Author Topic: Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?  (Read 729 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« on: 02 May 2023, 07:33 »
https://arhiblog.ro/inca-intelegem-gresit-social-media/

Momentan e inca o haiducie in  spatiul virtual romanesc cand multi ghiolbani se pot exprima cu expresii de tip " Vreu sî ti fut, fă!". Momentan!

Dar intr-o zi s-ar putea sa nu mai vedem asemenea comentarii obscene si vulgare din astea nici macar pe canalele social media, nici macar pe grupurile "private" din  Vaslui, Teleorman sau Galati.

La noi, cand se vor implementa legi pentru social-media, e posibil sa se recurga si la exces de zel - gen sa te trezesti amendat, cu PC-ul si telefonul confiscate de politie,  chiar  arestat ca-n Londra, Paris sau ca la Berlin pentru glume rasiste, misoginism, homofobe, dar mai ales pentru rusofilie....adica pentru prea multa "libertate de exprimare" in spatiul internaut. 

Ma rog, in Londra este o distopie urata rau ca s-a ajuns la discriminare pozitiva si sper sa nu  ajungem ca acolo.  Nu prea vreau sa vorbesc despre asta acum.

Ce-i drept e ca atunci cand e vorba de bani si de libertate, pana si cel mai prost bombardier o sa inteleaga ca nu mai merge sa te exprimi abject internet.

Va trebui sa aveti grija ce vorbiti si in chat-urile din jocurile video, nu doar pe social-media. Sunt companii ca Ubisoft care pot sa alerteze politia pentru ce scrieti in Rainbow Six Siege.  Nu e de glumit. S-ar putea sa va treziti intr-o belea mare daca cel pe care il jigniti in chat e minor.

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-64476762

Nici pe Discord nu mai poti sa faci ce vrei in unele tari.
Au fost niste australieni arestati pentru postari neonaziste (cu toate ca erau doar niste redneci cu gratare si petreceri si bauta, ah si pentru ca detineau arme de asalt) pe Discord dupa ce un jurnalist s-a infiltrat pe acolo si i-a raportat.
« Last Edit: 02 May 2023, 07:36 by joedonald »
 

Offline taxon

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #1 on: 10 July 2023, 13:30 »
 :o
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline oldshooterman

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #2 on: 10 July 2023, 15:30 »
Poate ca lumea "pricepe" mai greu in limba franceza.

O varianta in limba romana: Se pregătește mama tuturor cenzurilor. Digital Act elimină toate opiniile contrare sistemului. (Digital Services Act (DSA), Regulamentul impus la nivelul statelor UE, este, practic, mama tuturor cenzurilor. Sub pretextul transparenței și responsabilității platformelor online, orice opinie contrară sistemului va fi eliminată.)
......................................................................................

"Edward Snowden avertizează că tehnologia de supraveghere de astăzi face ca anul 2013 să pară „o joacă de copii.” - commondreams.org/news

"Am avut încredere în guvernul să nu ne trădeze”, a spus Edward Snowden. "Dar au făcut-o. Am avut încredere în companiile de tehnologie să nu profite de noi. Dar au făcut-o. Asta se va întâmpla din nou, pentru că aceasta este natura puterii". 

Doar naivii au/au avut incredere..., dar ca idee. ;D
 

Offline taxon

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #3 on: 10 July 2023, 16:01 »
Mda.
Nu stiu cit inca ne mai putem baza pe Constitutie, dar la o adica merita facut tambalau pentru ceea ce scrie in ea.
Chiar, ia sa notez, ca sa mai citeasca unii de pe aici si sa bage la cap:

"Art. 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri."

(PS: E de tot cacatul ce au facut onor guvernantii in pandemie, vis-a-vis de libertatea de exprimare; si nu numai guvernantii... 
Si e interesant (daaaa...desigur!) ca nimeni nu raspunde - si probabil nici nu va raspunde - pentru incalcarile legii facute de guvern(e) in perioada respectiva)
« Last Edit: 10 July 2023, 16:14 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline oldshooterman

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #4 on: 10 July 2023, 21:07 »
O viziune mai noua a situatiei de fapt...:

"In opinia CJUE, validitatea dreptului UE nu poate fi niciodată, evaluată prin referire la dreptul naţional. Instanţele naţionale trebuie să pună imediat în aplicare dreptul UE, indiferent de rangul acestora, în cauzele cu care sunt sesizate şi să ignore sau să înlăture orice normă naţională, indiferent de rang, care ar putea împiedica aplicarea dreptului UE. Astfel, în opinia CJUE, orice normă din dreptul UE este prioritară faţă de orice dispoziţie a dreptului naţional, inclusiv constituţiile naţionale." (Hamangiu.ro/Dreptul Uniunii Europene. Comentarii, jurisprudenta si doctrina. Editia a VI-a) ;D
 

Offline Ciocanul

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #5 on: 10 July 2023, 21:15 »
Nasol in UE dar cum este cu libertatea de exprimare si libertatea in general in Mother Rusia ?
 

Offline taxon

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #6 on: 10 July 2023, 22:00 »
Mai usor cu troleala.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #7 on: 12 July 2023, 04:35 »
Cam peste tot se baga pumnul in gura, chiar si in mult libera America, dar in UE. Si asta tocmai datorita chinezilor si rusilor care isi baga nasul aiurea si profita de libertatea pe care o avem pe net pentru a propaga porcarii sau pentru a comite infractiuni cibernetice. Sunt acum o gramada de site-uri asa zise de "presa" care sunt platite din bani negri de rusi si chinezi pentru a imprastia panica, fake-news si dezinformare, iar televiziunile si site-urile de presa oficiale ajung sa preia informatie de acolo de dragul traficului si senzationalului...si poftim, uite ce rezulta!

Unele chestii au cam luat-o razna in mediul online.

Cu Twitter  s-a incercat rasturnarea de dictaturi din Libia, Egipt, Tunisia, Siria si Irak, si in loc sa fie democratie instaurata, au iesit razboaie civile si a rezultat ISIS, apoi criza refugiatilor. Mai rau e ca a devenit un cuib de fake news-uri de cand Elon Musk a devenit sef acolo.

Cu Facebook, trollii rusi au reusit sa pacaleasca britanicii sa iasa din UE, aducandu-i in saracie, iar in America au facut propaganda unui bufon penal care a stat 4 ani la Casa Alba doar sa se joace golf sau cu dronele.

Din cauza Instagramului ajung unii sa se sinucida, ba ca sunt hartuiti, ba ca se infometeaza sa arate bine ca unele influencerite, care se intampla de fapt sa fie prostituate pe ascuns.

Cu Tik-Tok, s-a vazut in Franta ce a rezultat - masini incendiate si rasturnate.

Telegramul e si ala periculos, ca e cuib de grupari de tip Wagner.

Iar pe Discord s-au publicat niste documente secrete de la Pentagon.

Nu mai zic cate porcarii sunt pe whatsapp - trafic de arme, de femei si de droguri.


Culmea, 4chan si reddit, care sunt cele mai criticate ca sunt cuiburi de trolling si fake-news doar pentru ca sunt de nisa, n-au avut scandaluri cum au avut retelele de socializare astea mari.


Parerea mea e ca am intrat intr-o era in care deja internetul este tratat ca spatiu public si poti sa ajungi sa raspunzi penal pentru ce scrii.
« Last Edit: 12 July 2023, 04:39 by joedonald »
 

Offline taxon

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #8 on: 18 July 2023, 12:07 »
Azi e tambalau intr-o "anumita parte a presei", pornit de la unele afirmatii din videoclipul de mai jos:

Cealalta parte a presei, cea cu damf de padure si atirnatoare de pomenile guvernului, tace milc.

Iar in alt colt de Europa, musiu Breton deja isi freaca mainile la fel ca nea Rog al nostru:
""I Am The Regulator!": EU Commissioner Warns Social Media To Censor After French Riots "

Ce naivi eram in 89, cind strigam pe strazi "Jos securitatea, jos cenzura!" ...
« Last Edit: 18 July 2023, 12:09 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #9 on: 20 July 2023, 11:33 »
Ooo, daca a capatat curaj pina si G4media sa scrie ceva ... de Libertatea ce sa mai zic? La ei a ajuns mai greu "verde"-le. Tolontan o fi primit "biletelul roz" prin porumbei voiajori.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #10 on: 29 July 2023, 12:47 »
Stai sa vezi cate site-uri din astea ,,da dreapta" precum g4media si canale ca Digi24,B1,Realitatea la o hora cu Antena 3 vor incepe  sa-l promoveze pe  prostanacu ca sa nu iasa presedinte sperietoarea de Simion.

Dar facem pariu ca toti cei care au votat cu Basescu aka PETROV in 2009 il vor vota pe Simion? Pentru ca nu stiu cum s-ar putea uita ,,liberalii" in oglinda stiind ca in 2009 l-au votat pe Petrov sa mai ia un mandat in plus, ca pe urma sa le taie salariile, si vreo 15 ani mai tarziu sa voteze cu Geoana.
Eu nu stiu ce simt aia care l-au votat pe Basescu in 2009. Dar aia care in 2014 l-au votat pe cel propus ca premier de catre Geoana (inclusiv eu).

Ba romani, nu mai fiti uituci!

Parerea mea e ca Petrov, turnator sau nu, l-a nimicit pe prostanac. Geoana, dupa dezbaterea aia, trebuia sa se retraga definitiv din viata politica si sa-l fi lasat pe Crin sa candideze in locul lui, si sa nu-si mai fi aratat fata. Cum dracu sa ajungi omul nr.2 in NATO  la 10 ani dupa ce te face un turnator securist, demonstrand ca esti candidat sustinut de moguli si baroni locali?










« Last Edit: 29 July 2023, 12:55 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #11 on: 28 September 2023, 19:55 »
E oficial, toate tipurile de comunicatii ale populatiei (telefoane, SMS, chat, e-mail...) vor fi monitorizate in toate tarile din UE.

Plus altele, tot mai nasoale. ;D
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Sfarsitul libertatii de exprimare in Europa?
« Reply #12 on: 28 September 2023, 23:23 »
E oficial, toate tipurile de comunicatii ale populatiei (telefoane, SMS, chat, e-mail...) vor fi monitorizate in toate tarile din UE.

Plus altele, tot mai nasoale. ;D

Buna dimineata.
Suntem spionati de NSA și CIA din 2001, de la 9/11, de cand cu Patriot Act.

Post Merge: 29 September 2023, 08:42
Cel putin, republicanii ca alde Bush si Cheney iti spuneau pe fata ca te spioneaza.
Macar asta apreciam.

In schimb, jegurile de democrati, incepand cu Clinton-Al Gore si terminand cu Biden si Obama, te spioneaza pe ascuns prin Facebook (program creat toata ziua de CIA/FBI/Pentagon ca cea mai mare baza de date de monitorizare, atribuita apoi unui tocilar random).

Serios, dupa mizeria cu Cambridge Analitica si GDPR din 2018...........mai crede cineva povestea oficiala nascocita in filmul Social Network, in care vine Zuck imbracat in halat si papuci sa isi vanda produsul?

Daca intru serios in documentare, mai mult ca sigur gasesc ceva info ca FB a fost un proiect planuit de CIA/FBI inca din anii 80-90 ca sa ia evidenta populatiei printr-o baza de date publica, in care fiecare sa-si puna poza cu mutra si sa-si dea si toate datele intime, de bunavoie si nesilit de nimeni, dar de fapt silit de hedonism si de tendinta de a se lauda fata de altii ca e mai cool.....cand de fapt e uncool.
« Last Edit: 29 September 2023, 08:42 by peacemaker »