Author Topic: Virusi, gripe, info & stuff  (Read 293971 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline taxon

Virusi, gripe, info & stuff
« Reply #2265 on: 06 February 2025, 13:56 »
Gata cu covid-ul, acum e (doar) gripă.
Bau-bau-ul continuă, norocul nostru e că "guvernul meu" și presa aia "oficială și de încredere" au alte ordine pe urgența de zi ... pardon, urgențe pe ordinea de zi.

INSP: 172.877 de cazuri de infecții respiratorii în perioada 27 ianuarie - 2 februarie; încă 13 decese confirmate cu gripă
« Last Edit: 06 February 2025, 13:58 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline Ciocanul

« Reply #2266 on: 06 February 2025, 15:55 »
Off, pai nu e pacat ? Ar fi fain sa se intoarca carantina. Eu imi amintesc cu placere acele vremuri. Ar fi numai avantaje sa avem carantina macar pana in vara.
1) Stiati ca multi schizofreni inca scriu despre Soros, Big Pharma, Bill Gates, etc. desi s-a terminat povestea acum 3 ani ? Ar fi mana cereasca pt ei si schizofrenia lor, psihologii ar avea ce asculta.
2) Pe multi i-au chemat damboulea la birouri ca altfel unii manageri nu se mai justifica. Asa fain e sa stai acasa si sa termini mult mai repede ce ai de facut.
3) Tot au zis ca din cauza pandemiei avem atatia copii prosti din online. Uite ca merg la scoala si sunt la fel de prosti. Macar nu mai ardem benzina aiurea.
4) Ar fi lejer prin oras, ajungi in 10-15 minute oriunde. O adevarata placere.
Make pandemie great again ! :D
« Last Edit: 06 February 2025, 15:56 by Ciocanul »

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #2267 on: 07 February 2025, 19:24 »
Într-adevăr, era cool Bucureștiul când era pustiu. Primăverile erau mai frumoase, verile mai răcoroase, nefiind atâta poluare auto, telemunca și facultatea online erau cool cu Netflix, Glovo, Steam and chill.  Dar din păcate, o nouă pandemie ar duce la falimentul total al HoReCa și al turismului, pe lângă faptul că mulți nu vor să se întoarcă la stilul ăla de viață și cred că nimeni n-ar mai ține cont de interdicții.

Pandemia s-a terminat oficial în mai 2023 și  COVID a continuat să omoare încă 1 milion de oameni, dar eu nu am mai purtat mască anti-COVID din 13 martie 2022. Tranziția post-pandemică din 2022 chiar a fost frumoasă...pentru mine....în ciuda războiului din Ucraina.
Însă, de prin primăvara-vara 2023, lumea parcă a devenit mai cretină și mai agresivă decât era în 2015-2019, mai ales după ce inflația a tot crescut.

Nu cred că o să mai fie ceva de amploarea pandemiei, poate doar dacă apare prin 2028 vreun parazit mutant și încep furtuni de nisip la scară globală care să distrugă  toate recoltele din întreaga lume, ca în Interstellar, un dezastru perfect care să-i readucă pe democrați la putere în America.
Și care le-ar mai băga mințile în cap multor lacomi care irosesc mâncarea și o aruncă la gunoi.
« Last Edit: 07 February 2025, 19:32 by daveWalter »

Offline taxon

« Reply #2268 on: 27 February 2025, 14:29 »
... iar se moare de gripa (sic!):
https://agerpres.ro/sanatate/2025/02/27/insp-138-516-de-cazuri-de-infectii-respiratorii-in-perioada-17---23-februarie-inca-14-decese-confirm--1426316

Cumetrii de la munte au zacut saptamana trecuta taman ca la covid. Iar aseara, la intilneala saptamanala de vinoase papiloase, unul dintre participanti zicea acelasi lucru, ca a zacut strasnic si ca: "ce gripa, ba, vezi-ti de treaba, a fost covid curat".
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline taxon

