Author Topic: Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR  (Read 924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« on: 14 December 2023, 02:46 »
Dacă nu ne bombardează rușii la anu și Iohannis cu Ciolacu anulează alegerile și își prelungesc mandatele, oricum ne așteaptă un an greu.
Alegerile vor fi până la urmă între PSD și AUR. PNL și cu USR vor dispărea, UDMR va deveni irelevant pentru mulți ani.

PNL și USR o să dispară....treptat
Va fi un an horror pentru liberali, asta e clar. Cu Cîțu, Vlad Voiculescu, Dan Barna și Ioana Mihăilă, cândva tinere speranțe menite să salveze liberalismul românesc, care sunt acum achetați,  cu Ciucă compromis de ultimul scandal cu Digi24, PNL cred că va merge la înaintare cu Rareș Bogdan la prezidențiale, cu Turcan și  Gorghiu la locale și parlamentare. Iar asta îi va accelera dispariția ca partid.
USR, și așa divizat, cu Lasconi compromisă, cu Drulă irelevant politic și cu Cioloș plecat la REPER, foarte greu mai poate intra în parlament cu 10%.
Și asta pentru că tinerii mileniali din România, care s-au convins că țara asta și aceste partide liberale nu le pot oferi un viitor prosper și liber, au emigrat în masă în uiltimii doi-trei ani, imediat după încetarea pandemiei.
USR și PNL, ambele putrezite de corupție, și pentru că nu au avut curaj să legalizeze căsătoriile gay, să implementeze politici serioase pentru protejarea mediului și să integreze imgiranți în societate și oameni de culoare în clasa politică, au avut și mai mult de pierdut, alienând investitori, ONG-uri și aliații europeni progresiști și pe democrații americani.
PNL a murit din momentul când Cîțu a zis că nu știe cât e prețul pâinii și că nu mănâncă pâine, demonstrând că PNL nu are nicio empatie față de clasa de mijloc și nici nu l-a interesat situația întreprinzătorilor din țară. Din cauza lui Ludovic Orban au pierdut controlul total asupra guvernării, instituțiilor și pierderea majorității parlamentare în 2020 după halul în care a guvernat pe durata pandemiei.
Nicolae Ciucă, care e mai puțin sau deloc corupt, dar foarte naiv, a fost ultimul cui pentru PNL după ce a făcut coalițe cu PSD-ul condus de Ciolacu. Și pentru că chiar Iohannis, care era cu PEEE-SEEE-DEE în gură, a participat în mod activ la clădirea acestei monstruoase coaliții, a fost îngroparea lui PNL ca partid.
Eduard Hellvig, care a fost în PNL, și-a dat demisia de la șefia SRI astă vară, iar acum e ceva general independent interimar.  Nu cunosc dacă PSD a acaparat SRI-ul, cum a fost George Maior (fost membru PSD), dar e clar că PNL nu mai are deloc puterea pe care a avut-o din 2019 până în 2021.
PNL e cam inapt să mai poată guverna și să conducă România. S-ar putea să nu mai dea premierul și președintele niciodată și să dispară ca partid, să fie absorbit de PSD și de AUR sau de un alt partid.

În orice caz, dacă PSD sau AUR câștigă și intră la guvernare, PNL mai poate  supraviețui ca partid până la următoarele alegeri din 2028-2029, dacă partidul câștigător va avea nevoie de el în coaliție.
Dar dacă PSD face coaliție cu AUR, PNL a murit din acel moment.

USR, ori o să dispară, ori o să funcționeze doar ca un partid-ONG în parlament și o să mai aibă câteva primării. O să conteze mai mult oamenii decât partidul în sine.  Cine se va descurca, poate va fi un partener de guvernare cu noul partid de dreapta care va veni la conducere din 2028-2029.
 

Gloata o să conducă până în 2028-2029

Până în 2028-2029, când mai mult ca sigur vom ajunge atât de exasperați să o votăm pe Koveși cu ambele mâini ca să ne salveze, România va fi guvernată de o gloată de populiști”. Indiferent că va fi  PSD sau AUR, e cam același lucru.  Populismul, că e de centru stânga (PSD) sau de extrema dreaptă (AUR), e același lucru. Va duce țara în sapă de lemn economic. . Și viața de aici o să fie din ce în ce mai execrabilă.
Atât de execrabilă că o vom vota ca președinte pe  Koveși în 2029 ca să repare.

După 20 ani de președinți liberali (mai bine spus, pseudo-liberali, că Băsescu a fost mai mult un populist conservator și tradiționalist balcanic, în vreme ce Iohannis a fost mai degrabă un conservator pe rit germanic), majoritatea românilor sunt sătuli de liberalism, de incapacitatea PNL de a-și îndeplini promisiunile privind un nivel de trai mai bun asigurat prin sprijinirea afacerilor și sectorului privat de muncă, libertăți și drepturi mai multe. Ori, PNL, care s-a declarat tradiționalist și conservator în privința familiei, a pierdut bazinul progresist și cel tânăr, care treptat, emigrează.

Deci, în ansamblu, situația arată foarte rău.  În România, mare parte sunt votanți AUR, românii frustrați, habotnici, naționaliști și săraci, incapabili să se adapteze la globalizare, la normele europene, la tehnologia actuală, și pensionărimea nostalgică după comunism +  bugetărimea, inclusiv mare parte din birocrație care vor vota pentru PSD. E șocant să afli că cei mai mulți români cu studii superioare votează PSD pentru a-și păstra locurile de muncă la stat.  Dincolo de asta,  sunt mafiile de baroni locali care au primăriile și instituțiile la degetul mic.

AUR poate câștiga alegerile, dar tot PSD va conduce România până în 2030

Pot să presupun că și după 2025, România tot de PSD va fi condusă, așa cum o face din 1989.   Chiar dacă prețurile (unele impuse din afară)și taxele (hulite de antreprenori)  și măsurile pentru combaterea evaziunii fiscale vor fi insuportabile, iar Ciolacu va fi răsturnat de la guvernare, fie prin plecarea PSD sau PNL de la guvernare, fie prin proteste violente,  elitele și baronii locali din PSD vor conduce de facto țara. Până în 2030.
AUR, dacă va câștiga alegerile, va fi doar o lovitură de imagine. Va fi ca o torță aprinsă ce se va stinge repede sau ca o cometă.  Perspectiva ca AUR să câștige va speria presa, opinia publică, va băga în depresie ultimii liberali rămași în România, și inclusiv Europa, sau ce va mai rămâne liberal din UE, va fi șocat. Va face scandal, va face câteva chestii radicale, dar nu va trăi prea mult. 

ALEGERI LOCALE  -  PSD o să rupă cam peste tot
,. Dar dominația sa va fi fragmentată de primăriile conduse de PNL, USR și de AUR
Asta spun SONDAJELE LOCALE
https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Romanian_local_elections#Regional_polls
https://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_locale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2024
Poate și AUR o să ia ceva primării în Moldova, Oltenia și Muntenia, o să fure primării de sub nasul PSD/PNL, însă PSD va rămâne să conducă din interior, din consilii județene și prefecturi.
Nu știu dacă Fritz rămâne primar la Timișoara, dar s-ar putea să  avem surprize în Constanța și la Iași. La Cluj tot e PNL.

