Poll

Cum votati in turul 2 la alegetile prezidentiale 2025?

Nicusor Dan
9 (75%)
George Simion
1 (8.3%)
Nu votez.
2 (16.7%)
Imi anulez votul.
0 (0%)
Inca nu m-am hotarat.
0 (0%)

Total Members Voted: 11

Author Topic: Cum votati in turul 2 la alegerile prezidentiale 2025?  (Read 3076 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Cum votati in turul 2 la alegerile prezidentiale 2025?
« Reply #60 on: 18 May 2025, 08:21 »
Noi am plecat în 2018, când Dragnea se chinuia să-l demită pe Iohannis și să treacă amnistia și grațierea care l-ar fi scăpat de pârnaie.

Păcat ca n-a reușit.

Îl iertam pe țăranus de toate păcatele sale dacă îl suspenda pe slinos.
Măcar nu regret ca alții ca l-am votat și pentru al doilea mandat la cât de nesimțit s-a dovedit a fi.

Offline ericmario

« Reply #61 on: 18 May 2025, 14:27 »
Ești doar tu.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline endler

« Reply #62 on: 18 May 2025, 15:07 »
Partea rea.. Blamez Iohannis.. consider că n a făcut nici 5 procente din ce treb să facă că sa și onoreze votul primit de la români.. partea buna..? Cealaltă variantă ar fi fost și mai rea..

Offline Benvolio

« Reply #63 on: 18 May 2025, 20:11 »
@Korn: imi pare bine sa te revad, chiar daca avem pareri diferite aici.
Back @ya; ar fi trebuit sa incep cu asta dar am considerat ca se intelege de la sine :D.
Nu-s asa diferite cum par, sint de acord ca ND e alternativa mai putin proasta, insa doar pentru ca celalt e sub orice critica.  Dar ND ma calca pe nervi, si nu incepind din campania asta.  Btw nu promisese ca nu candideaza la prezidentiale daca ia primaria? 

Faza aia cu portiera mi se pare un maruntis, mai ales ca e o faza izolata, nu parte dintr-un pattern si stilul de viata al lui Nicusor Dan, in general, e destul de simplu.
Dimpotriva, mie mi s-a parut reprezentativa, intotdeauna mi s-a parut un suficient cu impresii de elita intelectuala, desi e destul de redus cel putin la capitolul inteligenta sociala / exprimare.

Quote from: Mercutio
Adevarat, dar... Tu iti amintesti de lumea dinainte de '89? In lumea de azi, de bine de rau, poti sa ai o afacere sau o slujba la o multinationala sau sa lucrezi online de la distanta direct pentru occidentali. In lumea de ieri, cam singurul lucru pe care il putea face un om "intreprinzator" era bisnita ilegala. M-am bucurat, si acum si in 2024, ca nicunul din marile partide nu are candidat in turul2, dar totusi, oricat de rai au fost polticienii nostri de dupa '89, suntem conectati la Occident, nu suntem Venezuela.
Imi amintesc, sint de acord cu tine, nu vad directia argumentului.  Nu se intimpla nimic daca se intimpla si cistiga manelistul.

Inca o chestie, astia doi pe vremuri erau amici sau cel putin colegi, tineri din aia frumosi si liberi care demonstrau ei ca sa salveze diverse.  Sint amindoi produsul aceluiasi sistem, luati din gaoace si impinsi in fata ca niste nulitati complexate ce sint.

@Korn: Nu stiu de ce il percepi tu pe Nicusor Dan drept elitist. Mie din contra, mi se pare surprinzator de modest pentru cineva cu relizarile lui. Are doctorat la Sorbona, dar nu-si presara conversatia cu frantuzisme, cum face Anamaria "it is what it is" cu engleza.

Daca e ceva (minor) ce i-as reprosa, e ca, in unele interactiuni din viata reala, se lasa prea usor dominat de altii mai extrovertiti. Vezi aici ce face o reprterita de la Romania TV cu el si cu prietena lui:

Dar oricum toate astea nu prea au importanta, cand alternativa e "sub orice critica", cum zici.

