Poll

Cine ați vrea să devină președintele Americii din 2025?

Donald Trump
Joe Biden
Ron DeSantis
Robert F. Kennedy Jr.
Kamala Harris
Antony Blinken
Vivek Ramaswamy
Bernie Sanders
Michelle Obama
Altul (specificați)

Author Topic: Alegeri SUA 2024  (Read 18047 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri SUA 2024
« Reply #90 on: 27 July 2024, 12:48 »
Nu cred că acum mai are cum să câștige Trump.

Regizăreala aia ieftină de tentativă de asasinat a prins o săptămână. După ce și-a dat bandajul jos, americanii o să uite, că până la urmă, n-a pățit nimic serios și nici nu a fost rănit încât să i se pună viața în pericol, așa cum a pățit Reagan, care a avut plămân perforat, hemoragie internă + un secretar de-al său paralizat parțial pe viață. 

Iar performanța lui de la dezbatere în fața unui senil de 81 ani nu-l mai ajută cu mare lucru odată ce Joe s-a retras.

Kamala mi-a arătat în întâlnirea ei cu Bibi că nu e deloc proastă, așa cum se credea.  I-a zis premierului în față că nu o să tacă, că vrea încheierea cât mai urgentă a războiului și că nu va mai tolera alte crime în Fâșia Gaza.  Chiar dacă ce zice e el despre jihadismul terorist e oarecum adevărat, Bibi o să ajungă la Haga, mark my words! Să lovești civili folosiți ca scuturi umane de teroriști e crimă de război și punct. Trebuie alte tactici pentru a combate genul ăsta de terorism. Cu bombardamente „barbare” de WW2 nu mai merge în secolul 21.

Trump o scăpat de acuzațiile pentru insurecție și deținere de documente clasificate, dar are alte acuzații multiple pentru fraude financiare. De aia n-a scăpat și are o grămadă de plătit pentru defăimare.

Atacurile lui Vance la adresa Kamalei în maniera cum o făcea Firea la adresa lui Iohannis îi compromit și mai mult șansele lui Trump. Gen, bro, mare parte din tineretul republican e alcătuit din INCELI virgini cu frustrări sexuale care îl votează pe Trump din cauza incapacității lor de-ași găsi partenere.

Crezând că fiind veteran de război și făcând declarații putiniste, credeam că Vance e un potențial dictator. M-am înșelat, e doar un redneck. Și nimic mai mult.

În plus, bazinul electoral demografic al Kamalei e mai mare și mai puternic chiar și în statele roșii.  Mexicanii care s-au mutat în State după anul 2000 și au obținut cetățenie au făcut câte 3-5 copii. Ghici pe care candidat o să-l voteze. Doar nu pe ăla care le-ar deporta rudele sau care le-ar anula cetățenia pe motiv de culoarea pielii și origine.

Dacă Joe rămânea în cursă și dacă tentativa de asasinat se întâmpla mai prin octombrie sau dacă îl băgau la bulău, Trump mai avea șanse să câștige.

Kamala, în ăștia trei ani și jumătate, cred că a luat notițe de la Obama. Mai mult ca sigur.

« Last Edit: 27 July 2024, 12:58 by daveWalter »

Offline ericmario

Alegeri SUA 2024
« Reply #91 on: 27 July 2024, 16:01 »
Nu prea conteaza ce crezi tu sau eu.
Noi stam pe margine, cu bolul de popcorn in mana si asteptam rezultatul alegerilor.
Mai mult de atat nu prea putem face.

Bine, putem sa comentam la nesfarsit, dar asta e degeaba, nu va schimba nimic.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Asth

Alegeri SUA 2024
« Reply #92 on: 28 July 2024, 19:32 »

Regizăreala aia ieftină de tentativă de asasinat a prins o săptămână.

Știe și el că efectiv n-are cum să mai câștige vreodată-n US, pentru că s-a prins toată planeta că s-a dat cu ketckup pe ureche:

Donald Trump Issues World War III Warning if He Isn't President

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #93 on: 29 July 2024, 11:09 »

Știe și el că efectiv n-are cum să mai câștige vreodată-n US, pentru că s-a prins toată planeta că s-a dat cu ketckup pe ureche:

