NAPOLEON - 4/10
Nici macar de un 5 amar. Am avut ceva așteptări, gen îl vedeam concurent cu Oppenheimer.
Am scris un review mai detaliat pe topicul dedicat .
Aici pot doar sa zic ca:
- filmul Napoleon al lui Scott îmi da senzația de .....o masa luata în dimineața de Revelion cand te trezesti pe la 11 dimineata.
Adica te trezești mahmur , amețit, balonat, probabil și cu greata după ce ai vomitat , și găsești masa cu fata de masa alba, pusa în sufragerie si TV aprins pe Antena 1 cu Dan Negru in reluare , cu farfuriile cu porții de salata de beuf nemâncate, oase de peste pe o farfurie mai lata , șervețele, pahare murdare , sticle de șampanie goale și tacâmuri împrăștiate, o jumătate de tort de ciocolata, purtand inca , in hainele bune dupa ce te-ai culcat la 4 dimineata ....hai ca știți cum erau revelioanele în familie prin anii 2000.....cu bunicul beat care îți povestește peripețiile lui cringe din tinerețe și te face sa te simti stânjenit.
Fix asa mi s-a parut filmul Napoleon (2023).
La polul opus, Waterloo (1970) e ca o petrecere disco cu prieteni cool și gagici îmbrăcate sexy intr-un club cu muzica epica și lasere colorate , în noaptea de revelion din 1970, pe care nu mai poți sa o repeți niciodată fiindcă are un Napoleon care e sufletul petrecerii și cu un dj excepțional.
9/10!
Post Merge: 24 November 2023, 03:14
Ca sfat, mai bine așteptați sa apara pe Apple+.
Dar dacă vreți musai la cinema, la ce petarde sunt acum (Captain Marvels, Hunger Games , Creator ) , pot sa zic ca Napoleon e mai rasarit.
E la ora actuala cel mai vizionabil de către cinefilii pretențioși care au văzut mii de filme.
Napoleon e de 4, restul sunt de nota 2-3, adică catastrofe totale.