Poll

Cine ați vrea să devină președintele Americii din 2025?

Donald Trump
Joe Biden
Ron DeSantis
Robert F. Kennedy Jr.
Kamala Harris
Antony Blinken
Vivek Ramaswamy
Bernie Sanders
Michelle Obama
Altul (specificați)

Author Topic: Alegeri SUA 2024  (Read 1667 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« on: 27 September 2023, 05:24 »
Eu unu m-am cam săturat ca liderul lumii libere să fie un boșorog.
M-am cam săturat de inflație, de mizerie, de război, de divizare, de promovat modele proaste, de cancel culture, de postmodernism, de infracționaitate și indisciplină, de birocrație în loc de meritocrație, de intervenționismul crescut și degeaba al statului, de restricționat chestii și de dezbateri climatice care oricum nu rezolvă nimic, de pesimismul general etc.

Mi-aș dorii să ne întoarcem la anii 1980-2000, cel puțin așa cum era din 1985 până în 1991, și din 1997 până în 2006-2007, poate cei mai buni ani. Ar fi preferabil și anii 50, heck, în variană americană, dar fără cold war.


Ca asta să se întâmple ar însemna ca Joe Biden ar trebui să nu fie lăsat să candideze în 2024. Nu retras acum, că ne-am trezi cu Kamala și aia e ....

Dar Biden la 83 ani, cât o să aibă în 2025,  nu cred că o să mai fie capabil să conducă. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit, devine tot mai senil, se împiedică și face gafe tot mai grave, iar Putin și Xi prind curaj.   Știu, e manevrat din spate, are consilieri, are secretari, dar frate, e vorba de imagine, de simbol , de leadership.  Știu că și Reagan era bătrân, cu simptome de Alzheimer și America a câștigat războiul rece, sau că Roosevelt a condus America în plin război mondial de pe scaunul cu rotile.
Dar Reagan avea 70  ani și încă era în putere, încă avea discernământ. Roosevelt, vizibil bolnav și slăbit, era stimat și respectat.
Biden? E de râsul curcilor.  Mâine poimâine îl vedem făcând pe el.
Știu că vârsta nu are importanță când vine vorba de răposata regină Elisabeta a II-a sau Shimon Peres, dar oamenii ăia aveau doar rol ceremonial și simbolic, plus că știau să iasă bine în față.Biden e penibil. 

Poate că ar fi cazul ca democrații să-l scoată în față pe Blinken. Mai degrabă l-aș vrea pe el ca președinte. E diplomat,  prezentabil,  ferm și știe să se descurce. Da, nu are nici experiența politică a lui Biden, nici popularitatea lui, și probabil nici șanse să câștige pentru că nu e în niciun fel asociat cu OBAMA (de aia a câștigat Biden în 2020, pentru că a fost VP-ul lui Obama).

Din tabăra republicană, cică Trump ar fi pe primul loc în sondaje.
Dar eu nu cred că apucă să candideze. Cu atâtea procese și acuzații, și cu state democratice care îl vor scoate de pe listele electorale.
Chiar și dacă scapă de pușcărie, va fi refuzat de multe state democratice și poate chiar alea republicane, iar în final,  nu va avea voturile electorale necesare. Doar dacă nu cumva California și New York, prea supărate pe Biden, inflație și banii irosiți pe Ucraina, nu vor deveni roșii.
 
Mai degrabă l-aș vedea candidat pe Ron DeSantis și nu pe ramolitul morocănos de Trump, care e oricum o figură cam expirată din 2018.
E tânăr, are vigoare, are 45 ani, ar fi primul președinte american născut din anii 70, poate că ar fi un experiment interesant să lăsăm pe cineva din generația X care a crescut în timpul lui Reagan și nu un bătrân baby-boomer care s-a născut pe vremea lui Roosevelt sau a lui Truman.

Știu, e anti-vaccinist, e anti-ucrainean, e conservator, anti-lgbt, anti-disney, e petrolist.
Dar lumea s-a cam săturat, economia occidentală e cam cu piciorul în groapă după pandemie și sancțiunile antirusești, amenințarea constantă a unui WW3 sau chiar a unui război nuclear ne-a mâncat ficații mai rău decât i-au mâncat pe bunicii și părinții noștri în cei 45 ani de război rece. Nici criza rachetelor cubaneze nu se compară.

