Author Topic: De ce nu intram in Schengen?  (Read 1207 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« on: 19 September 2023, 15:00 »
Eu nu cred teoria aia ca Austria e stat marioneta a Rusiei.  Ca a continuat sa cumpere gaz de la rusi, uite ca si ungurii cumpara gaz, dar ne vor in Schengen.  De ce ar depune rusii eforturi costisitoare sa mituiasca un intreg guvern austriac cu RUBLE ca sa nu poata romulanii sa circule liberi in Europa, ma depaseste.
*romulanii (romanii prosti educati, rromii si romanii manelizati)

Eu deduc ca mai degraba ar fi americanii cei care nu ne vor in Schengen.
Americanii, cu un telefon, pot imediat sa convinga un guvern al unei tari mici sa voteze ce vor ei. Au putut face cu tari mai mari (care nu sunt bineinteles sub sfera Rusiei si Chinei).  A dat CIA guverne jos si continua sa o faca, si in tari care nu sunt membre NATO/UE. Cu o tara ca Austria care se afla in Europa s-ar descurca repede sa-i convinga sa ne accepte in Schengen. 

Avem drept la libera circulatie in UE cu trenul, cu avionul, mai putin cu masina si cu bicicleta, ca trebuie sa fii verificat la vama.
Dar ce ne-ar da Schengen in plus ar fi:
-libera circulatie fara controale la vama, indiferent ca esti turist sau camionagiu transportator de marfa
-drept la calatorit in Elvetia si Norvegia
-viza extinsa in SUA

Ar fi logic sa nu fim primiti pentru ca suntem un popor needucat. Au vazut ce fac romulanii  prin UK, prin Spania, prin Franta, prin Italia, cate crime si violuri raportate au fost la stiri. Daca aderam la Schengen, ar insemna sa primim drept la viza extinsa in SUA.
Problema e ca sa-ti incerci sa-ti iei o viza in SUA te costa, ti se verifica istoricul bine sa vada daca esti pro-american si la prima abatere, te expulzeaza imediat.


Motivul e altul pentru care nu ne vor in Schengen.
Si observati ca din 2022, cam de cand a inceput razboiul din Ucraina, politicienii romani au solicitat tot mai tare aderarea la Schengen. Nu ca ii dor pe ei ca n-au dreptul romulanii sa circule nestingheriti de la granita, fara controale.
Americanii ne-au acceptat in NATO sa fim carne de tun, ne-au acceptat in UE sa fim piata de desfacere ieftina. Cam pentru motivele astea nu aderam la Schengen, fiindca suntem o tara cu un popor slab, efectiv o colonie cum ar veni. 
Dupa criterii, noi trebuia sa stam la coada ca Serbia si Moldova.  Dar am intrat in mod fortat: pentru ca 9/11,  pentru ca ne-am aratat mereu submisivi si obedienti fata de americani incepand cu Iugoslavia, dar mai ales, pentru ca americanii au descoperit din 2000 ca Rusia planifica un razboi in Europa de Est pentru reintregirea Imperiului Rus si au nevoie de carne de tun din Romania si Polonia ca sa le dea ragaz Frantei, Germaniei si Angliei sa se pregateasca. Nu pentru ca Geoana are abilitati tari de negociator ca fost ministru de Externe, nu pentru ca a mers Nastase pe la curti europene.

Suntem in NATO pentru ca suntem carne de tun! Suntem un popor de sacrificiu, alaturi de baltici, alaturi de polonezi si bulgari. Mark Rutte a spus-o pe fata anul trecut, chiar la intalnirea cu Iohannis. Eu de atunci am realizat ca razboiul din Ucraina se va extinde.
,,Legatura cruciala dintre Marea Baltica si Marea Neagra", astia suntem noi romanii pentru vestici! 
https://www.epicnews.ro/actualitate/mark-rutte-voi--toti--sunteti-o-legatura-cruciala-dintre-marea-baltica-si_51527.html
Mi-am dat seama ca razboiul se va extinde si din momentul cand s-a format flancul de est al NATO.


Razboiul din Ucraina e menit sa se extinda in Europa de Est la un moment dat, poate anul asta, poate anul viitor, poate peste doi ani sau zece ani, dar se va extinde. Ca asa de smardoi sunt rusii.
Pai daca ne bombardeaza rusii, imaginati-va ce ar fi daca am intra noi in Schengen.......n-ar mai ramane unu' sa lupte pentru tara asta. Am zbughi-o in vest si aia ar sta apoi sa ne culeaga unu cate unu.


