General Stuff => Sport => Topic started by: cmay on 19 May 2018, 14:31

Title: Culturism
Post by: cmay on 19 May 2018, 14:31
Practicati asa ceva?

Daca da unde, de cand, ce rezultate aveti?
Title: Culturism
Post by: kenzoR on 24 May 2018, 23:43
Propun sa continuam si cu acest topic, in caz ca avem persoane ce merg la sala :)



Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Culturism
Post by: Intermediarul on 26 May 2018, 18:18
Cam care sunt costurile pe luna pentru cineva care se duce la sala? Mancare, abonament, etc
Title: Culturism
Post by: cmay on 26 May 2018, 19:07
Nu stiu dac-ar trebui sa-ti raspund eu, dar avand in vedere ca nu suntem prea multi p-aici oricum, sa-ncerc. Depinde la ce sala te duci si ce preferi sa mananci.

Majoritatea salilor "de cartier" au preturi intre 100 si 150 de lei. La World Class, am vrut sa ma duc cu abonament corporate, chiar si asa m-ar fi costat 250 de lei. Conditiile sunt altele totusi si merita banii.

Apoi cu mancarea e complicat, dar infinit mai ieftin decat dac-ai manca fastfood. Tu stii cel mai bine ce mananci in general, dar sa ma dau pe mine exemplu:

Daca ies din pauza de munca si ma duc in mall sa mananc, bum 25 de lei/masa. Mananci ceva de dimineata de 10-15 lei, mai bagi ceva seara de 20 si s-au facut 60 de lei/zi. Nu pun bauturile/dulciurile etc.

Acum m-am apucat sa mananc sanatos (cat se poate numi sanatos) si sa vedem: cumperi pui de 50 de lei, curcan/peste de 50-100 de lei, iti ajung o saptamana si ai varietate. Cumperi legume de 50 de lei, iti ajung la fel sau poate mai mult, depinde cat mananci. Acum fa calculul a ceea ce mananci tu zilnic caci poate nu mananci ca mine, gandeste-te ca trebuie sa mananci pui, vita (proteine)+carbohidrati buni (legume).


Apoi, mai sunt suplimentele, dar am vorbit cu multi baieti avansati, toti mi-au spus s-apelez la suplimente abia dupa 6-12 luni, in momentul in care incepe sa se vada un pic de munca.

ps. nu sariti pe mine, sunt amator, incerc si eu sa-mi dau seama cum sa fac sa dau burta jos :D  Teoria o stiu, e greu cu practica. Daca vreti teorie, am o carte pe care am pus-o si pe cg si mi-au cerut-o multi, PM me si v-o pot da!
Title: Culturism
Post by: Intermediarul on 26 May 2018, 19:34
Ce pot sa zic, in mare cred ca ai zis tot ce era de zis. Ms pt rapsuns. Lichide zilnic, ceva fix sau cat intra? :D Cu greutatea nu am probleme, dar asa pentru miscare tot merge putin sport. Problema este ce faci cu motivatia? Primele saptamani esti f motivat si dupa aia se mai duce din ea. Cum iti mentii "entuziasmul" de la inceput?
Title: Culturism
Post by: cmay on 26 May 2018, 19:54
Personal, beam cate 2-3 litri de suc/zi. Acum mai beau cate un pahar maxim/zi cateodata, dar de multe ori uit ca exista. Ideea e ca mi-am luat o sticla de 0.5L la munca si o umplu mereu, asa am ajuns sa beau cate 3, chiar 4L de apa.

Despre motivatie...e complicat, tine de tine si numai de tine. Si eu am problema asta si da, e cea mai mare. Apoi gandeste-te c-o sa te plictisesti sa mananci numai pui cu legume. Ma rog, sunt o gramada de retete pe net, dar trebuie sa stii sa le faci sau sa ai o femeie care sa vrea sa le faca. Dar gandindu-ma acum, mie si asa mi-e greu sa mananc mereu numai asta cu tot cu bucatareasa :D

Si uite asa, ajungem tot la motivatie. La asta nu stiu sa-ti raspund desi cred ca e simplu: vreau s-arat mai bine, sa ma simt mai sanatos? Atunci fac ce trebuie! Vreau s-arat la fel ca acum si sper s-ajung la 50 de ani? Bag fastfood si sucuri :D
Title: Culturism
Post by: stalker2142 on 27 May 2018, 14:51
Costurile sunt variabile, cum s-a mai zis mai sus un abonament la o sala de cartier e in jur de 100-150 de ron ... pentru echipament de sala cel mai ieftin e decathlon-ul la haine si pantofi 60 de ron o pereche de pantaloni, 20-30 de ron un tricou si vreo 120 o pereche de running shoes care arata ok si sunt confortabile. Pantalonii trebuie sa fie genul cu care poti face o genoflexiune completa pana la pamant fara sa te incomodeze, si tricourile tot asa regular sa poti sa flexezi bratele in orice miscare.