Donald Trump Issues World War III Warning if He Isn't President

E cum zici tu.
Părerea mea e că:
1. Trump, acest fost membru al Partidului Democrat între anii 2001-2009 și fost bun prieten al Clintonilor până să se certe cu ei și să devină republican,  și-a atins obiectivele, ca un adevărat candidat cică „anti-establishment” ce este. Prin regizăreala aia de tentativă de asasinat, a făcut o demonstrație de forță în fața democraților - că poate fi martirizat și se poate declanșa război civil dacă ajunge la închisoare sau e asasinat.  Tocmai a  scăpat de două acuzații care i-ar fi adus pedeapsa capitală - insurecția și documentele furate. Pentru restul acuzațiilor de fraudă fiscală, se poate aranja. Războiul între două formațiuni de deep-state e ca și încheiat. Acum candidează doar de formă.
2. Kamala o să fie câștigătoarea alegerilor în dimineața zilei de 6 noiembrie 2024, iar pe 20 ianuarie 2025 va depune jurământul ca cel de-al 47-lea și prima femeie președinte a SUA. Va fi Obama 2.0. și va realiza două mandate full spre deosebire de ultimii doi președinți care și-au făcut împărțeala.
3. Trump și cu Biden își vor vedea liniștiți de pensie. Mai ales Trump, care își va mări averea din donațiile MAGAtarzilor. Și Biden.....că nici el nu e imaculat. Faptul că s-a retras Joe indică că s-a ajuns la înțelegeri în culise cu republicanii. 
4. Dacă cineva crede acum că Kamala poate pierde alegerile, se înșală amarnic, ori dă dovadă de îngâmfare ori e cu capul în nori. Kamala e de culoare, nu e albă  și antipatică ca Hillary.  Matematica demografică e de partea ei. Iar Trump, la 78 ani,să vrea președinția acum în cele mai grele vremuri de la WW2 înoace, e sinucidere totală. În plus, Trump mai are doi ani și o să ajungă ca Biden.

Chiar și dacă speculația mea, care sună conspiraționisăt, n-ar fi reală, Trump ar pierde alegerile și dacă ar candida acum pe bune.
Nu mai are cum să câștige din cauza bazinului electorală democraților care este în creștere de la an la an, devenid un partid-stat, în vreme ce GOP se duce la vale din cauza fanatismelor creștine și neofasciste.

« Last Edit: 29 July 2024, 11:16 by daveWalter »

Offline Asth

Alegeri SUA 2024
« Reply #94 on: 29 July 2024, 11:14 »

Îți mai pot spune doar atât:

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #95 on: 29 July 2024, 11:25 »
De parcă n-ar fi mai ușor să păcălești un băiat mai psihopat, dar stabil, să tragă la întâmplare aproape de tine, să-i spui să  lase arma deoparte pentru a fi arestat, să-i promiți că-l scoți din închisoare și să-l plătești în secret ca apoi  Trump să zdrobească un bob cu vopsea din mânecă de la cămașă  în urechea lui printr-o iluzie optică, să se așeze câteva secunde jos, să se mânjească pe față cu vopsea, să ridice pumnul strigând FIGHT.
Secret Service e posibil să nu fi știut nimic și să fi tras la ordin în băiat ca să nu se afle nimic, chiar dacă el o fi lăsat deoparte pușca cu lunetă, chiar dacă i-ai promis că-l scoți din pușcărie și îl plătești....pentru că well, ăsta e capitalismul profund.

Mai grav e să crezi că au fost democrații în spate cum cred unii.
Nu era destul că Joe era compromis de la Afganistan încoace, nu doar dezbaterea care i-a pus capac. De ce ar risca democrații să-l asasineze, știind ce puteau să riște?

Trump a arătat ce poate, că poate instiga populația la război civil, Curtea îl iară de două acuzații grave pentru care ar fi primit pedeapsă capitală, Biden e retras în mod brusc, deși el insista să candideze..............totul e aranjat să câștige Kamala.

Offline ericmario

Alegeri SUA 2024
« Reply #96 on: 04 August 2024, 14:23 »
După cum arată lucrurile în momentul de față, Trump a intrat în disperare.
Știe că nu are nici o șansă în fața următorului președinte USA, Kamala Harris.
E totuși amuzant să-i vezi disperarea.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #97 on: 04 August 2024, 20:05 »
https://qz.com/warren-buffett-berkshire-hathaway-apple-stock-1851612883
Pe plan economic, situația nu arată ok. Eu cred că vulpoiul ăsta bătrân intuiește ceva, vreun crah pe Wall Street ca în 2008 sau un război major între SUA și Iran ori China care să ducă la paralizarea comerțului global.
Dacă chinezii fac blocadă asupra Taiwanului, iar iranienii fac figuri prin Strâmtoarea Hormuz unde trec multe nave, nu-i a bine.
În primul raz, tot big tech-ul e la pământ, iar în al doilea caz, Europa intră în cea mai mare criză comercială.

Oricum ar fi, nu e de cumpărat iPhone nou în toamna asta dacă Buffet și-a vândut acțiunile de la Apple.

Post Merge: 04 August 2024, 20:06
Orice șoc economic îi poate da în jos pe democrați, fiind ei la guvernare,  și implicit, îi afectează șansele Kamalei de a preveni întoarcerea lui Trump la Casa Albă.

