Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 14

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 42751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KodiaK

Alegerile din România 2024
« Reply #615 on: 07 May 2025, 00:46 »
Nu trebuie sa ne scoata din UE sau NATO ca sa fie periculos.
E deajuns sa ofere suficienta instabilitate ca sa-si piarda interesul investitorii. Deja euro a sarit de 5 lei, daca iese presedinte sare de 6 lei sigur. Asta inseamna dobanzi mai mari, preturi mai mari, zero cresteri salariale, inflatie 10-15%, si zero fonduri UE.

Si intr-o nota mai ironica, ia uite pe cine sustinea Simion prin 2012 :)
https://web.archive.org/web/20120604013322/http://georgesimion.wordpress.com/2012/05/26/nicusor-dan-primar-pentru-bucurestiul-meu
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #616 on: 07 May 2025, 03:16 »
Pentru că asta a vrut să facă BNR. Exact cum a decurs și astă toamnă cu Lasconi, o să tot auzim de „pleacă investitorii”, „pleacă companiile”, influenceri, artiștii cu „hai la vot”, „scrie presa străină despre alegerile din România” etc.  E același curs narativ din  decembrie  2024.

Simion e ca și impus președinte de administrația Trump  la cum arată situația. Obișnuiți-vă cu ideea,  Nicușor nu poate matematic să câștige. Nu mai e vorba de dreapta vs stânga ca în 2004 și în 2014, e vorba de dreapta conservatoare AUR  alături de stânga pesedistă  vs dreapta liberală, ceea ce-i foarte nasol.  E game over din moment ce PSD nu-l va susține pe Nicușor, ci pe Simion.  Doar dacă CCR decide să anuleze iar alegerile, caz în care ne merităm statutul de țară bananieră și atunci devine clar că nu mai e de stat aici.

Nu mă aștept la transformări uriașe dacă ajunge Simion președinte, nu mă aștept ca AUR să facă ceva în privința dezvoltării țării, nu mă aștept nici să provoace distrugeri și nici la ieșit din NATO și UE. Mai grav decât Dragnea nu poate să fie, și în plus, Simion pare să-i copieze discursul austerității de la Băsescu cu concediat 500.000 de bugetari și mutat Guvernul la Casa Poporului. Eu sper doar ca PSD și PNL, cam toți cei care au guvernat și au furat în ultimii 12 ani, să plătească!   

Dar e posibil să vedem alegerile anulate pe ultima sută de metri. Anularea alegerilor, urmată de descalificarea din cursă pe motiv de „incitare repetată la violență” e singura cale prin care Simion nu poate ajunge la Cotroceni.
« Last Edit: 07 May 2025, 03:24 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #617 on: 07 May 2025, 07:53 »
Eu cred ca o sa vezi un Ponta reciclat + masuri de austeritate. Si nu zic Ponta aiurea, Ponta chiar are sanse sa fie PM dupa alegeri.
Cine si ce sa plateasca ? Cred ca in HAUR sunt cei mai multi traseisti. O sa-i apuce brusc pofta de sange ? :D
Inca una frumoasa, macar e cinstit:
https://jurnalul.ro/stiri/politica/simion-case-ieftine-forma-promovare-marketing-997287.html
"Dacă nu aveam în acești ani formele acestea de promovare prin care să spargem blocada informațională, nu mai eram unde suntem astăzi, la 42% voturi”, spune Simion. :D :D :D
--
Dar eu sunt tot nedumerit din ce dracului a trait 15 ani, ma refer din 2004 in 2019 ? A fost implicat in „Eroii nu mor niciodată”, „Basarabia este România” , Acțiunea 2012, Alianța pentru Centenar , fara numar, fara numar, etc.
https://ro.wikipedia.org/wiki/George_Simion
A trait el din haine fake si salariu de reporter si nu mai stiu ce vrajeli  ? Daca te duci cu masina/tren/avion de la Bucuresti la Timisoara sa organizezi un protest iti trebuie bani si timp. Pai trebuie sa platesti drumul, sa dormi undeva decent ca trebuie sa te speli, o masa calda pe zi, sa faci bannere, niste beri seara... se aduna un 200-300 de euro lejer. Nu mai zic de timp si energie. Ai bani din salariu normal sa faci chestiile astea periodic ani si ani de zile ?
In fine, poate doar mie mi se pare un personaj cam "gri", poate asa ar trebui sa fim toti ! :)
---
Si inca o chestie legata de activism. Inteleg ca esti tanar si ai o "arie" de activism. Vrei sa prezervi Rosia Montana, vrei ca eroii de la Revolutie sa nu moara niciodata, vrei sa sa se uneasca Basarabia cu Romania, vrei ca Nicusor Dan sa fie primar si sa nu se distruga centrul Bucurestiului, vrei Steaua sa fie in Champions League si alergi cu galeria si multe altele.
Ba da ai timp/bani/implicare in toate astea ?!?!?!? Numai mie imi da cu virgula ?!?!?!
« Last Edit: 07 May 2025, 08:19 by Ciocanul »