« Reply #2269 on: 18 April 2025, 21:31 »
... pina acum nitel timp, daca deschideai gura sa zici asta, numai că nu te linșau cei care "își iau lumina" de pe Digi24 sau Latrina3, de la cetepei și alții ca ei.
Aia cărora le e musai să își semnalizeze virtutea, ba cu "Je suis Charlie", ba cu "Black Lives Matter", ba cu "Hai sa ne vaccinam cu totii si sa o salvam pe bunica", ba cu "Slava Ucraina".
Minți în cizme care te sugușează daca nu dansezi și nu strigi exact ca ei, pentru care nu exista decît alb și negru, care nu gîndesc decît în zero și unu, pentru care "daca nu ești cu noi atunci ești împotriva noastră".

« Last Edit: 18 April 2025, 21:40 by taxon »

Offline KodiaK

« Reply #2270 on: 19 April 2025, 13:02 »
Din feb-martie 2020 erau zvonuri si speculatii cum ca virusul ar fi fost man-made si scapat de sub control (intentionat sau nu). Dar asta nu invalideaza cu nimic pericolul real pe care l-a reprezentat.
Asta nu au inteles multi. Daca virusul este man-made at nu trebuie sa ne protejam, sau cum? Cel mai tampit argument pe care l-am auzit vreodata. De parca aluia care a murit de covid ii pasa daca era virus natural sau nu.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #2271 on: 22 April 2025, 14:51 »
Eu bănuiam de prin 2019 că o riposteze dur China împotriva tarifelor lui Trump. trebuia să urmeze un răspuns dur....și iată că s-a întâmplat: a început pandemia, iar Trump a pierdut alegerile.

Ce face Trump acum, că ridicând tarifele la 145%,  demonstrează că n-a învățat nimic din primul mandat, iar acum e la cea mai joasă cotă de încredere. Chinezii s-au purtat în 2020 cu mănuși, dar acum, tare mi-e că ne paște o catastrofă în maxim 1-2 ani  la care nu o să mai fim sedentari, ci ....o să fim mai „mobili” ca să o zic pe șleau. Și nu neapărat război, ci tot ceva „biologic”, dar de o gravitate mai mare, ceva  creat în laborator care să distrugă chiar recoltelele globale de grâu, să provoace o foamete globală.
Iar Trump e idiot că se pune rău cu o țară populată de 1 miliard de oameni și condusă de o dictatură care nu știe multe .....și de care întreaga economie de consum a Americii și a Europei depinde la modul vital.

ON-TOPIC

Și da, sunt de acord că nu conta dacă coronavirusul era creat în laborator sau apărut natural, oricum trebuia să stăm la adăpost și să ne protejăm.

Too bad că am lăsat garda jos mult prea devreme după ce m-am vaccinat la finalul lui 2021 și a relaxat Rafilă restricțiile (o idioțenie ce a făcut, o inconștiență crasă, cu toate că lumea nu mai putea răbda, iar pentru mulți, certificatul verde impus de Cîțu și  de UE pusese capac).

Din cauza relaxării restricțiilor și pentru că am lăsat garda jos, în primăvara 2022 m-am îmbolnăvit de  COVID, dar bine că a fost o formă ușoară, iar vaccinul Pfizer și-a făcut treaba. Dar nici bine nu mi-a fost în cele 2 săptămâni.Am avut rude care s-au îmbolnăvit, am avut o rudă care a decedat. 
Îmbolnăvirile au continuat în lanț până la finalul lui 2022-începutul lui 2023, până s-a mai imunizat lumea, dar...nu-i mai păsa nimănui din cauza războiului din Ucraina, dar și din cauza euforiei post-pandemice care a degenerat în....situația socio-politico-economică în care suntem acum din cauza căreia democrații au pierdut alegerile,  l-a readus pe Trump la Casa Albă și a contribuit la ascensiunea suveraniștilor.

