Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 15

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 33442 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline taxon

Alegerile din România 2024
« Reply #600 on: 04 May 2025, 20:47 »
Ia, sa vedem daca asa va fi si la final:

1.Siemion 34%
2.Căcărău 25%
3.Mucușor 20%
4.Pinocchio 13%
Restul sub 5%
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline daveWalter

« Reply #601 on: 04 May 2025, 21:15 »
Am votat cu Simion.
Și îl voi vota și în turul 2 dacă pică cu Crin.
Dar dacă intră Nicușor în turul 2 în locul lui Crin, mă mai gândesc.

Post Merge: 04 May 2025, 21:23
Mă doare la banană cine va fi președinte după cei 10 ani de Iohannis și 10 ani de Băsescu.
Mă interesează doar ca PSD-iștii, PNL-iștii și UDMR-iștii să plângă!
« Last Edit: 04 May 2025, 21:23 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1

Offline Ciocanul

« Reply #602 on: 04 May 2025, 21:25 »
Nicusor e aproape de Crinel. Sa vedem ce vine din diaspora. Oricum Simion este bye bye si asta este cel mai important.

Offline daveWalter

« Reply #603 on: 05 May 2025, 01:07 »
Gata. Turul 2 Simion vs Nicușor.

Crinuleț, la culcare!
Coaliția asta toxică trebuie să înceteze. A pierdut de două ori alegerile prezidențiale în doar 6 luni.

Demisia Ciolacu!
Demisia Predoiu pentru că n-a rezolvat nimic în privința infractorilor drogați. 
Demisia Kelemen! 
Demisia prostului care e ministrul Afacerilor Externe pentru că am fost excluși de la  Visa Waiver și n-a făcut nimic să repare parteneriatul cu SUA.
Demisia incompetentului de la Apărare care permite de 2 ani dronelor rusești să se plimbe nestingherit în spațiul aerian al țării noastre!

E timpul pentru alegeri anticipate la parlamentare. Organizarea alegerilor parlamentare pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, inițiată tot de Ciolacu, a fost o glumă proastă!
« Last Edit: 05 May 2025, 01:11 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1

Offline endler

« Reply #604 on: 05 May 2025, 02:05 »
Ai incredere in Simion? Ti l asumi? e o curiozitate de a mea la votantii lui.. daca ne impinge in afara fondurilor europene.. ti l asumi in continuare? sau macar.. iesi in strada?

Offline Ciocanul

« Reply #605 on: 05 May 2025, 05:57 »
Nicusor in turul 2, am fost un fals profet in tara mea. :D
Pt mine surpriza mare este Ponta ce a reusit sa rupa fiefuri intregi de la PSD ?!?!? E de urmarit ce va face in continuare.
https://hotnews.ro/alegeri-prezidentiale-2025-victor-ponta-declara-ca-de-marti-va-face-campanie-pentru-unul-dintre-candidati-nu-spune-care-1964834

« Last Edit: 05 May 2025, 06:04 by mache »

Offline taxon

« Reply #606 on: 05 May 2025, 06:24 »
Repet, Nicușor Dan va fi președinte, așa cum s-a stabilit "sus" înca din toamna anului trecut, mult înaintea alegerilor ălorlalte.
Că așa e în democrație.
Sic.
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline daveWalter

« Reply #607 on: 05 May 2025, 06:57 »
Ai incredere in Simion? Ti l asumi? e o curiozitate de a mea la votantii lui.. daca ne impinge in afara fondurilor europene.. ti l asumi in continuare? sau macar.. iesi in strada?

1. Nu.
2. Da
3. Fondurile europene = investițiile americanilor în UE
Se termină parteneriatul strategic cu SUA sau își ia Trump mâna de pe noi, pe UE o paște ani de faliment și de subjug rusesc și chinez.
4. DA, pentru că vrea să relaționeze cu SUA, China, Rusia,  Turcia, cu giganți economici, nu cu state europene aflate în faliment.
5. L-am votat din mai multe motive, de la dezamăgirea cruntă pe care o am față de actuala clasă politică PSD-PNL-UDMR, până la rahaturile făcute de alde Ponta, Iohannis, Dragnea, Orban, Cîțu, Ciucă, Ciolacu etc. Noi batem pasul pe loc numai din cauza corupției și a acestei clase politice.
Și l-am mai votat pentru că un moderator m-a amenințat cu banarea permanentă. Cenzura online trebuie să înceteze!
6. Mă uit la Varșovia și Moscova care au zgârie-nori. Nicușor Dan a intrat în politică datorită angajamentului său de a moderniza Bucureștiul. Din partea mea, îl votez, pot aștepta și 4-5 mandate, numai să rămână la primărie și să-și asume răspunderea pentru ce a promis.

Repet, Nicușor Dan va fi președinte, așa cum s-a stabilit "sus" înca din toamna anului trecut, mult înaintea alegerilor ălorlalte.
Că așa e în democrație.
Sic.
Matematic, nu prea are cum.
Simion, cu cei 40% + cei 13% de la Ponta + alte procente de la Banu, Popescu și Șandru = 56%
Nicușor, cu cei 20% + 20% de la Crin + 3% de la Lasconi și ceva zecimale de la Predoiu = 44%

Nicușor poate câștiga doar prin două moduri:
1.  700.000 - 1 milion dintre votanții lui Simion nu se mai prezintă la vot pe 18 mai - foarte probabil
2. mai ies la vot încă 1 milion de români în plus față de cât au ieșit azi  care să-l voteze doar pe Nicușor - foarte puțin probabil

Dar realistic, s-ar putea să se anuleze alegerile din nou. Nici Nicușor (din cauza lui Matei Păun) și nici Simion (din cauza declarațiilor lui față de membrii BEC și interdicției din Ucraina și Moldova) nu sunt doriți de mafia PSDNL-UDMR și CCR.

S-ar putea să se reia alegerile, iar Nicușor și Simion să fie excluși la următoarea rundă.
« Last Edit: 05 May 2025, 07:03 by daveWalter »

Offline KodiaK

« Reply #608 on: 05 May 2025, 09:46 »
3. Fondurile europene = investițiile americanilor în UE
Se termină parteneriatul strategic cu SUA sau își ia Trump mâna de pe noi, pe UE o paște ani de faliment și de subjug rusesc și chinez.
Pana sa intram in UE nu am fost in stare sa facem mai nimic in tara asta. Chiar crezi ca ne-am descurca mai bine fara fondurile UE (pe care chiar si asa nu suntem in stare sa le atragem)
Pana la proba contrarie tarile din UE o duc mult mai bine (din toate punctele de vedere) decat tarile din sfera de influenta a Rusiei.

4. DA, pentru că vrea să relaționeze cu SUA, China, Rusia,  Turcia, cu giganți economici, nu cu state europene aflate în faliment.
Singura tara cu care vrea sa relationeze este Rusia (si eventual cu cine ii va permite Putin). Iar din ce ai anumerat tu acolo giganti economici sunt doar SUA si China. 

5. L-am votat din mai multe motive, de la dezamăgirea cruntă pe care o am față de actuala clasă politică PSD-PNL-UDMR, până la rahaturile făcute de alde Ponta, Iohannis, Dragnea, Orban, Cîțu, Ciucă, Ciolacu etc. Noi batem pasul pe loc numai din cauza corupției și a acestei clase politice.
Și l-am mai votat pentru că un moderator m-a amenințat cu banarea permanentă. Cenzura online trebuie să înceteze!
Pai singura optiune in cazul asta era Nicusor, in nici un caz Simion. Daca iese Simion o sa vezi corputie cum n-ai mai vazut din anii '90.
Stai linisit ca o sa ai parte de cenzura nu doar online cu Simion presedinte. Ti se pare ca in Rusia este libertate mare de exprimare. Acolo te salta de de strada fara nici un motiv.

6. Mă uit la Varșovia și Moscova care au zgârie-nori. Nicușor Dan a intrat în politică datorită angajamentului său de a moderniza Bucureștiul. Din partea mea, îl votez, pot aștepta și 4-5 mandate, numai să rămână la primărie și să-și asume răspunderea pentru ce a promis.
De asta imi pare si mie rau, ca il pierdem ca primar in Bucuresti, si ne trezim aproape sigur cu Piedone in locul lui :(

Matematic, nu prea are cum.
Simion, cu cei 40% + cei 13% de la Ponta + alte procente de la Banu, Popescu și Șandru = 56%
Nicușor, cu cei 20% + 20% de la Crin + 3% de la Lasconi și ceva zecimale de la Predoiu = 44%
Matematic nu prea are cum sa nu iasa Nicusor.
Singurii votanti pe care ii va mai lua Simion sunt cei ai lui Sandru. Nu ai cum sa votezi pro-europa in primul tur si pro-Rusia in turul 2.
Toti cei care au votat cu oricare alt candidat ar fi votat cu Simion in primul tur, daca voiau asata cu adevarat. Deci e non-sens sa voteze cu Simion in turul 2. Voturile alea nu au unde sa se duca decat la Nicusor. Tot ce trebuie este sa iasa la vot. Evident este o sansa reala ca sa nu iasa la vot.

Că așa e în democrație.
Sic.
Tu vorbesti de democratie cand il adulezi pe Putin cu fiecare ocazie??? Hai las-o ca macane prea tare.
Singurii care si-au bagat coada in mersul lucrurilor au fost Rusia (vezi toti botii cu care si-a facut campanie Georgescu si Simion) si PSD-ul care a anulat turul 2 anul trecut. Nici unul nu si-l doreste pe Nicusor presedinte.
« Last Edit: 05 May 2025, 09:48 by KodiaK »
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline taxon

« Reply #609 on: 05 May 2025, 11:23 »
Da-mi voie sa iti zic pe aia dreapta: maninci cacat. Ia, arata macar o propozitie de a mea in care il adulez pe Putin.
Faptul ca nu marsez la "Slava, Ucraina!" (ba, dimpotriva) nu inseamna deloc ca am vreo simpatie pentru rusi.
Din partea mea, si rusii si ucrainienii sa se duca invirtindu-se, mina de mina, ca niste frati buni ce sunt.
Si ca niste neprieteni noua.