La București mă aștept ca Clotilde și Nicușor să-și ia un șut în fund fiecare, și să ne trezim cu Firea și Tudorache reveniți la cârmă și cu Piedone, Negoiță și Băluță realeși cu un scor zdrobitor. Într-un fel, se înțelege, ei au oferit petreceri, târguri, concerte, spectacole pe bani publici, au construit fântâni arteziene, au mai spălat ceva bani pe proiecte costisitoare (tuneluri/pasaje de metrou/spații verzi/decorat linii de tramvai și stații), chiar dacă au falimentat primăriile.
Însă când alternativele s-au dovedit a fi mai stupide, gen Clotilde doar a făcut gălăgie și au stat bucureștenii din sectorul 1 cu gunoaie pe trotuare, iar Nicușor n-a făcut .....mai nimic............spuneți-mi și mie dacă se cuoaște ceva......pentru că mare parte sunt realizate de consiliile PSD-PNL și de primarii anteriori, începând cu Băsescu, Videanu, Oprescu și Firea.  Nicușor a venit doar cu promisiuni și inițiative, a scumpit parcările, dar degeaba.............mașinile tot sunt multe în București.  În rest, ceva reparat țevi și săptămâni întregi fără apă caldă............mirific. 
https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-26570095-trei-ani-nicusor-dan-primaria-capitalei-7-bune-10-rele-multe-zone-gri.htm
 
ALEGERI PARLAMENTARE - PSD PE PRIMUL LOC , COALIȚIA CU AUR POATE DISTRUGE PNL
PSD e pe primul loc, cu 30-35%. 
Dar nu poate intra la guvernare de unul singur.   
Va avea nevoie de procentele PNL-ului (deși mi-e greu să cred că o să mai obțină 20%) sau de procentele AUR (20-25%).   

Ar fi fost un pericol dacă AUR lua procente de 30%, și atunci era nasol pentru PSD. Pentru că AUR va putea negocia un guvern temporar de coaliție cu PNL, poate și cu UDMR și USR, deși e improbabil să se facă, dar să reziste mai mult de 9-12 luni. 
https://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_parlamentare_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2024

https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_next_Romanian_parliamentary_election

Nu știu dacă s-ar putea schimba ceva, dar  taxele, prețurile și impozitele (o să le prescurtez ca TPI) pot să-l compromită pe Ciolacu.
PSD a fost pe primul loc între 2016 și 2018, dar din 2019 a fost PNL și se preconiza că o să câștige alegerile parlamentar, și când colo, în 2020, a câștigat PSD.
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Romanian_parliamentary_election#Graphical_summary

Deci, PSD poate să scadă în sondaje la anu, dar să-și revină imediat. 



ALEGERI EUROPARLAMENTARE-  PSD pe primul loc, AUR pe locul 2


Sondajele spun că PSD va fi pe primul loc și o să îngroașe rândurile grupului social-democrat european.

Dar sondajele pan-europene arată că tot Ursula și popularii europeni liberal-conservatori o să conducă.....de bine, de rău, ăștia sunt răul cel mai mic.
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_2024_European_Parliament_election
 
„I'm still GOOD (BLUE),  I'm still  feelin' alright....cum ar veni pentru UE

Încă nu e situația roșie, verde, galbenă .........sau indigo încât să ne îngrijorăm, chiar și după cinci ani de pandemie, criză și război rece.
« Last Edit: 14 December 2023, 02:48 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #1 on: 23 December 2023, 07:00 »
Și ca să termin pălăvrăgeala, că am mai stat să observ cum evoluează sondajele:

1. George Simion va câștiga alegerile prezidențiale dacă nu va candida Mircea Geoană ca independent.
Într-o confruntare cu Geoană, Simion nu are nicio șansă.

2. Mi-e greu să cred că viitorul președinte va fi un PNL-ist după 10 ani de Iohannis. Rareș Bogdan are reputația cam stricată, deși ar fi distractiv să-l vedem în turul 2, bătându-se într-o cușcă cu George Simion la un ring de box, doar așa de distracție.

