Deja a anunțat Trump că va crește tarifele de export pentru UE.
Să vezi acuma ce se scumpesc Cola, Mc, jocurile video, tot ce este de proveniență americană.
Tu crezi că Coca Cola pe care o bei tu e făcută în USA???

Nu știu ce mai produs strict în SUA. Dar e vorba de cum a zis mache - compania mamă care cere profit.
Și drepturile de autor!
Dacă colegul credul crede că se va scumpi Cola, Mc și jocurile video (care oricum nu se vor mai produce pentru că lumea se va intoarce în anii 60, vezi Taiwan), atunci propun să bem apă plată, care oricum e mai sănătoasă decât cancerul ambalat frumos, sau să mâncăm sănătos acasă, nu mizeria pe care o vinde Mc.
Iar despre jocuri video...
Trump poate să ceară x profit, dar nimeni și nimic din lumea asta nu ne poate obliga să cumpărăm la suprapreț.
Adică de ex. mașinile americane oricum nu se prea vând în EU, iar portocaliul vrea ca produsele americane să coste mai mult?
Păi nu prea avem nevoie din start de produsele lor.
VW închide fabrici și lasă peste 10.000 de angajați șomeri, nu mai vorbim de subcontractori, și asta aici, în Germania.
”Să vezi acuma ce se scumpesc Cola, Mc, jocurile video, tot ce este de proveniență americană.”
Ce glumă bună!
1.
Dacă McDonalds și KFC pleacă mâine din Europa și închid toate restaurantele, nu cred că vrei să-ți imaginezi cât de grav va fi lovită economia Germaniei, dar unei țări ca România.Cancerul ăla de fast food și Cola plătesc taxe oricărui stat european. Germania, care e cu siguranță un stat mai funcțional decât România, are nevoie de banii ăia pentru învățământ, sistemul medical, plus către primării și transportul public, plus către pensii, salarii la bugetari, alocații, ajutoare sociale pentru refugiații pe care îi găzduiește.
2. Ba da, ești obligat să cumperi la suprapreț de vreo 4 ani, de la pandemie încoace. Nu știu care sunt prețurile prin Germania, dar în România plătesc 10-12 lei pentru un suc de 2 litri ce costa înainte 5-6 lei prin 2019. Ăsta e unul dintre miile de produse scumpite în ultimii 4 ani. Un joc video - ediția standard - era 60 euro până în 2019. Venirea pandemiei, inflația și criza semiconductorilor a făcut să se scumpească la 70 euro toate jocurile.
3. Într-adevăr, nu prea am văzut Ford sau mașini americane pe aici. Dar am văzut mai multe BMW-uri, Volkswagenuri, Opels, Citroenuri, Toyota, mai un Ferrar sau un Buggati zburdalnic (nu-i Andrew Tate singurul care are ). Dar ce să vezi, cam toată industria auto are probleme. Cum ai spus și tu, Volkswagen vrea să dea afară zeci de mii de muncitori și să închidă trei fabrici. Motivul? Amenzile Comisiei Europene pentru emisiile de CO2 și presiunile pentru a trece pe mașini electrice. Aceeași Comisie în mod sigur ar vrea să amendeze producătorii americani pentru că produsele lor emit prea mult CO2, să nu mai zic nebunia cu etichetarea cutiilor. Păi să nu ne taie Trump macaroana?
4. Da, nu consumăm mașini americane. Dar consumăm jocuri, filme la Cinema, seriale Netflix, fast food, băuturi, o grămadă de haine de marcă americană (blugii și gecile denim de la Levi ar fi un exemplu), iPhone-uri, plăcile video Nvidia, procesoarele Intel, Xbox, plus uneltele fabricate de americani cu care distribuitorii germani poate au contracte pentru anumite componente cu americanii etc.
Muzica americană cu drepturile de autor deținute de casele de discuri din SUA și tot ce ar fi produs cu imaginea lui Taylow Swift.
Circuitele integrate!
Globalizarea e foarte complexă. O rotiță dacă nu merge, se prăbușește tot!
Pentru Mc la fel. La jocurile in format digital platesti doar VAT (hello Steam).
Degeaba îmi faci cu mâna și arăți cu degetul spre Steam. Sau către Origin, Battle.net, mai puțin G2A sau Eneba care-s piața gri.
E vorba de drepturi de autor și de naționalitatea americană, de proveniență . Lui Trump nu o să-i pese.......e produs made in SUA sau autorul drepturilor și produsului e companie din US, bun - crește prețul pentru europeni. Când impune Trump tarifele pe toate produsele americane exportate către UE, nu contează că produsul e material sau virtual, ca european o să plătești cu 10 euro mai mult decât era normal pentru un joc american făcut de companii americane:
Microsoft (și toate companiile achiziționate), de
Take Two Interactive sau de
EA. Ca să facă americanii un joc, trebuie să folosească hardware scump, plus energie, plus alte costuri și să plătească salariile.
Poate să crească inclusiv abonamentele la Netflix/Disney/HBO/Amazon Prime- din 90% sunt filme și seriale americane!
Transportul produselor de pe Amazon - la fel, o să coste enorm.
Jocurile se vor scumpi enorm dacă au în spate o companie americană.
Ah, wait, deja este un joc americănesc precum CoD Black Ops 6 care costă
80 euro. Ediția standard. Care ar fi trebuit să fie 70 euro și era 60 euro acum 4 ani, înainte de scumpiri. Să vezi ce o să ne ardă la buzunar Nvidia când o să lanseze noua serie de plăci video 50 și Intel cu noua generație de procesoare. Chiar nu mai contează că sunt cu componente made in China și asamblate pe acolo, mai ales că mocnește tare și un război cu Taiwan, în cel mai bun caz, vreo blocadă navală, caz în care și americanii vor fi cam puși la colț.
Post Merge: 01 November 2024, 02:56
also
@Dundee , dacă tu te încrezi în cuvintele lui Ciolacu că nu crește niciun TVA la anu, deja poți să te întrebi cum vrei să arate
tatuajul?