Zici ca "Nu se intimpla nimic daca se intimpla si cistiga manelistul." Dar "manelistul" cum zici tu poate de exemplu dizolva parlamentul si declansa alegeri anticipate daca nu i-l accepta pe Georgescu si il refuza de 2 ori. Dar chiar daca nu face nimic altceva decat sa ne faca de rusine prin lume, tot e suficient de rau, si asta ar fi "best case scenario".

------------------

Acum cand scriu e  62.7% prezenta la vot, ~ 11.357.000 votanti si a mai ramas doar o ora.

Va rog sa votati daca cumva inca n-ati facut-o. Diferenta va fi foarte mica, poate doar cateva mii.

Edit: corectat nr votanti
« Last Edit: 18 May 2025, 20:17 by Benvolio »

Offline oldshooterman

« Reply #64 on: 18 May 2025, 21:12 »
E surprinzator faptul ca ~50% dintre votanti s-au prins ca "directia" in care se indreapta RO nu e cea buna.

Offline Ciocanul

« Reply #65 on: 18 May 2025, 21:15 »
Ce, sistemul deja a invins ? :D
Vai de capul alora ce s-au "prins", pe ei pica greul.

Offline oldshooterman

« Reply #66 on: 18 May 2025, 21:35 »
Restul inca viseaza, pana ajunge realitatea sa-i trezeasca si pe ei. Sistemul a invins de zeci de ani, acolo nu se poate schimba nimic. ;D

Offline oldshooterman

« Reply #68 on: 18 May 2025, 21:40 »
Ar fi pacat sa castige Simion, pentru ca ceea ce urmeaza nu poate fi rezolvat favorabil si o sa se sparga in capul lui.

Offline Ciocanul

« Reply #69 on: 18 May 2025, 21:42 »
Auzi, daca vrei sa faci revolutie si esti anti-sistem, vii macar la masa cu ceva serios.
Nu vii cu un Georgescu ce povesteste de nanocipuri ce nu exista, un Simion sef de galerie ce nu a muncit o zi sau cu o analfabeta cum e Gavrila. Este chiar atat de greu de gasit ceva decent ?
--
La 9:44 ND a trecut in fata. :D
« Last Edit: 18 May 2025, 21:46 by Ciocanul »

Offline oldshooterman

« Reply #70 on: 18 May 2025, 22:08 »
Ce nu intelegi? Tinand cont de ce au spus, ar fi foarte usor sa se sparga in capul lui Simion ceea ce urmeaza. E mult mai interesant de vazut cum se descurca sistemul cu unul ca ND, in afara faptului ca politicienii vor face tot ce pot ca lucrurile sa-si continue "directia" deja cunoscuta. ;D
« Last Edit: 18 May 2025, 22:12 by oldshooterman »

daveWalter

• Guest
« Reply #71 on: 18 May 2025, 22:28 »
Partea rea.. Blamez Iohannis.. consider că n a făcut nici 5 procente din ce treb să facă că sa și onoreze votul primit de la români.. partea buna..? Cealaltă variantă ar fi fost și mai rea..
Dacă câștiga Ponta în 2014, aveam OUG13 și 10 august cu 3  ani mai devreme:
- aveam guvernul Dragnea din 2015
- Koveși și Coldea demiși
- dosarele de corupție erau băgate în sertare și uitate acolo
- OUG 13 din februarie 2015- ar fi rezultat proteste mari cu sute de mii tot anul, plus bătăi ca la 10 august
- Colectiv tot se întâmpla - doar că cel care pica ca țap ispășitor era...nu Dragnea, dar posibil un ministru- doi.
- deveneam sora mai mică a Ungariei
- în 2019, câștiga sigur Iohannis alegerile....ori cineva de la USR, poate Nicușor

Și dacă Iohannis pierdea în 2019, și ajungea Dăncilă președinte (nu știu în ce galaxie), și cu Dragnea tot la pușcărie:
-Ludovic Orban tot era premier 
-Gestionarea pandemiei COVID-19 era mai haotică între un președinte PSD și un premier PNL
-după alegerile din 2020, aveam guvern USR-PNL-UDMR mult mai consolidat împotriva Vioricăi, tot cu Orban premier - AUR cred că tot intra în parlament
-în 2021, prin februarie, Dăncilă era suspendată, ea începea să o ardă cu antivaccin alături de AUR, dar  nimeni nu venea la referendum pentru că era pandemie
-aveam alegeri prezidențiale anticipate prin vara lui 2021 și probabil revenea ficusul sau candida și câștiga chiar Ludovic dacă nu cumva îi lua fața Nicușor 
-după 3 ani de guvernare PNL-USR-UDMR și 3 ani de președinție Orban sau Nicușor, liberalii se erodau și probabil că în 2024, alegerile erau câștigate la sigur de Ciolacu, de Georgescu sau de Simion

Offline Ciocanul

« Reply #72 on: 18 May 2025, 22:39 »
Nu, Simion ar fi fost doar gargara si destabilizare, incetinire, mizerie.
Europa trebuie sa fie unita pt ca avem meci mare cu Rusia si sa trecem cu bine criza asta. Europa nu are nevoie de cozi noi de topor alaturi de Orban sau Fico care sa latre a paguba pe la Bruxelles.

« Last Edit: 18 May 2025, 22:41 by Ciocanul »

Offline Benvolio

« Reply #73 on: 18 May 2025, 22:55 »
LOL, Simion s-a preoclamat pe Twitter noul presedinte al Romaniei, dar de emotie a pus steagul Chadului in loc de steagul Romaniei:

https://x.com/georgesimion/status/1924166718122783128#r

https://nitter.net/georgesimion/status/1924166718122783128#r

AI-ul Grok il contrazice:

Quote from: Grok
George Simion's claim to be Chad's president is false. Mahamat Idriss Déby has been Chad's president since May 2024, per credible reports. No polls support Simion’s claim; they focus on his Romanian election performance, where he led with 41% in the first round. His declaration is unjustified, as he has no ties to Chad. Quantifying Simion’s lies is difficult, but his history includes controversial statements, like supporting accused repressors and provocative rhetoric, suggesting a pattern of misleading claims.

(Asta cere Virgin vs. Chad meme - chiar ma mir ca nu au aparut inca)

Edit: imaginea
« Last Edit: 18 May 2025, 23:05 by Benvolio »

The following users liked or thanked this post: Korn

daveWalter

• Guest
« Reply #74 on: 18 May 2025, 23:05 »
Să fie sănătos. De mâine...sau din momentul când va veni noul șef la SRI și noul șef la DNA, Simion și cu CG sunt pușcăriabili. 
Posibil și Șoșoacă.
Nici pentru RTV 1 și RTV 2 și pentru toată presa suvernaistă nu vin vremuri prea bune.

Între timp, trebuie să ne pregătim pentru următoarele:
1. măsuri de austeritate mai dure decât în 2010 - concedieri, scăderi de salarii dacă Bolojan devine premier
2. adoptat măsuri eco după model francez, feminism, imigranți mai mulți , și unii harnici, dar și violenți
3. politicieni arestați - cu asta sunt de acord - sper să aresteze de la toate partidele, să fie curățenie generală
4. ne-am lins pe bot de avioanele F-35, tancurile Abrams, de Visa Waiver, de ajutorul NATO  - suntem vulnerabili de acum în fața Rusiei
5. din momentul ăsta, orice șansă de  pace Ucraina-Rusia e compromisă din cauza că mineralele ucrainene nu vor putea fi livrate din Ucraina prin Ro către SUA....deci, e inevitabil să mergem la război cu rușii în câțiva ani
6. măsuri eco - unora o să vă placă, dar multora nu...pregătiți-vă pentru fast-fooduri vegane, mașini electrice, trotinete, trai minimalist, reciclare la greu
7. multinaționalele americane o să plece, o să vină cele din Franța.

Eu o să-mi șterg acest cont de pe forum când se ajunge la numărat 100% voturi și o să mă duc pe Discord sau oriunde nu există cenzură.

Nu mă înțețegeți greșit, nu am fost fanatic AUR, nici n-am mai fost la vot azi, ci am fost doar susținător al continuității parteneriatului România-SUA după 20 ani.
N-ați mai vrut America, ok, descurcați-vă cu ce vă oferă Franța, că UK și Germania sunt cam ocupate, iar Italia e cu SUA.

GG Nicușor (l-am votat pe 9 iunie 2024), dar îmi pare rău că s-ar putea  să riscăm să ne trezim cu Firea primar la București.

« Last Edit: 18 May 2025, 23:08 by daveWalter »