3. Ciolacu nu poate ieși câștigător în nicio formulă posibilă.  Fie că va candida împotriva lui George Simion , fie cu Mircea Geoană în turul 2, hai, fie și Rareș Bogdan,  va fi al treilea premier PSD în funcție care va pierde în fața unui candidat de dreapta, într-un an care se termină cu cifra 4, la fel ca în 2004 și în 2014. 
Nu m-ar surprinde să candideze Emil Boc, să facă o manevră de „dragă Stolo” cu Nicolae Ciucă și să fie al treilea primar liberal, de astă dată de la Cluj, care să bată un premier PSD. 
Lumea îl detestă pe Ciolacu din cauza prețurilor și taxelor. Nici pensionarii nu-l suportă.

Grav ar fi dacă ar candida Ciucă și ar câștiga turul 2 cu Ciolacu, atunci ar suna a blat.
 
4. Motivul pentru care Ciolacu nu poate ieși câștigător?
Dacă s-ar organiza turul 1 mâine, potrivit sondajelor:
Geoană are  26,2%, deci are potențialul să scoată maxim 33-35% .
Ciolacu are 20,8%, deci poate scoate maxim 25%
Simion are 14%, deci maxim 20%, hai 25% în funcție de cât ne mai irită Ciolacu cu taxele și prețurile.
Drulă are 4,2%, dar cu susținerea FD și PMP, poate scoate 10%.
Ciucă are 12%, orice alt candidat PNL, precum Rareș Bogdan, ar scoate în jur 20%.
Kelemen Hunor are 2%, deci maxim 5% 



Turul 2 - varianta în care candidează Geoană

Geoană, cu 30-35%, și Ciolacu cu 25%, ar intra oficial în turul 2. 
GEOANĂ VS CIOLACU
Geoană, ca independent, ar primi garantat  voturile de la alegătorii UDMR, de la alegători USR-PMP-FD, de la PNL și chiar de la AUR și de la simpatizanții PRM, PNȚ, PRO-ROMÂNIA, REPET, partidele etnice, partidele ecologiste, VOLT etc.
Ar putea obține un scor record de 60-70% în fața lui Ciolacu.

Și o să spun și motivul:
UDMR-iștii îl vor vota pe Geoană pentru nu-l iartă pe Ciolacu că i-a exclus de la guvernare. Ciolacu a comis cea mai mare greșeală în a-i alunga pe UDMR-iști de la negocieri.  E o greșeală fatală care îi va costa PSD-ului președinția.
USR-știi îl vor vota pe Geoană garantat pentru că îl detestă pe Ciolacu și pe Ciucă.
Votanții FD și PMP la fel, în fond Ludovic Orban l-a mai susținut pe Geoană în 2009, iar Eugen Tomac, chiar dacă e băsist și nu va trece ușor peste faptul că Geoană a fost PSD-ist, va prefera oricând ca președinte un fost secretar NATO decât pe Ciolacu
O mare parte din electoratulî PNL îl va susține pe Geoană, electoratul care nu-i va ierta pe Iohannis și pe Ciucă pentru că au făcut coaliție de guvernare cu PEEE-SEEE-DEEE din 2021. Nici Iohannis, Rareș Bogdan și Florin Cîțu, oricât vor încerca să-și spele păcatele prin a-l susține pe Geoană, nu vor fi iertați. Nici dacă Ciucă pleacă de la guvernare.
AUR-iștii vor vota cu Geoană pentru că George Simion a spus că-i mai convenabil o guvernare liberală decât orice fel de guvernare de stânga. E anti-socialist convins și pro-NATO și pro-american.
 
Toți votanții de la partidele pro-europene și ecologiste și etnice vor vota cu Geoană pentru că Ciolacu i-a abandonat.
Ciolacu nu va putea decât să ciupească ceva de la electoratul PRO-România și de la Ponta care e consilier onorific.


Turul 2 - varianta în care nu candidează Geoană.

O să intre Ciolacu cu maxim 30% și Simion cu 25-30% în turul 2. 
SIMION VS CIOLACU

Eu cred că va câștiga Simion.
Va primi susținere de la votanții  AUR, PNL, UDMR, FD, PMP, mai puțin USR, și de la PNȚ, PRM, PP și mai toate partidele ecologiste și naționaliste.

