Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 15

Voting closes: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 15148 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Alegerile din România 2024
« Reply #225 on: 10 December 2024, 20:37 »
La ce se intampla acum pe media e dezastru. Ni s-au intersectat bulele, vad acum tot felul de postari cu Georgescu si sustinatori. Apar taximetristi/tiristi cu zeci de mii de vizualizari ce cred ca de indata ce ajunge Georgescu la presedentie el nu o sa mai trebuiasca sa lucreze 14 ore pe zi.
Babaietzi, pai Georgescu si daca nu exista trebuia inventat. Si daca il baga astia la beci in 3 luni pot scoate alta patzachina dintr-asta din social media. Nu mai avem nici o sansa. Trebuie lasat unul dintr-asta sa-si franga gatul si sa omoare si ultima speranta in taximetristi/tiristi/livratori/pacanisti/etc. :D
Ei chiar nu inteleg ca tot in mizerie o sa ramana, "stampula" aia nu schimba nimic.
Va mai amintiti ?

Offline daveWalter

« Reply #226 on: 10 December 2024, 21:03 »
Eu m-aș îngrijora să nu ne trezim cu Teodosie candidat în primăvară. Un popă ortodox cred că va putea câștiga alegerile din primul tur cu 51% dacă face campanie pe TikTok, numai și cu sprijinul POT și SOS. Și lume proastă e destulă pe la sate, din păcate chiar și în rândul tinerilor.

Mă sperie să știu că sunt chiar ZOOMERI care vor comunism sau fascism.

Nu puneam eu,născut în 1993,  botul la poveștile bunicilor despre comunism. Și pun botul ăștia născuți după 2004 ca niște turmentați, deși nici măcar n-au copilărit cum am copilărit eu în anii 90-2000. Când candida Băsescu în 2004, ei erau în scutece, pe când eu eram în clasa a patra. De asta nu-mi explic de ce ar fi mai pro-comuniști decât era  generația mea  MILENIALĂ care tot cânta „mai bine mort decât comunist”. Noi îi detestam pe profesorii comuniști cu limbaj de lemn.

Fie sunt manualele de istorie de clasa a VII-a prea prost structurate (eu am avut un manual de istorie bunicel care mi-a explicat clar cât de rele erau fascismul și comunismul, plus atlase prin 2007-2008) și profesorii mileniali prea varză, fie pur și simplu chiar au un IQ mai mic din cauza încălzirii globale. Altfel, nu îți poți explica de ce atâția tineri îl adoră pe  Antonescu, Codreanu și pe Ceaușescu pe X, TikTok, Discord și pe Steam.

Probabil au avut profesori proști la educație civică sau poate i-au enervat cu ceva cursurile de diversitate, LGBT și feminism, deși din  câte știu, noi nu avem așa ceva și nici măcar la nivelul la care se predă în țările scandinave și vestice.
« Last Edit: 10 December 2024, 21:35 by daveWalter »
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline taxon

« Reply #227 on: 11 December 2024, 13:35 »
E clar, ne ataca legionarii, vor sa ne fure democratia aia pe care o apara si respecta Curtea Constitutionala. Sariti, popor !
.....  aaaaaa, ia zi, ma, Ciolacule, pina imi trag budigaii pe mine sa vin sa te apar, cum ramine cu biletele alea de avion, ma?
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Offline oldshooterman

« Reply #228 on: 11 December 2024, 14:58 »
Un important influent al puterii (nu i-am retinut numele) a insistat aseara la TV ca totul in legatura cu votul merge ca fiecare voteaza pe cine vrea, dar limitat la cine voteaza cat sa nu puna in pericol situatia actuala, nu si pentru aia care voteaza din convingerea ca trebuie schimbat ceva ce merge bine, pentru ca acum totul merge bine si e stabil...

Simion e periculos si el, trebuie ras de pe buletinele de vot, preventiv. ;D

Offline ericmario

« Reply #229 on: 11 December 2024, 22:01 »
Un important influent al puterii (nu i-am retinut numele) a insistat aseara la TV ca totul in legatura cu votul merge ca fiecare voteaza pe cine vrea, dar limitat la cine voteaza cat sa nu puna in pericol situatia actuala, nu si pentru aia care voteaza din convingerea ca trebuie schimbat ceva ce merge bine, pentru ca acum totul merge bine si e stabil...

Simion e periculos si el, trebuie ras de pe buletinele de vot, preventiv. ;D
Ah, nu i-ai reținut numele...
E ok și așa.

Noi, postacii de rând, nu ne permitem să spunem că am auzit că s-ar fi vorbit că cine știe...
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Offline daveWalter

« Reply #230 on: 12 December 2024, 20:52 »
Eu cred că CCR ar fi anulat alegerile  la scurt timp după ce a validat Turul 1 la comanda serviciilor, cel mai probabil după ce au realizat că Lasconi ar fi pierdut alegerile în fața lui Georgescu. Victoria lui Georgescu ar fi dus la falimentarea României,  prăbușirea burselor și plecarea multinaționalelor, rezultând 1,7-2 milioane de șomeri și pierderi de zeci de miliarde de euro din cauza discursului său extremist privind naționalizarea.

Lasconi figura în sondajul  CURS cu 42% și Georgescu cu 57%.
Fosta prompteristă PRO TV cu „mușuroi de furnici” nu avea nicio șansă să-l bată pe CG  în turul 2 pentru că se făcea de râs constant. Nu mai spun de ura românilor față de sistem și de PSD-PNL-USR, dar și față de UE și NATO, care ar fi continuat cu votul de blam.

Cred că Iohannis și CSAT au stabilit de la bun început anularea alegerilor, dar au ținut secret pentru a mobiliza batalioanele de poliție și jandarmerie pentru a se apuca de arestat legionari care amenințau că vor pune de  o insurecție.

Mi-e teamă că manevra asta, chiar dacă ne oferă răgaz încă 5 luni. Să vedem dacă aderarea la Schengen schimbă ceva.

Dar cred că singura modalitate de a preveni un Georgescu 2.0 în aprilie nu este desemnarea unui candidat comun al PSD-PNL-USR-UDMR, ci  interzicerea candidaturii a oricărui suveranist cu convingeri extremiste (fasciste sau comuniste), dar și a oricărui politician certat cu legea.

Scrie clar  în Constituție ce trebuie făcut cu legionarii - trebuie arestați imediat, nu să le fie permis să candideze la președinția României.
Pot să fiarbă câteva milioane de români, nu contează câtă vreme Constituția României în sine interzice și sancționează extremismul politic. Avem legi, avem pedepse, trebuie doar aplicate!

Hitler n-ar fi ajuns la putere în Germania niciodată dacă nu era votat,dar mai ales, dacă nu primea permisiunea de a candida la alegerile federale din partea instituțiilor de stat. 

În niciun stat democratic funcțional din lume nu merge placa „poate să candideze oricine”.

De exemplu, cine are probleme cu legea sau e condamnat penal nu pot candida în majoritatea democrațiilor occidentale. Nu pot candida tineri sub 35 ani. Nu pot candida foști președinți pentru președinția României.
Dacă interdicțiile astea se pot respecta, în cazul ăsta, e foarte ușor să excluzi și extremiștii, să-i  lași din start fără dreptul de a candida pentru vreo funcție publică dacă au un discurs extremist. 
« Last Edit: 12 December 2024, 21:01 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #231 on: 12 December 2024, 23:00 »
Cine-i Călin Georgescu, de ce vrea să fie președinte și de ce l-aș vota?

Trecând peste asta, Rusia dominată de un dictator, Putin se numește, venerat de unii, se zbate pentru supraviețuire.
Războiul nu aduce niciodată ceva pe plus, ci doar pe minus.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline KodiaK

« Reply #232 on: 13 December 2024, 10:57 »
Eu cred că CCR ar fi anulat alegerile  la scurt timp după ce a validat Turul 1 la comanda serviciilor, cel mai probabil după ce au realizat că Lasconi ar fi pierdut alegerile în fața lui Georgescu. Victoria lui Georgescu ar fi dus la falimentarea României,  prăbușirea burselor și plecarea multinaționalelor, rezultând 1,7-2 milioane de șomeri și pierderi de zeci de miliarde de euro din cauza discursului său extremist privind naționalizarea.

Lasconi figura în sondajul  CURS cu 42% și Georgescu cu 57%.
Fosta prompteristă PRO TV cu „mușuroi de furnici” nu avea nicio șansă să-l bată pe CG  în turul 2 pentru că se făcea de râs constant. Nu mai spun de ura românilor față de sistem și de PSD-PNL-USR, dar și față de UE și NATO, care ar fi continuat cu votul de blam.

Aceleasi sondaje care nu ii dadeau nici 5% lui Georgescu in turul 1?
Cred ca ne-am lamurit toti cat de prcise sunt sondajele astea.