Offline Asth

Alegeri SUA 2024
« Reply #98 on: 04 August 2024, 22:40 »
Cum se face că tu n-ai absolut nicio postare, de pe absolut nicio clonă, de pe care să nu prevezi apocalipsa?...

Offline ericmario

Alegeri SUA 2024
« Reply #99 on: 04 August 2024, 23:04 »
Eu n-am nimic de câștigat, alții au de pierdut copeici virtuale, dar eu cred și sper că viitorul președinte al USA va fi Hamala Harris.
Clovnul de Trump va rămâne în istorie ca președintele ”clovn”.

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #100 on: 05 August 2024, 20:59 »
Bursele de pe Wall Street n-au arătat deloc bine. Dacă începe recesiunea, e cam nasol pentru toată lumea.

Dar făcând haz de necaz, mexicanii, columbienii și bolivienii tot vor continua să traverseze ilegal frontiera Mexic-SUA, chiar și în plină recesiune. Și tot cu Kamala vor vota.

Nu se înghesuie nimeni să se ducă în Rusia sau China.

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #101 on: 08 August 2024, 07:38 »
Eu n-am nimic de câștigat, alții au de pierdut copeici virtuale, dar eu cred și sper că viitorul președinte al USA va fi Hamala Harris.
Clovnul de Trump va rămâne în istorie ca președintele ”clovn”.
De obicei, alegerile sunt câștigate  de candidatul cel mai puțin radical și cel mai puțin antipatic. Adică, răul cel mai mic.

În 2020, Biden a fost răul cel mai mic și ăl mai simpatic. Cu toată povestea aia cringe despre Corn Pop și gafele pe care le făcea, era cel mai plăcut, cel mai jovial, cel mai moderat + a avut ceva ajutor de la Jim Carrey care l-a interpretat  în sketch-urile de la SNL+ voturile online din partea etnicilor.  Trump termina mandatul într-un mare haos - 1 milion de morți de la COVID, inflația care se ducea spre 2%, protestatarii care dădeau foc la oraș și distrugeau statuile și momentele lui de clovn portocaliu cu războiul comercial, interzicerea Huawei și TikTok.

În 2016, Trump a fost clar răul cel mai mic în comparație cu Hillary, o feministă globalistă prea radicală care ne-ar fi băgat într-o catastrofă globală. Nu neapărat WW3, dar sigur ne băga în kkt distopic, fiind prea pro-open borders și pentru idei crețe că „femeia modernă să trăiască fără bărbat” și interzis armele de foc. Dacă era după Hillary, se interzicea sexul. Trump a fost răul necesar pentru a mai scădea taxele lui Obama care sufocau cică marile corporații și pe miliardari. Și în mare, pentru că pe mulți americani din clasa de mijloc i-au animat nostalgia după Reagan, cu MAGA și alte patriotisme.

În 2008 și 2012 - clar a fost Obama răul cel mai mic  și cel mai moderat candidat pentru că promitea asigurări medicale, creșteri de ajutoare sociale, cheltuieli mai mari pentru bugetărime și școli, reforme liberale light. Nu rednecii demenți ca McCain și Romney care căutau nejustificat război cu Iranul și o ardeau cu capitalism hardcore cu scăzut taxe spre 0. Plus că Obama  venise după  o mare criză financiară.   În perioada aia, americanii chiar n-au mai vrut alte aventuri militare după Irak și Afganistan,căutau să aibă o viață mai bună + grămada de negri și latinos care voiau să se afirme. 

În 2000 și 2004, Bush jr. a fost răul cel mai mic pentru că mare parte din America era neoconservatoare, avea nevoie de adrenalină, de războaie, de barbeque, muzică country, baseball, oil, cars și shit show la TV, și bineînțeles, case pe împrumut la bănci. Îl preferau pe Bush și nu niște neoliberali radicalizați ca ecologistul Al Gore și Kerry.

În anii 1990 - Clinton pentru că era cel mai moderat și cel mai pro-educație, cel mai globalist și mai progresist, apoi Reagan în anii 80 - pentru că se voia reducerea birocrației și taxe scăzute. În anii 70, Nixon a fost de preferat pentru că americanii se săturaseră de Vietnam, apoi Carter pentru că....Watergate.

Contează:
1. Momentul
2. Ce vor americanii la acel moment
3. Care candidat e răul cel mai mic și care are promisiuni în concordanță cu aspirațiile majorității votanților.

Suntem în 2024.
Ce vor americanii acum?
« Last Edit: 08 August 2024, 07:43 by daveWalter »

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #102 on: 13 August 2024, 03:56 »
Deci, americanii au de ales între unul care a început să fie pe lângă subiect la fel ca Biden, dar folosind un vocabular mult, mult mai redus. Cred că am ascultat copii de 5-7 ani care aveau un vocabular mai bogat.
Și parcă vorbește ca rățușca Donald din Mickey Mouse.

și ...

