Author Topic: Donald Trump - un presedinte controversat  (Read 76126 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #435 on: 09 April 2025, 20:02 »
Nu sunt decât patru călăreți ai Apocalipsei @ericmario 

Dar trecând peste glumă,....trebuie să admitem: suntem într-un mare kkt.  Pentru că e clar că civilizația umană, deja devastată de pandemia de COVID-19 și de războaie multiple, duse și pe front, și în mediul virtual și pe plan comercial și energetic, are acum de-a face cu tarifele trumpiste  care pot provoca o depresiune globală. La 104% tarife .....am trecut cu mult peste nivelul riscului de „recesiune”. E efectiv marea depresiune mondială 2.0 ca în 1929.

Să vedem cum va reacționa China. Tare mi-e că ar putea veni mai repede cel de-al patrulea călăreț dacă Xi se pune la mintea lui Trump și invadează Taiwanul sau recurge la represalii mai dure.

Ar fi prea frumos să vină Xi la masa negocierilor și să cedeze în fața lui Trump!

« Last Edit: 09 April 2025, 20:06 by daveWalter »

Online ericmario

« Reply #436 on: 09 April 2025, 20:41 »
Eu cred că clovnul ar trebui să vină la discuții cu poporul american, să le explice de ce au explodat prețurile în USA.
Clovnul poate pune tarife și de 1000%, dar tarifele alea vor fi plătite de cumpărătorii americani, asta nu înțelege idiotul.

China deja negociază cu Coreea de Sud și cu Japonia (cine ar fi crezut așa ceva?) și asta doar mulțumită clovnului.
UE va pune tarife de retorsiune pentru produsele americane.
Clovnul va izola USA de restul lumii, pentru că ceea ce vrea el e o utopie, dar el e foarte prost, nu degeaba a dat atâtea falimente.

Ar fi prea frumos să-l scoată în șuturi de la Casa Albă fix ăia pe care i-a grațiat după ce au invadat Capitolul.

"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline oldshooterman

« Reply #437 on: 09 April 2025, 20:44 »
Suntem în plin proces de desfacerea sulului Apocalipsei cu cele 7 sigilii.  Ca în jocurile Darksiders dacă vă amintiți.

S-au desfăcut numai trei până acum..................
Prin 2030 va fi jelirea.
Iar în 2031-2032: răscumpărarea și „marele cutremur” când se va desface al șaptelea sigiliu.
Au inceput promitator si acum se misca mai incet? Unul/an ar fi fost mai interesant. 8)
...
"China răspunde cu un nou tarif de 50% în semn de răspuns sever la escaladarea lui Trump.

Potrivindu-se loviturile cu Washingtonul, majorarea tarifelor la Beijing aduce totalul tarifelor cumulate la 84% la bunurile importate din SUA, pe măsură ce războiul comercial se intensifică rapid."(SCMP)

Online ericmario

« Reply #438 on: 09 April 2025, 21:01 »
Când văd că nazistul sud-african (și nu numai el) e afectat de tarifele clovnului de la Casa Albă, parcă aș vrea ca portocaliul să le mai mențină o perioadă.
Ba chiar să le mai mărească.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/care-miliardari-dintre-cei-care-il-sustin-pe-trump-au-pierdut-cel-mai-mult-in-urma-turbulentelor-de-p
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline Ciocanul

daveWalter

• Guest
« Reply #440 on: 09 April 2025, 22:43 »

Au inceput promitator si acum se misca mai incet? Unul/an ar fi fost mai interesant. 8)

A fost cam la fiecare an câte ceva din 2020, de când cu pandemia. 2021 a fost isteria cu vaccinarea și revenirea talibanilor în Afganistan (și retragerea catastrofală i-a îngropat orice șansă de realegere  pentru Biden), 2022 cu Ucraina, 2023 cu ChatGPT și Gaza (și cu cutremurele din Turcia), 2024 cu alegerile și ciocolata Dubai.

Cred că ultimul an în care m-am plictisit a fost 2019 - a fost atât de liniștit și bun anul ăla că lumea discuta doar despre finalurile de la Game of Thrones, Avengers Endgamer, The Big Bang Theory și Star Wars...zi și noapte.
2018 a fost oarecum agitat din cauza bombardamentului din Siria, din cauza unei crize din Marea Neagră  și a războiului comercial declanșat împotriva Chinei tot de ...același personaj.  Dar în afară că lumea era mult mai toxică, se trăia bine, au fost lansate jocuri bune la grămadă care se joacă și azi: Red Dead Redemption 2, God of War, AC Odyssey, Forza Horizon 4, Far Cry 5, Spider-Man, era și nebunia cu Battle Royale din cauza la PUBG, Black Ops 4, Battlefield 5 Firestorm și Fortnite.  A fost și campionatul mondial de fotbal. Lumea era preocupată doar de tenis și de fotbal, de Netflix, de Game of Thrones.
Și 2017 - în afară de inaugurarea personajului în sine și de interdicția musulmanilor în SUA, de isteria cu #metoo și cu #REZIST, de vreo două atentate prin UK și Franța,   a fost  un an cu economia globală în creștere.

Și din cauza asta mi-am dorit să câștige Trump alegerile de anul trecut - pentru că am crezut că va fi la fel de bine ca în primul său mandat. Lumea a dus-o bine între 2017-2019 sub Trump. Sper că și @ericmario  să înțeleagă.

A fost însă scandal la noi în România, din cauza războiului politic dintre țărănoii de Firea-Pandele- Dragnea-Codrin și binomul Iohannis-SRI-Koveși. Și asta pentru că n-au ieșit suficienți oameni să voteze cu Nicușor și USR în 2016 pentru că așa am fi  trăit și noi relaxați ca francezii și germanii.
Eu asta am vrut.
Credeam că Trump ne va readuce înapoi între 2017-2019.

Sub Obama a fost groaznic. Era el mare orator, dar fiecare an cu el președinte era ....deplorabil.
În afară de 2009 cu Michael Jackson,  fiecare an cu Obama a fost un montagne russe!
2010 cu vulcanul irlandez și scurgeri de petrol în Golful ....Americii,
2011 - Primăvara Arabă, războaie civile în Libia, Siria, revoluții în Egipt
2012 -  apocalipsa maiașă, știrile despre schimbările climatice, Avengers,   Gagnam Style, nebuniile cu BLM și LGBT, al patrulea val feminist etc.
2013- în afară de GTA V, nu știu altă chestie bună în anul ăla, decât că ne-am trezit cu Papa Francisc și niște bombardamente chimice în Siria, revoluție iar în Egipt,  iar Obama voia să atace și era să ne aducă la un pas de WW3...ah, și prostia de Harlem Shake
2014 - ISIS, anexarea Crimeii, Ice Bucket Challenge, referendumul din Scoția
2015 - atentatele teroriste din Franța, criza refugiaților,  ISIS, șocul pricinuit de candidatura lui Trump, Je Suis Charlie.
2016 - BREXIT, alegerile din SUA cu Clinton vs Trump, atentate teroriste în Belgia, Ghostbusters, Pokemon GO, Suicide Squad, plin de filme proaste etc.

Ce-i drept, jocurile video erau mult mai bune.
« Last Edit: 09 April 2025, 23:00 by daveWalter »

Offline oldshooterman

« Reply #441 on: 09 April 2025, 23:00 »
https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/donald-trump-creste-tarifele-pentru-china-cu-125-si-amana-cu-90-de-zile-aplicarea-lor-asupra-tarilor-care-nu-au-luat-masuri-reciproce-3192709
Deja e fara numar, fara numar ! :D
El stie ce face... are un plan... nu e nimic emotional...
"China face totul ca răspuns la războiul tarifar al președintelui american Donald Trump, arătând că este pregătită să înceteze complet comerțul cu Statele Unite."
In sfarsit fac si chinezii ceva ce pare mai serios. 8)

daveWalter

• Guest
« Reply #442 on: 09 April 2025, 23:09 »
În ritmul ăsta, iPhone 17 standard o să ajungă să coste ........3000$, în funcție de câte exemplare s-au fabricat până acum.
Și s-ar putea să fie ultimul sau să treacă 1-3 ani până vor fi americanii capabili să producă la e  iPhone 18, asta dacă vor putea obține metale rare din altă parte - (Trump ar vrea din Ucraina, dar Zelenski îi cam dă cu flit, deci ar mai fi din fundul oceanelor) și dacă își asumă riscurile ecologice uriașe.
« Last Edit: 09 April 2025, 23:11 by daveWalter »

Offline oldshooterman

« Reply #443 on: 09 April 2025, 23:24 »
Metalele rare din Ucraina sunt mai mult o poveste. Prospectiunile s-au facut in mare parte in anii '60, ar trebui refacute, si de la prospectiuni la exploatare e cale lunga si costisitoare.

daveWalter

• Guest
« Reply #444 on: 09 April 2025, 23:45 »
Iar să extragă metale rare din oceane.....asta poate în secolul 22.

