Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - taribo

Pages: 1 2 [3] 4
31
Politică / Vladimir Putin:The Rise of Mother Russia
« on: 12 November 2018, 23:28 »
Confunzi libertetea de expresie in limbaj decent cu libertatea de a folosi pe forumuri publice un limbaj necorespunztor, agresiv, vulgar si murdar, fapt care impune cel putin un avertisment.
The following users liked or thanked this post: taribo

32
Condică de sugestii și reclamatii / Retragere rating negativ
« on: 06 November 2018, 18:41 »
Dacă nu instalezi absolut niciun driver, placa video apare, în Device manager, ca STANDARD VGA ADAPTER cu frecvențe GPU/DDR de Safe Mode, mult sub cele din fabrică!
Dacă același driver funcționează pe 6 plăci video, fără absolut nicio problemă, iar pe cea de-a șaptea se turează ventilatoarele la 100%, atunci nu există niciun dubiu: placa video este defectă!
The following users liked or thanked this post: taribo

33
Politică / Minciunile PSD-ului
« on: 24 October 2018, 22:18 »
Reduta statului de drept = Șeful SRI

Trebuie să fii într-un fel să scrii propoziția asta. :)
The following users liked or thanked this post: taribo

34
Istorie / Crimele Socialismului
« on: 23 October 2018, 10:22 »
 Comunismul se va mai intoarce in timp sub o forma sau alta la cum se prezinta treaba. Tare ma tem ca va incepe unde te astepti mai putin, in SUA. Sunt multe cacaturi ce se intampla in ultimii 20 de ani si nu stiu ce se poate face.
Deja traim bazele unei noi saracii, o noua clasa saraca asemanatoare cu cea de la 1900(i se spune precariat, nu proletariat ca au o situatie precara). Nu e asa grava ca si cea de la 1917 dar e agresiva si cu siguranta va fi de impact.
Jumate din mileniali traiesc prost conform standardelor de azi, eu cred ca procentul e mai mare. Multi isi mai pot permite o casa a lor si multi nu au nici o sansa la una. Multe companii lucreaza in orasele mari din state pe perioada determinata si iti prelungesc contractul daca esti beton. Si nesiguranta asta din nou naste frustrare. Apoi nu mai vorbim ca scoala o faci pe datorie, cand incepi primul job unde ti se cere facultate deja ai o datorie obscena. Multi nu isi pot permite o familie si nici copii ca nu au din ce, sunt prinsi intr-un clusterfuck de zile mari. Lucreaza mult, stres, etc.
--
In plus toti sunt grupati in mari aglomeratii urbane. Cativa lideri mai carismatici sa-i adune si sa-i organizeze in SUA si ai o bomba sociala.
https://www.businessmagazin.ro/special/de-ce-jumatate-dintre-tinerii-din-sua-vor-sa-traiasca-intr-un-stat-comunist-in-loc-de-o-tara-capitalista-si-democrata-16847774
Si acum radem si ne gandim: da naspa... dar nu sunt multi. Nu trebuie sa fie foarte multi, stati linistiti. Nici proletarii nu erau foarte multi. La 1915 majoritatea era la tara(85%), nu la oras. Si totusi cu saracia din orase s-a facut revolutie comunista.
The following users liked or thanked this post: taribo

35
cineva cauta conflicte degeaba.

eu blamez societatea pentru o gramada de lucruri, pe drept: social media, "tech" etc

nu monier a inventat imdb, el merge la cinema fara "sa se informeze" de la vreun pompos care le stie pe toate si are toate opiniile despre tot.
hollywood face filme fara nici o relevanta sociala. shape of water? meh. ok, three billboards sa zicem ca are - dar ca incasari? restul 99%? sa faca/gaseasca cineva un studiu, daca vrea, despre ponderea temelor in filmele de azi.

a auzit cineva de kramer vs kramer? e despre un divort: 8 mil buget, 108 mil incasari.
1979. & i rest my case.
The following users liked or thanked this post: taribo