Manusi: aici e cu dus si intors, daca nu porti mainile or sa fie mult mai puternice si mai pompate dar palmele se batatoresc, se cojesc si apar si insertii in timp de la liniile metalice ale manerelor greutatilor...Eu zic ca e bine la inceput fara manusi o vreme si pe urma cu. O pereche e vreo 30-40-70 de ron la magazinele de suplimente

Centura: aici e clar recomandat fara multa vreme, abia cand ajungi sa lucrezi cu greutati mari e recomandata ..si chiar si atunci doar la seriile mai solicitante. 

Suplimente: subiectul e mai controversat, s-a discutat mult si bine pe forumul vechi :) Oricum poti sa te antrenezi mult si bine la inceput fara sa mai ai si grija asta
Mancare: aici cred ca si instinctiv doar si tot o sa coste ceva mai mult, incepe sa iti cere corpul si cantitate ceva mai mare si sa faci tranzitia spre ceva mai health food
Title: Culturism
Post by: GabrieLL on 28 May 2018, 08:35
Eu am renuntat la manusi, ca nu prea.mi gaseam geanta sa se asorteze.

 Traiasca baietii! Prezent si aici!
Title: Culturism
Post by: Cristi on 28 May 2018, 16:32
Eu am renuntat la manusi, ca nu prea.mi gaseam geanta sa se asorteze.
+1
Nu in ultimul rand, faultează enorm la greutăți, cu mănuși se simte o diferență negativa la îndreptari (unde iese paguba cea mai mare la bătături).
Acestea fiind spuse, la peste 200kg încep sa se cam rupă bucăți de piele și trebuie ceva "acceptare" haha.

Sir Christian de pe cg here
Title: Culturism
Post by: kenzoR on 28 May 2018, 20:55
Eu bag la World Class si mi se pare mult mai bine decat o sala de cartier traditionala. In functie de abonament si sala, beneficiezi si de piscina/sauna.

De mancat sanatos.. incerc, cel putin la inceputul anului cand m-am apucat am tinut-o vreo 2 luni doar pe healthy stuff, acum mai calc stramb, macar in weekend. Dar se iarta pacatele, deoarece merg de 5 ori pe saptamana si incerc sa trag cat de mult se poate.

Ca si suplimente, bag 1-2 shakeuri proteice pe zi, in functie de aportul proteic din ziua respectiva. In general, unul la inceputul zilei, in drum spre munca, deoarece nu mananc foarte mult dimineata, iar al doilea imediat dupa sala.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Culturism
Post by: Cristi on 04 July 2018, 16:18
Ce facem nu mai mergem la sala? Nici macar acum vara cand prinde lumea curaj la tricouri ? :D
Title: Culturism
Post by: stalker2142 on 04 July 2018, 18:30
Mergem tot timpul...  Momentan tocmai am luat o cutie de whey gold standard din decathlon, la prima degustare pare extrem de fin praful fata de alte produse..se dizolva foarte usor.. sa vedem intr-o saptamana cat de bine se digera la 3 masuri 90grame pe zi.  Iar pe partea de antrenament o sa incerc o vreme cu greutati mici si repetari multe, cum zicea kali muscle intr-un clip "whoever does the most reps looks the best"
Title: Culturism
Post by: duke_zz on 05 July 2018, 10:05
astept un review la whey-ul ala de la decathlon :)
multumesc!
Title: Culturism
Post by: Ciocanul on 05 July 2018, 10:35
Multe repetari nu fac mare branza mai ales facute in dorul lelii si cu greutati mici. Ramai in 10 max, la greutati mari e ok si intre 4-5. Ultimele repetari sa mearga greu. Eu nu am vazut culturist serios sa faca 20 de repetari de ex. In schimb am vazut din categoria "do you even lift ? " ce fac tot cu aceleasi greutati mici si apoi baga banda si apoi se simt 'energici'. Asta cu se simt energici dupa antrenament e cea mai tare. :D E clar ca antrenametul e prafao, muciao, varzao. Daca nu te simti obosit dupa antrenament mai bine stai acasa.
Title: Culturism
Post by: Cristi on 05 July 2018, 18:26
What he said in mare parte, peste tot sunt pline salile de oameni care nu muncesc suficient de tare, sau ocupa aparate aiurea la fel de fel de exercitii de izolare cand nu au pic de baza solida in loc sa lucreze la big compounds. (impins, genoflexiuni, indreptari, tractiuni, flotari la paralele, etc.)