« Last Edit: 22 April 2025, 15:11 by daveWalter »

Offline axxel4you

« Reply #2272 on: 07 May 2025, 22:18 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,

Offline oldshooterman

« Reply #2273 on: 24 May 2025, 13:57 »
In sfarsit, dupa 5 ani, un amplu studiu cu participare internationala demonstreaza ca originea coronavirusului nu a fost din laborator si nici nu a aparut initial in Wuhan! (precum s-a si stiut de catre cei care au urmarit evenimentele)

"Un studiu global infirmă teoria "scurgerii de laborator", descoperind că virusul Covid-19 nu își are originea în Wuhan."

"Analiza genetică urmărește originile coronavirusului în populațiile de lilieci din Laos și sud-vestul Chinei cu ani înainte de apariția pandemiei."

"Studiul, publicat în revista "peer-reviewed" Cell, pe 7 mai, a fost condus de Universitatea din Edinburgh și a implicat cercetători din 20 de instituții din SUA, Europa și Asia, inclusiv China."

Offline Ciocanul

« Reply #2274 on: 24 May 2025, 17:41 »
Practic am stat in casa fiindca niste chinezii nu au fiert bine sobolanii zburatori. :D

Offline mache

« Reply #2275 on: 24 May 2025, 20:05 »
In sfarsit, dupa 5 ani, un amplu studiu cu participare internationala demonstreaza ca originea coronavirusului nu a fost din laborator si nici nu a aparut initial in Wuhan! (precum s-a si stiut de catre cei care au urmarit evenimentele)
"Un studiu global infirmă teoria "scurgerii de laborator", descoperind că virusul Covid-19 nu își are originea în Wuhan."
"Analiza genetică urmărește originile coronavirusului în populațiile de lilieci din Laos și sud-vestul Chinei cu ani înainte de apariția pandemiei."
"Studiul, publicat în revista "peer-reviewed" Cell, pe 7 mai, a fost condus de Universitatea din Edinburgh și a implicat cercetători din 20 de instituții din SUA, Europa și Asia, inclusiv China."
In sfarsit @oldshooterman citeaza dintr-o revista chinezeasca dar nu pune link la articolul din Cell care nu ajunge la aceleasi concluzii ca si articolul chinezesc

Highlights
• Fragments of the human SARS-CoVs share very recent common ancestors with bat viruses
• SARS-CoV-1-like and SARS-CoV-2-like viruses have circulated in Asia for millennia
• Recent ancestors of human SARS-CoVs likely circulated in Western China and Northern Laos
• These ancestors traveled unexpectedly fast to reach sites of human emergence

Ghici ce... nu se exclude varianta in care acei lilieci au fost prinsi si studiati, indiferent de sursa lor... dar e mai bine sa citezi concluziile unor articole de stiri chinezesti decat sa interpretezi chiar tu articolele stiintifice
« Last Edit: 24 May 2025, 20:20 by mache »

Offline oldshooterman

« Reply #2276 on: 24 May 2025, 22:24 »
SCMP e din HK si e orientata cat se poate de pro-vest.
Si se stie din 2020 ca pacientul din China notat ca fiind nr.1 (respectiv cel mai vechi contaminat) a fost identificat la cateva sute de km sud de Wuhan si nu a fost niciodata in Wuhan. Iar americanii au identificat uterior cazuri de covid interpretate ca fiind cazuri de "gripa" cu doua luni inainte de declansarea epidemiei in Wuhan, o universitate din Franta a gasit in apele reziduale urme de coronavirus din primavara lui 2019, iar in America de Sud s-au gasit urme si mai vechi.
Evident ca totul a fost tinut departe de presa la vremea respectiva.

A fost doar o chestiune de timp pana a iesit la suprafata toata manareala cu vaccinurile, cu efectele secundare in crestere si cu multe din ce au pus la cale cu ocazia respectiva.