36
Case / Merita Investitia ?
« on: 09 October 2018, 19:56 »
Ar fi cam 3 etape: la rosu (zidurile si astereala pe acoperis), la gri (instalatiile electrice si sanitare (tevile de fapt), ferestrele, usa la intrare, invelitoarea acoperisului, burlanele, tencuaiala, sapa, la exterior polistiren fara decorativa), apoi finisajele (glet, zugraveala, gresie, faianta, parchet, caloriferele, utilarea bailor, mobilatul bucatariei, decorativa pe casa, prizele si intrerupatoarele).
La rosu este cel mai simplu de calculat, un proiect avand necesarul de materiale (fier, beton, caramida, volum de pamant dislocat). Vezi cat te costa buldoexcavatorul si basculanta pentru sapturi si scapatul de pamant, cat costa o cifa de beton, pompa, caramida, sacul de mortar pentru tencuiala, astereala pentru acoperis si manopera. Aici mai intra partea de hidroizolatie fundatii.
Daca utilizezi finisaje medii, partea la gri este cea mai scumpa.
Daca vrei sa lasi la gri etajul nu prea merita pentru ca se face mult praf de la sapa/tencuiala. Poti sa pui gresia si faianta in baie, dar sa o lasi goala. Poti sa lasi la stadiu de glet (hai si o mana de lavabila pentru ca nu e atat de scumpa in dormitoare si tavane), apoi un parchet laminat ieftin peste sapa. Asa nu vei avea praf in casa.

O alta capcana cand calculezi costul unei case sunt costurile suplimentare. Sa spunem ca doar casa te duce undeva la 200-250Eu/mp construit. In afara de casa vor fi si alte costuri care apar: trotuarele, gardul (poate ajunge si cateva sute de metri perimetrul terenului), utilitatile (apa, canalizare, gaze, curent) care depind de cat de departe este sursa de casa.

Post Merge: 09 October 2018, 20:32
Alta capcana ar fi costul intretinerii, cu cat o casa este mai mare si are spatii vitrate mari, cu atat mai mare va fi factura pentru incalzire.
Iata 2 exemple:
- nu este diferenta foarte mare la construit o casa cu amprenta de 100mp fata de 80mp, raportat si la celelalte costuri (trotuare, utilitati, gard), dar va fi mai mare costul anual pentru incalzire.
- oricat se lauda producatorii de ferestre termopan de calitatile acestora, un perete de sticla de 2.40m inaltime si 3-4m latime spre terasa va avea mai multe pierderi de caldura decat un zid din caramida eficienta de 30cm grosime si polisitiren de 10cm cu o usa de 0.70mx2.20m (ideal fara alt geam spre terasa). Arata mai urat, dar nu vei avea pierderi de caldura mari iarna.
The following users liked or thanked this post: taribo

37
Filme și Seriale / Ultimul film vazut
« on: 09 October 2018, 10:11 »
^^ Cam asta am vrut sa scriu si eu da mi-o fost frica ca iau f'un ban ceva vazind ce note a luat de la colegi. :D

La mine 3/10 a fost doar pentru introducerea cu King Crimson si apoi restul de coloana sonora care a fost OK pentru mine.

2/10 si de la mine! Mi-a fost teama sa ies in fata, dar daca tot s-a dat liber...
The following users liked or thanked this post: taribo

38
Cred ca i s-a terminat cariera de fotbalist a  lui Ronaldo 
 https://www.digisport.ro/special/se-ingroasa-gluma-in-cazul-acuzatiilor-de-viol-asupra-lui-cristiano-ronaldo-ap-sustine-ca-cr7-e-suspendat-532315
Va dati seama, cel mai bun jucator de fotbal din ultimii 10 ani sa ajunga in asa hal ingropat de feministe din cauza ca a "violat-o" pe o tarfa profitoare  acum 10 ani

Tot feminismul i-a ruinat si pe unul dintre cei mai inteligenti oameni de stiinta, pe Tim Hunt care tot din cauza unei glume ironice adresate femeilor savante, a fost dat afara 
Pur si simplu, profesionalismul si performanta nu mai conteaza in ziua de azi. Conteaza doar sa lingusesti femeia! 

