Author Topic: Totul despre media playere - orice format  (Read 7175 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mike

Totul despre media playere - orice format
« on: 28 May 2018, 21:21 »
Sa discutam putin despre media - playere. Incep sa descriu modelele folosite personal: chromecast (v1, v2), Apple TV 2, Wetek Core, Apple TV 4K. In categoria 'playere pensionate' am XBOX original si Popcorn Hour A110

Mie imi trebuie obligatoriu Kodi + skin Confluence, nu ma inteleg cu alte playere; la fel, nu suport androidul pe TV  . Wetek Core este perfect pentru 1080p , cu passthrough / decodare audio fara probleme. Suporta 4k (x264 / x265), insa doar 8 bit. Are de asemenea un suport software foarte bun, fiind actualizat constant cu distributii libreelec / openelec.

Apple TV 4K merge perfect pentru HDR, si are doua mari avantaje - auto switching SDR / HDR si auto switching frame rate. Are de asemenea un fork de Kodi numit MrMc si aduce la un loc Netflix / Hbo GO / Amazon Prime + Kodi.

Chromecast este prea limitat pentru a fi utilizat standalone, are utilizari punctuale si nu poate inlocui un media player dedicat.

1. In categoria budget, cred ca cele mai avantajoase media playere sunt cele cu amlogic s912, pentru care exista macar un build de CoreElec sau LibreElec, astfel incat sa functioneze corect cu content 4K / HDR. Exceptia este mi box, care la un pret de sub 300 lei este best buy. La acest nivel, 90% din oferta sunt chinezarii, care merg sau nu merg - buyer beware.

2. Raspberry PI poate fi o optiune, dar dupa parerea mea este prea limitat si ergonomia poata lasa de dorit (estetica + lipsa telecomanda)

3. O clasa mai sus sunt cei de la Zidoo / Minix / Himedia / Vero, care ofera hardware excelent, suport software bun, dar sunt un pic prea apropiate ca pret de Apple TV 4K - adica prea scumpe. Oricum, acesta este minimul pentru cine vrea 4K / HDR / 10 bit / x265 - hassle-free.

In ce priveste playerele gen Popcorn Hour / Dune / restul cu chipset Sigma / Allwinner / Rockchip - nu ma pronunt, las pe altii. Personal nu imi plac interfetele video custom si suportul software best effort.
 

Offline mache

Totul despre media playere - orice format
« Reply #1 on: 15 October 2020, 12:18 »
2 ani  mai tarziu si nimic aici... imi exprim si eu niste pareri


1. au aparut o sumedenie de solutii Android cu 4GB RAM/64GB stocare capabile de 4K (unul testat de mine) sub 40€
2. RPi e destul de limitat hardware insa software-ul si comunitatea il pot schimba foarte mult
3. o clasa mai sus ar fi mini-PC-urile care au inceput sa scada simtitor sub 200€
4. o clasa "excelenta" ar fi cea a miniPC-urilor cu Ryzen (un exemplu de la chinezi) la ~300€

Personal am fost dezamagit de faptul ca Android este in continuare foarte jenant cand vine vorba de suport al tastaturii hardware asa ca am trecut la o varianta de mini-PC ceva mai mare ca dimensiuni decat cele dela punctul 3 (HP EliteDesk 800) insa mult mai ieftin (500 lei, second hand, evident) si mai potent (8GB RAM, i5-4670S, 320GB HDD - stiu, slabut, o sa-l schimb cu un SSD cat de curand); procesorul duce 4K fara probleme insa iesirea Display Port este doar la 30Hz
« Last Edit: 15 October 2020, 12:31 by mache »
 

Offline astateofmind

Totul despre media playere - orice format
« Reply #2 on: 05 December 2020, 20:27 »
super multumit de AppleTV 4k.

in rest folosesc chestiile integrate in TV. Nu cread ca un player se poate comporta mai bine decat applicatiile integrate. ma rog, depinde si de tv ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline vladut50

  • Feedback Score: (1)
  • Old TR: 19 (100%)
  • Jr. Member
  • Posts: 73
    • View Profile
Totul despre media playere - orice format
« Reply #3 on: 10 December 2023, 15:42 »
La un LG C1, unele filme mkv de pe usb drive nu au audio. Fisierele mari cu audio informat DTS. Cele de 15GB de ex au audio, chiar daca are audio tot in format DTS. Se poare ca doar la cele de dimensiuni mai mari (gen 79-90GB) nu merge audio.
S-ar putea instala ceva player pe TV care sa stie toate formatele de sunet?
 

Offline taxon

Totul despre media playere - orice format
« Reply #4 on: 12 July 2024, 15:18 »
Actualizam un pic topicul?
MiTV-ul a inceput sa ma enerveze, de la un timp nu mai poti vedea un Max, un Showtime, ca se blocheaza din 15 in 15 secunde.
Pustiul cel mic nu vrea un (alt) Chromecast, pentru ca cel care e deja prin casa nu se pupa cu Huawei-ul lui 30 Lite. Alt telefon i-oi lua, dar de Craciun. Pina atunci...

Ce iau in locul Mi-ului?
In max.100 euro sa zicem. Si sa stie de Kodi, na.

PS: mi-ul asta a inceput sa friga ca naiba de la un timp...
« Last Edit: 12 July 2024, 15:42 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline mache

Totul despre media playere - orice format
« Reply #5 on: 12 July 2024, 16:45 »
problema nu e hardware-ul ci mizeriile pe care le introduc astia in aplicatii... nu mai zic de optimizari pentru diverse device-uri care merg din parti pe altceva...
cat priveste problema incalzirii: desfa-l, perie de praf si schimba pasta de contact cu radiatorul