Author Topic: Donald Trump - un presedinte controversat  (Read 76923 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #315 on: 16 February 2025, 16:05 »
Sunt liderii EUROPENI de care ar trebui că iei lumină, având în vedere că eu iau lumină de la Putin, așa cum ziceai.

Offline oldshooterman

« Reply #316 on: 16 February 2025, 18:35 »
...E bine ca e pauza. Dar putem negocia o pauza mai mare...

"Puteti negocia"? Care sunteti aia care puteti negocia si cu cine? 8)

Nu va baga nimeni in seama oricine ati fi.

daveWalter

• Guest
« Reply #317 on: 17 February 2025, 14:50 »
Numai mie mi se pare ca totul a devenit un circ penibil ?
Intai Trump(circarul sef) a zis ca pacea se va discuta doar intre SUA si Rusia. Acum va fi implicata si Ucraina.
La Paris europenii se intalnesc ca sa ce ? Barem de s-ar discuta ceva concret gen un buget clar pt o armata europeana. Discutii sterile despre nimic.
Vad ca nu mai intereseaza absolut pe nimeni ce se intampla in preerie.

Nu și nu.

Francezul, englezul, olandezul, polonezul și germanul încă se mai cred în epocile lor de glorie și încă mai speră să primească apărare de la americani pe moca. Ei au impresia că America le datorează, când de fapt știm cu toții că e invers, ei sunt datori americanului de la cele două războaie mondiale încoace.
În timp ce America bagă o grămadă de bani în apărarea Europei și iese în pierdere în comerțul cu Europa de stă cu infrastructură învechită de 50-70 ani, europenii bagă bani în programe ECO și DEI în universități, legalizarea consumului de viermi, sticle cu dop atașat și în paradele curcubeu.
Trump vrea să le dea o lecție europenilor  și să-i lase la mila Rusiei și a Chinei. Să vedem atunci cum o să mai fie „PRO-EUROPENI” fără investițiile și armele americanilor.  Și modul cum au derulat evenimentele de la retragerea trupelor din Irak până la Afganistan arată că și Biden și Obama cam voiau să facă asta, dar din cauza ideologiei lor, n-au putut să spună nimic. Însă, izolaționismul se petrece de pe vremea lui Obama. Este prefigurată o criză globală a resurselor și o agravare a schimbărilor climatice în viitorul apropiat și cred că americanii cam intuiesc că le-ar fi mai bine să stea în bula lor pentru 100 ani și să se mulțumească cu resursele pe care le au la îndemână.
USAID trebuia suspendat de pe vremea lui Biden pentru că efectiv se pierdeau bani, o grămadă de bani. Elitele care conduc America au favorizat propulsarea lui Trump să câștige alegerile, pentru că l-au desemnat pe el să facă toată treaba murdară de a încheia  cei 80 ani de globalizare americană (1945-2025).
Ce urmează acum nu o să fie o nouă Ialta, ci ceva mult, mult mai CUMPLIT în care Europa.  Nu va fi o cortină de fier. NU va fi un singur zid al Berlinului. Vor fi mai multe!

Offline ericmario

« Reply #318 on: 17 February 2025, 22:29 »

Francezul, englezul, olandezul, polonezul și germanul încă se mai cred în epocile lor de glorie și încă mai speră să primească apărare de la americani pe moca. Ei au impresia că America le datorează, când de fapt știm cu toții că e invers
E Europa un conglomerat de americani sau e USA un conglomerat de europeni?

Dar tu fiind ruso-american n-ai habar, binențeles.
Mai bine întreabă-l pe prostul de CG, după ce-ți zice că nu știe ce-i apa, o să te documenteze în legătură cu politica europeană.
« Last Edit: 17 February 2025, 22:32 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
« Reply #319 on: 18 February 2025, 00:35 »
Am înțeles, îți pute America când majoritatea de acolo alege democratic, prin alegeri libere, un președinte ca Trump. Eh, nu-i nimic, în curând o să mergeți la război tu și cu ericmario jr împotriva Rusiei.