"Am demonstrat că SARS-CoV-1 original circula în vestul Chinei - cu doar unu sau doi ani înainte de apariția SARS în provincia Guangdong, centrul-sud al Chinei și a SARS-CoV-2 în vestul Chinei sau nordul Laosului - cu doar cinci până la șapte ani înainte de apariția COVID-19 în Wuhan”, a declarat Jonathan E. Pekar, doctor, autor principal și cercetător postdoctoral la Universitatea din Edinburgh."

"Această colaborare internațională rezolvă întrebări de lungă durată despre originile coronavirusurilor SARS”, a declarat co-autorul principal Joel Wertheim, Ph.D. "Ea arată cum agenții patogeni pot călători mult dincolo de rezervoarele lor naturale prin activități umane.”
« Last Edit: 24 May 2025, 22:40 by oldshooterman »

Offline mache

« Reply #2277 on: 25 May 2025, 00:26 »
SCMP e din HK si e orientata cat se poate de pro-vest.
pardon, ce?
Hong Kong-based English-language newspaper owned by Alibaba Group.
Man, iar incepi cu propaganda?

Si se stie din 2020 ca pacientul din China notat ca fiind nr.1 (respectiv cel mai vechi contaminat) a fost identificat la cateva sute de km sud de Wuhan si nu a fost niciodata in Wuhan. Iar americanii au identificat uterior cazuri de covid interpretate ca fiind cazuri de "gripa" cu doua luni inainte de declansarea epidemiei in Wuhan, o universitate din Franta a gasit in apele reziduale urme de coronavirus din primavara lui 2019, iar in America de Sud s-au gasit urme si mai vechi.
Evident ca totul a fost tinut departe de presa la vremea respectiva.
evident, se stie

A fost doar o chestiune de timp pana a iesit la suprafata toata manareala cu vaccinurile, cu efectele secundare in crestere si cu multe din ce au pus la cale cu ocazia respectiva.
Care este manareala? Ca era nevoie de ele sau ca asa cum se intampla mereu™ - cineva profita? Si nu'mi plange aici ca au fost unii mai destepti decat altii... Ca efectiv toate guvernele au profitat, indiferent de spectrul politic

"Am demonstrat că SARS-CoV-1 original circula în vestul Chinei - cu doar unu sau doi ani înainte de apariția SARS în provincia Guangdong, centrul-sud al Chinei și a SARS-CoV-2 în vestul Chinei sau nordul Laosului - cu doar cinci până la șapte ani înainte de apariția COVID-19 în Wuhan”, a declarat Jonathan E. Pekar, doctor, autor principal și cercetător postdoctoral la Universitatea din Edinburgh."

"Această colaborare internațională rezolvă întrebări de lungă durată despre originile coronavirusurilor SARS”, a declarat co-autorul principal Joel Wertheim, Ph.D. "Ea arată cum agenții patogeni pot călători mult dincolo de rezervoarele lor naturale prin activități umane.”
Daca nu pui si linkuri ti-as recomanda sa nu mai traduci nimic... Sincer, merita sterse posturile in care nu faci asta...

Offline oldshooterman

« Reply #2278 on: 25 May 2025, 02:16 »
Sterse posturile de catre cine? De catre tine care nu esti in stare decat sa faci pe cocosul pentru ca iti permite statutul de moderator? Si posturile tale pot fi sterse la o adica.

Daca sunt declaratii ale autorilor studiilor, pot fi gasite usor in revistele de specialitate. Uite ca nu vreau sa-ti dau link ci doar un hint. Daca chiar te intereseaza, cauta in News Medical Life Science, de ex..

Si daca imi mai stergi posturi, le repostez pana te plictisesti. Cam 85% dintre toate posturile sterse de pe tot forumul iti apartin tie, ca sa stie toata lumea.

Offline astateofmind

« Reply #2279 on: 15 June 2025, 18:24 »
Nerespectarea deciziilor administrative.
« Last Edit: 15 June 2025, 20:30 by oldshooterman »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste