Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - wntd

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11
31
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 04 June 2020, 11:20 »
Banciu aseară era tot pe-acolo cu ideea când a spus că și un cizmar de punea în locul cadrului medical ...cam tot aceeași soartă ar fi avut-o pacientul infectat cu covid.
Mai zicea și de multitudinea de informații venite din partea experților ,informații care fie sunt contradictorii fie sunt valabile pt maxim 5 zile...
Mai pe scurt o bâjbâială.


Ieri a revenit și OMS-ul cu hidroxiclorochina pe sistemul "nu știm dacă face bine ,dar ia-l acolo că am concluzionat noi că n-ar face nici așa rău precum zic alții"
Altă informație cu o doză mai ridicată de ridiculozitate e cea venită din partea experților de la Harvard referitor la relațiile intime.
Mie personal mi se pare că pt a ieși pe "sticlă" cu o astfel de concluzie trebuie să fii nu tupeist ,ci chiar de-a dreptul nesimțit .

Acum , în condițiile în care majoritatea temelor țin de domeniul SF ori sunt banale ,oare ce concluzii s-ar putea trage ?!

32
Generalităti / Revolte 2020
« on: 03 June 2020, 22:43 »
Tanti nu pare să aibă toată țigla pe casă. Nu face altceva decât să instige la violență într-un mod ridicol...

Poate din cauza alegerilor nu intervin într-un mod mai brutal ori poate vor să mai scape și din drogați,ci nu doar de obezi...cine știe. Nu cred că a fost ceva planificat ,ci doar or mai fi fost unii ce-au aruncat paie pe foc ... Ce-i drept i-a ajutat și "pandemia". Mă întreb ce vor mânca pe la sfârșitul lunii când or termina de incendiat și prăduit toate cele ?!

33
Generalităti / Revolte 2020
« on: 03 June 2020, 20:13 »
Nu arăta chiar așa de rău după meci. M-aș fi așteptat la o poză cu dânsul stând într-o poziție orizontală...Au fost chiar indulgenți băieții ,mai ales că omul pare s-o fi cerut-o singur....

34
PC Setups & Recomandari / Sfat PC jocuri
« on: 03 June 2020, 18:43 »
Îți este suficientă și una de 550w .

În mare parte se calculează consumul maxim al plăcii video + consumul maxim al procesorului ,dacă ai o unitate obișnuită .

Poți căuta pe google psu calculator și ai o grămadă de siteuri unde alegi componentele ce le ai și al căror consum maxim vrei să-l determini. O varianta ar fi https://pc-builds.com/psu/#psuResult .

Ar fi asta semi-modulara și mai ok la preț : https://www.pcgarage.ro/surse/SilentiumPC/supremo-m2-80-plus-gold-550w/ ,dar nu știu cât de ok e că și brand/fiabilitate. Ca și specificații este destul de ok. La reviewsuri nu m-am uitat că sunt pe telefon și nu-mi este prea comod....

35
Pai aia era și șmecheria...tv-ul lui + placa ta video , că doar nu era să se transforme tv-ul tău (despre care ai zis destul de clar că știe maxim 60hz) și să se ducă dintr-odată în 120hz....

Îți dai seama că e o prostie să crezi că ți s-ar putea strica porturile hdmi din tv jucând jocuri...
Bine că ai rezolvat problema și poate că ai învățat ceva.....cum ar fi chestia cu reintroducerea cablurilor , mai ales că poți selecta oricând pe ce monitor/tv să-ți afișeze imaginea (deaia în primul post aici te întrebam dacă scoaterea cablului din tv ținea de estetica de prin preajma biroului... că doar așa s-ar fi justificat scoaterea și mai apoi reintroducerea).

36
Ca și răspuns la întrebarea de ce din laptopul prietenului îi merge tv-ul în 120hz ,iar din placa ta in maxim 60hz (fără a mă leagă de cablu că ai spus că e vorba de același cablu):
 Ar putea fi și de la driver , dacă ai activat freesync și ai instalat o versiune de driver mai veche decât asta https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-4-1  . La probleme rezolvate zice așa: " Some Radeon FreeSync Premium supported displays may not list all supported refresh rate options in Windows® when Radeon FreeSync Premium is enabled in the displays OSD settings." .
P.S. Nu este ultima versiune de driver....au mai apărut vreo 2 după aceea. Bine ar fi să și citești să vezi ce și cum stau lucrurile ,asta pt a evita pe cât posibil alte probleme ori măcar pt a avea o idee de unde ar putea proveni acele probleme.

37
Nu știu de ce rămăsesem cu impresia că la monitor beneficiezi de intrare hdmi și că te foloseai de un cablu hdmi-hdmi....
Referitor la cablul de la punctul 1 probabil că are o problemă (cum ar fi un contact slab pe un fir )...una ce determină o funcționare a acestuia oarecum la limită ori doar in anumite situații . Proba celor din service nu e întotdeauna ceea ce ar trebui sa fie .

38
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 26 May 2020, 23:58 »
Potrivit lui Voltaire :)). Ala a trait prin 1700, medicina moderna a inceput prin 1900. Tu ai citit pagina aia sa vezi cate ineptii pe pixel patrat?
In alta ordine de idei, da, medicii primesc prea multa atentie. Instalatorii sunt si ei oameni.
Am citit și cum ziceam mi-a plăcut cum începe articolul.
 Știrea în sine nu știu cât este de adevărată , dar are logică .
Cei mai predispusi la deces dintre infectații cu covid-19 sunt diabeticii și cei cu boli cardiovasculare (=vârstă înaintată ,obezitate) ,nu ? Cu alte cuvinte virusul nu te caută din start la plămâni ,ci îți creează probleme la nivelul circulației sângelui . O dovadă în plus este administrarea de anticoagulante pacienților cu covid-19 . Dacă lucrurile nu ar fi stat astfel nu le-ar fi dat anticoagulante ,ci eventual le-ar fi aplicat vreun tratament similar cu a celor ce suferă de astm ...ceva aerosoli...altceva...
Ei bine de la începutul pandemiei cadrele medicale au lăsat impresia că sunt într-o continuă stare de bâjbâială.
Dintre cele mai stupide afirmații venite din partea lor mi-aduc aminte despre ideea riscului de infectare (poate chiar deces ,de ce nu ?! că e al drq de periculos) în ceea ce-i privește pe sportivii de performanță....de parcă eram la vreun concurs de înfulecat hamburgeri și pt a participa mai apoi la un concurs de sumo promovăm și lipsa activităților fizice.
Alta dumă ar fi aia cu dezinfectatul mâncării/alimentelor... Aici probabil că ar trebui să se găsească niște afaceriști precum cei cu spirtul de pe la noi și gata ...

Alta mai de actualitate e aia ce face referire la cei cu astm și care răcesc ușor. Aici modul de prezentare mi se pare fantastic...

Practic le vor lua prin eliminare până ce vor concluziona oficial că alde' virusache reprezintă un risc major pt cei cu diabet și cardiaci...
Îi salvează și venirea verii, foamea ce le bate unora pe la ușă...că ar fi destul de grav să accepte careva acum că a greșit (ar provoca un pic de haos...).
Nu contest existența virusului ,ci doar reacțiile celor din conducere care au putut fi influențate de o mână de medici.
Modul în care funcționează lucrurile nu pare să fie unul sănătos pt că nu se poate verifica nimic ...se merge mult prea mult pe "crede și nu cerceta". La morți mai apare câte o mică problemă uneori (in genul ăleia de la Botoșani) ...dar nu-i bai.

In alta ordine de idei n-am fost niciodată adeptul medicamentelor ,nici măcar pt răceală (luam un fervex doar dacă se manifesta agresiv pe o perioadă mai mare de 4-5 zile) .... și nici adeptul vizitelor la spital ori la medicul de familie pt orice fleac.

39
Mai contează și Hz ....nu doar rezoluția. Din ce văd pe conectica.ro cel mai bun cablu displayport-hdmi la 5m pare să fie asta https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-la-hdmi-uhd-4k-t-t-5m-negru-value-11995788 ,iar la 3m pare să fie acesta  https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-12-la-hdmi-v20-4k-t-t-activ-3m-lindy-l40917 .