Ah, btw....Trump tot o să încheie pace separată cu Rusia, ba chiar și o alianță. Să vezi surpriză când o să înceapă să finanțeze Kremlinul și o să livreze arme  către toată Rusia ca să radă Europa și Ucraina.

Pentru toți ceilalți, care nu vreți să muriți într-un război cretin al Ursulei împotriva lui Putin, acum e cazul să plecați de pe continentul ăsta.

Offline Ciocanul

« Reply #320 on: 18 February 2025, 16:58 »
Pai nu au trecut inca de mlastina si preerie. Dar tu ai bani sa pleci ? Vezi ca iti trebuie multe lovele sa te reloci in SUA sau unde crezi ca scapi de Putin. :)

Offline ericmario

« Reply #321 on: 18 February 2025, 20:04 »

Ah, btw....Trump tot o să încheie pace separată cu Rusia, ba chiar și o alianță. Să vezi surpriză când o să înceapă să finanțeze Kremlinul și o să livreze arme  către toată Rusia ca să radă Europa și Ucraina.

Tu îți dai seama ce prostii debitezi?

Post Merge: 18 February 2025, 23:26
Am înțeles, îți pute America când majoritatea de acolo alege democratic, prin alegeri libere, un președinte ca Trump.
E oare așa?
Eu zic că nu e deloc așa.
Te-ai interesat cum e sau continui din minciună în minciună? Sau să fie pură prostie?
« Last Edit: 18 February 2025, 23:26 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
« Reply #322 on: 20 February 2025, 01:47 »
Pai nu au trecut inca de mlastina si preerie. Dar tu ai bani sa pleci ? Vezi ca iti trebuie multe lovele sa te reloci in SUA sau unde crezi ca scapi de Putin. :)
Disperarea te face să prinzi curaj. Dar mai ales, foamea care e cel mai bun profesor. Bine, nu foame din aia care îți chiorăie mațele, ci la figurat vorbesc.   

Eu, până să ajung să lucrez unde lucrez la muncă de birou, în telemuncă,  și să trăiesc decent  în ultimii 5 ani, am trecut prin 4 ani de depresie (în primul mandat al lui Trump)  după ce am fost banat de pe vechiul forum.........am trecut prin niște joburi de kkt (fast food, supermarket, cinema, pază, la măturat), situații de kkt, momente de kkt, certuri în familie, certuri de kkt,  numai ghinoane, mersul la psiholog pentru că aveam amintiri cu bullyingul din anii de școală, petreceam nopțile pe Softpedia să mă vait de situație, ofticându-mă că alții au mașini, gagici, bani și își fac vacanțele prin Ibiza și Dubai. N-am deloc amintiri frumoase din anii 2016-2019......culmea, am mai multe amintiri plăcute din 2021-2024, cu toate dificultățile post-pandemice.   Abia când realizezi că viața are suișuri și coborâșuri și când ajungi la momente disperate, intră în acțiune instinctul de conservare pe care îl are fiecare om. Unii reușesc, alții nu.

Când a venit pandemia și am văzut la TV mii de tineri conectați la aparate și alții băgați în coșciuge, apoi a început și războiul din Ucraina......atunci am realizat cât de scurtă e viața.  Ce-i drept, m-au ajutat foarte mult și sfaturile unei ... dame de companie (n-am făcut nimic cu ea, doar am discutat pe Instagram după ce inițial ne certasem), mult mai tare decât m-ar fi ajutat vreo 100 de psihologi.

Mi-a vorbit despre „putere” și „încredere”. Dar mai ales, despre iluzia puterii - trebuie să te arăți stăpân pe situație, să pară că ai control , încredere și putere. Exact ceea ce fac politicienii și dictatorii, chiar dacă în realitate sunt niște escroci de rahat.

Cam atunci mi-a venit mintea la cap și m-am străduit mai mult. Am reușit, am realizat câte ceva, mi-am cumpărat ce am vrut pe măsura venitului, mi-am făcut poftele (nu mi-am găsit iubită, dar am fost la multe lucrătoare sexuale ca să-mi revin moral) .