Din 2022, Rusia are ațintite rachetele nucleare spre NATO, Putin e cu degetul pe trăgaci pe nucleare și pe hipersonice și balistice. E mult mai rău decât în războiul rece. E un Cuban missile crisis cu Vietnam/Afganistan/Irak-Iran la pătrat!  Cred că deja a întrecut limitele unui second cold war la ce trăim acum. N-a fost Kremlinul atât de izolat și sancționat și Europa atât de militarizată și mobilizată pentru război în 45 ani pe cât se întâmplă acum. Și nimeni nu prea vrea să dea înapoi.

Cred că trăim un pre-WW3 cu certitudine, nu un second cold war.
De aia cred că ar trebui ca SUA să facă niște pași în spate.
NU TE PUI CU NEBUNUL, E SIMPLU!
Ne trebuie urgent un nou R- care să ne scoată din rahat cum ne-au scos Roosevelt și cu Reagan.  Nu cred că Ron ar lăsa războiul să escaladeze, nici nu ar abandona Ucraina în totalitate....mai degrabă ar începe negocierile.
Plus că ne trebuie urgent un capitalist nou care să refacă economia SUA și Occidentul să-i urmeze exemplul. 
Reaganeconomics, dincolo de ce zic toți leftoizii, a funcționat, 40 ani, America a dominat lumea și economia ei a prosperat, chiar și în timpul marii recesiuni, au fost zeci de milioane de americani care și-au permis să se joace pe Xbox, să se uite pe Netflix și să mănânce pizza. Așa ceva, în 1981, nu era prea posibil.

Ne trebuie din nou REAGANECONOMICS ca să reducă deficitul, taxele, birocrația și inflația.
Plus că 2024 e anul Floridei fiindcă s-ar putea lansa GTA VI în Vice City (Miami). 


Ar fi și mai de vis dacă cursa s-ar da între democratul Antony Blinken și republicanul Ron DeSantis. Am avea în sfârșit dezbateri civilizate, interesante, fără insulte, constructive, așa cum erau odinioară, nu ca acum între boșorogi.
 

Ron DeSantis chiar ar aduce a Ronald Reagan și seamănă oleacă cu Trump când era tânăr și mai puțin cretin.
« Last Edit: 27 September 2023, 05:55 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Alegeri SUA 2024
« Reply #1 on: 24 October 2023, 20:22 »
https://twitter.com/maria_drutska/status/1716711858919358659
O fi Bideu praf dar si Trumpu s-a hodorogit la 77 de ani. :)
De ce sunt americanii asa gerontofili ?
 

Offline taxon

Alegeri SUA 2024
« Reply #2 on: 24 October 2023, 20:31 »
Atunci, o baba tînără la domnu'?

"informația că Michelle Obama, și nu democratul Joe Biden sau republicanul Donald Trump, ar putea fi viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii ar trebui fructificată cu maxim pragmatism de către factorii decidenți de la București"
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #3 on: 24 October 2023, 22:59 »
https://twitter.com/maria_drutska/status/1716711858919358659
O fi Bideu praf dar si Trumpu s-a hodorogit la 77 de ani. :)
De ce sunt americanii asa gerontofili ?

Pentru ca la yankeii se zice ca  al cel mai batran e inteleptul satului si are cea mai mare dreptate.
Rusii cam cred si ei la fel.

Am fost si noi romanii in faza asta, bine ca a fost trecatoare.


Atunci, o baba tînără la domnu'?

"informația că Michelle Obama, și nu democratul Joe Biden sau republicanul Donald Trump, ar putea fi viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii ar trebui fructificată cu maxim pragmatism de către factorii decidenți de la București"

Sincer, in ciuda rautatilor de pe net, cred ca ea ar fi mai barbat decat ultimii 5 presedinti americani.  Serios.

Ea mi se pare mai prezidentiabila decat Trump si Biden.

Dar cred ca realistic vorbind, s-ar putea sa avem mai degraba o cursa intre Blinken si DeSantis....si o sa castige DeSantis.
« Last Edit: 24 October 2023, 23:03 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #4 on: 27 October 2023, 22:10 »
Poate că Joe nu mai are șanse de realegere, dar cu siguranță  nici Trump....


