A doua zi "plina" am dedicat-o muzeelor.
Dar sa nu uit sa spun ca daca prima "plina" a fost extrem de calduroasa, undeva la 26-28 de grade, a doua a venit cu 12-13 grade la prinz si o mama de vint rece si tare, de te patrundea pina la oase.
Am ramas masca sa vad pe strada barbati doar in camasa, sau - mai rau - in tricou cu mineca scurta, in timp ce eu ma zgribuleam sub bluza termica, vesta de puf si windstopper.
Dar sa revin.
Am plecat per pedes de la Green Horse spre Muzeul Locomotivelor, ghidat de Google Maps. M-a dus pe dupa Promenada Mall, peste un pod, apoi m-a intors la 180 de grade ca sa ma aduca taman la Depoul CFR Sibiu. Ei, acolo e muzeul cu locomotive vechi.
Vorba vine muzeu, n-am platit nimic, nu ne-a ghidat nimeni. Am intrebat un nene de picotea pe linga poarta "Am auzit ca aici aveti locomotive vechi, asa-i?", el "Avem si de dat, daca vreti, luati-le acasa".
Saracele locomotive, cam toate sunt intr-o stare jalnica.
Se vede ca s-a vrut cindva sa fie un muzeu, exista placute cu fotografii si explicatii in dreptul majoritatii locomotivelor. Insa halul in care arata ... pline de rugina, descompletate, ruinate, napadite de buruieni ... pacat de ele.
Pe linga noi, au mai fost citeva familii cu copii care s-au vinturat prin curtea aia, unii plozi (ca si ai mei) cocotindu-se prin si pe locomotive.
Daca miercurea inainte de prinz a fost atita foiala, deduc ca exista totusi un interes turistic pentru muzeul asta.
Numai sa vrea cineva sa il tina in viata.
Al mic si-a adus aminte ca ii place geocaching-ul, a incercat sa gaseasca cache-ul care aparea pe harta, insa fara succes.
Daca aveti careva un hint privitor la asta ... please, share.
- va continua -
Post Merge: 09 November 2023, 11:11
Urma pe lista Muzeul Farmaciei, deci am pus tinta pe Piata Mica.
Mi-am bagat picioarele in el de Google Map si am sarit de-a dreptul peste liniile de cale ferata, ikesinf in spatele mall-ului, iar de acolo, dupa nas si soare, lipa-lipa spre centru.
Ne-am prelins prin Parcul Cetatii de-a lungul zidului si am intrat in orasul vechi pe linga Turnul Olarilor. Stradute faine, nevasta-mea biziind ca ii aduc aminte de Olanda.
Crama Sibiul Vechi, pe linga care am trecut, o fi totuna cu Crama Sibiana de care zice Dexter?
In fine, ne-a luat ceva timp sa gasim Muzeul Farmaciei, bine ascuns in spatele unei terase protapite pe caldarimul pietei.
Muzeul asta e micut, abunda in tot felul de recipiente de lemn, portelan, sticla, metal - dar pe linga astea dai si de chestii interesante.
Muzeograful ... plictisit tare si cam necomunicativ. Ar fi fost bun un ghid care sa ne mai insufleteasca atmosfera si cunostintele.
De acolo, deja incepusera sa apara proteste de foame, asa ca plodul al mare ne-a tirit la Super Mama, vestita "impinge-tava" de care pomeneste si Dexter.
Am luat o ciorba de burta care a fost taman pe principiul "ieftin si bun". Restul tribului s-a intins la mai multe feluri, asa ca la un moment dat eu am iesit in strada la chibitat, lasindu-i pe ei sa isi termine masa.
- va urma -