Am efectuat două teste de Benchmark cu RTX 4070 + i7-13700KF., având jocurile rulate pe setări ULTRA și rezoluție 4K. Momentan, sunt doar jocurile care au Performance Tool implementat, inclusiv Cyberpunk 2077. Pentru celelalte, trebuie să înaintez prin joc sau să caut tool-uri pe net.
În primul clip, am testat jocurile open-world cu tematică istorică: Far Cry Primal, Odyssey, Origins, Valhalla, Mirage și Red Red Redemption 2. Mai aveam și Ghost of Tsushima, Witcher 3, Syndicate, Unity și Kingdom Come Deliverance, dar n-au performance tool în meniu.
Dar în orice caz, toate jocurile istorice open-world au avut performanțe cât de cât bune - între 50-60 FPS. La RDR 2, un satisfăcător 30-40 FPS.
În al doilea clip, am testat jocurile open-world cu tematică modernă și futuristă: GTA V, Shadows of the Tomb Raider, Watch Dogs Legion, Far Cry 6 și Cyberpunk 2077.
La toate, în afară de Cyberpunk, am dezactivat DLSS.
GTA V, dus la maxim, duce spre 30 FPS cu setările avansate pe Ultra.
Tomb Raider, deși e făcut pentru AMD, e super bine optimizat și arată bine. Are 60 FPS constant.
La Watch Dogs Legion, care duce între 20-25 FPS, mă impresionează Ray Tracing-ul.
La Far Cry 6 nu m-a lăsat să activez HD Textures. Îmi cere 16 VRAM, iar placa mea e de 12 VRAM.
La Cyberpunk 2077 am 20 FPS dacă activez DLSS pe Balanced, altfel.....fără DLSS,abia dacă rulează între ....3 și 8 FPS.