricatie ruseasca", dupa care "o anumita parte a presei" a concluzionat retardat sau convenabil intereselor ca racheta a fost trasa de rusi. Ii las deoparte deocamdata pe ucrainieni, al caror interes este obtinerea de ajutor militar efectiv pe cimpul de lupta (cu trupe, nu numai cu bani si armament) si care speculeaza orice ca sa il obtina (ceea ce e de inteles cumva).
Rusnacii au zis ca nu atacat tinte civile in Ucraina, respectiv Kiev, nu ca nu au atacat Kievul. Aici ucrainienii (si presa de rigoare) speculeaza iarasi, deinformeaza, asa cum au mai facut-o de multe ori pina acum, aratind cladiri civile avariate cica de rachetele mujicilor.
Uite mai jos un exemplu de dezinformare de la NEXTA, REUTERS, CNN, samd. O Kalibr sau Iskander ar fi darimat macar partial blocul ala de 4 etaje, nu ar fi provocat doar un incendiu in 2 apartamente.
Sistemul S300, vechi de pe vremea sovieticilor (ar fi fost proiectat in anii 1960), a dovedit in razboiul asta ca da o groaza de rateuri in interceptarea rachetelor de generatii mai noi, iar dupa ratare rachetele S300 (in sine sau resturi dupa autodetonare) cad aiurea cu pagubele de rigoare. Ceea ce cel mai probabil s-a si intimplat la Przewodow.

In razboi fiecare parte isi umfla succesele in rapoartele catre civili (si minimalizeaza realizarile inamicului), asa ca orice raport de front trebuie luat cu multa sare si piper.
Eficienta atacului din 15 noiembrie se vede in caderea drastica a infrastructurii ucrainiene, cu efecte pina si in tarile adiacente. Greu de crezut ca numai vreo 10-15 rachete (daca te iei dupa cifrele vehiculate de ucrainieni) sa fi putut provoca asemenea daune (mai ales ca unele din cele 10-15 au distrus cladiri civile, nu-i asa?).

E bine macar ca de data asta rusnacii chiar si-au epuizat stocurile de rachete, asa suntem asigurati (cum am mai fost): https://news.yahoo.com/russia-latest-mass-missile-strike-142900927.html
Sau ... ?

Post Merge: 17 November 2022, 14:09
„Astăzi există o mulțime de dovezi că una dintre rachetele care trebuiau să doboare racheta rusă nu a lovit ținta, sistemul de autodistrugere nu a funcționat, iar această rachetă, din păcate, a dus la tragedie”, a declarat Jakub Kumoch, șeful Biroului pentru Politică Internațională din cadrul cancelariei președintelui polonez Andrzej Duda.
(...)
El a adăugat că anchetatorii au la dispoziție și înregistrări video, dar că nu dorește să vorbească despre conținutul lor deoarece sunt clasificate.
(...)
Președintele polonez Andrzej Duda a declarat miercuri că exploziile din estul Poloniei au fost un accident și că Varșovia nu consideră incidentul cu rachetă un atac asupra țării.
„Din informațiile pe care le avem noi și aliații noștri, a fost o rachetă S-300 fabricată în Uniunea Sovietică, o rachetă veche și nu există nicio dovadă că a fost lansată de partea rusă. Este foarte probabil că a fost lansată de apărarea antiaeriană ucraineană”, a spus acesta, catalogând accidentul drept „un incident nefericit”.

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25908650-polonia-anuntat-primele-detalii-din-ancheta-despre-racheta-prabusita-teritoriul-sau.htm

14
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 16 November 2022, 12:57 »
Deja e ca la Radio Erevan: nu au fost 2 rachete, ci una, și aia nu a fost trasa de mujici, ci de haholi.
Ramîne întrebarea: cum de a ajuns racheta aia acolo?
Bănuiesc că o sa aflăm la fel cum am aflat și cine a distrus Nord Stream 2.

15
Retro / Sega Mega Drive
« on: 16 November 2022, 12:22 »
Ce mic a descoperit de un timp universul Sega (iar asta i se trage de la jocurile cu Sonic de pe Steam).
A ajuns la concluzia ca au mai mult farmec "jocurile pixelate pe 16 biti" si uite asa s-a pus cruce cum ca vrea o consola Sega Mega Drive.

Am gasit una pe EBay, la cutie si fara semne de utilizare, am dat pe ea cit probabil nu face (sau face?) si, iata, am un omulet fericit.
Acum e in goana dupa jocuri si accesorii.
I-am luat un cablu RCA/DIN-to-SCART f.bun tot de pe Ebay.
Chiar se vede mult mai bine cu el, fata de cel pe care i l-am bricolat eu, dar cu o mufa DIN 5 pini in loc de cea cu 8 - probabil rezistentele si condesatorii lipiti in interiorul SCART-ului fac diferenta (si las aici si schema, poate o fi cuiva de folos vreodata).

In caz in care, printr-o minune, mai e careva interesat de fenomenul Sega, poate continuam aici.

Pages: [1] 2 3 ... 11