Estimativ, Simion va obține undeva la 52-55%, în timp ce Ciolacu va pierde la 35-48%.


Turul 2 - varianta în care nu candidează Ciolacu
GEOANĂ vs SIMION

N-are nicio șansă Simion.

Ciolacu, ca un oportunist, îl va susține pe Geoană, alături de Ciucă. Kelemen, Drulă, Cioloș, Orban, Tomac, Ponta și se vor alia toți împotriva lui Simiion și lui AUR, în cea mai mare alianță electorală pro-europeană și pro-globalizare împotriva unui partid naționalist retrograd.
Geoană îl va bate cu un scor record pe Simion, atâta vreme cât .........nu se comportă iar ca un prostănac și o comite din nou.
 
« Last Edit: 23 December 2023, 07:03 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #2 on: 24 December 2023, 18:53 »
O altă variantă interesantă-


EMIL BOC
vs MIRCEA GEOANĂ


Ambii independenți

sau

EMIL BOC
vs MARCEL CIOLACU
 

Offline ericmario

Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #3 on: 24 December 2023, 22:13 »
Dpmdv Mircea Geoană ar avea cele mai mari șanse. (Mihaela, dragostea mea...)
Dar e cumva degeaba, pentru că la noi președintele e ca o perdea, nu are nici o putere.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #4 on: 25 December 2023, 05:54 »
Dpmdv Mircea Geoană ar avea cele mai mari șanse. (Mihaela, dragostea mea...)
Dar e cumva degeaba, pentru că la noi președintele e ca o perdea, nu are nici o putere.
1. Ar avea șanse dacă nu ar fi la fel de prostănac cum a fost în 2000 la locale și în 2009 la prezidențiale. Mi-e că Băsescu l-ar putea bate pentru a treia oară prin Emil Boc.  Și mai toată  dreapta românească l-ar prefera mai degrabă pe Simion decât Geoană care a fost mâna stângă a lui Iliescu și mascota lui Voiculescu, Patriciu, Becali și Vântu. Chiar dacă va câștiga Geoană, lumea o să-și aducă aminte.  Și sigur nu va avea mai mult de un mandat. N-are nici carisma lui Băsescu, nici nu e parșiv ca Iohannis. Nu e genul de tip capabil să te păcălească pentru a doua oară.

2. Într-o republică semiprezidențială, președintele nu e o perdea absolut deloc.  Are încă destulă putere cât să respingă sau să promulge legile votate în Parlament, să inițieze referendumuri naționale, să numească sau să respingă guverne, să propună demiterea sau numirea prim-miniștrilor și miniștrilor (amintiți-vă cum au fost dați afară miniștri USR sau cum au fost presați miniștri PNL și PSD să-și dea demisia când au fost acuzați de plagiat sau de corupție, doar când Iohannis dădea un telefon lui Cîțu sau lui Ciucă, sau cum s-a p***t pe Dragnea cu toate ordonanțele lui și după toate încercările de-ai limita atribuțiile),  să dizolve Parlamentul pentru alegeri anticipate, să încheie tratate internaționale, plus că e ȘEFUL SUPREM AL ARMATEI ROMÂNE! 

3. Mulți zic că ar trebui să acordăm mai multă atenție alegerilor parlamentare, dar mai ales celor locale.

Cu un război la graniță și cu Rusia care ne suflă în ceafă, eu zic că ar trebui să fim mai atenți la ce președinte ne alegem .

