Păi așa au făcut și la GTA 5.
-Au lansat prima oară în 2013, pe PS3 și Xbox 360, când consolele old-gen își cam dădeau duhul, cu puțin timp înainte de lansarea noilor console.
-Au lansat în 2014 pe PS4 și Xbox One.
-În 2015 - pe PC.
-În 2022 - PS5 și Xbox Series X/S
În cazul lui GTA 6, păi
@KodiaK, portarea pe alte platforme va dura ceva mai mult pentru că e vorba de un joc foarte mare.
-Vor lansa în 2026 pe PS5 și Xbox Series X/S.
-Undeva prin iarna 2026-2027 ar trebui să apară pe PS5 PRO.
-2027 e anul în care ar trebui să se lanseze
PS6 și Xbox Next-Gen. Consolele sunt prioritate când vine vorba de făcut profit.
-Pentru că trebuie să avem un joc bine optimizat pe PC, durează cam 1-2 ani, deci trebuie să apară cel mai devreme la finalul lui 2027, cel mai târziu în 2028, când seria
RTX 6000 va fi pe piață și va fi capabilă să ducă jocul pe Ultra și în 4K. Cred că e mai bine așa decât să ne chinuim cu RTX 5080 și AI fake frames.
Legat de InZOI, am ezitat și eu să-l cumpăr în ciuda prețului accesibil până m-am convins că este cum ai spus tu, dar totuși.....AI îți permite să creezi obiecte, texturi, tipuri de dans și caractere. Dacă atâta a putut să facă Krafton cu 3.200 angajați, ce ar putea să facă o companie mare cu peste 10.000 de angajați?
Sigur nu mă aștept de la Ubisoft să scoată în toamna asta vreun Watch Dogs 4 care să rivalizeze cu GTA 6 din moment ce drivingul din Watch Dogs Legion e la pământ. GTA III și cu Vice City sunt cu ani lumină înainte.
Dar poate e vreo companie care o fi lucrat în secret la un GTA Killer și urmează să-l anunțe în vara asta, ceea ce ar fi o lovitură fatală pentru zgârciții și leneșii d la Rockstar ce trebuia să ne aducă GTA 6 din 2020.