Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 14

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 45852 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ericmario

Alegerile din România 2024
« Reply #360 on: 13 February 2025, 19:29 »

Credeți că ar putea PSD, PNL și UDMR să voteze pentru trecerea la republică parlamentară și să-l lase pe Bolojan să rămână președinte pentru următorii 5 ani?
Pentru trecerea la republică parlamentară e nevoie de referendum.
« Last Edit: 13 February 2025, 19:39 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #361 on: 14 February 2025, 12:12 »
După ce PSD-iștii au aprobat OUG13 noaptea ca hoții și CCR a  anulat alegerile de Sfântul Nicolae, iar Iohannis și-a prelungit abuziv mandatul fără să se consulte cu populația, crezi că mai are rost să ceară părerea populației printr-un referendum?
Populația cam vrea răzbunare, vrea să voteze Georgescu sau Nicușor. De asta cam vor mujicii din PSD și PNL trecerea la republică parlamentară.

PSD și PNL știu că nu vor mai obține în veci Cotroceniul, de asta au convenit să fie anulate alegerile fără să se consulte cu populația, de aia și e foarte probabil să inițieze trecerea la  republică parlamentară în primăvara asta fără să se consulte cu populația.

S-ar putea întâmpla chiar în  noapte de Înviere, tot printr-o decizie CCR.  :P
Caz în care Bolojan o să ne zică Cristos a Înviat pentru următorii 10 ani fără să-l fi votat.
« Last Edit: 14 February 2025, 12:16 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #362 on: 14 February 2025, 19:43 »
Nu bre, Iohannis nu ”și-a” prelungit abuziv mandatul.
Ce dracului, ești incapabil să înțelegi că a acționat în conformitate cu Constituția României?

Acum eu cam înțeleg ce ți-ai dori tu de fapt, dar nu se va întâmpla pe durata vieții noastre.
Nu o să ajungă unul care nu știe ce-i apa și care vorbește cu ET președinte pe viață în România.
La fel nici o orcă cu botniță la gură și nici un ”șef de galerie”, care nici măcar nu e.

Ziceai că nu l-ai votat pe CG pentru că nu ai știut că va fii votat masiv. (cuvintele tale) WTF?
Cum de ai ajuns un apostol al acestui impostor?
Că ce? Vrei schimbare?
Din partea unuia care a lucrat la stat toată viața lui și care idei ”inovatoare” ca asta de mai jos?

”La 1 octombrie 2021, Călin Georgescu a anunțat că va lansa mișcarea „Pământul Strămoșesc”, menită să pună în aplicare proiectul de țară „Hrană, Apă, Energie”, cu scopul de „ridicare a României, prin crearea de rețele solide de mici producători și meșteșugari, a unei cooperații moderne ancorate în principiile demnității și cooperării, prin organizarea de activități, inclusiv culturale, care pot ridica poporul din starea de abandon în care se află”.

Eu recunosc că până la alegerile din noiembrie nici nu am auzit de personajul ăsta.
Și am rămas blocat, cum? Un necunoscut, un independent?
Dar ce a promis românilor de 2 milioane l-au votat?
Bunăstare?
Locuri de muncă?
Creștere economică?
Acum vedem că el împotriva acestor lucruri și e pentru economia centralizată, dar pe modelul rusesc actual, sau pre război.

Păi de ce aș vota un om care ne spune că pământul e plat?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline oldshooterman

« Reply #363 on: 16 February 2025, 22:10 »
Dupa ultimul sondaj, Georgescu conduce in topul preferintelor cu 45%, urmat de Ponta cu 16%.

Offline Ciocanul

« Reply #364 on: 16 February 2025, 22:40 »
Eu cred ca se exagereaza cu CG, probabil ca sa ne sperie. Cred ca au un dosar bine pregatit dar o sa-l arunce pe "piata" inainte de alegeri ca sa nu-l lase sa candideze.
Locul 9 pe tik tok fara un ban, chiar asa ? Nici o spranceana ridicata ?
Un citat ce mi se pare ca ilustreaza bine situatia acestor oameni. Nu sunt 45%, sunt cam 20-25%, enorm oricum.
"Adevărul e că nevertebrate mintal există la noi de mult timp. Citeau pavel coruț și reviste cu conspirații. Sunt bipezi care cred că apa îți vorbește, că sub pământ trăiesc reptilieni cu coarne și solzi care au nevoie de aur monoparental, că dârele avioanelor sunt chimicale menite să-i omoare, că vaccinurile îi îmbolnăvesc să se umple de bani big farma și că buletinele au semnul fiarei. Ei stăteau cuminți acolo, mai murea câte un prost în pandemie că se luase după ei, mai făceam noi caterincă pe aici de ei, mai sărea unu gardu pe la antene și furniza psihiatrilor o documentare profesionistă, dar, în general, erau cuminți. Stăteau în banca lor, în mlaștina lor, în dileala lor. Se distrau în incintă. Cum erau morții ăia în GOT. Morți. Asta până când a apărut white walker ăla suprem cu ochii mov și i-a sculat pe toți din somn. Și așa ne-am trezit și noi cu o armată de zombi, fără urme de viață în cavitatea craniană și fără voință proprie, dar plini de o ură gratuită pe care nici măcar nu-și pun problema s-o înțeleagă."(Adela Dan)
---
Una peste alta nu poti sa-i combati usor. Din pacate e tardiv acum sa ne gandim la scoala din ultimii 30  de ani, la retelele sociale, la politicienii ce si-au batut metodic joc si la multe altele ce ne-au adus la infestarea asta de zombie. Acum e timpul de actiune.
« Last Edit: 16 February 2025, 23:04 by Ciocanul »