Quote
On 8 June 2015, during the 2015 WCSJ, at a lunch for female journalists and scientists, Hunt was asked on short notice to give a toast. Hunt’s impromptu speech was later recounted by an unnamed EU official
It’s strange that such a chauvinist monster like me has been asked to speak to women scientists. Let me tell you about my trouble with girls. Three things happen when they are in the lab: you fall in love with them, they fall in love with you, and when you criticise them they cry. Perhaps we should make separate labs for boys and girls? Now, seriously, I’m impressed by the economic development of Korea. And women scientists played, without doubt an important role in it. Science needs women, and you should do science, despite all the obstacles, and despite monsters like me.
So, congratulations, everybody, and I hope – I hope – I hope – I really do hope there is nothing holding you back, especially not monsters like me.
In the recording, one can hear Hunt’s concluding remarks being followed by a very brief piece of laughter and applause before the recording ends.
On 10 June Hunt resigned from his position as an honorary professor with the University College London’s Faculty of Life Sciences[56] and from the Royal Society’s Biological Sciences Awards Committee. Hunt’s wife, immunologist Mary Collins, had been told by a senior [at UCL] that Hunt “had to resign immediately or be sacked”.
was only on 18 July, 39 days after Hunt’s comments, that the recording of part of them (and the laughter and applause) became public.


https://www.theguardian.com/education/2015/jun/11/nobel-laureate-sir-tim-hunt-resigns-trouble-with-girls-comments

Din cauza ca acest biochimist a fost marginalizat, medicina si biochimia vor  stagna inca cativa zeci de ani, mai ales ca omul  isi va presta serviciile doar in privat, deci asta inseamna medicamente mai scumpe.


Fizica va stagna in urmatorii 5 ani  din cauza ca unul dintre cei mai mari savanti  CERN  a fost suspendat din cauza unei declaratii misogine-  ca fizica n-a fost inventata de femei, ci de barbati!
Un adevar pur!
https://www.bbc.com/news/world-europe-45709205
Nu mai este feminism, e nazism feminin in stare pura!


Inteleg, Harvey Weinstein e un violator, dar sa ajungi sa marginalizezi savanti pentru niste comentarii, deja e exagerat.

The following users liked or thanked this post: taribo

39
Filme și Seriale / Ultimul film vazut
« on: 08 October 2018, 14:14 »
^^ Cam asta am vrut sa scriu si eu da mi-o fost frica ca iau f'un ban ceva vazind ce note a luat de la colegi. :D

La mine 3/10 a fost doar pentru introducerea cu King Crimson si apoi restul de coloana sonora care a fost OK pentru mine.
The following users liked or thanked this post: taribo

40
Filme și Seriale / Ultimul film vazut
« on: 08 October 2018, 14:11 »
Mandy: wtf did i just watch? cred ca un 3/10 si asta numai pt ala rau care totusi s-a potrivit.
The following users liked or thanked this post: taribo

41
Case / Merita Investitia ?
« on: 03 October 2018, 20:12 »
- copiii schimba tot. Iti f*t toata viata d-a capo al fine si daca ai cel putin doi mai ales, esti pa! Adio calculator, timp liber, bicicleta, playstation, concerte, etc. Mare lucru sa te ajute si socrii/parintii, daca-i ai in viata si/sau disponibili;
- nu-ti mai arde efectiv. Abia reusesti sa-ti regulezi nevasta de doua trei ori pe saptamana, si alea quickies pe furis prin baie, uscator sau pe unde apuci, iar la 22:00 dupa ce termini cu sterilizat biberoane / pregatit toale pentru a doua zi / administrat medicamente daca e cazul, numa' la rezervat excursii nu-ti mai sta mintea.
- se inmulteste factorial cercul de (asa zisi) prieteni. Esti chemat o data la 3 saptamani la ziua unui alt copil, mai vine cate o matusa, mai serbeaza o bunica ceva, trebuie sa impaci capra si varza la mesele de Craciun / Paste si nu te mai poti duce ba la unul ba la altul, trebuie sa-i comasezi in acelasi loc si tot asa.
Crede-ma, cand vei vedea cum arata un apartament after kids, iti vei da seama ca nu mai poti sa gazduiesti nici o ocazie festiva in el, whatsoever.