Acum, din cauza trumpismului 2.0. și a riscului uriaș să ne trezim izolați, cu scumpiri și concedieri în lanț  și chiar sub bocancul Rusiei, și pentru că nu mai sunt femeile ca altădată,  pare-se că e timpul să o iau de la capăt, într-o altă țară, cât mai departe de Rusia. 

« Last Edit: 20 February 2025, 01:58 by daveWalter »

Offline oldshooterman

« Reply #323 on: 20 February 2025, 10:37 »
Ai auzit de "bau-bau"? Asta a ajuns Rusia relativ la RO. Te agiti prea mult pe degeaba.
Si cu Trump e la fel, doar ca e mai "funny".

Offline Ciocanul

« Reply #324 on: 20 February 2025, 11:32 »
Trump pare mai senil ca si Biden. Doamne ce patzachina a putut ajunge presedinte SUA si ce urat a imbatranit.

daveWalter

• Guest
« Reply #325 on: 20 February 2025, 14:55 »
E confirmat de Cristian Diaconescu că Rusia vrea revenirea la status quo-ul din 1997, în care Polonia, România, Ungaria și restul trebuie să iasă din NATO și americanii să-și retragă trupele și armele, inclusiv scutul de la Deveselu și aviația. Rusia cere din 2021 ca Europa de Est să redevină o regiune gri, neutră, zonă tampon.

Americanii au refuzat.

Să vedem, poate că Trump ține totuși la Europa de Est mai tare decât la Europa de Vest. Urmează alegerile din Germania. Dacă câștigă AfD și conservatorii (cu toate că aia sunt orice, numai de dreapta nu sunt când șefa AfD e lesbiană), e de bine, Elon Musk o să înceapă să acapareze piața auto germană ca să producă și mai multe mașini Tesla și să alunge orice producător chinezesc sau să anuleze orice  acord de vânzare de mașini chinezești. Germania trebuie să-și redeschidă fabricile de cărbune, să-și construiască alte centrale nucleare, să reia comerțul energetic cu Rusia și să cumpere gaz rusesc.

Polonia e și ea asigurată. Ungaria și Slovacia, la fel.

Și poate în 2-3 ani o să aibă interese și pentru țara noastră dacă scăpăm de PSD și PNL.

Offline Ciocanul

« Reply #326 on: 20 February 2025, 19:06 »
Nu mai are nici o opozitie in tara ? Si nu ma refer la democrati dar si republicanii erau oameni seriosi. Ii accepta pur si simplu toate gunoaiele si mizeriile ?
Rade si Putin de el.
78 de ani ? E sanatos ? Mi se pare ca il paste dementa.

Post Merge: 20 February 2025, 19:06

Offline oldshooterman

« Reply #327 on: 20 February 2025, 20:00 »
Biden are 82 de ani, deci se poate si mai rau.

Offline ericmario

« Reply #328 on: 20 February 2025, 20:29 »
Urmează alegerile din Germania. Dacă câștigă AfD și conservatorii (cu toate că aia sunt orice, numai de dreapta nu sunt când șefa AfD e lesbiană), e de bine, Elon Musk o să înceapă să acapareze piața auto germană ca să producă și mai multe mașini Tesla și să alunge orice producător chinezesc sau să anuleze orice  acord de vânzare de mașini chinezești. Germania trebuie să-și redeschidă fabricile de cărbune, să-și construiască alte centrale nucleare, să reia comerțul energetic cu Rusia și să cumpere gaz rusesc.
Aberație după aberație.
Cred că doar CG aberează mai mult ca tine.