Există și varianta ca Iohannis să-și prelungească mandatul și să bage armata obligatorie dacă Rusia intră în război cu NATO la anu.
Cel puțin, vom fi scutiți de alegeri penibile pentru un timp - doamne ferește de un tur 2 Simion vs Ciolacu sau Simion vs Geoană ori mai rău, să ajungă Șoșoacă în turul 2 cu Simion.
Dar pe termen lung, tot AUR o să câștige cu un procent zdrobitor de mare dacă ajungem în situație de război cu Rusia și dacă ajungem în situația în care România va pierde mii de tineri trimiși la moarte pe front, în Dobrogea, în Moldova noastră și în Republica Moldova. Iar propaganda AUR  și Șoșoacă o să guițeze că liberalii și pesediștii sunt de vină că i-au ațâțat pe ruși să ne bombardeze și că din cauza guvernanților mor civilii români în număr mare de la bombardamentele putiniste.
Că Iohannis și Ciolacu l-au provocat pe Putin! 
Chiar dacă sunt acuzați pe nedrept, cu toate că și ei vor fi răspunzători pentru modul cum vor gestiona războiul cu Rusia și apărarea țării de bombardamente, reputația PSD-iștilor și PNL-iștior va avea de suferit.
Politicienii slabi care au fost luați prin surprindere de război clar nu vor mai fi realeși.
« Last Edit: 25 December 2023, 06:04 by peacemaker »
 

Offline ericmario

Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #5 on: 25 December 2023, 09:35 »

2. Într-o republică semiprezidențială, președintele nu e o perdea absolut deloc.  Are încă destulă putere cât să respingă sau să promulge legile votate în Parlament,
Da, poate să respingă legi, o singură dată.
A doua oară e obligat să le promulge.
A avut grijă CCR-ul de treaba asta.
Dacă refuză promulgerea, se ajunge la suspendare.

Amintește-ți cum bălea Tăriceanu la suspendarea lui Iohannis când președintele refuza să execute ordinul lui Tudorel Toader de a o demite pe L.C. Kovesi.

Post Merge: 25 December 2023, 09:35

Există și varianta ca Iohannis să-și prelungească mandatul și să bage armata obligatorie dacă Rusia intră în război cu NATO la anu.

Nu există varianta asta.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #6 on: 26 December 2023, 12:16 »

2. Într-o republică semiprezidențială, președintele nu e o perdea absolut deloc.  Are încă destulă putere cât să respingă sau să promulge legile votate în Parlament,
Da, poate să respingă legi, o singură dată.
A doua oară e obligat să le promulge.
A avut grijă CCR-ul de treaba asta.
Dacă refuză promulgerea, se ajunge la suspendare.

Amintește-ți cum bălea Tăriceanu la suspendarea lui Iohannis când președintele refuza să execute ordinul lui Tudorel Toader de a o demite pe L.C. Kovesi.

Post Merge: 25 December 2023, 09:35

Există și varianta ca Iohannis să-și prelungească mandatul și să bage armata obligatorie dacă Rusia intră în război cu NATO la anu.

Nu există varianta asta.


1. Cu toate astea, Dragnea a ajuns la pușcărie, Tudorel Toader și Tăriceanu au ajuns niște nimeni, Koveși e șef procuror european, iar Iohannis își duce cu miserupism cel de-al doilea mandat la bun sfârșit.
Președintele încă are putere.


2. Spune clar în constituție.
Quote
Astfel, art. 83 din Constituţie precizează că prelungirea mandatului de Preşedinte al României poate fi făcută numai prin lege organică şi numai în caz de război sau de catastrofă
 

Offline ericmario

Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #7 on: 26 December 2023, 12:29 »
1. Cu toate astea, Dragnea a ajuns la pușcărie, Tudorel Toader și Tăriceanu au ajuns niște nimeni, Koveși e șef procuror european, iar Iohannis își duce cu miserupism cel de-al doilea mandat la bun sfârșit.
Președintele încă are putere.


2. Spune clar în constituție.
Quote
Astfel, art. 83 din Constituţie precizează că prelungirea mandatului de Preşedinte al României poate fi făcută numai prin lege organică şi numai în caz de război sau de catastrofă
1. Adevărat, dar nu schimbă nimic din ce am zis eu.