CCR a anulat algerile la comanda PSD. Pe cat pariu ca daca ajungea Ciolacu in turul 2 nu se mai anula nimic?
Sa vedem ce se va intampla prin martie-aprilie, si cine o sa candideze. Eu unul sunt sceptic rau la un candidat comun pro-european. PSD si USR nu cred ca vor cadea de acord asupra cuiva.
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline daveWalter

« Reply #233 on: 13 December 2024, 17:52 »
Exceptând CG, eu zic că au fost cât de cât precise sondajele (vezi mai jos).
Dacă nu era scandalul cu Nordis, dar mai ales, dacă nu-și băga Rusia coada chiar în ultimele zile dinainte de turul 1, din cele 2 milioane de voturi furate de Georgescu, o mare parte se duceau la Ciolacu, restul la Lasconi și la Simion.
Trebuia să fie turul 2 între Ciolacu și Lasconi(după sondajele din noiembrie) sau  Ciolacu vs Simion (după sondajele din octombrie).
De era Georgescu vs Ciolacu, eu cred că tot se anulau alegerile.CG era un candidat prea periculos și cu șanse mari să câștige din cauza votului de blam. Oricum, trebuiau anulate de pe 25 noiembrie de când s-au raportat nereguli. Problema era că nici nu puteau s-o lase pe Lasconi să fie președinte pentru că nu-i deloc pregătită pentru o asemenea funcție. Era mai prost pregătită și decât Ciolacu și Simion. Ne făceam de kkt cu ea pe plan internațional.

Sa vedem ce se va intampla prin martie-aprilie, si cine o sa candideze. Eu unul sunt sceptic rau la un candidat comun pro-european. PSD si USR nu cred ca vor cadea de acord asupra cuiva.
Eu n-aș mai merge la vot dacă nu candidează Koveși sau măcar Nicușor. Așa, aș vota poate cu Bolojan,dar nu-i dau șanse. Mi-e greu să cred că după 10 ani de Iohannis, o să mai vină încă un președinte de la PNL.
Să vedem PSD ce face, dacă are de gând să-l propună pe Negrescu.
« Last Edit: 13 December 2024, 18:04 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #234 on: 13 December 2024, 22:27 »
CG, o marionetă a Kremlinului.

Offline Ciocanul

« Reply #235 on: 13 December 2024, 23:38 »
Ce e grav e ca nu s-a dovedit inca nimic legat de faptul ca CG ar avea Kremlinul in spate. Si au trecut ceva zile.

The following users liked or thanked this post: taxon

Offline ericmario

« Reply #236 on: 14 December 2024, 12:33 »
Pentru Călin Georgescu Europa și spațiul Schengen e „temnița cea mai temătoare”.
Și tot el a zis „Pentru mine e o mare onoare că România nu a intrat”.

Un prost mizer.

Offline taxon

« Reply #237 on: 16 December 2024, 07:41 »
Pai, n-avea dreptate Johannis cu statul lui eșuat cu tot?
https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/misterul-supercentenarilor-prezenti-la-vot-nici-2408792.html
Voteaza iarăși morții ca să iasă cine trebuie și, mirare, tot nu iese cine trebuie, asa ca se pune in opera ultima solutie "bă, dar voi chiar ati crezut ca e democratie? ia, mars, ma, cu votul vostru de aici!"

Apropo, stimati judecatori de la CCR, dupa 10 zile de "baba-oarba" si "uite-o, nu e", ar cam fi timpul sa scoateti iar din sertar errata aia!

Offline oldshooterman

« Reply #238 on: 16 December 2024, 21:22 »
Prostesc astia lumea cum vor. Nu se schimba nimic in organizarea puterii si nici in directia in care se indreapta "tara".

Offline taxon

« Reply #239 on: 16 December 2024, 23:33 »
Mda, in schimb isi cosmetizeaza urgent discursurile, toate suna a "v-am auzit, v-am inteles, facem si dregem". Ma scuzati, dar nu mai cred o iota. E praf in ochi.
La presedintie baga la inaintare alte marionete (ca guvernul pare sa fie cam acelasi drac in continuare)
Spoiesc cu luciu peste mizeria care este, doar doar ne-or lua ochii si sa ramana la fel in continuare.

Nu, bibicilor, eu m-am saturat 100% de PSD-PNL-UDMR.
De urlat, urla ca "legea trebuie respectata", dar atunci cind nu le convine legea aia o schimba in timpul jocului sau o incalca asa cum le vine bine lor.
Unde sunt spitalele de mari arsi, promise dupa Colectiv?
Unde e societatea de asigurare RCA a CEC-ului, promisa din 2018?
etc, etc.
« Last Edit: 16 December 2024, 23:36 by taxon »