Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 15

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 23199 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline daveWalter

Alegerile din România 2024
« Reply #375 on: 20 February 2025, 01:27 »
Aud ca partidele astea care se proclama pro-europa ( iar nu pro-romania) mai fac o alianta electorala, ca sa isi sustina candidatul in alegeri.
Nu cred că mai contează ce zic câtă vreme alții dictează pe aici. Momentan, e o luptă între Bruxellessul care vrea ca România să rămână pro-europeană (la modul - globalistă, liberală, progresistă) și  consolidiarea  Uniunii Europene ca o putere autodeterminată, dar cu stomacul gol.

Și Washingtonul care nu mai vrea UE, ci o Europă a națiunilor și a suveraniștilor.

Până una alta, tare mi-e că o să ne trezim sub bocancul Moscovei sau poate chiar a Beijingului dacă în clipa de față nu-i  trimitem  pe Ciolacu și pe Hurezeanu  să discute ceva cu  Erdogan și cu Orban cum să facem să ne punem bine cu America, garantând reluarea turului 2 până la Paște pentru ca CG să câștige.

Celelalte trei opțiuni (europeni cu UE până la capăt, sub bocancul Rusiei sau sub papucul Chinei) sunt nasoale și foarte horror.

Dacă rămânem de partea Ursulei, luați-vă adio de la Netflix, McDonalds ,Apple și orice este americănesc. O să murim de sărăcie în anii ce vor veni, cel puțin până în 2029, când o să vină alt democrat la Casa Albă. Asta în cel mai bun caz.

Și chiar dacă ar fi să rămânem în continuare „pro-europeni până la capăt”, în final UE ar putea da faliment în cel mai rău caz din cauza sancțiunilor americane și izolării. Moment în care vom avea de ales între China și Rusia.

Sub Rusia ar însemna să ne întoarcem la anii 1990, să trăim ca în Belarus. Și o să fie legea junglei, cu sărăcie lucie,  găști și bande de ultrași și bătăuși, armata obligatorie, militarism și oligarhi.

Sub China ....va fi bine la început, că vor veni mulți chinezi să ne construiască prin țară. Dar apoi, o să ajungem să ne dorim să plece pentru că nu vor mai pleca din țară și românii vor ajunge marginalizați. Pe lângă faptul că modelul economic chinezesc de dezvoltare vine la pachet și cu dictatură, scor social și pedepse foarte dure.
Partea bună e că o să scăpăm de politicienii care ne-au furat.

Pe noi nu ne poate salva acum decât o alianță separată cu America, așa cum procedează ungurii, polonezii, italienii.
Ignored list- ericmario

Offline taxon

« Reply #376 on: 20 February 2025, 19:21 »
Domnu Iohanis, domnu Bolojan, domnu Ciolacu, domnu Enache, mai hotilor, dovediti-i si vicepresedintelui SUA ca alegerile din Romania au fost masluite de rusi!
Ca vreo 2 milioane de oameni au votat impotriva vointei lor, sau ce dovezi ati scris voi in motivatiile alea ale voastre.
Ăla e prost, nu ca voi, și pe deasupra are si servicii de informatii mult mai nepricepute decit ale voastre, nu-i asa?
Mai, politicienilor, dovediti-i aluia o data, ca uite, face Romania albie de porci!
« Last Edit: 20 February 2025, 19:46 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Online ericmario

« Reply #377 on: 20 February 2025, 20:39 »
... garantând reluarea turului 2 până la Paște pentru ca CG să câștige.
Dar de ce trebuie să câștige CG?
Că ce?

ps. Pentru reluarea turului 2 ar trebui ca CCR să se dizolve, ceea ce ar duce la dispariția României ca stat.

Post Merge: 20 February 2025, 20:42
Dacă rămânem de partea Ursulei, luați-vă adio de la Netflix, McDonalds ,Apple și orice este americănesc.
De ce spui asta?
Fii amabil și explică-ne de ce și-ar închide afacerile din Europa firmele americane?
Nu le mai place profitul?

Post Merge: 20 February 2025, 20:47
Domnu Iohanis, domnu Bolojan, domnu Ciolacu, domnu Enache, mai hotilor, dovediti-i si vicepresedintelui SUA ca alegerile din Romania au fost masluite de rusi!
Iar ai impresia că numiții de mai sus citesc forumul ăsta.
Nu bre, nu au timp de așa ceva.
Și nici nu au vreo obligație să se justifice în fața lui JD Vance, cel care până nu demult îl compara pe Trump cu Hitler.
Și nu greșea deloc.
« Last Edit: 20 February 2025, 20:47 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline endler

« Reply #378 on: 20 February 2025, 22:41 »
am tot zis ca nu e cazul.. pt ca ar fi o alta teorie a conspitatiei(pana  peste ani de dovezi pro sau contra).. dar pana la urma ce strica sa facem repede un rahat. demn de tiktok.? baa.. de 3 -4 ani, china rupe tot.. impotriva odds.. cumpara zone port si zone mineraliere strategice in tari 100% nato sau sub influienta, sub privirea diplomatilor americani.. fac fabrici in europa inainte cu 2 ani de restrictiile europene impotriva lor.. de 10 ani(ce stiu eu din comenzile melede cacaturi), eludeaza 100% orice taxa pe vanzarea catre europeni prin porturile olandeze.. in ultimii 5 dezvolta huburi angro in ungaria.. universitati(acum vin cacaturile comandate in china in 5zile din depozite ungaria).. o megafirma de imobiliare gen nordis, acum 3 ani, care construieste orase de la zero, ameninta china cu recesiunea.. impact 99%..puf!..  dispare problema.. baaa.. nici un guvern nu e capabil de asa ceva.. cu, sau fara spaga.. in extern.. viata in china e o lupta pt supravietuire fata de sistem.. totrusi.. 2/3 din noile patentelumii, vin de acolo.. acum.. pe partea ailalta de ocean.. daca eu am putut aduna in 3 propozitii astea, credeti ca ei nu au inmultit probabilitatile? concluzia a fost ca in china, cineva, cineva peste capacitatile unui om/sistem, emite decizii/rezolvari/solutii.. diverse strategii ortodoxe, sau mai putin ortodoxe daca inseamna coco mai putini.. so.. companiile americane s au trezit in urma.. so.. nu mai e de joaca.. au nevoie de un jolly care sa le dea timp de recuperare, terenuri cu minereuri necesare AI si in acelasi timp sa bulverseze aliantele. este o tragere de timp ce se intampla.. in tot cacatul asta mare, nimeni, dar nimeni.. nu a avut curajul sa pronunte macar cuvantul CHINA.  ok.. e doar o teorie, luati o ca atare.. nu fiti georgici!

Offline daveWalter

« Reply #379 on: 21 February 2025, 13:57 »
CG pare să fie scos din joc. A fost surprins filmat cu un extremist cu mentalitate de inchizitor spaniol ce milita pentru arderea politicienilor pe rug ca la 1491, împușcarea lui Iohannis și alte mizerii antisemite.

Becali, deputat AUR, vrea să candideze independent din partea suveraniștilor  dacă nu o face Simion. A început să se dezică de CG pentru că e „antisemit” și nu-i creștin adevărat.

Ce-i și mai interesant e că Ponta, cică candidat independent, e încă membru PSD, parcă ținut de rezervă.  Jeez. Ciolacu și Bolojan încă mai au impresia că o să fie un tur 2 între Antonescu și Ponta. Ăștia încă sunt cu mintea în 2014, asta explicând și faptul că nu vor să coopereze cu Trump.

Asta e, pariul meu e pe Nicușor.
« Last Edit: 21 February 2025, 14:08 by daveWalter »
Ignored list- ericmario

Online ericmario

« Reply #380 on: 21 February 2025, 23:07 »
Te-ai sucit din nou?
Am pierdut numărul...
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline sabin1

« Reply #381 on: 22 February 2025, 00:52 »
Am citit ce ati postat de la ultima postare a mea si am observat ca sunt schimbari majore in Lume si de la depunerea juramintului lui TRUMP ati scris  degeaba fara sa luati in considerare stirile si trendul Politicii in Lume :

-1. CCR nu este Curte de Justitie , Valideaza si Invalideaza , nu se autosesizeaza , numai ce i se atribuie sa valideze sau invalideze valabile , numai dupa Publicarea in Monitorul Oficial ?
0. Ati vazut Raportul CEDO de la Venetia de unde Romania face parte, si are in componenta Comisiei un Reprezentant din Partea Romaniei ?
1. Voi stimati colegi, nu cititi presa internationala, interna in special de la depunerea juramintului lui Trump presedintele SUA ?
2. Nu stiu la ce televiziuni va uitati , nu ati vazut listele de implicare a lui Biden publicate de SUA si la Mass-Media Romana ?
3. Ati auzit de USAID care a fost oprit cu sediul de linga Casa ALBA din SUA si inchisa toata activitatea, cu denuntarea globalistilor lui SOROS din Lume , Europa (UE), Romania si UCRAINA care a deturnat 200 miliarde USD de la SUA in timpul canditaturii lui Biden iar Trump cere explicatii si este normal ca sunt banii poporului American ? Sa nu uitam cine a Salvat Europa in Al doilea Razboi Mondial ?
4. Ati vazut declaratilie lui Trump cu alegerile din Romania care le condamna ca au fost anulate in timpul procesului de votare , LUCRU NEMAINTILNIT NICIODATA PINA ACUM IN LUME ?
5. Ati auzit declaratiile Vicepresedintelui SUA Vance cind a fost in Germania la Conferința de Securitate de la München despre anularea Alegerilor democratice din Romania care nu au fost dovedite cu probe
    solide care ar fi fost nevoie sa se prezinte . Cum sa discute SUA cu Romania un stat care anuleaza alegerile democratice , acea tara numai democrata nu iar SUA nu va trata cu aceste Tari ajungind chiar
    si la nivelul uniunii Europene care este toata la controlul globalist a lui Soros ?
6. Ati auzit/vazut declaratia lui Enache presedinde CCR iar a doua zi  a primit raspunsul SUA a lui Vance ,  Elon Musk si a celorlalti din Staful lui Trump presedintele SUA ?

Fara suparare Stimati colegi cititi, ascultati din 22 Ian 2025 s-a cam intors politica in Lume iar voi ati cam ramas blocati in acea bula din ultimi 36 de ani .
Normal se pot scrie multe dar am scris esentialul fara sa dau nume din Romania sau sa fac acuze numai ce stiti toti .
Dar asta e prea de tot :
- Alegeri democratice , anulate in Romania in timpul procesului de votare nemaintilnite NICIODATA , NICAIERI IN LUME ?
- Suntem o tara Democratica ?
- Eu vreau sa votez liber , democratic nu sa imi fie anulat votul mie si cele aprox. 9 milioane de voturi ?

Scuzati geselile de ortografie ! Eu va las pe voi sa detaliati daca doriti/cititi , eu nu am sa comentez declaratiile libere, intr-o tara democratica , fiecare om are dreptul la opinie !?
Multumesc !
« Last Edit: 22 February 2025, 01:27 by sabin1 »
A întreba e rușine pentru un minut, a nu ști – este o rușine pentru toată viața.
În viață nu primești niciodată ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi !
Cel mai trist aspect al vieții actuale este ca stiinta acumuleaza cunostinte mai repede decat acumuleaza societatea intelepciune !

Offline daveWalter

« Reply #382 on: 22 February 2025, 13:51 »
Sabine, dacă voiai o țară democratică, nu trebuia să votezi cu PSD în 2012 și în 2016. Și nu trebuia să ajungi în situația ca în 2014 să ai de ales între Iohannis și Ponta, iar în 2019 între Iohannis și Dăncilă.
Între 1990 și 2009 aveai scuze - erai o țară abia ieșită din comunism.

Dar după 25 ani de democrație, eu cred că trebuia să fi avut alt președinte ales în 2014 și cu totul alți premieri, oricare care nu era afiliat cu grupurile europarlamentare EPP și S&D.

E bine că măcar românii au realizat abia acum că PSD, UDMR și PNL nu mai au ce căuta la guvernare, după o dictatură pandemică de scurtă durată, după un război nenorocit la graniță în care ne-am pus ca fraierii rău cu Rusia  și o inflație devastatoare + plus multe alte umilințe date de UE, culminând cu acceptarea alimentelor cu făină de viermi și  lăcuste.
Ignored list- ericmario

Offline Ciocanul

« Reply #383 on: 22 February 2025, 17:42 »
Da, fiecare om are dreptul la opinie. Nu ai dreptul sa spui/expui fapte minicinoase. Ajunge, deja s-a ajuns la paroxism. S-a umplut internetul de prosti si deja se sare gardul.
Una e sa spui: cred ca toti politicienii sunt niste ticalosi. Alta e sa spui: politicienii X si Y au luat bani de la Soros. A doua daca nu ai dovezi se va lasa cu procese chiar de natura penala.
Soros are 90+ ani. Fundatiile lui s-au inchis acum 10-11 ani. Astea sunt fapte.
Emit o opinie acum: cat de prost si cretin poate fi un om incat sa creada ca unul care mai are o besina si moare influenteaza printr-o fundatie moarta de 11 ani alegerile si plateste politicienii din Romania ?
Daca aveti vreme, sunt vreo 10 minute de prostie omeneasca expusa:
https://youtu.be/cvCN1lx3O3o?t=2455

The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline endler

« Reply #384 on: 22 February 2025, 19:56 »
daveWalter.. nu e chiar asa cum spui.. alternative de alegeri mai bune, chiar nu au fost(doar ratiu).. ponta ne ar fi dus in bratele rusilor, n ar fi pastrat doar un grad de amicitie cu rusii si posibil ca americanii sa fi zis pass .. viorica era omul lui dragnea.. in 89 si anii urmatori aveam o elita, care putea face judecati corecte, dar erau prea putin plimbati afara sau educati ca diplomati.. in mare eram niste barbari saraci.. un fel de lumea a 3-a a europei.. s au facut avansuri la nivelul de trai, pt ca europa si america ne au adoptat. pe de alta parte, ne am distrus singuri educatia, elitele sunt vai mama lor acum.. asa ca, suntem tot niste barbari dar de clasa 2, si asta o datoram tot europei pt ca ne a permis accesul la munca la ei si ne a educat in masa.. ciocane.. cand exista rea intentie.. manipulare pe fata.. no matter what, treb luptat impotriva, oamenii aia nu s de incredere, de fiecare data vor impinge minciuna si manipularea la un nivel mai inalt. pana la urma.. orice discutie despre alegerile gresite sau bune in trecut este sterila pt astazi. astazi treb sa luam situatia ca atare si sa gasim solutii pe termen lung.. a blama actualul fara a propune solutii viabile de rezolvare doar ne in invrajbeste si ne consuma inutil energia.