2. Nu se va întâmpla, oricât tânjești după asta.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #8 on: 06 January 2024, 17:27 »
Ce m-aș kk pe mine de râs dacă s-ar întâmpla așa:  eu votez AUR/George Simion ca președinte și tu PSD/Ciolacu, și până la urmă,  Simion câștigă, dar îl lasă pe Ciolacu să fie premier și fac coaliție de guvernare PSD-AUR!  :D
Și ambii se duc  la Kremlin să se întâlnească cu Putin pentru a face din România o țară la fel de „prietenoasă” ca Ungaria lui Orban.  :P
 
« Last Edit: 06 January 2024, 17:29 by peacemaker »
 

Offline ericmario

Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #9 on: 07 January 2024, 12:27 »
În România președintele are o funcție onorifică.
Nu el face legi, ci parlamentul.
Nu el guvernează, ci guvernul.
« Last Edit: 07 January 2024, 16:30 by Gex »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #10 on: 05 February 2024, 20:46 »
Tur 2 între un independent/Ex-PSD-ist  vs un primar PNL? 
Nu știu cum de naiba a ajuns Ponta pe locul 3, dar bine că l-a depășit pe Ciolacu.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/sondaj-geoana-si-boc-au-peste-30-cota-de-incredere-politicienii-aflati-in-topul-notorietatii-2675023
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26877519-ondaj-inscop-mircea-geoana-emil-boc-primii-topul-increderii-personalitati-publice-cum-arata-restul-clasamentului.htm

Quote
Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii cu 34% încredere multă şi foarte multă. Secretarul General Adjunct al NATO este urmat Emil Boc cu 32.4% încredere multă şi foarte multă, respectiv Victor Ponta cu 24.1%.

Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 20.5%, Gabriela Firea cu 19.5%, Cristian Diaconescu cu 19.1%, Diana Şoşoacă cu 18.6% şi George Simion cu 15.4%.

În Nicolae Ciucă au încredere multă şi foarte multă 12% dintre cei intervievaţi, iar în Cătălin Drulă 5.8%.

Citește și Alegeri prezidențiale: Mircea Geoană rămâne pe primul loc, urmat de Marcel Ciolacu. Diana Șoșoacă, peste 14%, înaintea lui Simion și Ciucă - INSCOP
Klaus Iohannis, primul în topul notorietății, urmat de Diana Șoșoacă
Klaus Iohannis este personalitatea cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 98.9% dintre respondenţi declarând că au auzit de el. Şeful statului este urmat de: Diana Şoşoacă cu o notorietate de 96.7%, Victor Ponta cu 95.7%, Marcel Ciolacu cu 93.9%, Gabriela Firea cu 91.7% şi Emil Boc cu 90.7%.

89.6% dintre cei intervievaţi spun că au auzit de Mircea Geoană, 84.4% că au auzit de liderul liberal Nicolae Ciucă şi 82.3% de liderul AUR George Simion.

Cristian Diaconescu beneficiază de o notorietate de 68.2%, liderul USR Cătălin Drulă de 43.6%, iar Remus Pricopie 23.5%.
 

Offline ericmario

Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #11 on: 05 February 2024, 21:31 »
Stai liniștit, iese Simion al tău ca popicul.  ;D
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

Offline ericmario

Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #12 on: 07 February 2024, 22:03 »

2. Spune clar în constituție.
Quote
Astfel, art. 83 din Constituţie precizează că prelungirea mandatului de Preşedinte al României poate fi făcută numai prin lege organică şi numai în caz de război sau de catastrofă
” și să bage armata obligatorie dacă Rusia intră în război cu NATO la anu.”

Ziceai că spune clar în constituție așa ceva?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din 2024 vor fi doar între PSD și AUR
« Reply #13 on: 07 February 2024, 23:57 »
off-topic
« Last Edit: 08 February 2024, 00:04 by peacemaker »