daveWalter

• Guest
« Reply #365 on: 17 February 2025, 14:18 »
Mulți nu înțelegeți că CG este rezultatul a 30 ani de nemulțumiri și dezamăgiri din cauza guvernării PSD și PNL. Votanții lui CG, în mare nu vor nimic, poate doar răzbunare și să „curgă sânge” din frustrare. Vor să-i vadă  pe mulți politicieni băgați la pușcărie și cu averile confiscate, chiar dacă n-ar rezolva mare lucru pentru că ar veni alții de la USR și AUR care s-ar apuca să fure cu ambele mâini. Și apoi, ajung să-și dorească să voteze cu Georgescu și Șoșoacă.
Că mai sunt câțiva stegari și dacopați fanatici care visează la România suverană și puternică, aia e, nu-i pasă nimănui de procentul ăla - nu sunt mai mult de 500.000 de naționaliști stegari care s-au antrenat bătându-se prin stadioane.  România nu a fost și nu o să mai fie niciodată o putere europeană. Dovadă că nu au invitat-o la summitul de la Paris. Nu am contat și nu vom conta.
Mulți nu-și dau seamă că România, din motive economice, culturale, educaționale și demografice, nu poate mai mult în conjuctura asta. Nu s-a trăit niciodată mai confortabil decât s-a trăit între 2004 și 2024. În cea mai mare parte a istoriei de 144 ani, exceptând perioadele cu potențial de dezvoltare economică care au fost foarte scurte,  românii au dus-o rău.  Am fost mereu la coada clasamentului.

A avut România vreodată o șansă să devină o putere europeană? Da, cum am avut eu șansa să am o iubită ca Bianca Drăgușanu. Orice s-ar crede despre anii Micului Paris și România Mare care era grânarul Europei, despre România comunistă în anii 1970, nu, nu am avut niciodată o șansă reală să ne impunem. Am fost și vom rămâne o țară slabă.
Cea mai mare realizare a noastră din istorie e că în ultimii 20 ani, cea mai mare parte a populației s-a putut bucura de stabilitate, că cei care au trăit în ultimii 20-30 ani au avut parte de un confort material cum nu au parte părinții, bunicii și toți strămoșii lor.  Din păcate, America cam vrea să se retragă de peste tot. Nu avem prieteni în Europa. Din păcate, e inevitabil să ajungem sub bocancul Rusiei din nou și să ajungem al doilea Belarus al Europei. Nu știu dacă o să mai pupăm vreo perioadă ca anii 2004-2024.

Offline ericmario

« Reply #366 on: 17 February 2025, 19:27 »
Iar cade drobul de sare...

Offline ericmario

« Reply #367 on: 18 February 2025, 21:00 »
Mulți nu înțelegeți că CG este rezultatul a 30 ani de nemulțumiri și dezamăgiri din cauza guvernării PSD și PNL.

E ce să vezi?
Dar CG ce a făcut în ultimii 30 de ani?
Nu a fost cumva pe la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a României? Ba da, chiar coordonator!
Păi nu trebuia să mănânce și el o pâine de la stat?
Iar acum e contra sistemului. (scuze, îmi vine să vomit)

https://newsweek.ro/politica/strategia-romaniei-facuta-de-traducatorul-si-secretarul-lui-ceausescu-si-malita-si-calin-georgescu
« Last Edit: 18 February 2025, 21:07 by ericmario »

daveWalter

• Guest
« Reply #368 on: 18 February 2025, 21:04 »
Speculez, dar cred că așa o să arate rezultatele turului 1 dacă sunt acești candidați (cei care și-au exprimat interesul) și  vor vota 9 milioane de alegători.  Și mai ales, dacă nu apare un alt candidat surpriză de pe TikTok.

