Eu votez cu Nicusor Dan, binenteles, si ma bucur ca in sfarsit pot vota un candidat pentru calitatile lui - in primul rand inteligenta exceptionala dovedita - si nu "raul cel mai mic" (Crin Antonescu). Dar probabil as fi votat pe aproape oricine ajungea in finala cu George Simion, ca nu vreau ca batausul ala care spune pe fatza (a spus si la dezbaterea prezidentiala de la Euronews) ca va urma exemplul cvasi-dictatorului Viktor Orban sa ne conduca tara, poate,pe termen nelimitat. Mai ales ca George Simion e mai inclinat spre violenta fizica decat Viktor Orban.
Imi place Nicusor Dan si am incredere in el, dar daca ne dezamageste si el, dupa 5 ani scapam de el prin alegeri. Daca iese George Simion, nu stim cand si cum mai scapam de el. L-a luat pe Orban de model, deci foarte probabil va incerca sa schimbe regulile jocului, cum a facut Orban in Ungaria.
Va rog mult, nu stati acasa. Nu credeti ca Nicusor Dan n-are sanse.
Asta vor ei sa credeti. Dar au fost 2 alegeri prezidentiale in istoria recenta a Romaniei cand candidatul care a fost in turul 1 pe locul 1 si cu ~40% a pierdut, in 2004 si 2014.
In 2004:
Turul 1: Adrian Năstase pe primul loc cu 40,97% (4.278.864 voturi)
Turul 2: Adrian Năstase 48,77%, Traian Băsescu 51,23%
In 2014:
Turul 1: Victor Ponta pe primul loc cu 40,44% (3.836.093 voturi)
Turul 2: Victor Ponta 45,56%, Klaus Iohannis 54,43%
George Simion a luat in primul tur 40,96% (3.862.761 voturi) un procent foarte asemanator cu al lui Nastase si un numar de voturi foarte asemanator cu al lui Ponta.
(Parca ar exista un pattern, care se repeta la ~10 ani.)
Hai ca se poate! Nu este numai parerea mea. Johnny, adminul de pe vechiul CG, mi-a zis pe messenger "Eu cred ca nicusor are o sansa mare sa cistige".
Chiar si cardinalii au ales papa
un matematician 
Despre capacitatea matematica si inteligenta exceptionala dovedita a lui Nicusor Dan: probabil stiti deja ca a luat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, de 2 ori, de ambele dati cu scor perfect, dar ceea ce probabil nu stiti, ca n-am vazut mentionat nici in presa, nici prin social media, este ca de ambele dati a concurat cu
Terence Tao, considerat de multi cel mai bun matematician contemporan (si poate cel mai inteligent om in viata), si de ambele dati Nicusor Dan l-a depasit:
https://www.imo-official.org/year_individual_r.aspx?year=1988&column=total&order=deschttps://www.imo-official.org/year_individual_r.aspx?year=1987&column=total&order=desc(Sigur, Terence Tao era cu niste ani buni mai tanar ca Nicusor Dan, el a inceput sa participe la Olimpiada Internationala de Matematica mai devreme decat normal, fiind un geniu precoce, un "Mozart al matematicii".)
Edit: typo