Author Topic: Google a suspendat licenta Huawei pentru sistemul de operare ANDROID  (Read 2699 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LR

Reuters anunta ca Google a suspendat licenta pe care Huawei o are pentru sistemul de operare ANDROID.

Sursa: _https://www.reuters.com/article/us-huawei-tech-alphabet-exclusive-idUSKCN1SP0NB

Post Merge: 20 May 2019, 21:48
Dupa ce Google a anuntat ieri suspendarea licentei Android pentru Huawei, giganti americani Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. si  Broadcom Inc. au intrerupt astazi orice furnizare de tehnologii sau chipuri catre chinezi.
« Last Edit: 20 May 2019, 21:48 by LR »
 

Offline Gex

 

Offline mudpie

 • Mister Congeniality
 • Global Moderator
 • Feedback Score: (26)
 • Old TR: 230 (100%)
 • Hero Member
 • ***
 • Posts: 1.437
 • Location: Bucuresti
 • Liked | Thanked: 212 times
  • View Profile
Women might be able to fake orgasms, but men can fake whole relationships.
 

Offline oldshooterman

E foarte bine. Chinezii se descurca si in felul asta se invata sa-si dezvolte economia independent de constrangerile impuse de americani si marionetele lor. S-au asteptat la asta si se pregatesc de mai multi ani. Au tot ce trebuie fara a mai fi nevoie sa importe componente de la firme vulnerabile la presiunile americanilor.
Abia astept sa vad produse si servicii alternative la google si restul. ;D

Sa vedem cui mai vand cei cu embargoul sute de milioane de componente. ;D
 

Offline Adi

Nu inteleg cum poti sa ii obligi sa nu mai foloseasca Android, atata timp cat e opensource. Vor merge pe un android custom si asta e.
 

Offline oldshooterman

Guvernul chinez se misca repede in sprijinul economiei nationale, nu ca pe aici:

"China va acorda o scutire de impozit pe profit de cinci ani ("0" in urmatorii 2 ani, si jumatate in urmatorii 3 ani) producătorilor de semiconductori și dezvoltatorilor de software din China, în încercarea de a susține industriile respective, deoarece războiul comercial se transformă într-un asalt asupra tehnologiei chinezești." (China’s finance ministry)
 

Offline taribo

Nu inteleg cum poti sa ii obligi sa nu mai foloseasca Android, atata timp cat e opensource. Vor merge pe un android custom si asta e.

Ala dezvoltat de google nu e opensource. Pe termen lung China are de castigat din cauza "embargoului" asta.
 

Offline Adi

Care? Android One?

Oricum Huawei aveau interfata proprie. Sa dezvolte o baza la ce au deja e floare la ureche pentru o companie de talia lor.

Google uita ca Android a ajuns unde este pe carca la toti amaratii care au reclamat si reparat defecte. Partea cu hardware va fi mai dureroasa, desi, la cum copiaza chinezii mercedesul, e usor sa clonezi un procesor si sa ii spui H-ARM sau H-Qcom, H-Bcom.
 

Offline oldshooterman

E o actiune ilegala, nejustificata, contrara acordurilor internationale, de sabotaj si distrugere a unei companii doar pentru a satisface interesele americane. Iar "aliatii" lor sunt fortati sa se supuna si se alature acestei actiuni. Din toata povestea se poate trage concluzia evidenta ca nimeni nu scapa daca nu se supune si nu are capacitatea de a se descurca independent. Pretul globalizarii.... ;D

Actiunea are cauze politice evidente, de cand Xi a anuntat ca are in plan ca, China sa ajunga pe primul loc dpdv tehnologic si militar pana in 2025.

Huawei Can No Longer Use microSD Cards in Its Devices as SD Association Removes Company’s Name From Its List
De ex. astia ce treaba au cu toata povestea?  8)

Problema lor e ca Huawei are solutii pentru toate astea, dar situatia se va agrava daca vor fi puse restrictii si pe alte companii, ceea ce pare a fi clar ca urmeaza. O masiva recesiune economica globala ar avea cele mai mici consecinte vs alte potentiale evenimente cu adevarat nasoale. China nu cred ca va iesi infranta din toata povestea asta.  ;D