Ai incredere in Simion? Ti l asumi? e o curiozitate de a mea la votantii lui.. daca ne impinge in afara fondurilor europene.. ti l asumi in continuare? sau macar.. iesi in strada?
1. Nu.
2. Da
3. Fondurile europene = investițiile americanilor în UE
Se termină parteneriatul strategic cu SUA sau își ia Trump mâna de pe noi, pe UE o paște ani de faliment și de subjug rusesc și chinez.
4. DA, pentru că vrea să relaționeze cu SUA, China, Rusia, Turcia, cu giganți economici, nu cu state europene aflate în faliment.
5. L-am votat din mai multe motive, de la dezamăgirea cruntă pe care o am față de actuala clasă politică PSD-PNL-UDMR, până la rahaturile făcute de alde Ponta, Iohannis, Dragnea, Orban, Cîțu, Ciucă, Ciolacu etc. Noi batem pasul pe loc numai din cauza corupției și a acestei clase politice.
Și l-am mai votat pentru că un moderator m-a amenințat cu banarea permanentă. Cenzura online trebuie să înceteze!
6. Mă uit la Varșovia și Moscova care au zgârie-nori. Nicușor Dan a intrat în politică datorită angajamentului său de a moderniza Bucureștiul. Din partea mea, îl votez, pot aștepta și 4-5 mandate, numai să rămână la primărie și să-și asume răspunderea pentru ce a promis.
Repet, Nicușor Dan va fi președinte, așa cum s-a stabilit "sus" înca din toamna anului trecut, mult înaintea alegerilor ălorlalte.
Că așa e în democrație.
Sic.
Matematic, nu prea are cum.
Simion, cu cei 40% + cei 13% de la Ponta + alte procente de la Banu, Popescu și Șandru =
56%Nicușor, cu cei 20% + 20% de la Crin + 3% de la Lasconi și ceva zecimale de la Predoiu =
44%Nicușor poate câștiga doar prin două moduri:
1. 700.000 - 1 milion dintre votanții lui Simion nu se mai prezintă la vot pe 18 mai -
foarte probabil 2. mai ies la vot încă 1 milion de români în plus față de cât au ieșit azi care să-l voteze doar pe Nicușor -
foarte puțin probabil Dar realistic, s-ar putea să se anuleze alegerile din nou. Nici Nicușor (din cauza lui Matei Păun) și nici Simion (din cauza declarațiilor lui față de membrii BEC și interdicției din Ucraina și Moldova) nu sunt doriți de mafia PSDNL-UDMR și CCR.
S-ar putea să se reia alegerile, iar Nicușor și Simion să fie excluși la următoarea rundă.