AI-ul chinezesc nu o să ajungă niciodată în UE în condițiile în care industria auto germană are de furcă cu cea chinezească. Nu cât timp e madam Ursula la putere.
Roboții ăia sexuali care taie morcovul cu maceta nici atât.....cred că nici chinezii nu o să permită să umble pe stradă roboți autonomi cu capacitatea de a manevra unelte tăioase sau arme. Nu în secolul ăsta, nu până când se vor testa zeci de ani și vor mai trece alți zeci de ani până se fac legi noi. Știu că filmul I, Robot din 2003 se petrecea în 2035. Not gonna happen!
Peste 10 ani o să fim tot aici (sper), probabil cu computere ceva mai bune, televizoare la 8K, mouse wireless și cu iPhone 26 pliabil și încărcat wireless la scară largă, chatboți un pic mai avansați (asta dacă nu ajung interziși), jucând Call of Duty 32 pe PlayStation 8 și cam atât. Poate maxim se vor folosi la scară mică drone care să livreze comenzi mici și se va rezerva un drum pentru camionete autonome. Progresul tehnologic de după criza financiară din 2008 nu se mai petrece la ritmul accelerat de altădată, așa cum era între anii 1940-2008.
Dacă ne raportăm la 1950, e un salt mare 2025 în plan tehnologic, dar dacă ne raportăm la 2015, e doar un Upgrade „progresul” din ultimi 10 ani. Să nu mai spun că mai mult progres a înregistrat 2005 față de 1995, când încă se mai investea în cercetare.
Avem tentația să credem că un chatbot, un easybox, o aplicație de ride sharing/comandat mâncare și niște platforme de streaming sunt un salt major....nu, nu sunt, pentru că sunt facilități de care puteai avea parte și în 2010., în SUA sau în Japonia.
În plus, UE ar trebui să știe că dacă AI ajunge să înlocuiască nu doar muncitorii, ci și programatorii, se va forma un electorat suveranist care va protesta și mai violent și va da foc la fabricile de roboți. Ce speri tu nu se va întâmpla în secolul ăsta.
Știu că jocul Deus Ex Human Revolution, lansat în 2011, are povestea plasată în 2027. Dar mai degrabă o să devină realizabil prin 2127. Cyberpunk 2077 e mai degrabă de 2777 - sunt tehnologii prea SF și prea avansate ca să ajungă să fie folosite la scară largă cum se întâmplă în joc. Am mari dubii că o să ajungă astronauți pe Marte în secolul ăsta la ritmul lui Elon Musk.
Pentru așa ceva, ne-ar trebui WW3 și un WW4 pentru a progresa în 30 ani cât am fi făcut-o în 300 ani, dar ghici ce, mai toate marile puteri militare au arme nucleare care ne pot anihila ca specie, deci exclus.
Caută-ți alte pasiuni
@oldshooterman . Ce vrei tu nu vor apuca nici strănepoții tăi. Mai era unul pe Softpedia care visa nave spațiale cu viteza luminii și habitate cilindrice....tot insista la modul grav cu SF-uri până a realizat că de 20 ani tot circulă cu același troleibuz către serviciu.