Și una care râde isteric ca  o hienă, dar măcar nu spune minciuni și nici prostii! Preferă să râdă isteric decât să mănânce kkt ca Orange Man. 

Cred că mai bine ascult cum râde Kamala vreo 10 ore decât la ce aberează Trump.

« Last Edit: 13 August 2024, 04:18 by daveWalter »

Offline astateofmind

Alegeri SUA 2024
« Reply #103 on: 13 August 2024, 04:59 »
Mananca si ea rahat cat cuprinde.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste

daveWalter

• Guest
Alegeri SUA 2024
« Reply #104 on: 13 August 2024, 17:31 »
O mânca la fel ca toți politicienii din întreaga lume. Dar Kamala are o echipă mai bună: îi are pe  Blinken, Yellen & co, plus consilieri mult mai buni. Bine ar fi dacă ar schimba purtătorii de cuvânt.

Trump nu mai are decât derpi și derpine, ca alde Vance și Marjorie Taylor Greene alia Șoșoaca Americii. Nu mai are de partea sa politicieni mediocri cum era Pence sau de calibrul lui Bolton, Mnuchin, Mike Pompeo. Mentorul și finanțatorul său Sheldon Adelson nu mai e în viață.

Iar la interviul cu Musk, cu vocea aia de Donald Duck și vocabular de elev imigrant de clasa a treia, repetă ca o moară stricată: borders, illegal migrants, Biden is the most stupid president from US history, Kamala is a nasty women, California's homeless, the worst inflation from history, WW3, it's very bad, nuclear, CHINA (va---GINA), believe me, it's true, it's true, jobs, horrible, liberals, third world country.......și le folosește la 2 minute de îți vine să închizi. 
Bine că a mai renunțat la „tremendous” , „huge” și „Maga”.  Bineînleles că vine cu niște minciuni  - pretinde că sub administrația actuală au murit mult mai mulți americani de la COVID decât sub administrația sa, când la finalul portocaliului se vorbea de 1 milion de morți.  Biden, oricât de senil era, avea un vocabular mai bogat la ultima dezbatere.

Problema lui Orange Man e că încă se mai crede în 2016, doar că:
1. demografia etnică a Americii nu mai e ca în 2016;
2. Trump e mai bătrân și mai dement cu 8 ani;
3. Nu prea mai contează ce vrea average republican White Joe (securitate, infrastructură modernă, petrol și scăderea taxelor) când Jose, Jamal și Jordan, dar și average liberal zoomer Liam și average feminist Olivia  sunt mai mulți și vor altceva (ajutoare sociale, învățământ superior „gratuit” și asigurări medicale ca-n Europa, energii verzi);
4. Generația Z, crescută cu Fortnite și Roblox, cu TikTok/Onlyfans/Discord, cu YouTube, Samsung și VR la nas și e consumatoare de Taco Bell  începe să înainteze către vârsta de vot și are idei diferite față de generația X. În clipa de față, toată generația milenială, inclusiv ultimii care s-au născut în 1999, are drept de vot. Crescută cu Call of Duty și GTA, Instagram/Facebook/Whatsapp, cu Netflix, iPhone și Xbox la nas, consumatoare de Starbucks.
Generația X care a crescut cu Mario, cu console arcade, cu TV prin cablu,  cu e-mail și sms și a fost consumatoare de Pizza Hut, e copleșită de ambele generații mai tinere. De generația Baby-Boom nu mai vorbesc - e pe ducă.
5. După eficacitatea vaccinurilor anti-COVID și demonstrația că Rusia, China, Iran și celulele teroriste din Arabia Saudită sunt principalii agresori și inamici  care împrăștie dezinformare și pregătesc comploturi, foarte puțini mai cred în teoriile conspirației de post 9/11 era că ar fi o cabală evreiască de tip Illuminati în interiorul Americii ce-i vrea rău poporului.

Din păcate pentru republicanii moderați și pentru toată dreapta conservatoare (aia rațională care a mai rămas), candidatura lui Trump și posibila pierdere a alegerilor o să  aducă sfârșitul dreptei americane așa cum se știa.
S-ar putea să nu mai existe niciodată vreun președinte republican la Casa Albă.
America o să se îndrepte spre un comunism light și blue și o să se afunde în mai rău. Nu atât de rău cum crede Trump, dar mai rău decât este azi.

Nu e de negat că stânga democrată s-a radicalizat și ea.
Și situația se va înrăutăți.
Dar eu văd salvarea într-o revoluție libertariană începută de corporațiile sătule de taxe și birocrație, cum a fost în Franța (Macron și En Marche) și în Argentina (Javier Milei) și chiar și în România (Nicușor și USR) - să vină un al treilea partid la putere.
Probabil, undeva prin 2028-2036.
« Last Edit: 13 August 2024, 17:43 by daveWalter »