Fiică'sa, Ivanka, urmează să-l înfundă rău de tot.
S-au certat, bineînțeles pe bani și afaceri, iar acum. Ivanka vrea să-l dea în judecată pe tatăl ei și pe frați. Despre Melania am auzit că s-au despărțit demult, fără divorț, iar Trump umblă cu alta care seamănă cu ea.
https://www.mediafax.ro/externe/ivanka-trump-va-trebui-sa-depuna-marturie-in-procesul-civil-de-frauda-deschis-impotriva-tatalui-sau-22170499

Super final de carieră politică pentru un bișnițar ca Trump......dacă nu se băga în rahatul de politică în 2015 să candideze la președinție, acum își vedea liniștit de golf și de bișnițele lui în Florida și New York, nimeni nu-l mai acuza, nu mai îi făceau tensiune toate procesele prin tribunale, nu mai era detestat în toată presa.
O să plece și ăsta ca un prost cum a pățit-o Dragnea.

 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #5 on: 26 November 2023, 11:34 »
https://www.mediafax.ro/politic/gala-zf-25-de-ani-lioner-barber-autor-fost-editor-al-financial-times-nici-trump-nici-biden-nu-vor-castiga-alegerile-in-2024-perspectiva-ca-epoca-banilor-ieftini-sa-se-intoarca-in-curand-este-zero-22199321
Quote
Voi face patru predicţii:

Ratele dobânzilor vor rămâne ridicate pentru mai multă vreme. Perspectiva ca epoca banilor ieftini să se întoarcă în curând este zero.

Cheltuielile guvernamentale vor fi mai ridicate pentru mai multă vreme. Nu vorbesc doar de impactul cheltuielilor pentru industrie, ci şi de cheltuielile de apărare în Europa.

UK va avea un nou Labor care va relua relaţiile cu Europa. Vom redeveni un partener, fără să reintre neapărat în UE.

Nici Trump şi Biden nu vor fi preşedinte în SUA în 2024.



LOL, cat de bine ar fi sa scapam de amandoi.
Dar sper sa nu ne trezim apoi cu un Jeb Bush, cu Hillary, cu Michelle Obama.........as prefera pe oricine care nu a mai avut vreo ruda care a fost presedinte la Casa Alba.

Sa mai vina si altii.

« Last Edit: 26 November 2023, 11:36 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #6 on: 24 January 2024, 04:38 »
Nikki Haley se poate retrage și mâine,
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #7 on: 27 January 2024, 22:18 »
REMEMBER, REMEMBER, THE 5TH NOVEMBER 2024! :)


Vaietele și plânsetele liberalilor pentru jelirea baborniței de Clinton merg ca uns aici, anticipat. Deși, nu cred că o să plângă careva pentru dementia man aka Biden  dacă pierde alegerile. 

Biden s-a dovedit a fi un președinte mai prost decât Jimmy Carter.





« Last Edit: 27 January 2024, 22:29 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #8 on: 30 January 2024, 11:58 »
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26861781-lupta-kremlinului-impotriva-criticilor-loveste-fara-discriminare-pensionara-72-ani-condamnata-inchisoare-pentru-raspandit-informatii-fale-despre-armata-rusa.htm
Daca am fi sub rusi si am scrie ce bagam pe aici ne-ar trimite Putin 30 de ani in Siberia impreuna cu familiile noastre. Sau direct pe front sa mai "cheltuim" din munitia NATO.
Unde castiga rusii ? Acum le-au dat cretinoizii de republicani o gura de aer ca tot amana pachetul urmator de armament. Rusii mor pe capete la ora actuala si Putin vrea sa puna femelele rusesti la prasila.

„Cretinoizii” de republicani sunt fix ăia care te-au scăpat de comunism în timpul lui Bush sr. și ți-au băgat țara în NATO și UE sub Bush jr.


În timp ce dementocrații te-au făcut să aștepți până să aderi la NATO, aceiași dementocrați care te forțează să iriți Rusia până intri în război cu ea așa cum au făcut cu Ucraina. Nu mai spun că tot sub dementocrați, țara asta a intrat sub comunism și ocupație sovietică în WW2.Și tot sub dementocrați au început cele două războaie mondiale, războiul din Vietnam și a luat amploare terorismul jihadist în Orientul Mijlociu.


REPUBLICANII pun în prim plan securitatea frontierelor patriei lor, invadate de infractori și traficanți sud-americani, dar ai pretenția ca atunci când ești atacat de ruși, să intervină domne repede.