Offline endler

« Reply #618 on: 07 May 2025, 13:02 »
Partea buna a turului 1; a fost dat un semnal clar din partea votantului tepuit. Așa nu mai merge.. și stânga și dreapta în același pachet politic la putere înseamnă compromis și nu face mai nimic pt Romania, pt romani. Partea rea.. varianta Simion ne va diminua 25% tot ce deținem fiecare dintre noi, că valori, inclusiv veniturile ulterioare..  și pe lângă asta cu Simion vor urma multe controverse cu Europa cu Moldova, cu Ucraina, chiar și cu Rusia pe care va trebui sa nu le asumăm daca va fi președintele nostru  votat sau nevotat..

Offline oldshooterman

« Reply #619 on: 07 May 2025, 15:43 »
Abureala. Urmeaza o catastrofa care i se va pune in cap lui Simion daca castiga alegerile. Deci practic ar putea fi chiar mai interesant sa castige Nicusor D, dupa care sa regrete toti ca n-a iesit Simion, care oricum nu poate sa faca nici el nimic. ;D "Romania e (deja) un stat esuat".

Offline taxon

"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

daveWalter

• Guest
« Reply #621 on: 07 May 2025, 16:14 »
Eu cred că nu o să vedem nimic din scenariile astea @oldshooterman  fiindcă se repetă povestea din decembrie 2024. Pas cu pas. 

În timp ce USR și PNL , presa și antreprenoriatul se mobilizează  să-l sprijine pe Nicușor, repetând aceleași clișee că se duce economia în jos și ne pleacă investitorii din cauza suveraniștilor, iar Simion a căpătat rolul de CG mai puțin extremist și mai cu picioarele pe pământ, fără H2O și firul divin, între timp apar semnale că aceste alegeri ar putea fi anulate.

-vine un candidat care a luat sub 1% la alegeri să facă contestație împotriva ambilor candidați - în loc de Terheș, îl avem pe Sebastian Popescu care a depus contestație deja pe tema votului util și acuzând USR și AUR de încălcarea confidențialității datelor;
-sistemul (SRI, CCR, clanurile interlope) realizează că ambii candidați sunt un pericol la adresa sa din moment ce promit reforme, băgat la pușcărie corupții din PSD și PNL, reorientare pe plan extern: Simion vrea cu America, Rusia, Turcia și alte oligarhii conservatoare, adică o ușoară deviere de la traiectoria euroatlantică, iar Nicușor vrea doar cu democrații progresiste, ceea ce ar însemna sfârșitul parteneriatului geostrategic cu SUA;
- ambii candidați ar putea provoca pagube iremediabile pentru sistem, în ambele versiuni se poate lăsa cu falimentarea sistemului FSN-ist bazat pe nepotisme, șpăgi și birocrație pentru că ambii candidați vor eradicarea birocrației și a corupției, asta însemnând v  demisii și înlăturări la DNA, SRI, poliție, procuratură, CCR etc.,, adică toți oamenii cheie ai PSD și PNL ar dispărea și  AUR sau USR și-ar pune oamenii lor.