Post Merge: 20 February 2025, 20:30
Adevărat, dar Biden nu a avut apucăturile portocaliului.
« Last Edit: 20 February 2025, 20:30 by ericmario »

daveWalter

• Guest
« Reply #329 on: 21 February 2025, 14:33 »
Biden nu era reales în niciun univers într-o cursă directă cu Trump și în conjunctura economică și geopolitică actuală (Kamala nici atât). În 2020, a pierdut Trump din cauza pandemiei și pentru că devenise nesuferit. În 2024, chiar dacă nu se retrăgea, Biden pierdea alegerile din cauza vârstei, din cauza că majoritatea americanilor, inclusiv cei de culoare, erau nemulțumiți de taxele sale, de scumpirea burgerului și a benzinei, de banii prea mulți băgați în Ucraina, de numărul mare de imigranți care au trecut ilegal frontiera cu Mexicul, de creșterea infracționalității. Și mai ales, din cauza politicilor Woke privind divertismentul.

Și dacă Trump era retras din cursă,  arestat/condamnat/închis  sau pur și simplu nu mai voia să candideze (nu vreau să intru în scenariul dacă ar fi reușit asasinatul pentru că ar fi complicat și mai tare situația pentru democrați), ar fi candidat și ar fi devenit președinte Ron DeSantis, guvernatorul Floridei. 

Biden putea să câștige doar împotriva unor candidați Vivek și a lui Nikki Haley pentru că după epoca Obama și singurul mandat al Kamalei, americanii conservatori rasiști și misogini nu mai vor o femeie  sau un afro-american la Casa Albă.

Ce s-ar fi întâmplat dacă câștiga Biden? Nimic!

Pentru că ambele camere ale Congresului tot ar fi ajuns sub controlul republicanilor din cauza frustrărilor populației împotriva administrației democrate. Și tot ar fi ajuns niște radicali la șefia celor două camere. Prin urmare:

- ajutoarele către Ucraina tot ar fi fost sistate de către Congres și tot s-ar fi făcut presiuni pentru negocierile de pace cu Rusia - adică tot la nivel de vorbăraie, însă războiul ar fi continuat, și cu siguranță nu  în același ritm accelerat cum se întâmplă cu Trump  și nici n-ar fi fost făcute amenințări cu retragerea trupelor dn Europa, poate doar cu reducerea lor la număr cu 20%, a celor care nu sunt permanente 
- banii pe care i-a dat Biden Ucrainei în ultimele sale zile din primul mandat ar fi fost ultimii pe care putea să-i mai dea Ucrainei
- America ar fi continuat politica izolaționistă și ar continua procesul de retragere din toate țările considerate o cauză pierdută
- ar fi fost mai mult scandal, cu Biden dând vina pe cei doi șefi ai camerelor pentru că sunt „puii lui Trump”
- USAID nu era suspendat, dar cu siguranță erau reduse drastic fondurile către țări străine de către Congres sau chiar de către administrația Biden care invoca probleme economice - nu cred că se mai complicau cu ajutorarea presei independente și a ONG-urilor din Ungaria, Gaza și Slovacia de exemplu, nici cu vreo câteva țări africane instabile
- principala preocupare era războiul din Gaza și recesiunea care tot urmează să bată la ușă

Singurele  diferențe față de administrația lui Trump:
-Ucraina ar fi continuat să primească arme și bani prin piața neagră și serviciile secrete.
-Rusia ar fi fost prea epuizată militar în 2029-2030 ca să atace NATO dacă Biden era reales și americanii continuau să ajute Ucraina prin toate căile posibile.  Cu Trump, din păcate șansele de WW3 în 2030 vor crește dacă Ucraina cedează și încheie pacea cu Rusia până pe 24 februarie sau până în martie 2025 - Moscova are nevoie de răgaz 3-4 ani pentru a-și reface trupele și a produce armament liniștită, fără să o perturbe atacurile cu drone. Pentru serviciile informaționale din Europa a devenit clar că Putin țintește spre teritoriile statelor baltice care au minorități ruse în cazul în care se încheie pacea.
-Presa n-ar fi vorbit de Trump, ci despre Mike Johnson și de Chuck Grassley,
« Last Edit: 21 February 2025, 14:41 by daveWalter »