Author Topic: Despre proteste in Romania si in lume  (Read 11395 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #45 on: 26 May 2023, 11:23 »
si, bonus pentru Guvern, hop si niste bugetari:

"Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii intră de joi în grevă japoneză, nemulțumirea acestora fiind legată de situația salarială, potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație."
https://www.stiripesurse.ro/angajatii-cnsas-greva-salariu-spor_2929190.html

Astia nu erau cumva in greva japoneza inca de cand s-au angajat acolo?


Ca ce fac pana la urma? Aia nu e munca!
 
Arhivele Securitatii se pot salva si in computere cuantice, in baze de date, criptate si protejate de antivirus, toate gestionate de 3-4 ingineri care sa lucreze in doua schimburi...si ai terminat-o cu birocratia si cu fitele a sute de arhivisti angajati prin pile.  Si sunt mult mai in siguranta asa.
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #46 on: 30 May 2023, 11:48 »
Hop si niscai politisti:
"Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat, luni, că dedclanşează seria protestelor, constând iniţial în manifestări de stradă.
Sindicaliştii au transmis, luni seară, printr-un comunicat de presă, că vor declanşa proteste în stradă, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să adopte noi măsuri de reacţie şi protest."
https://www.cotidianul.ro/primul-protest-din-randul-politistilor/

Cine urmeaza?
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #47 on: 30 May 2023, 12:00 »
ANAF, ITM si altii.
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #48 on: 30 May 2023, 13:04 »
Hop si niscai politisti:
"Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat, luni, că dedclanşează seria protestelor, constând iniţial în manifestări de stradă.
Sindicaliştii au transmis, luni seară, printr-un comunicat de presă, că vor declanşa proteste în stradă, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să adopte noi măsuri de reacţie şi protest."
https://www.cotidianul.ro/primul-protest-din-randul-politistilor/

Cine urmeaza?

E FUMIGENA!  Da, o sa urmeze STB,  CFR, medicii, probabil si lucratorii din parcuri si alti functionari de la ANAF si posta romana sa iasa sa faca greva.
Si se intampla cu un scop.

Cred ca Ciolacu tot insista in spatele usilor inchise sa devina premier si ameninta cu iesirea de la guvernare si alegeri anticipate.  Voi va dati seama ca-i ofticat ca nu pupa postu de premier pe care trebuia sa-l preia de pe 26 mai. Si UDMR e suparat si ameninta cu iesirea de la guvernare.

Iar serviciile pro-PNL, care au ordine clare de la Washington sa-l mentina pe Ciuca premier,  ii atata pe sindicalisti sa faca circ profitand de nemultumirile sociale si de scumpiri, astfel pentru Ciolacu & co va fi greu sa guverneze.

Voi chiar credeati ca PSD-ul s-a schimbat in bine sau ca s-a impacat cu PNL?
Adica cum sa crezi ca  Firea, dintr-o  familista traditionala convinsa, devine o  feminista moderna pro-europeana....pe bune, astia chiar ne credeau prosti?


Cu atatea greve si proteste, in felul asta PSD nu o sa mai faca manevre ca-n 2021 sa faca motiune de cenzura sa demita guvernul PNL, in colaborare cu USR si AUR, ca sa ne bage iar in criza politica si sa intre ei la guvernare, tocmai acum cand e razboi la granita. Ca daca preiau guvernarea acum, nu-i asteapta o guvernare linistita.

Ultima oara am stat 60 de zile fara premier si guvern. A fost oribil, si in plina pandemie cand mureau 60,000 de romani de COVID, cu spitalele pline si cu inflatia erupand.

Sper sa nu se mai repete situatia din toamna 2021!
« Last Edit: 30 May 2023, 13:12 by joedonald »
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #49 on: 29 June 2023, 10:19 »
Franta este iarasi ravasita de proteste, mici, dar multe.
Serbia clocoteste si ea, amorsata pe de o parte de situatia din Kosovo, iar pe de alta parte de "oengeurile" (sau"agenturili", cum ar fi zi Ceausescu) de influenta vestica.

La noi, subiectul pensiilor speciale agita beneficiarii acestora, clocotul de suprafata fiind politistii, grefierii:
http://stiri.tvr.ro/sute-de-angajati-din-politie--penitenciare-si-grefieri-au-protestat-in-fata-parlamentului--oamenii-sunt-nemultumiti-de-eliminarea-pensiilor-speciale---i-majorarea-varstei-de-pensionare_933854_youtube.html
Judecatorii desigur ca ii sprijina, macar din umbra.
Dar subiectul pensiilor speciale merita "iocanizat" separat.

Cit despre speculatiile de mai sus ...


Post Merge: 29 June 2023, 10:52
.
« Last Edit: 29 June 2023, 10:52 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #50 on: 29 June 2023, 11:00 »
Daca ai fost Tanti Aglaie maturatoare la gradinita si ai spalat coridoare si wc-uri 40 de ani, ai castigat salar de 2500 de lei. Acum la 64 de ani o sa iasa la o pensie de 1300 de lei si vrea nebuna sa cumuleze pensia cu salariul ? N-ai cum sa faci asta decat daca esti director la banca la BNR si castigi pe langa 11000 de euro salar si o pensie de 5000 de euro. Cel mai mult am ras la faza: "voi vreti sa decapitati toata conducerea BNR ?" Adica daca le taiau pensiile isi dadeau toti demisiile. :D In primul rand ce cauta atatia sontorogi la BNR in conducere ?
 

Offline oldshooterman

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #51 on: 29 June 2023, 16:37 »
Bani.
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #52 on: 30 June 2023, 11:36 »
Cred ca un razboi civil in Franta a devenit inevitabil, si asta pentru ca  rusii si-au cam bagat coada si in protestele astea. S-a ajuns la un punct in care democratia nu mai e functionala in tara asta.

Franta e demult o tara distrusa de subversiunea socialista propagata de KGB, care sprijina apoi si miscarile asa zise "de extrema dreapta" si personaje ca  Marine Le Pen, si partidele comuniste si personaje ca Melenchon, toate subordonate Kremlinului, cu un scop: sa rupa tara in doua, sa o divizeze printr-un razboi civil si etnic.

Ii banuiesc si pe Macron si Sarkozy, ca si astia erau buni prieteni cu Putin....doar ca primul cam risca puscaria pe viata pentru combinatiile facute cu Ghadaffi, celalalt a trebui bine suflecat de maneca ca sa-si revina la realitate si sa ramana in tabara americana.

Altfel, tot aceleasi miscari de stanga subordonate Kremlinului au primit milioane de africani si arabi acolo. Aia trebuie zburati urgent din Franta......n-au ce cauta acolo pentru ca sunt agresivi, necalificati si lipsiti de educatie.

Singura solutie este o dictatura militara cu sprijin american, dar pentru asta trebuie un nou Charles de Gaulle, un Pinochet sau cineva care sa preia comanda armatei franceze, sa expulezeze din Franta tot imgrantii fara cetatenie/care nu pot sa se integreze, care nu sunt capabili sa respecte niste legi si care asteapta ajutoare sociale in loc sa munceasca, inclusiv aia care sunt pusi pe ars masini si vandalizari.

In cel mai rau caz, s-ar putea sa trebuiasca sa  inchida, chiar sa execute toti comunistii si rusofilii tradatori care sunt platiti de Kremlin sa ameninte securitatea Europei de Vest.  Nu exista alta solutie. 

Daca armata Frantei nu intra pe felie si nu scoate militaria jos din pod, tara aia va aluneca in razboi civil, si in curand, Germania si UK vor pati la fel, si ele victime ale agentiilor KGB care au propagat comunism pe acolo. 

Trei tari europene aflate in anarhie si razboi civil, cu enclave jihadiste si tribale, este fix ce ne mai trebuia noua acum cu amenintarea rusa care ne sufla in ceafa. 

Europa vestica asa cum o stiam e pe duca....si asta datorita Rusiei si aniilor de subversiune socialista.

Post Merge: 30 June 2023, 16:35
65 de ani de cea de-a Cincea Republica Franceza.....


Ba, inteleg ca ce a facut politistul ala acelui minor e o atrocitate in secolul 21 si ar merita puscarie pe viata.

Dar de ce trebuie ca protestatarii sa rastoarne si sa dea foc la masini, eu nu inteleg.

Trebuie ca minoritatile etnice si sexuale sa aiba drepturi.

Dar drepturile la proprietate ale unor cetateni francezi platitori de taxe nu le respectam si noi? Cu ce au gresit acei soferi, care de maine nu vor avea cu ce sa mearga la serviciu? Si care au platit ani de zile bancile ca sa-si permita masinile alea?

Cum poti frate sa-ti descarci furia pe rasism, prin a incendia masinile si a distruge obiectele altor oameni care nu-ti apartin si au muncit din greu pentru a le cumpara?