Online oldshooterman

« Reply #385 on: 22 February 2025, 20:30 »
... astazi treb sa luam situatia ca atare si sa gasim solutii pe termen lung.. a blama actualul fara a propune solutii viabile de rezolvare doar ne in invrajbeste si ne consuma inutil energia.
Povesti nemuritoare.
Solutiile viabile nu plac nimanui, ca urmare nu fac obiectul discutiilor pentru ca sansele de a fi implementate ar fi "zero",  "RO e un stat esuat" (recunoscut de Iohannis si altii in mod repetat) care urmeaza aceeasi directie.
So, nu se va face nimic care ar putea sa redreseze ceva, demonstrat de tot ceea ce se intampla in fiecare zi. Dar puteti sa visati in continuare, asta e pe gratis.

Offline Ciocanul

« Reply #386 on: 22 February 2025, 21:11 »
Societatea perfecta nu exista. Dar de la a incerca sa corectezi ceva pana sa ajungi sa pui niste imbecili sa te conduca e cale scurta si sigura spre nenorocire.
Ma distreaza ca unii cred ca daca sunt saraci si frustrati au impresia ca mai jos de atat nu se poate. Se inseala amarnic.
Nu trebuie sa te uiti departe, ma uit la unguri. Erau bine inaintea noastra si o panarama de premier cum e Orban ii duce spre sapa de lemn. Desi a facut multe tampenii in guvernare a reusit sa convinga populatia ca nu proasta guvernare si jaful metodic a camarilei lui sunt problema ci ca dusmanul e Soros.
Orban a fost bursier Soros la Oxford dar nu mai conteaza se pare.
Soros o sa moara cel mai probabil in urmatorii 2-3 ani, fiu-sau ala e cam retras, cam naspa de scos povesti sforaitoare in continuare. Inainte a fost Vaticanul, Francmasoneria, Templierii, reptilienii.
Cel mai probabil va urma Bill Gates la "butoane". :D Sau chiar Musk ?
--
Dati-va frate cu reveneala, nu mai puneti botul la toate cacaturile. Mai mult decat rusii si razboiul ma enerveaza prostia asta generalizata ce nu mai are opritor.

Online ericmario

« Reply #387 on: 23 February 2025, 00:38 »
Sabine, dacă voiai o țară democratică, nu trebuia să votezi cu PSD în 2012 și în 2016. Și nu trebuia să ajungi în situația ca în 2014 să ai de ales între Iohannis și Ponta, iar în 2019 între Iohannis și Dăncilă.
Între 1990 și 2009 aveai scuze - erai o țară abia ieșită din comunism.

Dar după 25 ani de democrație, eu cred că trebuia să fi avut alt președinte ales în 2014 și cu totul alți premieri, oricare care nu era afiliat cu grupurile europarlamentare EPP și S&D.

E bine că măcar românii au realizat abia acum că PSD, UDMR și PNL nu mai au ce căuta la guvernare, după o dictatură pandemică de scurtă durată, după un război nenorocit la graniță în care ne-am pus ca fraierii rău cu Rusia  și o inflație devastatoare + plus multe alte umilințe date de UE, culminând cu acceptarea alimentelor cu făină de viermi și  lăcuste.
E cel putin ciudat cum tot timpul uiti cine e responsabil pentru razboiul asta nenorocit, si cum cauti sa gasesti vinovati oriunde dar nu la Kremlin.

Offline Ciocanul

« Reply #388 on: 23 February 2025, 01:15 »
Pai mare parte din rahatul ce l-a promovat pe CG, promoveaza si ca Ucraina si Soros sunt de vina pt razboi.
Frica cea mai mare a lui Putin nu este razboiul ci sa nu se trezeasca cu un EuroMaidan in Piata Rosie.
Dar stiti cum se zice, de ce iti este frica nu scapi. :D

Offline endler

« Reply #389 on: 23 February 2025, 18:31 »
 oldshooterman  & ciocanul.. sunt dezamagit de putinele schimbari/implementari politice  venite din partea politicului in acesti ani. dar directia a fost cea care trebuie. n am avut trumphy. si conteaza! sigur ca vreau mai bun.. si absolut sigur nu renunt ca se poate mai mult..