Asta e motivul.

Polonezii sunt  in Schengen, si totusi, are un popor patriot, s-au inarmat pana-n dinti si sunt gata sa-si apere tara. Romanii o vor lua la fuga.
Dar mai ales - politicienii cu averile lor.

Asta e motivul principal. Politicienii  s-au purtat ca niste japite, iar americanii i-au lasat in pace, dar la un moment, va veni nota de plata. Si asta va fi nota de plata: cand ne vor bombarda rusii si ei se vor vedea plangand la frontiere ca nu vor putea sa fuga din tara cu averile lor pentru care s-au chinuit sa fure ani de zile si vor fi fortati sa lupte cot la cot cu romanu' ala sarac pe care l-au furat si pacalit.
Nu cred ca politicienii romani vor putea sta la caldurica si nici nu se vor preface bolnavi sa stea prin spitale.

Astia nu-si dau seama cu ce tip de razboi au de-a face. Nu e WW1 si nici alt razboi napoleonian sa stai acasa. E RAZBOI TOTAL. E razboi in care si civilii si militarii sunt tinte.

La ce caldurica sa stai cand iti vor veni drone iraniene kamikaze Sahed sau nu stiu ce rachete balistice nord-coreene care vor lovi spitale, inclusiv viloaiele politicienilor?


De la WW2, razboiul are doua variante: ori fugi din tara, ori te lupti si te lupti in miscare, peste tot!

De aia Rares Bogdan, Iohannis, Ciolacu & co insista cu aiureala asta de a adera la Schengen din 2022, fix de cand a inceput razboiul in Ucraina!

« Last Edit: 19 September 2023, 15:02 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #1 on: 28 September 2023, 08:19 »
Imi place de Ciolacu cum se lauda ca se lupta cu cancelarul austriac, ca face si drege.....cand Austria cumpara gaz ieftin de la rusi si continua sa ramana o putere economica si culturala semnificativa pe harta Europei, Romania o sa ajunga mai rau ca Argentina in anii 70, supraindatorata ca sa ne luam avioane, falimentata de la taxe, dar aderata in Schengen.

Dar si mai tare ma amuza reactia romanilor ca vom putea calatori fara vize in America din ianuarie 2025........gen democratii ne lasa cu ochii-n soare cu promisiuea asta,  ca nu se stie daca ei vor mai fi la putere atunci. :D
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #2 on: 11 January 2024, 10:25 »
Voi realizați ce hal de premier avem?

MINUTUL 8:00 - CIOLACU E VARZĂ MURATĂ!

Aderăm în Air Schengen, dar întărim frontiera România-Bulgaria, și o să fim tratați ca niște cetățeni de mâna a treia/potențiali teroriști daca vrem să mergem la  Viena. Și credem că am obținut o victorie.   

Serios, voi chiar vreți să-l votați pe Ciolacu președinte? 

ARE DREPTATE VALENTIN STAN.
POPORUL ĂSTA TREBUIE SĂ MEARGĂ ÎNAPOI LA GRĂDINIȚĂ!!!!





Și alte chestii despre Schengen și cum se face țara asta poștă! 



« Last Edit: 11 January 2024, 10:38 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #3 on: 11 January 2024, 17:50 »
Eu nu cred teoria aia ca Austria e stat marioneta a Rusiei...
Smenul e la nivel de conducere UE, Austria a fost aruncata in schema doar ca sa distraga atentia.

Romania e legata de Bulgaria in programul de integrare in Schengen. Olanda s-a opus foarte clar in continuare acceptarii Bulgariei. Deci indiferent de parearea Austriei, Romania tot nu intra in Schengen. Nu inteleg ce nu e clar in toata povestea asta.

Eu inteleg ca e greu de acceptat integrarea unui "stat esuat" in Schengen (citat din Iohannis, Presedintele Romaniei).
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #4 on: 11 January 2024, 19:41 »
Nu știu dacă poate exista un lider mai groaznic decât Iohannis în istoria țării ăsteia.

Poate nu la fel ca Ion Antonescu care ne-a băgat în război cu Rusia. Deși nu e târziu să o facă Iohannis, ca să-l întreacă.
Și comuniștii ca Petru Groza și Ana Pauker care au distrus.
Dar Iohannis nu ajunge nici la genunchiul lui Dej sau Ceașcă la capitolul realizări și contribuții pozitive, chiar dacă au fost dictatori criminali. Au lăsat infrastructura în urma lor. 