Nu o să accepte sistemul în veci așa ceva. Nu vor să mai repete greșeala din 2004, când l-au lăsat pe Băsescu să câștige și le-au trebuit 8 ani și două suspendări ca să-și recapete controlul asupra statului în 2012 și în 2016. Cred că o să se anuleze alegerile până pe 16 mai.

În felul ăsta, nu vor supăra UE în cazul în care ar câștiga Simion, nici SUA dacă câștigă Nicușor.
PSD o să revină la guvernare, probabil cu Sorin Grindeanu premier și Tudose vicepremier. Va ieși cineva cu o propunere pentru un referendum organizat în maxim 3 luni pentru trecerea la republică parlamentară pe motiv de criză constituțională și prevenirea populismului.
Votează cât mai mulți pentru, cam toată masa electorală PSD-PNL-UDMR.
Și în final, Parlamentul îl va vota pe Bolojan să fie președinte pentru următorii 5 ani, care va putea să se înțeleagă bine și cu SUA și cu UE. Se va mai trage și de timp până își termină Trump mandatul (sau pierde alegerile din 2028 dacă va îndrăzni).
« Last Edit: 07 May 2025, 16:21 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #622 on: 07 May 2025, 19:12 »
@daveWalter, și când te-ai trezit era dimineață, știu.
Chiar nu poți să înțelegi că în România președintele nu-i ales de parlament?
E prea greu pentru tine, se pare.

Și nici Trump nu mai poate candida, oricât și-ar dori el să fie ca Putin, președinte pe viață.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
« Reply #623 on: 09 May 2025, 07:01 »
Eu am spus că poate să se ajungă la alegerea președintelui de către Parlament dacă se face referendum pentru schimbarea formei de guvernare. Și s-ar putea ajunge la asta. Dacă alegerile vor fi anulate de 3-5 ori.

La cum șterge Simion pe jos cu Nicușor, cred că se  vor anula din nou. @endler a cam avut dreptate cu Crin - era securistoid, leneș, dar avea un discurs mai elevat și mai naționalist ce putea atrage indecișii și putea să mai fure și de la electoratul AUR.  Nicușor pare să fie un pariu prost și un oponent ușor de învins (el a pierdut la alegerile locale din 2016, în fața Firei). Și nu cred că electoratul pro-european își mai permite să greșească. Dacă Nicușor pierde acum, nu mai există o a doua șansă, și cred că nici pentru al treilea mandat de primar nu mai are șanse.
Nu știu dacă Nicușor poate să mai atragă încă 1-2 milioane de voturi în plus, pe lângă electoratul USR. PNL e cam fragmentat de vreme ce Boc numai de bine n-a spus despre Nicușor, Crin l-a făcut securist, Predoiu e distanțat, iar PSD-ul lui Ciolacu nici nu vrea să audă de Nicușor că îi este frică că ar putea ajunge să „poarte fustă”.

Țara oricum e falită din cauza celor aproape 2 ani de guvernare Ciolacu, nu din cauza lui Simion sau manevrei BNR cu leul.  Dacă nu câștigă Simion  și devine Nicușor Dan președinte.....sau sunt anulate alegerile, tarifele lui Trump vor fi ultimul cui și din august-septembrie o să ajungem să trăim ca-n anii 90, poate chiar mai rău. Și va trebui să îndurăm până în 2029, când o să revină democrații la putere în SUA (dacă vor mai reveni).

Pe de altă parte, Simion ne-ar readuce parteneriatul strategic cu SUA, dar s-ar putea să ajungem ținta sancțiunilor UE - deci, tot acolo, poate chiar să ne întoarcem în anii 50-80, poate chiar cu 150 ani în urmă pentru că investitorii europeni ne vor ocoli mai ceva ca pe Ungaria și s-ar putea să plece companiile belgiene, germane și franțuzești. Nu ne vor ierta niciodată belgienii,olandezii,  nemții și francezii dacă Simion ajunge președinte.