1. Călin Georgescu - 45% (a luat 22% în turul 1, va mai lua încă 14-15% de la George Simion și votanții AUR + 10% de la votanții PSD, dar va pierde 7% din cauza candidaturii Dianei Șoșoacă și a lui Victor Ponta ce îi vor fura din electoratul suveranist)
2. Nicușor Dan - 20% (5% de la votanții săi din București, 5% de la foști votanți PNL +10% de la votanții USR)
3. Crin Antonescu  -  15% (5% de la votanții UDMR, 8% de la votanții PNL , 1-2% de la votanții PSD - nu o să voteze prea mulți pesediști cu un candidat liberal)
4. Elena Lasconi - 10% (a avut 19% la alegerile din 2024, va pierde 9%, chiar mai mult pentru că mulți USR-iști îl vor vota pe Nicușor)
5. Diana Șoșoacă - 7% (cât a luat la alegerile parlamentare de anul trecut)_
6. Victor Ponta - 5% - cât a luat cu partidul lui de buzunar PRO România în 2020, pe cont propriu, fără PSD
7. Restul, adică Funeriu, Birchall, Sima, Păun, Șandru, Dan Negru - sub 3%. 

La turul 2 -  Călin Georgescu vs Nicușor Dan.
Contează cine numără voturile, dar cred că o să conteze mesajele de susținere ale lui Trump către CG și cele ale Ursulei pentru ND.
Dacă situația din Europa nu se deteriorează și Trump dă greș, iar situația din America se împute, câștigă Nicușor.
CG câștigă numai dacă Trump reușește să impresioneze pe plan global, iar situația din Europa se înrăutățește pe plan economic. Atunci, mulți vor vota cu CG, sperând că acesta va avea relații bune cu Trump.
« Last Edit: 18 February 2025, 21:11 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #369 on: 18 February 2025, 22:41 »

CG câștigă numai dacă Trump reușește să impresioneze pe plan global, iar situația din Europa se înrăutățește pe plan economic. Atunci, mulți vor vota cu CG, sperând că acesta va avea relații bune cu Trump.
Logica aici fiind?
Ce rahat de relații bune are CG cu Trump?
Cine-i nimeniul de CG în ochii lui lui Trump?
CG e doar un nou Ion Iliescu, unul care se jură că nu, dar toată lumea a aflat deja că da.
E un beneficiar al fostului sistem securist, deci marș acasă impostorule.

CG e Ion Iliescu reload, pentru că e pro rusia și e contra mersului nostru pro-european.
Plus că vrea să ne readucă alături de rusia de care abia am scăpat în 89.

Tu îl poți vota, cu toată familia ta, dar nu mai încerca să ne prostești, pentru că nu suntem proști să credem un fost securist care vrea să pară Zâna Zânelor.
« Last Edit: 18 February 2025, 22:54 by ericmario »

daveWalter

• Guest
« Reply #371 on: 19 February 2025, 12:00 »
Mda, se apără acum că au început cei din administrația Trump să facă spume că de ce au fost anulate alegerile și fac presiuni să nu-l scoată pe CG din cursă.

Nicușor Dan a avut un start prost în campanie - în timp ce Bucureștiul a fost înzăpezit, el i-a pus pe primarii de sectoare să se ocupe și a plecat în Moldova să se promoveze, numai ca să fie huiduit la Iași. Niciun primar care a candidat la prezidențiale în ultimii 20 ani nu a avut un start prost. Băsescu și Iohannis au avut mai multă susținere. Chiar și Lasconi.

Crin Antonescu se ia la trântă cu Elon Musk - îi reamintește că România e stat suveran din 1881 și că numai românii își decid viitorul. Păi da, problema e că  CCR, în timpul regimului Iohannis, a anulat niște alegeri și s-a pișat pe voturile a 4 milioane de români.

« Last Edit: 19 February 2025, 12:02 by daveWalter »

Offline endler

« Reply #372 on: 19 February 2025, 20:38 »
se apara, pt ca incep protestele interne prognozate. CG simte ca se apropie latul, i se ingusteaza optiunile cu fiecare zi care trece. plus, s au intetit violentele verbale pe net din partea sustinatorilor. deja l au calcat pe Potra, si cu siguranta au in vedere si oamenii lui. momentan ce se livreaza in media e apa de ploaie, propaganda, atata timp cat nu au dovezi clare.

Offline taxon

« Reply #373 on: 19 February 2025, 20:58 »
Aud ca partidele astea care se proclama pro-europa ( iar nu pro-romania) mai fac o alianta electorala, ca sa isi sustina candidatul in alegeri.
Uite asa imi fac mie viata mai usoara, imi simplifica dilemele la vot. Ca de partide si politicieni PSD-PNL-UDMR nu vreau sa mai aud 35 de ani de acum incolo, chit ca nu cred ca am sa mai traiesc atit.
Nu putem avea un Punctul 8 de la Timisoara pe stil nou? Adaptat momentului?
Toti cei care au avut vreo functie in politica ultimilor 10-20 ani sa nu mai aiba dreptul sa faca politica de niciun fel?
« Last Edit: 19 February 2025, 21:01 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline ericmario

« Reply #374 on: 19 February 2025, 22:40 »
Aud ca partidele astea care se proclama pro-europa ( iar nu pro-romania)
Whaaaat?
Cum poți să fii pro-europa, dar nu pro-românia?
Ce insinuezi aici, colegule?