Acestea fiind spuse, sunt si exceptii unde 12-15 repetari meg de minune. Gambele ar fi un prim exemplu, care au nevoie de un nivel ridicol de volum. Si la picioare in general, greutati medii cu repetari multe pot fi brutale. Chiar si la "baietii mari" o bara cu 2 discuri de 20kg in total la genoflexiuni la care sa faci 2 minute repetari in continuu fara pauza intre ele te distrug imediat.

Idem si la triceps, ocazional merge pentru pompare seturi de 15-20 flotari la paralele. Sau "pushdowns" la scripeti cu sfoara. Asta dupa ce ai facut ceva impins cu priza ingusta cu greutate decenta, evident.

Dar in rest, 100% de acord cu principiul enuntat de Ciocanul. Daca te simti "plin de energie" dupa un antrenament cu greutati, cu siguranta nu ai muncit destul. O zi de picioare la mine, spre exemplu:
Genoflexiuni: 10xbara, 10x60, 10x100, 6x130, 5x160, 10x140
Genoflexiuni cu bara in fata: 10x80, 8x90, 8x100, 8x100
Extensii: 12-15 repetari 4-5 seturi, lent, controlat.
Practic seturile "de lucru" cu adevarat sunt putine, am redus volumul ca e o durere sa imi cumpar pantaloni (talie 34, pantaloni 38 ca sa incapa pe fund/picioare). Dar chiar si asa, energic este ultimul cuvant pe care l-as folosi dupa antrenament. :))
Mergem tot timpul...  Momentan tocmai am luat o cutie de whey gold standard din decathlon, la prima degustare pare extrem de fin praful fata de alte produse..se dizolva foarte usor.. sa vedem intr-o saptamana cat de bine se digera la 3 masuri 90grame pe zi.  Iar pe partea de antrenament o sa incerc o vreme cu greutati mici si repetari multe, cum zicea kali muscle intr-un clip "whoever does the most reps looks the best"
Scump, extrem de scump! Vreun motiv anume pentru care consumi asa de mult concentrat pe zi? Inteleg dupa sala, dar in rest? Mancarea la baza imho...
Title: Culturism
Post by: stalker2142 on 05 July 2018, 19:16
Normal asa ma antrenez, in functie de exercitiu..greutate undeva pe la 12 -10 - 8 - 6-4 repetari ..cu genoflexiuni, impins orizontal, shrugs cu haltera si gantere, impins cu gantere la inclinat, ramat cu gantera, hyperextensii cu disc si alte exercitii la scripeti, la bara etc

Acum vreau sa incerc experimentul asta, se zice ca daca o vreme te antrenezi cu repetari multe (dar nu in dorul lelii) si faci serii la epuizare pana pompezi bine fiecare grupa musculara, sa simti ca arde... pe langa cresterea andurantei se expanda fascia musculara si se inunda cu sange mult... si cand revii la antrenamentul normal cu greutati medii/mari si repetari putine muschiul creste mai mult decat ar fi crescut in mod normal. Deci ar fi ca o perioada de sacrificiu pentru future gainz  :)

Cu proteinele... multa vreme m-am antrenat fara sa iau nimic si anul asta am bagat cateva cutii de redis si qnt undeva la vreo 80g pe zi si desi mi se pareau cam proaste calitativ se simtea o recuperare mai buna si muschii stateau mai plini in perioada aia... Asa ca acum am zis sa mai fac o incercare cu whey gold care pare mai calitativa decat celelalte, la pret in decathlon e 220 ron pt 5 pounds/2.26 kg deci chiar asa scumpa nu e; revin cu un reply sa iau macar o saptamana sa-mi fac o parere referitor la efecte/cat de usor o proceseaza organismul
Title: Culturism
Post by: stalker2142 on 13 July 2018, 23:29
astept un review la whey-ul ala de la decathlon :)
multumesc!

