Eu cred că CCR ar fi anulat alegerile la scurt timp după ce a validat Turul 1 la comanda serviciilor, cel mai probabil după ce au realizat că Lasconi ar fi pierdut alegerile în fața lui Georgescu. Victoria lui Georgescu ar fi dus la falimentarea României, prăbușirea burselor și plecarea multinaționalelor, rezultând 1,7-2 milioane de șomeri și pierderi de zeci de miliarde de euro din cauza discursului său extremist privind naționalizarea.
Lasconi figura în sondajul CURS cu 42% și Georgescu cu 57%.
Fosta prompteristă PRO TV cu „mușuroi de furnici” nu avea nicio șansă să-l bată pe CG în turul 2 pentru că se făcea de râs constant. Nu mai spun de ura românilor față de sistem și de PSD-PNL-USR, dar și față de UE și NATO, care ar fi continuat cu votul de blam.
Cred că Iohannis și CSAT au stabilit de la bun început anularea alegerilor, dar au ținut secret pentru a mobiliza batalioanele de poliție și jandarmerie pentru a se apuca de arestat legionari care amenințau că vor pune de o insurecție.
Mi-e teamă că manevra asta, chiar dacă ne oferă răgaz încă 5 luni. Să vedem dacă aderarea la Schengen schimbă ceva.
Dar cred că singura modalitate de a preveni un Georgescu 2.0 în aprilie nu este desemnarea unui candidat comun al PSD-PNL-USR-UDMR, ci interzicerea candidaturii a oricărui suveranist cu convingeri extremiste (fasciste sau comuniste), dar și a oricărui politician certat cu legea.
Scrie clar în Constituție ce trebuie făcut cu legionarii - trebuie arestați imediat, nu să le fie permis să candideze la președinția României.
Pot să fiarbă câteva milioane de români, nu contează câtă vreme Constituția României în sine interzice și sancționează extremismul politic. Avem legi, avem pedepse, trebuie doar aplicate!
Hitler n-ar fi ajuns la putere în Germania niciodată dacă nu era votat,dar mai ales, dacă nu primea permisiunea de a candida la alegerile federale din partea instituțiilor de stat.
În niciun stat democratic funcțional din lume nu merge placa „poate să candideze oricine”.
De exemplu, cine are probleme cu legea sau e condamnat penal nu pot candida în majoritatea democrațiilor occidentale. Nu pot candida tineri sub 35 ani. Nu pot candida foști președinți pentru președinția României.
Dacă interdicțiile astea se pot respecta, în cazul ăsta, e foarte ușor să excluzi și extremiștii, să-i lași din start fără dreptul de a candida pentru vreo funcție publică dacă au un discurs extremist.