Lumea începe să-l regrete pe Băsescu. Cu toate măsurile de austeritate, măcar aveam mai multă libertate. El ne-a băgat în UE.
Iliescu ne-a băgat în NATO.
Constantinescu a mișcat ceva ca să apărem pe harta americanilor.
 

Iohannis ce a făcut 10 ani?



Post Merge: 11 January 2024, 19:45
btw -
Robotul David din Prometheus seamănă cu Iohannis. Știm cum s-a terminat filmul.

« Last Edit: 11 January 2024, 19:46 by peacemaker »
 

Offline ericmario

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #5 on: 11 January 2024, 20:34 »

Iohannis ce a făcut 10 ani?

Autostrăzi, școli, spitale.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #6 on: 12 January 2024, 10:30 »

Iohannis ce a făcut 10 ani?

Autostrăzi, școli, spitale.

E ora de trolling?
 

Offline ericmario

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #7 on: 12 January 2024, 22:09 »

E ora de trolling?
A ta, da.

Ce ai fi vrut să facă Iohannis în ăștia 10 ani și nu a făcut?
Punctual, dacă poți.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #8 on: 12 January 2024, 23:22 »

E ora de trolling?
A ta, da.

Ce ai fi vrut să facă Iohannis în ăștia 10 ani și nu a făcut? 
Punctual, dacă poți.

Ce naibă să facă  schiorul călător de la  Sibiu la ce nivel de inteligență are?  Serios acum. 

Mai bine îți spun ce făceam eu dacă eram președinte în ăstia 10 ani.

În doar trei etape :
1. fix când eram pe val la popularitate, transformam România într-o republică prezidențială după modelul Erdogan,  prin a folosi  toate instrumentele pe care le aveam la dispoziție, chiar și armata. Că numai cu forța și disciplina se poate în țara asta. Depolitizam justiția. Puneam armata să aresteze toți politicienii pentru corupție, indiferent de partid. Niciunul nu primea o sentință mai mică de 10 ani.

2. nu mergeam la schi și nici în vacanțe scumpe absolut deloc, mergeam în străinătate doar ca să închei acorduri comerciale America, Marea Britanie, Brazilia,  Canada, Turcia,  India, Germania, Israel, niște acorduri energetice cu Arabia Saudită și Ucraina și acorduri de cooperare științitifă și tehnologică cu Coreea de Sud, Singapore, Taiwan și  Japonia. Făceam pe patru în dracu să fac din România cea mai tare putere economică din Europa de Est. Băteam Polonia, Ungaria,  Austria, Cehia și țările baltice la toate capitolele, dar totodată m-aș fi înțeles bine cu ele să punem de o organizație mai tare ca grupul de la Vișegrad ca să ne opunem aberațiilor neomarxiste de la Bruxelles și propagandei putiniste de la Kremlin.  Nu cumpăram fierătaniile de F-16, ci mă axam pe scutul antirachetă, după aia cumpăram  rachete Himars și rachete Patriot cât mai multe, eventual și niște Iron Dome, plus muniție, rachete portabile Stinger și Javelin  și artilerie la greu. După aia cumpăram avioane F-35 și F-22  prin 2019-2020, când mă asiguram că aveam un sistem defensiv impenetrabil.
 
3.serviciul militar obligatoriu pentru toate femeile și toți bărbații apți fizic ca să-și bage tot tineretul mințile în cap și disciplinam toată țara (le scoteam etnobotanicele, silicoanele, cluburile, bombardierismele și manelele din cap), și în cinci ani aveam deja câteva spitale regionale construite , școli modernizate, câteva autostrăzi finalizate. De ce? Pentru că disciplină!  În 2019 am fi avut o altă Românie.  Aderam la Schengen, și apoi ieșeam din UE alături de toate țările est-europene,  alcătuind un bloc est-european pro-american  care să fie și anti putinism și anti ursulism. Rămâneam doar în NATO și în Schengen, și puteam călători facil în țări ca America și Australia.  Aveam o armată comparabilă cu cea a Poloniei de azi și cooptam Ucraina, și n-ar mai fi început niciun război în 2022. Datorită mie, Ucraina ar fi fost în NATO încă din 2020-2021. Și chiar de nu adera, tot făceam de-al dracu să las niste contingente românești la Kiev, în Harkov, în Herson și în Zaporojie, să vedem dacă Putin mai avea curaj să încerce să provoace declanșarea art.5.  Și probabil făceam o unire formală cu Rep. Moldova, nu la propriu,  dar trimiteam blindate, geparzi și ceva brigăzi la Chișinău. 