Nu e așa, americanii întâi își asigură securitatea țării lor, că până la urmă, America e  în stare de război cu infractorii de zeci de ani mai ceva ca în Ucraina.  Acolo, zilnic, sunt crime comise cu arme de asalt, cu shotgun-uri și mitraliere, mai mor câte doi, mai mor câte 10.  La ei e ceva obișnuit, la noi ar fi Breaking News și am zice că e război civil dacă am avea numai o zi ca în SUA.

https://usa.liveuamap.com/





« Last Edit: 30 January 2024, 12:01 by peacemaker »
 

Offline ericmario

Alegeri SUA 2024
« Reply #9 on: 03 February 2024, 08:20 »
Nu ne pasă.
Oricum nu putem face nimic.
E ca și când ne-ai zice de alegerile din Trinidad-Tobago.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #10 on: 03 February 2024, 10:01 »
Eu îți spun că o să iasă Trump. Pe Biden ramolitul, nici democrații nu-l mai vor.
 

Offline ericmario

Alegeri SUA 2024
« Reply #11 on: 03 February 2024, 11:06 »
Eu îți spun că mă șterg la fund cu oricare dintre ei.
Nu îmi pasă cine va fi ales, pentru că eu, tu, noi, nu putem vota acolo.
Acum e clar?

Topicul ăsta e deschis aiurea.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #12 on: 03 February 2024, 14:42 »
Președintele SUA e adevăratul conducător simbolic al lumii libere.
Ceilalți sunt ca niște guvernatori.



Și știu, serviciile de informații, elitele bancare și elitele militare conduc de facto lumea.
 

Offline ericmario

Alegeri SUA 2024
« Reply #13 on: 03 February 2024, 20:56 »
Adică președintele SUA e nr. 2?
Cine e nr.1 ?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #14 on: 03 February 2024, 23:17 »
Adică președintele SUA e nr. 2?
Cine e nr.1 ?
Băncile Centrale sunt cele care conduc lumea și decid crizele, războaiele, alegerile și tehnologiile. Șeful Rezervei Federale, Jerome Powell, e regele de facto care conduce Statele Unite, și implicit, întreg spațiul NATO.  Are și el mandat, președintele SUA îl poate nominaliza, dar nu-l poate demite.  Ca responsabilități și privilegii, e cea mai puternică persoană de pe planetă. Pentru că de el depinde toată economia Occidentului și cea a planetei. De el depinde cum funcționează dolarul, toate afacerile și economiile lumii.

Într-un fel, șeful Rezervei Federale din SUA e nr. 1, cu toate că și el îi are pe alții în spate care îl coordonează. NU e nimeni de capul său pe planeta asta. Nu poate exista cel mai imbatabil om,  având în vedere că suntem o specie care se bazează pe cooperare și relații. 

Christine Lagarde ar fi regina Europei.  Iar Mugur Isărescu, ca guvernator al BNR, e un rege al României din 1990. Președintele României  nu are nici măcar  atribuții de șambelan sau  conetabil, fiind republică semi-prezidențială. Liderii vest-europeni, care au atribuții mai extinse, sunt cancelari.

Președintele SUA nu e nici măcar numărul 3, dar are atribuții de Șerif sau Mareșal.  Cu două mandate de câte patru ani fiecare, președintele are atribuțiile unui cancelar medieval. Doar execută ce-i dictează ce-i din spate. Indiferent dacă este republican sau democrat, va fi condus de Corporate Elitele, adică șefii de multinaționalele high-tech, care au puterea arhiepiscopiilor din evul mediu, și de Big Bankers, adică duci, lorzi, baroni, conți.

Apoi vin birocrații, șefii de instituții publice, comisarii, judecătorii, magistrații, secretarii, miniștrii, parlamentarii, primarii.

Tu și cu mine  suntem la vasali, pe locul 6, având specializări, calificări, alături de medici, meseriași, mecanici auto, profesori, jurnaliști, programatori,polițiști, frizeri, soldați, piloți, avocați, agenți imobiliari, actori, muzicieni, artiști, sportivi,   bucătari, pompieri etc.

Și restul - lucrătorii manuali din comerț și fast-food,  muncitorii pe șantier, necalificații care dau cu mopul sau muncesc în fabrici, la bandă, spălătorii de vase, chelnerii, bariștii, , lucrătoare sexuale, dansatoare,  contractori de game-testing,  studenții care sunt în curs de formare, operatorii de call center, cei care nu aduc o mare contribuție la societate și care muncesc ceva ce nu necesită calificare sau diplomă.
« Last Edit: 03 February 2024, 23:48 by peacemaker »