CUM?????
« Last Edit: 30 June 2023, 16:35 by joedonald »
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #53 on: 02 July 2023, 21:47 »
Ce se intampla acum in Franta........nu cred ca mai are vreo legatura cu pustiul ala (care era oricum un mic ticalos ce ajungea demult la inchisoare in mareata democratie americana).

Cei care ies acum in strada si rastoarna masini si dau foc si elibereaza animalele de la zoo si se bat cu jandarmii.....aia ies de foame in strada, provocata de inflatia de dupa razboi si pandemie.



Post Merge: 02 July 2023, 22:23
O cauza posibila ar fi una de natura psihologica la nivel colectiv - stresul cotidian, rutina zilnica urbana ce le-a provocat burn out, anxietatea, pierderea unor valori culturale si sociale, materialismul care a facut toata societatea sa fie lacoma si doar pe interese, agresivitatea lor care e tinuta in frau de jdemii de legi dure.


Post Merge: 02 July 2023, 22:24
Probabil....si de natura sexuala......dupa legile feministe care i-au facut pe barbatii francezi sa ramana singuri si incapabili sa-si faca partenere, iar acum, toata frustrarea sexuala si-o varsa in rasturnat si incendiat masini ca n-au mai primit piersica de ani buni.
« Last Edit: 02 July 2023, 22:24 by joedonald »
 

Offline Nosferat

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #54 on: 03 July 2023, 10:52 »
Protestele sunt un sport national la francezi. Nu tin minte in ultimii vreo 20 de ani sa fi vazut macar 1-2 ani in care sa NU fie ceva protest prin Paris sau prin cateva alte orase din franta. Faza cu acel pusti e doar propaganda media, la fel ca si traficantul ala de droguri e ceva "erou" pentru BLM.
Ignore list :astateofmind
 
The following users liked or thanked this post: taxon

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #55 on: 03 July 2023, 14:33 »
Protestele sunt un sport national la francezi. Nu tin minte in ultimii vreo 20 de ani sa fi vazut macar 1-2 ani in care sa NU fie ceva protest prin Paris sau prin cateva alte orase din franta. Faza cu acel pusti e doar propaganda media, la fel ca si traficantul ala de droguri e ceva "erou" pentru BLM.

E o diferenta intre protestele care erau light si revoltele de acum care sunt violente, cu masini incendiate si rasturnate, cu blocuri de apartamente incendiate, animale de la ZOO eliberate.
Acum ies si extremistii de dreapta la rampa.

Franta risca sa fie in situatia Siriei de acum 10 ani.

Nu cred ca se mai poate face ceva pe cale democratica in aceasta tara.
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #56 on: 17 July 2023, 10:18 »
Deci, nu numai olandezii ...
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #57 on: 03 August 2023, 16:02 »
"Mii de oameni s-au adunat joi la Niamey pentru a-i sprijini pe autorii loviturii de stat din Niger care l-a răsturnat pe preşedintele ales Mohamed Bazoum"
https://www.agerpres.ro/politica-externa/2023/08/03/niger-mii-de-persoane-au-manifestat-la-niamey-pentru-a-sustine-lovitura-de-stat--1149413
Catinel, catinel, spre un al treilea razboi mondial?
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline oldshooterman

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #58 on: 03 August 2023, 17:17 »
In principiu n-ar trebui sa fie nici o problema, doar ca tarile din vestul Africii si-au facut si alea o alianta, ECOWAS, sprijinita de americani si gasca lor, la care nu le convine ca resursele Nigerului nu mai ajung unde "trebuie" si au amenintat cu interventie militara sprijinita de "vest" (nu doar de vestul african), etc...
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #59 on: 10 August 2023, 16:12 »
Cam cit e venitul net mediu al functionarilor din ministere? Ca cica nu le mai convine:
"Angajații Ministerului de Finanțe au ieşit din birouri, nemulțumiți de măsurile de austeritate anunțate pentru sistemul bugetar.
La protest participă aproximativ 200 de angajați.
Protestatarii s-au îndreaptă spre biroul ministrului Marcel Boloş pentru a-i cere explicații."


Ar vrea oare sa isi dea cu totii demisia si sa se duca sa lucreze in mediul privat?  ;D

[img=https://www.agerpres.ro/data/stiri/ada_-_10_august_2023_-_008.jpg][/img]
« Last Edit: 10 August 2023, 16:16 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.