Eu bănuiam de prin 2019 că o riposteze dur China împotriva tarifelor lui Trump. trebuia să urmeze un răspuns dur....și iată că s-a întâmplat: a început pandemia, iar Trump a pierdut alegerile.
Ce face Trump acum, că ridicând tarifele la 145%, demonstrează că n-a învățat nimic din primul mandat, iar acum e la cea mai joasă cotă de încredere. Chinezii s-au purtat în 2020 cu mănuși, dar acum, tare mi-e că ne paște o catastrofă în maxim 1-2 ani la care nu o să mai fim sedentari, ci ....o să fim mai „mobili” ca să o zic pe șleau. Și nu neapărat război, ci tot ceva „biologic”, dar de o gravitate mai mare, ceva creat în laborator care să distrugă chiar recoltelele globale de grâu, să provoace o foamete globală.
Iar Trump e idiot că se pune rău cu o țară populată de 1 miliard de oameni și condusă de o dictatură care nu știe multe .....și de care întreaga economie de consum a Americii și a Europei depinde la modul vital.
ON-TOPIC
Și da, sunt de acord că nu conta dacă coronavirusul era creat în laborator sau apărut natural, oricum trebuia să stăm la adăpost și să ne protejăm.
Too bad că am lăsat garda jos mult prea devreme după ce m-am vaccinat la finalul lui 2021 și a relaxat Rafilă restricțiile (o idioțenie ce a făcut, o inconștiență crasă, cu toate că lumea nu mai putea răbda, iar pentru mulți, certificatul verde impus de Cîțu și de UE pusese capac).
Din cauza relaxării restricțiilor și pentru că am lăsat garda jos, în primăvara 2022 m-am îmbolnăvit de COVID, dar bine că a fost o formă ușoară, iar vaccinul Pfizer și-a făcut treaba. Dar nici bine nu mi-a fost în cele 2 săptămâni.Am avut rude care s-au îmbolnăvit, am avut o rudă care a decedat.
Îmbolnăvirile au continuat în lanț până la finalul lui 2022-începutul lui 2023, până s-a mai imunizat lumea, dar...nu-i mai păsa nimănui din cauza războiului din Ucraina, dar și din cauza euforiei post-pandemice care a degenerat în....situația socio-politico-economică în care suntem acum din cauza căreia democrații au pierdut alegerile, l-a readus pe Trump la Casa Albă și a contribuit la ascensiunea suveraniștilor.