Post Merge: 24 May 2020, 15:23
L.E. Era ok și cablul ce-l aveai și care din câte spui a cedat , adică ăsta https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-la-hdmi-uhd-4k-t-t-3m-negru-value-11995787 dovadă că a funcționat o perioada fără probleme.  Motivul pt care îl scoteai din tv era unul ce ținea de estetica din preajma biroului ?
De monitor n-ai spus nimic ,dar să presupunem că nu e dotat cu displayport (că ar fi ridicol) și slabe șanse să fie 4k ori 2k mă gândesc.
Dacă am concluzionat bine ,iar monitorul e doar full HD și nu beneficiază nici de vreo intrare displayport ,atunci ar fi indicat să achiziționezi un cablu hdmi-hdmi pt tv și un cablu displayport-hdmi pt monitor. Practic asiguri o conexiune mai bună acolo unde ai nevoie (unde specificațiile sunt mai "High" ---> în cazul tău fiind vorba de rezoluția tv-ului) pt că de regulă cablurile astea cu conexiuni diferite la capete cedează mai repede și sunt mai scumpe...
Conexiunile în general nu e bine să le "freci" pt că vor ceda...
Cablul ia-l după nevoi ....E bine sa fie cât mai scurt , însă nu atât de scurt încât să forțezi conexiunile ori să fii nevoit să-l deconectezi după folosire (din motive ce țin de estetică) .
Un cablu hdmi-hdmi ok și că preț și ca specificații ar fi ăsta https://conectica.ro/cabluri/cabluri-hdmi-dvi/cablu-hdmi-v20-black-line-t-t-5m-lindy-l36474  ...singura chestie e că pare să fie disponibil "în curând".

40
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 24 May 2020, 11:54 »
Asta mi se pare mai de impact : https://invictuswebmedia.com/2020/05/21/italia-autopsiile-arata-ca-protocoalele-oms-au-fost-fatale-pentru-bolnavii-de-coronavirus/
Îmi place cum începe ,citez : "Potrivit lui Voltaire, medicina este arta de a distra pacientul, până când natura îl vindecă; dar astăzi, opinia filosofului francez a fost inversată. Medicina modernă îi face pe oameni să creadă că natura îi lovește constant cu noi boli, care nu pot fi „vindecate” decât de medici."
Nu știu cât de adevărată este știrea , însă ceea ce este menționat în citat s-a observat din plin în lunile astea (adică li s-a acordat și încă li se acordă mult prea mult credit medicilor).

41
Hardware / Problema procesor Ryzen 5 3600X
« on: 19 May 2020, 21:07 »
Un motiv poate fi ultima "problemă" menționată care se situează d.p.m.d.v. undeva între paranoia și o "despăduchere" software.
Practic ești visul oricărui vânzător .
Știu că te vei simți probabil ofuscat de abordarea mea ,dar cam astea pot fi răspunsurile la întrebările în genu' ăleia...

42
Din ce văd aici
  ar trebui să ajungi pe undeva pe la (general) settings (eventual poate chiar advanced settings) --> remote & accesories ,iar de-acolo ar trebui sa fie intuitiv ...ceva gen add a new bluetooth device.

43
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 17 May 2020, 20:25 »
Aleșii au cam fost nevoiți să facă asta pt că măsurile au fost luate în funcție de "capra vecinului" ,nicidecum de evoluția epidemiei.
În ceea ce privește evoluția epidemiei mă gândesc că poate fi manipulată foarte ușor la nivel declarativ . Au "uitat" ei să declare sute de morți ,care din păcate n-aveau șanse să mai învie , darămite niște bolnavi care se pot însănătoși oricând stând bine mersi acasă .
Sper să se țină tare pe picioare "capra vecinului" și să revenim la normalitate până în toamnă că parcă suntem într-un film cu proști (în special când deschizi tv-ul și e pe știri ).

44
Am observat la câteva ore, după postare, threadul ce era dedicat schimbării... Știam că se poate schimba tema , însă nu mai știam exact cum anume și nici nu mă așteptam să mai pot opta pt actuala varianta .

45
Vreo șansă de a reveni cu forumul la felul în care se prezenta înainte de a-i face "îmbunătățirea" asta (oribilă) ?
Nush cum să zic ... parcă nu mai prezintă același interes și pe deasupra pt mine cel puțin e și supărătoare la ochi tematica asta cu negru și roșu.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11