"Deja știți că aici găsiți cele mai precise sondaje și cele mai competente analize electorale. Din mai multe bănuieli solide, rezultă că nu se mai poate face nimic: Marcel Ciorapu e ca și intrat în turul 2. Mafia roșie are o organizare imbatabilă. Marcel Colacu mai poate să se înece la mal doar în tura a doua.
Pentru celălalt loc, bătălia e strânsă, deși nu interesează pe nimeni. De afară se cere să fie ajutați ori Nicolae Glugă, ori Elena Bazaconii. Problema e că amândoi s-au dovedit slăbuți la minte, cum deschid gura, cum scot o mărgică. S-a crezut că generalul Nicolae Bucă e un tanc, dar avea numai caroserie de SUV. Sub capota craniană avea motorul de 1 litru, în trei cilindri Eco-boost, cu cureaua în ulei, nu trage, doar troncăne.
Ei doi împreună ar fi strâns de o juma' de creier, să-l bată pe Ciuhabu, dar nu s-au putut înțelege. Tot așa, Mircea Blană a ieșit în decor, deja și-a cântat singur aleluia la pian. A mai rămas o singură variantă, să-l linșeze pe ultima sută pe George Stadion, ca să le facă loc la unul din proștii ăia doi.
De operațiunea execuției publice a încercat să se ocupe Mihai Călăul, de la CNN. Care după alegerile americane s-a pocăit, și-a schimbat numele în Antena Fox și zice că acum e trompetist. Răspopitul le-a făcut emisiuni de lingușire la toți, numai pe George Bulion a vrut să-l facă varză cu o ambuscadă.
L-a luat tare: avem dovezi că te-ai văzut cu urșii! Ăsta nu, că să moară mă-sa care s-a văzut cu urșii, că io-s tot trompetist, tu nu erai, te-ai vopsit acuma. Întrebați la Miliție să zică dacă m-am văzut cu urșii!
Din sală, a sărit una: nu, că am mai văzut d-ăștia ca tine, nu vă place munca! La care George Stadion a zis: nu că am avut carte de muncă, am avut meseria de director. Ele, nu, că de unde-ai fost tu director!? El, că am făcut facultatea de directori. Și master! Ei, iar cu urșii că ai făcut academia de ursărie. El, nu, că v-arăt poză cu tata, am fost la școala de galerie. Și master!
Schema asta am prevăzut-o. Dar credeam că o vor folosi abia în turul doi, nu așa precoce. Adică sistemul l-a lăsat mai întâi să candideze, l-a luat blând să adune un cheag o vreme, după care, cum a zis și Marian Vanghelie, „sistemul te ejaculează”, când nu mai are nevoie de tine."