Alte opțiuni erau:

a. să-l votăm pe Ponta președinte
b. să-i mai fi dat lui Băsescu încă 10 ani de mandat. :))))

Oricare din astea două opțiuni ar fi fost mai bune decât să-l fi lăsat pe ,,ȘASE CASE” să ne fie președinte zece ani..........ZECE ANI IROSIȚI! ZECE ANI DEGEABA! 
« Last Edit: 12 January 2024, 23:35 by peacemaker »
 

Offline ericmario

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #9 on: 13 January 2024, 08:04 »
Tu ai o înclinație spre dictatură.
Principiul separării puterilor în stat ți-e complet străin.
Și cum am mai zis, ai o obsesie cu ieșitul din UE.



Post Merge: 13 January 2024, 09:37

3.serviciul militar obligatoriu pentru toate femeile și toți bărbații apți fizic ca să-și bage tot tineretul mințile în cap și disciplinam toată țara (le scoteam etnobotanicele, silicoanele, cluburile, bombardierismele și manelele din cap), și în cinci ani aveam deja câteva spitale regionale construite , școli modernizate, câteva autostrăzi finalizate. De ce? Pentru că disciplină!

Tu născut în 93, care n-ai fost 1 an militar în termen, ceri treaba asta pentru alții?
1 an de armată e cam echivalent cu 1 an de pușcărie.
N-ai tu habar.

De asta România are acum armată de profesioniști, adică de oameni care și-au ales profesia asta, era una din conditiile cerute pentru aderarea la NATO.
« Last Edit: 13 January 2024, 09:37 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #10 on: 13 January 2024, 16:37 »
Tu ai o înclinație spre dictatură.
Principiul separării puterilor în stat ți-e complet străin.
Și cum am mai zis, ai o obsesie cu ieșitul din UE.

1 an de armată e cam echivalent cu 1 an de pușcărie.
N-ai tu habar.

De asta România are acum armată de profesioniști, adică de oameni care și-au ales profesia asta, era una din conditiile cerute pentru aderarea la NATO.


1. Toată Europa de Est a avut, are și va avea înclinațe spre autoritarism și capitalism corupt, de la Rusia, Belarus și Ucraina până la Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Cehia și România.  Pentru că ăștia sunt est-europenii, genetic vorbind.
Est-europenii nu vor avea niciodată democrație ca în America. Pe lângă faptul că sunt popoare foarte rasiste care nu acceptă imigranți și majoritatea nici acum nu au legalizat căsătoriile gay.
Să încerci să aduci democrație după model liberal vest-european în Europa de Est e ca atunci când ai încerca să democratizezi lumea islamică sau să liberalizezi Asia și Africa  - un efort inutil.
Mai degrabă am adopta democrația după model republican ca în Texas, modelul conservator, dar niciodată nu o să putem fi liberali sau socialiști  ca francezii, social-democrați ca germanii, socialiști precum canadienii, conservatori monarhiști manierați și finuți ca britanicii  sau progresiști ca americanii. 

2. În Europa de Est, singurele ideologii funcționale pe termen lung sunt conservatorismul creștin-autocrat ca în Rusia și Belarus, oligarhia ca în Ucraina și Bulgaria, național-conservatorismul civic după model ungar, ceh, slovac sau polonez, populismul de statpe care vrea să-l experimenteze AUR când va ajunge la guvernare. 
Toate au la rădăcini elemente copiate din comunism și din monarhia pe care au avut-o înainte. România e încă condusă ca pe vremea voievozilor. Baronii locali și miliardarii de carton de după 1989 sunt boierii de azi!   Și chiar și în comunism, feudalismul vlah a persistat fiindcă am avut o clasă privilegiată de nomenclaturiști și Ceaușescu care s-a afișat cu sceptru. 
La fel cum Rusia, care se crede că-i democrație și republică federală, e tot un imperiu condus de un ȚAR.

3. Aia era armata pe care ai făcut-o în anii falimentari de comunism, când chiar era pierdere de vreme și riscul ca un război să afecteze România era mai scăzut atunci.
Acum că Rusia ne cam suflă în ceafă, nu cred că te-ar mai pune nimeni să lucești cizme sau să tai cartofi sau să faci 50 de ture în jurul bazei. S-ar putea face armata după model NATO dacă guvernanții n-ar fi corupți, în care să faci 8 ore de tragere la poligon.