Momentele de liniste vor fi cele de dupa ora 22:00 pana te ia somnul (de regula 22:05) si in weekend daca poti plasa boracii, in caz negativ, ii iei la teren si-i lasi la nisip :)

Crede-ma cand iti spun  ca in rarele momente cand apuc sa mai beau un coniac la 3 tigari pe muzica soft country, ma gandesc la cum era viata inainte de copii...
...Doamne ce mi-ar mai placea sa reusesc s-ajung un weekend pe la munte.
Excelenta descrierea! Desi in realitate poate fi chiar mai rau. ;D
The following users liked or thanked this post: taribo

42
Salut. Acest topic este adresat in special administratorului forumului dar si celorlalti useri.

De cand sunt inscris pe acest forum am avut cateva postari in sectiunea politica . Acele cateva postari sau au fost sterse de catre moderator sau am fost amenintat voalat de acelasi moderator.
Posturile mele nu au continut nici jigniri nici insulte ci numai pareri despre anumite situatii . Vad ca domnul moderator este deranjat de asta si nu este numai in cazul meu ci si al altor useri ce nu se incadreaza in parerile politice personale ale acestui moderator. Se pare ca dansul nu intelege pur si simplu ce inseamna moderare.
Moderare nu inseamna sa apesi butonul delete , warn sau  ban cand nu iti convine ceva .  Moderare inseamna sa intervii atunci cand userii incep sa depasasca limita decentei fara a limita dreptul unui user de a avea o parere despre ceva anume. Daca in schimb politica forumului este CINE NU E CU MINE E IMPOTRIVA MEA va rog sa o spuneti verde in fata. Daca aici pe acest forum trebuie sa postezi numai intr-o anumita directie va rog de asemenea sa o spuneti.
 Nu sunt un tip conflictual dar sunt un om cu principii si nu accept ca cineva sa incerce sa isi bata joc numai pentru ca poate.

Astept un punct de vedere  de la administratorul forumului fata de cele semnalate.
The following users liked or thanked this post: taribo

43
Lifestyle / Cum slabim ? Retete de slabit...
« on: 22 August 2018, 11:32 »
O sa incerca sa explic de unde vine ideea de post / fasting.

1. Empiric, se prespune ca metabolismul (transformarea substantelor in energie) functioneaza cu doua buffere (a si b de mai jos):

a - glucoza existenta in sange (cca 40 g tot timpul), muschi, ficat (400g - glicogen).
b - grasime stocata - pe burta, in muschi, in interiorul corpului, in jurul organelor.


c - 1 g grasime = 9 calorii; 1 gram proteine / carbohidrati = 4 calorii.
d - Motivul pentru care corpul stocheaza grasime este pentru eficienta maxima per gram. Daca eu as fi stocat proteine in loc de grasimi,  as fi avut 190 kg nu 130.

2. Se presupune ca insulina este regulatorul transferurilor intre 1a si 1b.

a - daca nu ai zahar in sange, nu se secreta insulina, corpul e in cetoza si arde din grasimile de la 1b (limitat, se pare ca exista o limita maxima de grasimi stocate arse pe zi, maxim 300g - nu mai stiu unde am citit asta).
b - daca ai glucoza/zahar in sange (dupa o masa), atunci se secreta insulina, se opreste arderea de grasimi stocate, si se utilizeaza acel zahar.
c - Daca ai zahar in sange si peste mai vine alt zahar, excesul se stocheaza in grasime.

3. Rezistenta la insulina.

a - daca secretia de insulina este ineficienta, adica celulele nu mai raspund la insulina si nu accepta zaharul, atunci pancreasul secreta si mai multa insulina in incercarea de a scoate zaharul din sange.
b - ciclul a) repetat de "n" ori, pe parcursul a mai multi ani, este un factor ce poate facilita aparitie diabetului tip 2.
c - de asemenea, multe mese pe zi (3 mese + gustari non stop), indiferent de continutul caloric, duc la o secretie aproape constanta de insulina si nu se mai intampla fenomenul de la 2a).