Dar, nah, unii nu pot gindi decit in sistem binar.

« Last Edit: 05 May 2025, 11:25 by taxon »

Offline Ciocanul

« Reply #610 on: 05 May 2025, 17:41 »
https://arhiblog.ro/victor-ponta-il-sustine-surpriza-pe-simion/
Surprize ! Surprize !
Sa vedeti ce infometati o sa fie.

Offline oldshooterman

« Reply #611 on: 05 May 2025, 17:53 »
Super. Simion presedinte cu Ponta premier ar fi o varianta de top.

Offline Ciocanul

« Reply #612 on: 05 May 2025, 17:56 »
Si Georgescu, IDOLUL, nimic ?

Offline daveWalter

« Reply #613 on: 05 May 2025, 21:44 »
E sub control judiciar momentan. Și nici nu cred că asta vrea. CG vrea să fie direct Liderul Suprem, Țar, Voievod,  Ayatollah, nu să se ocupe de economie, de administrație, de acorduri etc.
Pentru premier, are AUR deja o propunere - Marius Lulea, care deja a inițiat un plan cu 8-10 miniștri și sub 50 de secretari.

Dar hai să mai așteptăm turul 2, că e posibil să câștige Nicușor, cu toate că matematic, cu cifrele turului 1, ar fi cam imposibil.  Ar presupune ca mulți votanți AUR să nu mai vină la vot dacă sunt ademeniți cumva sau dacă se decid să voteze pro-european. Dar repet, e cam greu. PSD a zis că nu-l sprijină pe Nicușor.

Dacă Simion ia voturile de la Ponta și de la electoratul lui Ciolacu, putem să ne împăcăm cu gândul că Nicușor va rămâne primar în București și nu va veni Piedone în locul lui...sau mai rău, Firea. Și liberalii nu pot decât să intre în opoziție pentru a se pregăti mai bine pentru alegerile din 2028-2029, când teoretic, vor reveni și democrații la putere în SUA.  Dar dacă......Nicușor câștigă, AUR se duce la fund și va trebui să ne pregătim pentru un guvern Bolojan care va tăia în stânga și în dreapta.

Primarul matematician care ar ajunge președinte în ciuda șanselor matematic scăzute și care va trebui să-i învețe matematică pe români de la ....zero.  :)
« Last Edit: 05 May 2025, 21:50 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #614 on: 06 May 2025, 22:14 »
https://hotnews.ro/george-simion-nu-exclude-varianta-alegerilor-anticipate-scenariul-in-care-ii-va-chema-din-nou-pe-romani-la-urne-1966995
Eu am trecut peste emotia celor 41% scoase de Simion. Nu mai cred ca e dracul asa de negru.

Simion este un sarpe politic si un oportunist. E un Ponta2 dar mai pe sterorizi si mai norocos. Schimba macazul in functie de cui se adreseaza si ce ii foloseste ca sa creasca politic. Daca e intre patriotarzi le face o tara mandra si le da cadou Moldova si Cernauti. Daca e intre vestici pai sunt aliatii nostri ! Daca e intr-o fabrica cum a fost la Alba pai o sa le scada impozitele sa le ramana banuti :D ! Sunt multe exemple unde declara ca impaca si capra si varza dar nu explica nimic ca nu are cum. Next !

HAUR. Pai HAUR e plin de baroni fosti pesedisti mai de mana a doua flamanzi mai ales din judetele sarace. Pe aia nu-i intereseaza cacaturi. Aia vor proiecte, ajutoare, etc si sa fure cat pot si dau voturi la schimb. Nu poate sa le intoarca spatele. Astia nu vor alegeri anticipate si mizerii cheltuitoare, astia vor putere pe repede inainte si il trag de maneca. Next.

Georgescu. Pana acum il punea PM. Acum zice ca il pune PM daca isi doreste, ati observat nuanta. Si parca venea turul 2 inapoi ? Hahahah. Mie Georgescu nu mi se pare genul ce vine la guvern si sta in sedinte pana la 19. Georgescu vroia sa se plimbe pe covorul rosu, adulatie si sa povesteasca tampenii. Pai PM e de lucru, e de impartit bani, influenta, sforaraie. Next.

Anticipate, nu mai cred. Iara campanie, iarasi cheltuiala ? Visteria e goala si asta nu e o gluma. Partidele sunt falite, pomeni, totul a costat o carca de bani. Nu cred ca va fi greu sa intre la guvernare HAUR cu PSD plus Ponta care are in spate tot o aripa pesedista ce il sustine.

Nu am o concluzie dar nu cred ca o sa ne scoata din UE si o sa vorbim ruseste…
--
Una buna rau, sper ca nu lucrati ca bugetari :D :
https://www.digi24.ro/alegeri-prezidentiale-2025/simion-spune-ca-vrea-sa-reduca-reduca-cu-500-000-numarul-bugetarilor-din-institutiile-statului-3229851
« Last Edit: 06 May 2025, 22:19 by Ciocanul »