Cred că sunt presiuni la ora asta din partea Americii pe România să se reia TURUL 2 între Lasconi și Georgescu. Nu doar Iohannis, dar și Ciolacu ar putea fi presat să demisioneze.
Uitați de Antonescu, Nicușor, Bolojan, Ponta, Funeriu și Șoșoacă.
Trebuie iar să ne pregătim psihologic pentru a alege între Lasconi și Georgescu. 100% cred că va câștiga Georgescu.
Motivul? Administrația Trump se teme că fenomenul anulării alegerilor s-ar putea repeta și în Germania pe 23-24 februarie dacă naționaliștii AfD susținuți de Elon Musk vor obține un scor suficient de mare pentru a intra la guvernare alături de conservatorii din CDU. În plus, CDU de azi nu mai e CDU-ul lui Merkel care era cum 5 ani. Sunt ceva ultranaționaliști și în CDU, nu doar în AfD.
Deci, repet, trumpiștii vor să descurajeze pe viitor anularea alegerilor în Europa. Se tem că ar putea chiar unele state americane să facă la fel în viitor în epoca post-Trump, când republicanii ar putea deveni iar vulnerabili în fața mașinăriei de vot democrate.
După ce am citit și am ascultat, Trump și cu Elon vor neapărat:
1. un guvern CDU/AfD de extrema dreaptă în Germania pentru a interveni asupra pieței și industriei auto ca să nu ajungă pe mâna Chinei în cazul în care Volkswagen, BMW și Opel dau faliment. Elon Musk vrea neapărat Germania pentru a-și extinde producția de mașini Tesla și a salva companiile auto germane.
2. e nevoie urgentă de un președinte conservator naționalist care să fie favorabil politicilor trumpiste și de un guvern de coaliție PSD-AUR-POT-SOS cu un premier nou care să fie și el de extrema dreaptă - au nevoie de o Românie pro-Trump pentru a securiza pacea SUA-Rusia , a garanta că Marea Neagră rămâne lac rusesc și a încheia definitiv războiul din Ucraina. Și de asemenea, vor fi alte costuri pe care le vom suporta noi, proștii clasei.
Putin și Lavrov au scos iar la înaintare cerința a unui proiect de tratat SUA-Rusia pentru reducerea cursei înarmării nucleare, dar care vine cu costuri URIAȘE: demontarea scutului antirachetă de la Deveselu, desființarea bazelor NATO și retragerea trupelor americane din țările est-europene (țările baltice, Finlanda, Suedia, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și țările balcanice) pentru a asigura o regiune tampon. Rușii cred că asta e singura soluție pentru a preveni WW3. Sunt aceleași cereri cu care au mai fluturat în iarna 2021-2022 înainte de a invada Ucraina - să se revină la status-quo-ul din 1997.
Și cred că Trump, care vrea liniște, îi va îndeplini dorințele lui Putin.