Poll

Cum votati in turul 2 la alegetile prezidentiale 2025?

Nicusor Dan
9 (75%)
George Simion
1 (8.3%)
Nu votez.
2 (16.7%)
Imi anulez votul.
0 (0%)
Inca nu m-am hotarat.
0 (0%)

Total Members Voted: 11

Author Topic: Cum votati in turul 2 la alegerile prezidentiale 2025?  (Read 3026 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Offline endler

Cum votati in turul 2 la alegerile prezidentiale 2025?
« Reply #16 on: 11 May 2025, 22:22 »
Las aici un rezumat despre cei 2 facut de tipul asta.

Florin Opris
<BOSS AM CEVA DE SPUS!>  Nu obișnuiesc să-mi dau cu părerea despre politică. De obicei, prefer să-mi țin părerile acolo unde le e locul: în capul meu, în timp ce mă uit la documentare despre trenuri japoneze sau îmi torn un pahar de vin.
Dar după ce-am văzut aseară, în dezbaterea dintre Nicușor Dan și George Simion, m-am gândit: „Ei bine… parcă aș zice și eu ceva.”
Pentru că a fost ca și cum ai privi doi oameni încercând să rezolve un cub Rubik. Unul metodic, tăcut, și aparent fără chef – și altul care l-a aruncat pe geam și a urlat că e conspirație globalistă.
Nicușor Dan. Un om care pare că a fost crescut într-un laborator de matematică, hrănit cu ecuații diferențiale și lăsat fără apă până când a învățat să calculeze coeficientul de frecare al asfaltului ud. Nu e carismatic. Nu-ți vine să-l strângi în brațe. Dar măcar nu-ți promite că va transforma România într-un paradis fiscal cu unicorni și benzină la 3 lei.
Are un discurs logic. Coerent. Poate plictisitor, dar sincer. E genul de politician care, atunci când spune „nu pot face asta”, chiar nu poate, și nu pentru că n-ar vrea – ci pentru că n-ar fi legal, funcțional sau uman. Și, sincer, după tot ce-am trăit, mi se pare revigorant.
Ca primar, n-a fost un superstar. A fost mai degrabă un om care s-a trezit conducând un avion cu două motoare arse și pasageri care cer sandvișuri gratuite. N-a strălucit, dar n-a dat nici foc cabinei. Și în România, asta e aproape o medalie de onoare.
Pe partea cealaltă, George Simion. Dumnezeule.
Are energie. Are flăcări în ochi. Are acel aer de revoluționar de manual, care pare că poate ridica masele din somn cu o singură ridicare de sprânceană. Dar… și aici e buba…
Când îl întrebi ce vrea să facă cu toată furia asta, îți spune: „România mare! Suveranitate! Jos trădătorii!”
Iar tu rămâi cu întrebarea: Bine, dar la TVA ce faci?
E ca și cum ai urca într-un tren care merge cu 300 km/h, dar conductorul a uitat să întrebe dacă mai sunt șine. E un catalizator al nemulțumirii, da. Dar nu-l văd construind ceva durabil.
Face zgomot. Mult zgomot. Și România are deja destulă gălăgie.
Așa că, dacă mă întrebi pe cine aș lăsa să țină mâna pe volanul țării, aș merge pe Nicușor Dan. Nu pentru că e James Bond. Ci pentru că nu e Terminator.
Nu are voce de tribună, dar are cap. Și uneori, capul bate microfonul. Iar eu prefer o reformă lentă, dar solidă, decât o revoluție făcută cu fumigene și lozinci scrise din pixeli mari și groși.
Și acum, sincer:
Eu nu am "televizor" (am televizor dar fara canale), mai intru pe internet, mă mai enervez, dar încerc să evit toate piesele de teatru prezentate drept „analiză politică”. Gândesc în capul meu, cu cata materie cenușie mi-a mai rămas. Nu strig, nu comentez online, nu sparg semințe pe Facebook.
Dar după dezbaterea asta…
Chiar mă întreb: Gândesc greșit? Interpretez prost ce se întâmplă?
Pentru că dacă am ajuns în punctul în care a fi calm, calculat și decent e „plictisitor” iar scandalul și dramatismul sunt considerate „curaj politic”… atunci poate că, sincer, avem cu toții nevoie de un reset. Cu sau fără telecomandă.

Din partea mea, ca o completare.. se vede lesne pe net, ca in spatele lui Nicusor s au raliat cei care mai au un dram de glagorie in tara asta.. chiar credeti ca toti astia gresesc? de care parte a redutei vreti sa va asezati? desigur aveti tot dreptul.. dreptul acesta mi se pare chiar mai important, inaintea alegerii unuia sau altuia.. dar ma intreb.. va veti asuma alegerea daca da cu fail? eu stiu ca voi iesi in strada daca alegerea mea nu va fi la inaltimea asteptarilor. voi?

Offline ericmario

« Reply #17 on: 12 May 2025, 21:26 »
Băi frate, de unde tot apar geniile astea care cred că România e condusă de președinte?
”pe cine aș lăsa să țină volanul țării”?
La volanul țării e guvernul + parlamentul, în nici un caz președintele.

Parcă Iohannis era ”ficusul de la Cotroceni”, pentru că nu avea nici o putere reală, acum vă agitați cu președintele care va da legi, va construi drumuri, spitale și școli...
Are președintele la noi o autoritate cât are Steinmeier în Germania sau cât are președintele Austriei, cum drac l-o chema.
Aaa, că ne poate face de rușine prin afară cum a început deja șeful de galerie Simion, asta e adevărat.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Benvolio

« Reply #18 on: 12 May 2025, 22:59 »
In practica depinde si de om, ca am avut si un "presedinte jucator"...

2. Simion e favorizat de conjunctură actuală.
- îi are pe Trump, Putin și Netanyahu de partea sa;

Nu cred ca il mai are pe Trump (și nici pe Netanyahu) de partea sa, sau cel putin nu pentru multa vreme:

https://hotnews.ro/scrisoarea-celor-7-ambasadori-americani-in-romania-romanii-se-confrunta-cu-o-alegere-istorica-evidenta-putin-sau-america-dumnezeu-sa-binecuvanteze-romania-1972129

Semnează:

Alfred Moses (fost ambasador) 1994-1997

James Rosapepe (fost ambasador) 1998-2001

Michael Guest (fost ambasador) 2001-2004

Nicholas Taubman (fost ambasador) 2005-2009

Mark Gitenstein (fost ambasador) 2009 -2012

Hans G. Klemm (fost ambasador) 2015 -2019

Adrian Zuckerman (fost ambasador) 2019 – 2021

Si nu a aparut nicio reactie oficiala a Casei Albe sau macar un post pe net al lui Trump care sa ii contrazica. Daca nu apare pana maine, avantajul lui George Simion se cam clatina.

Observati cum in ultimele zile Simion a scazut si Nicusor a crescut pe Polymarket:

https://polymarket.com/event/romania-presidential-election-winner?tid=1747080012324

De remarcat si ca a refuzat sa vina la dezbaterea din seara asta, unde ar fi fost intrebat si despre scrisoarea ambasadorilor.

Edit: link Polymarket
« Last Edit: 12 May 2025, 23:03 by Benvolio »

Offline taxon

« Reply #19 on: 13 May 2025, 06:28 »
Nu sunt sigur cum sa inteleg afirmatia ta cu "observati ... pe Polymarket", daca vrei sa explici mai in detaliu, te rog:
« Last Edit: 13 May 2025, 06:32 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline KodiaK

« Reply #20 on: 13 May 2025, 10:11 »
Adica de la 70-74% cat avea Simion dupa primul tur, a scazut la 62%.

--

O analiza a tendintelor de votare facuta de cei de la Recorder:

Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline oldshooterman

« Reply #21 on: 13 May 2025, 11:06 »
Mai sunt romani care au o dilema relativ la "incotro ne indreptam"?😁

Offline Ciocanul

« Reply #22 on: 13 May 2025, 13:30 »
Ne indreptam spre taieri si scumpiri. restul e cancan. :D
Ma distreaza cei care cred ca Simion o sa faca si desfaca ape. Eu sunt curios daca stiu cate initiative legislative a avut HAUR de cand sunt si ce impact au avut. Majoritatea au fost doar niste mizerii inutile.

Offline oldshooterman

« Reply #23 on: 13 May 2025, 17:56 »
Deci nu trebuie aduse schimbari, trebuie mentinuta cu orice pret directia actuala.😁👍

Offline ericmario

« Reply #24 on: 13 May 2025, 19:41 »
Despre ce schimbări vorbești?
Să schimbăm direcția spre Rusia? Nu mulțumesc.
Nu o să votez un imbecil care se bucură când românii sunt scoși din Visa Waiver.
Și mai are tupeul să ceară demisia ambasadorului României în USA.

"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline Ciocanul

« Reply #25 on: 13 May 2025, 21:45 »
Ok, schimbare dar sa vedem niste idei bune, nu niste cretinatati ce nu le cred nici conducatorii HAUR.
Nu-l vad nici pe Simion, nici pe Georgescu, nici pe Petrișor Peiu venind cu un plan ce se poate implementa cap coada.
Sunt doar niste semi idei ce contin cuvinte pompoase gen deminitate, popor, schimbare, etc. dar cand le iei la purecat sunt de fapt neimplementabile.
De aia Simion nici nu mai merge la dezbateri. Nu are nimic concret si solid ci doar sloganuri.
Ne vedem la vot.

Offline ericmario

« Reply #26 on: 13 May 2025, 22:14 »
E doar un șef de galerie, ce pretenții poți avea de la unul ca el, care-l pupă-n fund pe CG și implicit pe Putin?
Cu Trump s-a lămurit toată planeta, ăla e un boșorog mitoman, doar proștii cred că ajungerea șefului de galerie la Cotroceni ne va scăpa de taxele vamale inventate de portocaliu.
Că despre ieșirea din UE și din NATO nu poate fi vorba, oricâți bani pompează Moscova în curul lui Simion.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #27 on: 15 May 2025, 06:43 »
@Benvolio : avertismentele a 7 foști ambasadori nu înseamnă nimic.
Dacă se mobilizau vreo 7 ambasadori aflați in funcție , precum ambasadorii  Italiei , Germaniei, Franței, Poloniei , Angliei, Ungariei , Spaniei, SUA etc și îi interziceau accesul la țările respective, aș fi zis “ba, hai ca i-au tras-o lui Simion.”. 

In rest, nu știu daca dezbaterile cu Nicușor Dan de unul singur la televiziuni și podcasturi, sondajele și statisticile de pe Polymarket pot influența intr-un fel rezultatul : 40% de la electoratul de baza AUR/CG și 15-20% de la PSD sunt cam asigurate pentru Simion.

Era oricum inevitabil din 2000 să avem un președinte naționalist - nu va câșțiga el acum, cu siguranță în 2029 va veni cineva mult mai rău decât el cu șanse și mai mari  - au trecut 25 ani și statul român n-a rezolvat nimic. Trăiești mai confortabil, dar și mai scump. Frustrările anti-UE și anti -establishment se vor acumula dacă câștigă Nicușor, fără a mai menționa ca sunt șanse ca personajele de tip Dragnea și Firea sa revină în prim plan, iar Georgescu va fi și mai popular dacă nu se erodează într-o funcție.

Eu aș prefera să iasă Simion președinte acum si  CG premier, pentru ca până în 2029 să le iasă românilor suveranismul pe nas și să se construiască o nouă clasă politică liberală, cu alți oameni mai buni decât ce găsești la PNL și la USR.

Un lucru bun la alegerile astea e ca PSD dă să moară înaintea lui Iliescu. Sper ca Ciolacu sa fie ultimul premier PSD din istorie. 
« Last Edit: 15 May 2025, 06:50 by daveWalter »

Offline KodiaK

« Reply #28 on: 15 May 2025, 08:46 »
Mor cand aud argumente de genu "in 30 ani statu romana n-a rezolvat nimic". Viata acum este mai buna din toate punctele de vedere decat cea din ani '90. Nu exista aspect (social/cultural/economic) care sa fie mai rau acum.
Dar romanului ii place sa se planga. Sunt convins ca astfel de specimene s-ar fi plange si daca ar fi trait in Elvetia, Luxemburg sau Norvegia.

Am mai auzit pe unii cu lozinca sa iasa Simion acu ca oricum ar iesi in 2029. De ce sa nu iasa nici acu nici in 2029? Altceva decat sa ne sapam singuri groapa nu putem? Daca iese acum, degeaba le iese romanilor suveranismul din cap ca s-ar putea sa nu mai putem scapa de el. Odata ce-si baga Rusia ghearele bine intr-o tara, f greu scapi. Noi in 25 de ani abia acum am reusit sa zdrunciman putin PSD-ul, si inca nu l-am daramat.

Clasa politica nu se schimba in 5 ani, nu stiu in ce tara crezi ca traiesti. Avem de vreo 10 ani un partid nou cu viziuni liberale, si vezi si tu ce-au facut. Au fugit de la guvernare si au propus la prezidentiala o tuta razbunatoare care habar n-are cand a pierdut.
Zero sanse ca in 5 ani sa se schimbe ceva radical, mai ales sub un guvern pro-rusia. Poate in 50 de ani.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline taxon

« Reply #29 on: 15 May 2025, 11:16 »
Deseara incepe votul. "Votul". Cica sa aveti grija pe cine votati. Tembeliziunile au votat, si inca de mult.
Iar luni vom avea o jumatate de Romanie exuberanta si o jumatate de Romanie dezamagita.
Si, indiferent de rezultatul afisat luni, dupa aceea va veni furtuna.
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon