Author Topic: De prin lume adunate și la lume iarăși date  (Read 3556 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taxon

De prin lume adunate și la lume iarăși date
« on: 01 October 2024, 10:58 »
Adrian Onciu: MITRALIAȚI DE LA ȘOLD

Au revenit vremurile triste din pandemie, când alde Cristi Puiu sau Dan Bittman erau puși la zid din pricina atitudinii ostile față de măsurile guvernamentale inepte. 
 
Dacă atunci era interzis să pui la îndoială binefacerile vaccinării, astăzi devii automat indezirabil în momentul în care vorbești despre pace. Și te îndoiești de binefacerile înarmării la foc automat, via Pentagon.

Poate pe moment ți se pare exagerat. Ți se pare că vor unii cu orice preț să ne sperie, ca să-și vândă marfa. Te înșeli! Specialiștii NATO, politicienii globaliști și jurnaliștii afiliați știu mult mai bine. Vin rușii! În doi, maxim trei ani vor năvăli în Europa călare pe tancuri, ca să ne fure mașinile de spălat, telefoanele mobile, soțiile, amantele și fiicele. De aia e bine să fim pregătiți. Să avem antidotul. Iar antidotul costă. Costă foarte mulți bani. Asta nu înțeleg indisciplinații, teroriștii domestici și putiniștii. 
 
Ca de pildă miliardarul Ion Țiriac. A fost suficient să spună că statul ar trebui să investească în sport, în sănătatea copiilor noștri, în loc să bage bani cu nemiluita în armament și în baze militare: ”Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie baze militare”. Aoleu, fratele meu, ej nebun?! Te-a luat gura pe dinainte? Cum e mai OK, să ai un popor sănătos sau să nu-l mai ai deloc, după ce dau buzna rușii ca să ne omoare până la ultimul? 
 
Exasperat de miliardele de dolari plătite Casei Albe drept taxă de protecție, Țiriac a pus pe tapet un principiu. El a spus că degeaba ne simțim în siguranță, dacă murim pe capete din pricina stresului indus de guvernați (”Vin rușii!”, ”Vine ciclonul!”, ”Vine izolata!”) și a unui stil de viață care pune sportul pe ultimul loc. A investi în viitor nu înseamnă a cumpăra la foc automat zeci de tancuri Abrams, avioane F-35 și sisteme Patriot. A investi în viitor înseamnă a găsi un echilibru între nevoia firească de a avea o armată bine dotată și un popor capabil să țină o armă în mână (și să fugă cu ea măcar 30 de metri). 
 
Țiriac a exagerat în mod voit. Evident că nu vrea să iasă din NATO și vede clar utilitatea unor baze militare. Dar în același timp se arată șocat de ușurința cu care guvernanții cheltuie foarte rapid zeci de miliarde de dolari pe înarmare, sub pretextul stupid că ne atacă Putin - ignorând investiții strict necesare în sport, educație și sănătate.
 
Asta ar fi problema de fond, pe care propagandiștii aflați în solda globaliștilor evită să o discute. În consecință apelează la mici trucuri murdare, ca atacul la persoană. Cunoscutul ”satanist” CT Popescu a sărit imediat la gâtul lui Ion Țiriac, amintindu-i că nu are căderea de a face judecăți de valoare, din moment ce în anul de grație 1963 a fost racolat de Securitatea comunistă. Mai mult, a dat de înțeles că actualul miliardar ar fi colaborat și cu KGB la acea vreme. Pe cale de consecință, Țiriac este un putinist ordinar (dacă nu cumva și agent FSB).   
 
Cu alte cuvinte, iată, stimați români, cine ne spune nouă că nu avem nevoie de NATO și nici de baze militare: un om de cea mai joasă speță, un turnător care îi simpatizează pe ruși, cel mai probabil. 
 
Un alt propagandist din zona euroatlantică, jurnalistul Tolontan, a ținut nu doar să publice remarcile lui CTP pe un sait de sport, dar și să le întărească într-o emisiune la Europa FM. 
 
Pe scurt, Tolontan pretinde că oameni ca Țiriac ar trebui să-și țină gura, pe motiv că occidentul (și nu Rusia!) i-a făcut bogați. Iar la Moscova nici măcar nu ar fi apucat să clipească împotriva lui Putin, că Poliția l-ar fi săltat imediat.
 
Nu contează principiile. Cât timp NATO și UE ți-au băgat în traistă, trebuie să le fii pe veci recunoscător. Lasă-i pe ruși și pe nord-coreeni să critice NATO, să-l ia în balon pe Joe Biden. Noi, slugile umile ale imperiului, trebuie să ne vedem lungul nasului și să plecăm capul atunci când d-na ambasador ni se adresează.   
 
Țiriac, să-ți fie rușine, securistule!
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

De prin lume adunate și la lume iarăși date
« Reply #1 on: 02 October 2024, 15:47 »
CATAVENCII: Pe cine împușcăm în caz de război?

