Poll

Ce ideologie preferi?

Conservatorismul
0 (0%)
Liberalismul
0 (0%)
Socialismul
0 (0%)
Nationalismul
0 (0%)
Fascismul
0 (0%)
Progresismul
0 (0%)
Alta
0 (0%)
Centrismul e sfant!
1 (100%)

Total Members Voted: 0

Author Topic: Cand conservatorismul si progresismul sunt toxice  (Read 295 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
E acel moment ....cand la locul de munca realizezi ca ai colegi de ideologii si convingeri politice diferite.  Majoritatea sunt ok, dar este o parte semnificativa care imbratiseaza ideologii toxice si extremiste.

Si convingerile lor iti pot compromite cariera si reputatia daca te imprietenesti prea tare.

Nu dau nume, nu dau detalii, dar sa zicem ca:

1. prima categorie e genul ala de coleg conservator si crestin, dar la modul extrema dreapta ...kind a neo-nazi, dar nu violent....e doar asa, la modul un fan Call of Duty si alte shootere, cu sapca swag si isi exprima convingerile antisemite, rasiste, homofobe, misogine la telefon si pe chat si in viata reala, dar in soapta, la masa.  Adica nu suporta africanii, rusii,feministele, homosexualii, ecologistii,   transexualii, indienii si evreii, zice ca era mai bine in secolul 19, e foarte white-supremacist,  il adora pe Andrew Tate, Kim Jong un, Elon Musk,  Hitler si Trump, joaca mereu cu svastika la poza de profil si mai uraste foarte tare UE pentru interdictiile sale, e anti-avort, anti-droguri. Nu e de mirare ca fascismul a rezistat cam 20 ani in secolul trecut prin Italia, Germania,.....hai 40 daca luam Spania si Chile

2. a doua categorie e genul de colega progresista,  care e feminista, ateista,  vegetariana, ecologista, cu mult bun simt fata de prima categorie,  e pro-casatorii mixte, e pro-avort, pro-casatorii gay, contra-agresiunii,  dar cateodata o da in extreme marxiste - gen share la case, share la masina, interzis petrolul, gazele si benzina de tot, abolit granitele, pro-droguri,  abolit constitutiile si instaurat guvernul mondial, interzis banii de tot, propuneri gen venit minim universal cat sa o duci decent, rationalizarea energiei, daca trebuie, mananci insecte, distrus si interzis toate operele de arta care "polueaza" sau care exprima rasism sau clasism,  interzis productia si consumul de carne animala, interzis si pedepsit aspru toxicitatea masculina (inclusiv glume), interzis armele (oarecum sunt de acord, dar ce faci daca nu intervine politia la timp?), interzis jocurile video violente....ok, pana aici!  Adica, o da in chestii de extrema stanga. Si cand deja vii cu mesaje anti-clasism, e clar ca esti comunista toata ziua!  Si stim bine ce mizerii au facut comunistii timp de un secol prin Rusia, Europa de Est , Cuba, Cambodgia, China si Coreea de Nord. Si e aiurea ca a durat cam prea mult in unele tari -chiar 45 ani.

Si uite asa realizez ca retraim anii 1930, si ajung la concluzia ca si progresismul si conservatorimul, cele doua ideologii care domina in Statele Unite, Canada si Europa de Vest, ajung sa le consider toxice si nocive pentru normalitate, la fel cum erau fascismul si comunismul.
 
Daca traiam in America anului 2020 si aveam de ales intre Trump si Biden, cred ca ma duceam sa fac camping departe pentru un gratar (oh, wait, 2020...covid). Ma rog, stateam acasa, dadeam pe Netflix si ma apucam sa fac gratar in casa. Fiind totodata conservator (mancand carne facuta la gratar), dar totodata urmarind nu stiu ce serial de actiune cu ......feministe in rolul principal ca un progresist adevarat.  Pentru ca nu poti sa votezi pe niciunul. E ca un Vadim vs Iliescu. Si cand o tara ajunge la asa ceva, e clar ca e de plecat de acolo.  Cum o sa ajunga si Romania in 2024 cu AUR vs USR. Nu poti vota niciun partid din alea doua.

Nu poti in secolul 21 sa votezi cu niste politicieni extremisti.  Nu poti sa sustii o tabara fara sa vina niste costuri mari...ok, tabara aia castiga, tu traiesti ok o vreme, dar la un moment dat, tabara aia pierde, si vine alta tabara, iar tu ce crezi ca o sa patesti? Crezi ca o mearga ce fac politicienii nostri, care se muta dintr-un partid in altul? La unii functioneaza, dar majoritatea o patesc nasol cand vine cealalta tabara la putere.