4. Ideea cu fasting / post.

a - mananci suficiente calorii zilnic cat sa sustii metabolismul bazal, termogeneza, dar lasi suficient timp cat sa dispara zaharul din sange, iar mesele suplimentare sa nu se depuna ba chiar sa se mai arda ceva grasimi.
b - corpul este clar obisnuit cu perioade de "feast / famine" altfel nu ar fi existat mecanismul de depunere grasimi; ce nu e clar este ce pierdere in greutate este sustenabila.

5. Probleme

a - corpul raspunde la orice deficit caloric prelungit prin reducerea metabolismului bazal; mai exact, daca atunci cand mancai 'ca spartul' corpul ardea 2400 calorii pe zi doar pentru a trai, in caz de deficit caloric  metabolismul bazal se poate reduce si la 1400 calorii pe zi.

a1 - pe termen scurt (nu am vazut studii peste 4 zile), in cazul postului, metabolismul bazal nu scade.

b - deficit caloric + zahar in sange inseamna ca nu se pot arde grasimi; atunci se obtine glucoza din proteine - din muschi, fara discriminare. Cel mai mare risc aici sunt problemele cardiace, inima e un muschi.
c - se pare ca in cetoza, se inhiba arderea proteinelor; focusul e pe "se pare".

d - Orice deficienta cronica de minerale, electroliti, vitamine, pe termen (de regula) lung duce la probleme: cardiace, neuropatii, renale, dereglaje hormonale, etc si nu pot fi reglate doar "din pastile"
The following users liked or thanked this post: taribo

44
Lifestyle / Cum slabim ? Retete de slabit...
« on: 20 August 2018, 23:06 »
Eu sincer nu va inteleg cu acest IF, e prea in voga treaba, si inca nu se cunosc foarte multe despre efectele pe termen lung. Ce e in neregula cu a incerca sa mananci cat de cat sanatos si sa mai faci un pic de sport pe langa? IF mi se pare o varianta absolut exagerata pentru asa ceva, dai cu tunul dupa musca. Este de recomandat sa mai faci asa ceva din cand in cand, in mai toate religiile, culturile de pe mapamond exista un fel de tip de IF. Inclusiv la arabi, ei au ramadanul, noi mai tinem post,altii tin altceva....

Insa sa faci asta pe termen lung,zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna,an de an, este total exagerat. Sa iti stresezi, fortezi corpul constant, nu este ceva ce poti mentine pe termen lung, IF efectiv te forteaza mult mai mult per total, decat daca ai merge la sala de exemplu. A face niste febra musculara, o hipertrofie, una alta, nu este acelasi lucru cu a te forta zi de zi sa mananci doar anumite lucruri la doar anumite ore,in doar un anumit fel, sa te bati cu dureri de cap de la foame, senzatii de lesin, sa tot bei apa sa simti ca ai ceva in tine in afara de aer,bagi cafea in tine la litru incat sa poti functiona cumva ca si om, sa nu simti ca adormi pe picioare

Pentru ce te pregatesti? La cat incepe maratonul sa fiu si eu acolo ca suporter.

Cum scrie si pe multe pagini de net :  "Bottom Line

We're still really just scratching the surface of trying to understand the role of IF in overall health and weight management. Like all diets, it might work for one person but fail miserably for another."

Eu sincer nu m-as aventura in asa ceva, aa, ca fac si eu cam o data pe saptamana asa ceva? Sigur, insa nu zilnic, si nu pe termen foarte lung.  Aceasta treaba cu IF sincer mi se pare ca un fel de "trend", ca si cu multe diete si "lifestyle choices" de-a lungul anilor care erau in mare voga 2-3 ani de zile apoi parca au disparut. Nu acu cativa ani era mare voga cu dieta Dukan? Dapoi Paleo diet, sau Atkins, sau Ketogenic sau zeci de alte diete. Ce a ramas? mancat sanatos si miscare, ca diferite tehnici, ca studiile arata,ca una alta, cand tragi linie asta functioneaza universal la toata lumea. Restul sunt cu hit and miss.