Simion, coleric așa cum e, e mult mai moderat, dar dacă chiar îl aduce pe Georgescu la guvernare și îi dă vreo funcție și Dianei Șoșoacă, Ungaria 2.0. scrie pe noi. Sper să nu facă prostia asta.

Iar procesul de revenire va dura până când vom atrage investitori și companii din SUA, Rusia, China, Turcia, India, țările arabe, țările sud-americane pe unde a mai fost Simion etc. și în timpul ăla trebuie să ne bazăm pe Italia, Ungaria și Slovacia.

Post Merge: 09 May 2025, 14:13

Primul tur a fost validat de CCR de la ora 12.

Contestația lui Sebastian Popescu a fost respinsă.

Mergem la vot pe 18 mai!
« Last Edit: 09 May 2025, 14:13 by daveWalter »

Offline taxon

« Reply #624 on: 10 May 2025, 15:05 »
Ambasadorul Frantei nu a mai vizitat in ultimele zile judecatorii de la Curtea Constitutionala a Romaniei.
Ca urmare, turul 1 al algerilor la a doua mana a fost declarat valid.
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline ericmario

« Reply #625 on: 11 May 2025, 07:22 »
Manchester United a învins-o pe Atletico Bilbao joi cu 4-1.
Ca urmare, turul 1 al algerilor la a doua mana a fost declarat valid.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

The following users liked or thanked this post: Ciocanul

Offline taxon

« Reply #626 on: 20 May 2025, 22:21 »
Circul de-a democrația nu s-a terminat încă.
Ia, vedeți ce tocmai a postat Pavel Durov pe contul lui de pe Twitter.

Offline Ciocanul

« Reply #627 on: 20 May 2025, 22:39 »
Tacticiene, ti-ai inchis contul ? Stim ca ai votat cu Simion. Hai ca nu trimitem duba dupa tine ! (inca :D )
Uite ce declara Simion:
„votanții și susținătorii mei în această chemare au început să fie amenințați și se tem pentru integritatea, afacerile sau chiar viața lor sau a familiilor lor”.
Vorba aia: cand esti Ciocan vezi peste tot cuie.
Eu cred ca Simion chiar visa sa fie presedinte si sa inceapa sa rupa in stanga si dreapta.
Oare cum s-ar putea evita sa lasi asemenea scursuri ca si Simion sa ajuga pe liste de vot ?

Offline oldshooterman

« Reply #628 on: 20 May 2025, 22:43 »
(taxon) Aia cu Durov e pe bune, a primit-o toata lumea care foloseste Telegram. Vrei un screenshot?😁

In rest mai continua o vreme cu Simion ca sa distraga atentia de la ce urmeaza cu starea economiei, noile taxe, lipsa banilor, noul guvern cu aceiasi...

Offline taxon

« Reply #629 on: 20 May 2025, 22:46 »
.....deh, ma, nene Ciocanul, se vede treaba ca zvicnesti si matale de prea multa democratie.
Asa-i ca iti place legea numai cind te avantajeaza?

@ oldshooterman: nu, merci, am direct de pe X; de altfel, a aparut deja si pe la noi, gen Mediafax. Numai Gigi Hoitniuș așteaptă ordin că sa zica si ei ceva (si salutari lu moderatorul ala de imi tot sterge din postari)

PS: hai ca e verde, hoitniusu se straduieste in continuare sa mimeze impartialitatea: https://hotnews.ro/seful-telegram-pavel-durov-anunta-ca-este-dispus-sa-depuna-marturie-pentru-george-simion-dupa-contestarea-alegerilor-la-ccr-sunt-gata-sa-vin-1982162
« Last Edit: 20 May 2025, 22:53 by taxon »