Nu poti sa te alaturi lor, indiferent ce oferte iti livreaza.

Evita-i pe conservatorii care iti promit libertate si intoarcere la trecutul dupa care esti nostalgic....pentru ca o sa ajungi tu ala persecutat la un moment dat, iar aia pe care i-ai votat tu vor avea libertatea sa-ti faca ce vor!
Evita-i pe progresisti care iti promit egalitate si dreptate pentru un viitor mai bun.....pentru ca o sa ajunga sa-ti iasa egalitatea aia pe nas si la un moment dat o sa ajungi la mila justitiei aleia care face prea multa dreptate.

Ambii iti promit bunastare si iti livreaza promisiuni mincinoase ca o sa o duci mai bine daca ii sustii, dar te trezesti ca ai avut mai mult de pierdut decat aveai inainte - si nu doar in costuri materiale, ci si in viata sociala.

Ambii iti promit libertate de exprimare, dar de fapt presupune cenzurarea si defaimarea celeilalte tabere. Conservatorul iti va interzice sa spui ceva de Dumnezeu, sa critici Biblia la modul logic si stiintific, nu-ti va permite sa te autoeduci, ca trebuie sa te preocupi de inaltele idealuri nationaliste si de intretinerea patriei.  In timp ce progresistul iti distruge cultura,  familia, identitatea, iar la un moment dat trateaza ecologia si conceptele sociale ca pe niste religii. Si bineinteles ca nu o sa poti spune ceva de un personaj ca e prea gay, ca de ce e negru cand in benzile desenate e alb, ca de ce e trasngender, ca iti iei imediat cancel si eticheta de bigot.

Conservatorii vor sa tratezi femeia ca pe un sex inferior, sa fie doar la cratita si masina de facut copii, progresistii vor ca femeia feminista sa te subjuge si sa te faca si pe tine efeminat, sa te stoarca de instinctul natural, de agresivitatea constructiva, de inteligenta pe care o poate considera distructiva, dar mai ales....sa-ti distruga amuzamentul.

Ambii iti fac viata mizerabila cam dupa un an de guvernare. Ce-i drept, conservatorii se misca ceva mai repede...cam in 2-6 luni. Progresistii ti-o fac foarte mizerabila cand ajungi sa vezi facturile si preturile crescute ca ai vrut egalitate si bunastare si ajutor de la stat dupa un an-doi.
Si ambii cam provoaca razboaie si multa mizerie.


Si de asta cred ca in zilele astea, e mai bine sa fii liberal de centru! Nici de stanga, nici de dreapta.  Poate ca unele au chestii bune. Dar e bine sa nu le iei pe alea rele. Ca odata ce alegi una din ele, te duci la vale si nu te mai poti opri pana te izbesti.

Criza financiara din 2008-2012, dpdv conservator, m-a invatat  de la 15 ani ca banii nu cresc in copaci, ca trebuie sa muncesti pentru ei din greu si sa stii sa-ti cunosti drepturile.
Criza sociala si culturala din 2013-2019, dpdv progresist, m-a invatat de la 20 ani ca trebuie sa respecti drepturile si opiniile celorlalti, indiferent de rasa, sex sau religie, ca protectionismul si coruptia  te pot distruge,  ca respectul nu se castiga usor si ca banii nu pot cumpara chiar orice, precum dragostea.

In pandemia din 2020-2022
am invatat ca credinta si superstitiile nu te salveaza de la moarte, ci medicina si stiinta, prin puterea vaccinului si respectarii normelor de sanatate, si mai ales, in a fii responsabil fata de ceilalti si sa stiu sa ma informez de unde trebuie.
In razboiul cu Rusia din 2022 incoace probabil ca voi invata ca trebuie sa imi pretuiesc drepturile, opiniile, libertatea, pacea, proprietatea, dar si obligatia de a le apara in fata unui agresor care nu crede in ele. Probabil ca vom invata sa cooperam si sa convietuim mai bine.
Dar capitalismul m-a invatat apoi, la primul loc de munca de unde am fost concediat, ca seful nu da doi lei pe ce crezi tu, important e sa-i aduci profit, dar totodata, sa mentii armonia colectiva.

« Last Edit: 22 May 2023, 05:52 by joedonald »