Cât despre armata de profesioniști, nu te baza pe asta în caz de invazie rusească la scară largă, fiindcă mare parte din profesioniști vor muri sau vor fi răniți/ori vor primi concediu după câteva luni de luptă. 
România trebuie să furnizeze constant personal militar și să-l formeze pentru a se apăra.
 
Așa a pățit și Ucraina care de doi ani s-a bazat pe profesioniști.
Acum e nevoită să cheme studenții și tinerii de 18 ani la oaste pentru că nu mai au oameni. Au pierdut sute de mii de militari, mare parte care erau profesioniști.

« Last Edit: 13 January 2024, 16:57 by peacemaker »
 

Offline ericmario

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #11 on: 13 January 2024, 18:14 »
Nu te mai chinui să asociezi rusia cu Europa.
Nu-i nici o legătură acolo.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

Offline Ciocanul

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #12 on: 13 January 2024, 20:41 »
Man, avem armata nu doar dupa model NATO, armata este parte din ARMATA NATO. Mai citeste informatii publice ca vad ca iti insiri multe ganduri ce nu au treaba cu realitatea.
" fix când eram pe val la popularitate, transformam România într-o republică prezidențială după modelul Erdogan,  prin a folosi  toate instrumentele pe care le aveam la dispoziție, chiar și armata. Că numai cu forța și disciplina se poate în țara asta. Depolitizam justiția. Puneam armata să aresteze toți politicienii pentru corupție, indiferent de partid. Niciunul nu primea o sentință mai mică de 10 ani."
--
Am fi fost ajuns afara din UE, cu fondurile inghetate si cu salarii de 600 de lei ca si in Rusia dar fara curent, gaz si benzina ieftina. In 2 ani ne-ar fi parasutat Crucea Rosie ajutoare si am fi avut legaturi stranse bilaterale cu Coreea De Nord si Venezuela.
 

Offline ericmario

De ce nu intram in Schengen?
« Reply #13 on: 13 January 2024, 21:49 »

Mai bine îți spun ce făceam eu dacă eram președinte în ăstia 10 ani.

1. fix când eram pe val la popularitate, transformam România într-o republică prezidențială după modelul Erdogan

De ce crezi că Turcia nu e acceptată în UE?
Pentru că are un dictator.

Noi am scăpat în 89 de unul, nu ne mai trebuie altul.
Tu nu erai născut pe vremea aia, nu știi ce înseamnă să ai bani și să faci foamea, și ține minte că România nu înseamnă doar București.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce nu intram in Schengen?
« Reply #14 on: 14 January 2024, 12:29 »

Mai bine îți spun ce făceam eu dacă eram președinte în ăstia 10 ani.

1. fix când eram pe val la popularitate, transformam România într-o republică prezidențială după modelul Erdogan

De ce crezi că Turcia nu e acceptată în UE?
Pentru că are un dictator.

Noi am scăpat în 89 de unul, nu ne mai trebuie altul.
Tu nu erai născut pe vremea aia, nu știi ce înseamnă să ai bani și să faci foamea, și ține minte că România nu înseamnă doar București.


Ceaușescu nu a fost dictatorul care trebuia.
Asta a fost problema, că el ne-a oferit numai dezvoltare, nu și bunăstare.
Și nici Iliescu care l-a urmat.

Nouă ne trebuia un Pinochet, Ataturk sau un Francisco Franco să facă treabă. Sau și mai bine, un Syngman Rhee
Acum trăiam ca în Chile, Spania sau Coreea de Sud. Sau măcar la nivelul  Turciei.

Aveam și bunăstare și dezvoltare.
Da, într-adevăr, mafioțiii și amețitele ar fi avut o viață grea. Mare pierdere.
Ce să zic, mai puțină libertate de a te droga, de a te face muci,  de a sta nebărbierit, de a purta colanți, de a-ți pune silicoane/botox, de a te tatua, de-ați schimba sexul, de a te vinde pe publi24 ca o curvă ieftină sau a te face praf în  cluburi, de a organiza petreceri cu manele la ora 2 noaptea.


Nu te mai chinui să asociezi rusia cu Europa.
Nu-i nici o legătură acolo.

Da, nu Germania a cumpărat vreo 20 ani gaz de la ruși.
Nu Franța, Olanda și Italia au tot făcut contracte și alde Merkel, Sarkozy și Berlusconi făceau  șuste cu Putin.
Nu Austria și Ungaria, cele mai civilizate și occidentale țări din Europa de Est și Centrală cumpără în acest moment gaz de la Putin.
« Last Edit: 14 January 2024, 12:36 by peacemaker »