Am luat cutia de 900g pentru test. Se amesteca usor cu apa si o digera oarecum usor stomacul, dar ceva gaze au fost...nu are aroma/indulcitor deranjant cum au alte produse.
Ca efecte, in primele zile m-am subtiat vreo 2 kg; dar in ultimele zile m-a luat o stare cam proasta un fel de oboseala, lipsit de energie si mental mai apatic ...cumva o atribui proteinelor, deci nu mi-au priit. Intr-o seara chiar am ajuns la sala si dupa numai vreo 8 serii ma simteam in genul ce naiba caut acolo

Cam toate suplimentele incercate anul asta whey-urile redis si qnt, animal cuts, animal pak&juiced aminos powder, whey gold standard au fost fiasco pentru mine in final asa ca nu mai insist, nu o sa mai iau nimic ... e final acum  :)
Weekendul asta fac pauza si pe urma ma concentrez pe mese din astea mai complexe gen orez cu piept de pui/curcan si legume la tigaie etc sunt mai greu de pregatit, necesita ceva timp si efort dar se merita in final
Title: Culturism
Post by: wolfenste on 15 July 2018, 12:29
Bine ai facut. Cei care au experienta in domeniul asta stiu fix ce spune tipul asta din video.

https://www.youtube.com/watch?v=GnI64N7Uhoc
Title: Culturism
Post by: stalker2142 on 15 July 2018, 17:59
Rich stia foarte bine pentru ca si el facea reclama la wheightgainerul mutant cand s-a lansat pe youtube acum multi ani, dar a fost sincer cand a lansat clipurile astea unde demonizeaza suplimentele..chiar si cand si-a deschis propria linie de produse
Title: Culturism
Post by: wolfenste on 15 July 2018, 20:14
Le demonizeaza pentru a-i face pe cumparatori sa arunce un ochi pe produsele sale care nu sunt chiar suplimente, mai degraba ovaz cu arome :)

Oricum, atentie la exprimarea mea: "Cei care au experienta in domeniul asta stiu fix ce spune tipul asta din video"

Adica ce spune el e un fapt binecunoscut printre cei care stiu cu ce se mananca sportul asta. E adevarat nu pentru ca spune Pianna, pur si simplu asa stau lucrurile. Iar eu am pus filmul ca sa ma scuteasca de munca de a scrie iar el prezinta foarte precis lucrurile.

LE: RIP
Title: Culturism
Post by: duke_zz on 31 October 2018, 10:50
Salut baieti! ce app de fitness folositi?
As avea nevoie de ceva cu care sa imi facun program pe zile si sa adaug acolo exercitiile (eventual din baza lor de date). De exemplu pt miercuri: triceps ex1, triceps ex2, triceps ex 3, biceps ex 1 ETC.

Apoi in timpul antrenamentului bifez ce am facut si vad ce ex urmeaza.
Title: Culturism
Post by: Ciocanul on 01 November 2018, 08:11
https://en.wikipedia.org/wiki/Konstant%C4%ABns_Konstantinovs
RIP.
Pacat ca s-a dus la 40 de ani.
--
Cu aplicatiile e destul de naspa. Nu am gasit nici eu ceva ca lumea si am mai observat ceva. Aia mari si tari isi scriu intr-o agenda si eu o sa incep la fel.
Title: Culturism
Post by: duke_zz on 01 November 2018, 11:34
Hai ca ieri am avut o zi mai libera la birou si m-am pus pe sapat. Am instalat si dezinstalat aplicatii de mi-a venit rau :), Facut o adresa de mail doar pt conturi (acum plm nu mai mai poti trece de primul ecran daca nu iti faci cont la ei, fmm).
Ce am gasit si indeplineste toate conditiile este app numinta "Strong".

Are o baza de date cu exercitii impartite pe grupe de muschi, fiecare exercitiu are mod grafic de vizualizare.

Iti poti face programele tale: new workout (il denumesti, marti, de ex) - adaugi in el exercitiile (ori din bd ori faci tu ceva nou), nr de rep, serii, kg.
Singurul si marele dezavantaj este ca poti face doar 3 work-out uri (deci daca aveti doar 3 zile de mers la sala pe sapt v-ati scos). Daca vrei acces nelimitat platesti. Si inca cat... 30 lei pe luna - 140 lei pe an(best buy cica) .. sau 500 de lei forever. 500 de fucking lei.. adica costa 270 de lei un joc AAA la care se lucreaza enorm.. si un nenorocit de app care e doar in interfata grafica si o baza de date in spate dai aproape dublu??

Sincer as fi platit pe ea, dar lasa-ma frate cu preturile astea..

Pai si eu am facut un dosar cu exerctii impartite pe zile pe care incep sa il car cu mine la sala dar ma gandeam ca in 2018 in plm ma pot folosi doar de telefon dammit nu cu pixu si foaia ca in 98.
Title: Culturism
Post by: Ciocanul on 01 November 2018, 18:21
Nu ai aplicatii sau sunt varza. Eventual sa iti salvezi intr-un excel. Altfel majoritatea aplicatiilor sunt niste mizerii sinistre(am patit cu o aplicatie de lanterna, imi cerea acces la agenda telefonica, lol).
Title: Culturism
Post by: wolfenste on 24 November 2018, 14:06
Salut baieti! ce app de fitness folositi?
As avea nevoie de ceva cu care sa imi facun program pe zile si sa adaug acolo exercitiile (eventual din baza lor de date). De exemplu pt miercuri: triceps ex1, triceps ex2, triceps ex 3, biceps ex 1 ETC.

Apoi in timpul antrenamentului bifez ce am facut si vad ce ex urmeaza.

Imparte in doua antrenamentul, de exemplu partea superioara luni si partea inferioara (de sub curea) joi. Un singur exercitiu de baza pentru fiecare grupa. Treptat adaugi sau schimbi exercitii pe masura ce le cunosti foarte bine. Experimentezi si cu frecventa, nu e musai sa iti antrenezi o grupa doar o data pe saptamana, e doar un punct de plecare. Experimentezi si cu ciclurile (nu la cicluri de steroizi ma refer) dar ceva mai tarziu. Si tot asa, fara graba, inveti din mers, de la simlu la complex. Si nu vei avea nevoie de o aplicatie sa iti spuna ce sa faci, ai totul in cap. Btw, de unde sa stie aplicatia aia ce exercitii poti sa faci tu? Mai bine uiti de tehnologie cand te antrenezi.
Title: Culturism
Post by: xzibithelps on 13 January 2019, 22:40
Pentru pasionatii de strength training / powerlifting
Squat 170kg x 4 (https://www.youtube.com/watch?v=UKviHKzkOA0)
Bench 122,5kg x 3 (https://www.youtube.com/watch?v=e_LhVTzpiC4)
Deadlift 202,5kg x 2 (https://www.youtube.com/watch?v=oV3qmwGaZyQ)

Lasati mesaj in comentarii. Altfel nu citesc :)
Title: Culturism
Post by: xzibithelps on 17 February 2019, 19:24
Yeah buddy, Saptamana de test 1RM

Squat (https://www.instagram.com/p/Btx8YK_gUAI/)
Bench (https://www.instagram.com/p/Bt-5TV0AnJH/)
Deadlift (https://www.instagram.com/p/Bt5xdOCg2yg/)
Overhead Press (https://www.instagram.com/p/Btx8YK_gUAI/)

Full video Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=U-CYxgFGRfQ)
Title: Culturism
Post by: jeffy on 28 February 2019, 14:03
De ce te lasi asa mult in fata la genuflexiuni in loc sa tii spatele drept?
Incerci sa ajungi pe targa?
Title: Culturism
Post by: Ciocanul on 28 February 2019, 23:30
Trebuie sa te lasi mai jos la geno. La un concurs ai fi nolift ca esti la 90 aproape, chiar mai sus. Sa iti iei niste adipower sau ceva adidasi ca lumea inainte de PR-uri, nu mai fa in tenesi. Aici nu e loc de pardon, chiar iti trebuie adidasi seriosi altfel risti accidentari dampulea. Daca nu te pregatesti de ceva concursuri locale/nationale sa te pui pe slabit. E pacat sa te faci porcilian pt mai multe kile pe bara faca un concurs. Impinsul iti merge bine. In general bravo !
Title: Culturism
Post by: cmay on 08 March 2019, 19:34
E cineva p-aici care merge la World Class Afi sau Vitan si vrea s-ajute un amarat?
Title: Culturism
Post by: saule on 19 April 2019, 20:38
Salut, vreau si eu sa imi iau un concentrat cu maxima concentratie de pe piata, imi puteti recomanda ceva top quality ? nu am timp sa imi fac zilnic banane nuci migdale, kilograme de piept de pui si unt de arahide cu oua... si nici fondurile necesare sa am o dieta uber in fiecare zi; de asta caut un super concentrat, doar proteine sa contina, nu ma intereseaza adaosurile pt marketing.



Imi puteti recomanda ceva bun ? (doar pt cunoscatori)



Merci
Title: Culturism
Post by: xzibithelps on 30 May 2019, 20:50
Squat PRs (https://www.youtube.com/watch?v=VG-yXGEilB4)