Author Topic: METAVERSE  (Read 531 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bombardieru

METAVERSE
« on: 05 February 2022, 05:03 »
Metaversul asta de care se tot vorbeste e un fel de lume virtuala ca-n Ready Player One?  Un MMO?

Il tot caut pe Facebook. Nu l-am gasit. Am inteles ca se joaca cu VR si ca multe jucatoare au fost hartuite virtual.
 

Offline oldshooterman

METAVERSE
« Reply #1 on: 05 February 2022, 17:11 »
Da, se vrea a fi o lume virtuala precum in Ready Player One (varianta primitiva). E premergatoare unuei solutii precum cea din Total Recall si va fi perfectionata la nivel de Matrix, spre anul 2030. ;D

"Metaversul Facebook este ceea ce vă puteți imagina că vedeți într-un film științifico-fantastic. Vezi pe cineva care își pune o cască, se așează pe scaun și intră într-o altă realitate, ca în filmul Ready, Player One.

Imaginați-vă că vă plimbați ca un avatar în care puteți merge la cumpărături, puteți vorbi și sta cu prietenii și puteți participa la activități de agrement.

Într-o prezentare video, Zuckerberg a vorbit, de asemenea, despre modul în care va deveni învățarea imersivă, permițând cuiva să se transporte oriunde și în orice moment doar prin punerea unei căști VR."(bluehost.com)

 

Offline oldshooterman

METAVERSE
« Reply #2 on: 05 February 2022, 18:56 »
Vezi ca sunt mai multe Metaversuri, unele fiind deja operationale, dar foarte primitive dpdv grafic. Sunt axate mai mult pe afaceri decat pe "jucat". Sandbox Metaverse
 

Offline bombardieru

METAVERSE
« Reply #3 on: 06 February 2022, 05:35 »
 


Imaginați-vă că vă plimbați ca un avatar în care puteți merge la cumpărături, puteți vorbi și sta cu prietenii și puteți participa la activități de agrement.
 

Aha....deci asta inseamna "Metaverse". 
Pai reaminteste-i lui  Zuck  ca METAVERSUL  exista deja din 2004, de vreo 18 ani.   Se numeste WORLD OF WARCRAFT.
Iar din 2013 e foarte popular Metaversul din GRAND THEFT AUTO  V Online!
Sa mai spun de FORTNITE din 2017? 
Inclusiv in shootere ca Call of Duty si Battlefield si in jocuri sportive ca FIFA poti merge la cumparaturi sa achizitionezi  skin-uri si alte microtranzactii.
Si mai in toate jocurile astea putem vorbi si sta cu prietenii pe chat si ne plimbam cu avatarul ales si facem activitati de agrement. 

Si toate activitatile le putem  "impartasi" pe retelele de socializare. 
Da, nu-ti trebuie casca VR, dar e la fel de cool, la fel de imersiv.  Si in jocurile astea, caracterul unei femei poate sa fie "violat", cu sau fara casca VR, mai ales in shootere unde poti sa fii victima unui TEA BAG, adica dupa ce caracterul tau moare si e la pamant,  unul sau mai multi jucatori se .... cu cadavrul caracterului pana isi da respawn.   

Serios, Zuck asta e blocat mintal  prin februarie 2004 de cand a lucrat la porcaria lui de retea de socializare si probabil ca n-a avut timp sa joace un joc video de atunci. 


Da, se vrea a fi o lume virtuala precum in Ready Player One (varianta primitiva). E premergatoare unuei solutii precum cea din Total Recall si va fi perfectionata la nivel de Matrix, spre anul 2030. ;D

Vezi ca sunt mai multe Metaversuri, unele fiind deja operationale, dar foarte primitive dpdv grafic. 

Crezi ca  in 2030 vom ajunge ca-n Matrix in conditile in care jocurile alea au grafica mai primitiva decat jocurile comerciale?  ;D   Eu as nominaliza mai degraba 2060-2070 cand vor fi disponibile pe piata la scara larga cipurile Neuralink. 
Si atunci nu-ti va mai trebui casti VR sau nu stiu ce....poti doar sa dormi si sa visezi ca te plimbi intr-un Metaverse. 
« Last Edit: 06 February 2022, 05:49 by bombardieru »
 

Offline Ciocanul

METAVERSE
« Reply #4 on: 07 February 2022, 22:03 »
Ce grafica de cacat are Metaversul lui Zuck. Pare aceeasi grafica ca si pe roblox sau alt joc la metru de pe telefon.
 

Offline oldshooterman

METAVERSE
« Reply #5 on: 05 June 2022, 23:08 »
Depinde cum e gandit si probabil are un volum foarte mare inca "nemodernizat".
Din ce am observat, inca sunt in faza in care se tranzactioneaza "suprafete virtuale" si se fac bani grei doar din tranzactiile astea, nu din spatiile "modernizate".

Cele avansate tind spre detalii fotorealistice, construite cu Unreal Engine 5, dar inca nu am gasit nici unul disponibil "muritorilor". Inca se construiesc aseturi pentru vizitarea carora va trebui platit, iar ca sa scoata lumea banul trebuie sa arate bine si sa ofere ceva deosebit.
« Last Edit: 05 June 2022, 23:10 by oldshooterman »
 

Offline bombardieru

METAVERSE
« Reply #6 on: 07 June 2022, 22:13 »
Eu sper sa apara vreun programator ca Halliday din Ready Player One care sa construiasca un adevarat METAVERSE care sa te faca sa te simti ca-n realitate.

Iar saracia  lui Zuckerberg sa nu aiba viata lunga.Daca nu, exista oricum mici "metavers-uri"  - platforme de jocuri care chiar se straduiesc sa copieze OASIS din film.

Battle.net de exemplu -face de multi ani crossing intre toate jocurile Blizzard si Activision  - Overwatch, Warcraft, Starcraft, Call of Duty.

Ubisoft are si el Metaversul sau, cam tot ce gasesti pe platforma sa de la Assassins Creed, Watch Dogs, Tom Clancy si Far Cry.

EA la fel, are Origin cu FIFA, Battlefield, Dragon Age, Mass Effect.

Rockstar cu Grand Theft Auto, Max Payne, Red Dead Redemption, LA Noire.


GOG cu Witcher, Cyberpunk si Gwent.

Deci care e rostul Metaversului lui Zuck de pe Facebook?
 

Offline oldshooterman

METAVERSE
« Reply #7 on: 08 June 2022, 16:48 »
Inca n-are nimeni un Metavers de calitate functional.
.....................
Ar fi misto sa faca un "Mix" in Cyberpunk 2077, cu cateva locatii care sa functioneze cu avatare ale unor persoane reale cu care sa poti interactiona si pe care sa le poti intalni si in rest, oriunde printre boti. ;D