Ideea este să ai meniu variat și să fie însotit de mișcare. Dacă nu-s măsuri medicale împotriva mișcării, este esențial să existe și să existe susținut, cât mai des, ideal zilnic.
Este oarecum o greșeală să scoți carbohidrații din alimentație. În ultima vreme mai rar, dar am consumat destul cartofi dulci, năut, orez brun. De altfel chiar și la pâine, ca și la zahăr (și nu mă refer la carbohidraţii simpli, ci chiar la zahăr în sine), buba stă în procesare. Eu nu mai consum zahăr procesat de foarte mult timp. Poți avea și pâine din alte tipuri de făină și să fie OK. Dacă mănânci 2 pâini pe zi din făină albă, atunci ai o problemă. În rest, cazul meu de exemplu, unde pâinea mi-o cam fac eu, cu multe semințe întregi sau sfărmate, are aport pozitiv de fapt.
Oricum în marea schemă a lucrurilor poți limita cel mult, dar alegeri absolut bune nu-s. Chiar calitatea alimentelor în sine este o problemă. Apoi vin factori care pot anula orice efect benefic alimentar. Numai regim sau numai o anumită dietă nu este mai mult decât o parte dintr-un întreg, care presupune și mișcare, culmea și odihnă suficientă, relaxare etc.