Înainte să înceapă războiul cu Rusia, pe care unii îl văd improbabil, iar alții, cum ar fi conducătorii politici și militari ai României, îl consideră exclus, e bine să lămurim această întrebare. Căci, dacă va fi, totuși, război (ne dorim din răsputeri să nu se întîmple una ca asta), România va trebui să plătească un preț uriaș de durere și suferință. Așa cum spun planificatori autorizați din NATO și generali în retragere din România, dacă fatalitatea se va produce pînă la urmă, vor fi pierderi grele. România ar pierde repede, după generalul Bălăceanu, cel puțin 30 000 de oameni. Iar cei 150 000 de soldați ai forței multinaționale NATO care ar încerca să apere, în primele zile, flancul de est ar fi total insuficienți, după generalul Sollfranck, șeful comandamentului logistic al alianței.

Alți generali spun că Moldova și Dobrogea, zonele pe unde ar urma să fie derulată ofensiva rusă, în caz de conflict, sînt complet expuse și vor fi, cel mai probabil, ocupate rapid. Nu are rost să listăm numele și prenumele militarilor în rezervă care vorbesc despre lipsa capabilităților armatei române în cazul unei agresiuni, dar e lungă și publică. În plus față de acești generali, faptele și cifrele vorbesc de la sine.

E de notorietate lipsa de interes a comandantului suprem Iohannis față de condiția armatei. E de notorietate nepăsarea șefilor de guvern și miniștrilor Apărării față de resursele și moralul armatei. E vizibil dezinteresul pentru repornirea industriei militare naționale și setea de achiziții extravagante, fără offset și la prețuri accelerate politic.

E cunoscut faptul că de la începutul invaziei ruse Ministerul Apărării nu a cerut companiilor românești de apărare să facă revizia unui singur tanc, mașină de luptă sau alt tip de echipament ruginit. Toată lumea știe și vede că Guvernul refuză fățiș construcția unor fabrici de armament și fabrici de muniție (cerută de întreaga comunitate nord-atlantică). Se vede în fiecare declarație publică a liderilor politici și militari intenția de a lăsa corvoada apărării în grija NATO.

Asta în timp ce oficialii NATO spun explicit că sprijinul lor nu e automat și, în niciun caz, imediat, că România are uriașe probleme de infrastructură, de înzestrare și de resursă umană. Asta în timp ce oficialii NATO vorbesc despre pierderi umane și teritoriale de pe acum asumate, dată fiind slăbiciunea cronică a alianței și viteza ei lentă de recuperare.

Să adăugăm la toate astea lipsa de rezerviști, plecați în masă la cules căpșuni, și, mai ales, hotărîrea dramatică a tinerilor rămași de a părăsi țara. Starea generală a patriotismului e atît de proastă, încît e de așteptat ca în caz că lucrurile se îngroașă, bărbații apți de recrutare să se bucure de binefacerile Spațiului Schengen, după ce se vor fi întrebat pentru cine merită să moară cu arma în mînă în lunca Siretului.

Vulnerabilitatea României se datorează, așadar, unei încăpățînate voințe politice de a submina armata și economia de război. Cu un război la graniță aceste fapte devin trădare. Dacă intervine situația de război, trădarea, mai ales înalta trădare, se judecă la curtea marțială și sentința se execută, de obicei, imediat. De aceea, dacă e să ne imaginăm aceste cumplite și „improbabile” evenimente, e bine să știm să răspundem la întrebarea din titlu. Ca să avem măcar un plan.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

De prin lume adunate și la lume iarăși date
« Reply #2 on: 03 October 2024, 06:42 »
Fapte si nu abureli:
Rusii mor pe capete si se bat parte in parte cu Ucraina. Ucraina e o tara ce a primit armament vechi si amarat de la NATO si la ora actuala nici macar nu le este permis sa foloseasca arme de raza lunga de actiune ce rusii folosesc fara mila.
Rusii desi incearca sa amane o sa decreteze mobilizare generala partiala. Au in jur de 650000 de victime(morti si raniti nasol) si nu mai au de unde scoate soldati. Acum cateva zile s-a dat decret sa-i trimita pe front cu mic si mare pe toti cei aflati in arest preventiv, vreo 20000 de suflete, adica inca vreo saptamana de carne tocata. Pierd pe zi intre 1000 si 1500 de soldati ca sa mai cucereasca cateva sate pe luna.
Ucrainienii au intrat in teritoriul Rusiei si inca nu au fost scosi, dar povestile sunt arhi cunoscute.
--
Practic Rusia trosneste din toate incheieturile intr-un razboi de uzura cu o tara saraca dar ajutata intr-adevar.
Cu NATO vorbeste doar de nucleare ca nu ar mai avea resurse de altceva intr-o noua "incaierare".
De unde ar mai avea resurse sa mai deschida un front cu noi sau cu cine o mai fi ?
 

Offline mache

De prin lume adunate și la lume iarăși date
« Reply #3 on: 03 October 2024, 09:11 »
@taxon  - scrie si sursa te rog...
 

Offline taxon

De prin lume adunate și la lume iarăși date
« Reply #4 on: 04 October 2024, 10:30 »
Nu înțeleg; așa cum am găsit eu articolele pe net, un curios nu poate face o simplă căutare după autor și titlu?
« Last Edit: 04 October 2024, 10:33 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

De prin lume adunate și la lume iarăși date
« Reply #5 on: 26 November 2024, 12:20 »
VICTOR GRIGORE, pe Telegram:

Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.