Author Topic: SF/Fantasy  (Read 3215 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dundee

SF/Fantasy
« on: 23 May 2018, 11:44 »
Predominant SF-uri in ultima vreme.
Am inceput Vorkosigan saga de Lois McMaster Bujold, fiind la The Warrior's Apprentice, a 4-a in ordine cronologica a evenimentelor.
Desi a inceput bine cu prima carte, pe parcurs incep sa apara scenarii tot mai irealiste, unele chiar hilare, avand impresia ca am in fata lectura pentru adolescenti.
Desi ma intereseaza firul narativ, nu cred ca voi mai continua seria, daca se mentine in ritmul asta. Am un deja vu din adolescenta de la cartile cu piei rosii ale lui Karl May.


Din genul fantasy, am incercat The name of the wind, a luit Patrick Rotfus, fiind foarte laudata. Insa progresul e lent, probabil va trebui sa am ceva rabdare pana cand sa dau un verdict.
 

Offline Ransom

SF/Fantasy
« Reply #1 on: 03 December 2018, 11:15 »
M-am apucat de "Malazan Book of the Fallen". Am bifat prima carte momentan. E foarte stufoasa, plina de termeni, locuri, nume care te pot coplesii din start, de nu mai intelegi nimic. Autorul nu face o treaba buna in a explica ce si cum. Glosarul si hartile de la anexe ajuta, dar nu foarte mult.
 

Offline Dundee

SF/Fantasy
« Reply #2 on: 18 January 2019, 15:59 »
Am incercat sa ma apuc de Malazan...am renuntat dupa ce am vazut cate personaje sunt incluse, absurd de multe :D
Intrucat am citit prequel-urile la Dune, am zis sa le recitesc pe cele 6 scrise de Frank, ca am trecut ceva vreme de cand eram in facultate ( tin minte ca m-am apucat in sesiunea din toamna, bad idea).  Se observa clar diferenta intre Frank si fiu-su + Kevin, desi nu pot sa ma plang de prequels.

Inainte de asta, am terminat Death's End, de Liu Cixin. Am citit-o foarte repede, nu ma asteptam sa ma prinda asa tare. Desi au fost parti care m-au enervat prin absurditatea lor, totusi e interesant de urmarit progresul umanitatii in lupta pentru supravietuire in Univers.
 

Offline edlund

SF/Fantasy
« Reply #3 on: 18 January 2019, 16:36 »
Eu am reusit sa citesc primul volum din Malazan, al doilea m-a pierdut complet, ain't nobody got time for that.
 

Offline Ransom

SF/Fantasy
« Reply #4 on: 21 January 2019, 13:36 »
Am terminat si volumul al treilea din seria Malazan.
Sincer, nici nu ma mira ca multi abandoneaza seria la volumul al doilea: povestea se desfasoara pe un alt continent, cu o alta intriga si cu inca o caruta de personaje in plus. (raman doar 2-3 personaje ce in prima carte erau niste personaje secundare). Doar in al treilea volum se continua ce am avut in primul volum si din ce vad in a patra carte iarasa se muta actiunea.
Seria e "asa si asa" pana acuma. Nu e nici pe departe asa de buna precum e laudata. 
 

Offline Lukian

SF/Fantasy
« Reply #5 on: 23 March 2019, 03:28 »
Eu am terminat chiar acum "Kellanved's Reach", ultima carte din seria Malazan scrisa de Ian C. Esslemont. Am citit toata seria acum ceva ani in ordinea sugerata de fani. Ma refer la cele 10 volume din "Malazan Book of the Fallen" in paralel cu nuvelele lui Erikson si romanele lui Esslemont. Au urmat seriile "The Kharkanas Trilogy " doar doua aparute "din fericire" si excelentul prequel al lui Esslemont "Path of Ascendancy". E cel mai complex univers fantasy creat pana in prezent, fara discutie. Nu este pentru incepatori in domeniul fantasy, este greu de "digerat" la inceput dar te prinde. Se distanteaza fara drept de apel de toate universurile create de autorii de fantasy pe care i-am citit pana acum. Ma refer la Jordan, Sanderson, Abercrombie, Rothfuss, Gaiman si cam atat. Hai sa nu fiu rau. Cosmere al lui Sanderson este cat de cat apropiat ca complexitate. Si Sanderson este mult mai usor de citit.
 

Offline bonzo_catalin

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 1
    • View Profile
SF/Fantasy
« Reply #6 on: 07 March 2020, 17:01 »
Daca Malazan e stufoasa WOT cum e ? Ia citeste vreo 5 luni ca mine WOT ca apoi TOATE iti vor parea... stufoase . Si lalait ? Pai pune mana pe Hobb , moarte sigura . E genul cel mai conservativ , greu sa vii cu ceva nou . Diferenta o face stilul , funny a la Scott Lynch/Sir Terry Pratchett , brutal a la Abercrombie and so on .
 

Offline Dundee

SF/Fantasy
« Reply #7 on: 09 March 2020, 11:24 »
Prin WOT te referi la Wheel of Time?
Pare o lectura usoara pana acum, aproape am terminat a 2-a carte. Nu ma prea impresioneaza, fata de Kingkiller Chronicles, mi se pare semnificativ mai slaba.