hai ca incerc eu sa raspund:

1. Unii de pe aici (gen eu) am avut 130 kg. Foarte aproape de obezitate morbida (acum sunt doar obez)

2. In mod normal, organismul nu vrea sa slabeasca ci doar sa pastreze echilibrul (homeostaza).

3. Empiric, s-a observat ca zaharul si carbohidratii rafinati ingrasa mai mult decat proteinele si grasimile. Eliminarea lor a dus la dietele ketogenice - Atkins, Paleo, unde lipsa de carbohidrati te duce in cetoza nutritionala, cand corpul arde grasime stocata pentru energie.

4. Nu poti trece imediat la un regim hipocaloric, ie sa mananci 1500 calorii, in mod sanatos - asta e infometarea si vine la pachet cu reducerea metabolismului. Mai nimeni nu poate sa respecte un astfel de regim pe termen lung.

5. Mare majoritate a celor obezi, mai ales cu grasime pe burta au rezistenta la insulina (ca parte a sindromului metabolic), mai exact insulina nu intra in celule, sta in sange, da glicemia in jos si produce foame - aka un cerc vicios. Tot ce inseamna snacks-uri sunt in mare parte carbohidrati rafinati, alimentand cercul vicios. Grasimea abdominala e doar un simptom, periculos cu adevarat e ficatul gras (steatoza), care, netinuta sub control duce la pierderea functie hepatice pe termen lung, cancer, ciroza etc.


6. pct 5 + grasime abdominala si viscerala + predispozitie genetica duce la diabet tip 2(cam in 20 ani de la de primele semne). Tratementul pentru diabetul tip 2 in Romania este de regula regim + metformina. Peste 2g de metformina pe zi taie pofta de mancare si intrerupe cercul vicios => pacientul de regula slabeste. Prea tarziu, pancreasul deja nu mai functioneaza cum trebuie.

7. Tot empiric, s-a observat ca postul + restrictia de carbohidrati amelioreaza simptomele celor de la pct 5, masiv, dar revenim - corpul nu vrea sa slabeasca ci sa pastreze echilibrul, recte dietele nu functioneaza pe termen lung. IF e una din metodele de a sparge fortat rezistenta corpului la slabit, iar asta vine cu efecte secundare: hormonale, deficiente de electroliti, neuropatii, malnutritie, rezistenta la insulina, etc. Functie de cat de puternic e organismului (si mai ales functie de varsta) efectele secundare variaza de la dramatice la nimic.

Empiric, as zice ca un nivel safe de slabit este undeva cam 3 - 5 kg / an, pe termen lung. Eu aveam 60kg peste greutatea normala si nu as mai astepta inca 10 ani ca sa slabesc cu adevarat sustenabil. Era mai bine sa nu ma ingras de la inceput, dar timpul nu se mai intoarce.

8. Solutia cu adevarat finala pentru slabit, cu resetarea limitelor, cu controlul satietatii este chirurgia bariatrica-  sunt diverse tehnici, de la micsorare stomac pana la bypass complet. Chirurgia bariatrica duce la pierderea sustenabila a excesului de greutate, in 90% din cazuri diabetul de tip 2 intra in remisie completa, iar daca nu mananci ca spartul dupa nici nu creste stomacul la loc. 

Vine la pachet cu multe alte probleme: malabsorbtie, lipsa de vitamine, incapacitate de digera portii normale de mancare, etc.

Pe scurt, de asta este folosit IF / ADF - e o alternativa mai putin riscanta la chirurgia bariatrica. IMHO, ar trebui utilizat doar in cazurile de obezitate, pentru a sparge platourile.
The following users liked or thanked this post: taribo

45
Politică / Situatiunea
« on: 11 August 2018, 12:28 »
Tot mai multa lume are probleme la creier:

Australian Nurses Are Being Asked to Apologize to Minority Patients for Being White Before they Treat Them
The following users liked or thanked this post: taribo

Pages: 1 2 [3] 4