Offline Ciocanul

« Reply #445 on: 10 April 2025, 00:02 »
Deocamdata toti sunt tablou, ma refer si la democrati, si la republicani si clar la pulime.
Cred ca si trumpistii hardcore ar trebui sa-si puna serioase semne de intrebare la ce are de gand sa faca, care este planul lui final ?
Sa adune bani din vama ca sa plateasca datoria interna ?  Sa faca toata lumea cheta sa le dea americanilor banii ? :D
Congresul nu-si pune semne de intrebare ?

daveWalter

• Guest
« Reply #446 on: 10 April 2025, 00:43 »
Hai să fim serioși - nu l-au votat pe Trump doar analfabeții și țărănoii redneci din Rust Belt.  Mare parte din voturi în 2016 și în 2024 au venit și de la lumea bună, de la Complexul Industrial Militar, toată industria auto, de la Koch,  o parte din elitele bancare, nu mai spun de sectorul imobiliar și HoReCa + cazinouri. Și cred că l-au votat și multe vedete. Mai nou, are acum și sprijinul din partea Big Tech. Că și-au luat țeapă Amazon, Google, Tesla și Facebook până la urmă.....aia e.

Între 2017-2020, Trump a fost președinte doar cu numele. Adevăratul președinte al SUA a fost Sheldon Adelson, un miliardar evreu, investitor și principalul său donator. Era kingmaker și avea o avere de 30 miliarde de dolari, de 10 ori mai mult decât avea Trump. A construit niște cazinouri și hoteluri de lux în Las Vegas.
Cred că asta explică de ce America a dus-o bine în primul mandat al lui Trump. A murit bolnav de la cancer, la 87 ani, pe 11 ianuarie 2021, la câteva zile după asaltul asupra Capitoliului și la 2 luni după ce Trump a pierdut alegerile. E înmormântat în Israel.

Trump era aproape istorie în 2022....dar salvarea a fost de la Elon Musk, care cu averea lui de 200-300 miliarde de dolari, și cumpăratul Twitterului, s-a certat cu administrația Biden pe tema taxelor.
Și l-a finanțat pe Trump.
Partea nașpa e că Elon e ....haotic,e imatur,  nu are aptitudinile de leadership pe care le avea bătrânul Sheldon Adelson. Iar Trump vrea să-l dea afară de la departamentul de eficiență guvernamentală, pe lângă faptul că Elon a pierdut miliarde bune din cauza tarifelor și prăbușirii burselor, drept mulțumire.
« Last Edit: 10 April 2025, 00:50 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #447 on: 10 April 2025, 00:53 »
Da, posibil sa fie acum doar inconjurat de niste cretinozauri yesmeni si nu mai are pe nimeni cu capul pe umeri in jur.
Acum a redus la TOTI taxele la 10% pt 90 de zile si a marit la 125% catre China pt ca ... manele...
E bolnav mintal. Grav.

The following users liked or thanked this post: ericmario

daveWalter

• Guest
« Reply #448 on: 10 April 2025, 00:59 »
Partea nașpa e că JD Vance ar putea fi de 10000 ori mai rău ca Trump. Degeaba l-ar suspenda Congresul pe Trump pentru că ne-am trezi cu JD Vance președinte și ar trebui să fie și el suspendat.

Și până la suspendarea lui JD Vance ar fi cale lungă și  ar însemna să urmeze speakerul Congresului, adică Mike, dar dacă refuză, atunci devine președinte  Chuck, șeful Senatului,   și probabil că republicanilor din Congres nu le arde să experimenteze cea mai gravă criză politică din istoria încât să ajungem de la al 47-lea la al 50-lea președinte în doar 4 ani....republicanii nu mai pupă Congres și Casa Albă vreo 50 ani. Frumos  ar fi să nu mai pupe nici  democrații Casa Albă după mizeriile lui Biden, în special pentru faza cu grațierea lui Hunter care a umplut paharul. Aș prefera să  vină un alt partid, poate libertarienii

Da, posibil sa fie acum doar inconjurat de niste cretinozauri yesmeni si nu mai are pe nimeni cu capul pe umeri in jur.
Acum a redus la TOTI taxele la 10% pt 90 de zile si a marit la 125% catre China pt ca ... manele...
E bolnav mintal. Grav.
În 2017-2020, a avut ceva grei ca secretari - Pompeo, Ross jr, Mattis, Acosta, Perry,  Tillerson etc. Și consilieri ca Bolton.
Majoritatea au fost concediați de Trump care au îndrăznit să se contrazică cu el, dar noroc că era mai bine coordonat de consilieri ....și peste cuvântul lui Sheldon Adelson sau al altor evrei bogați nu trecea niciodată.

S-a certat cu toți, inclusiv cu Pence, după 6 ianuarie..când bătrânul era pe moarte. Și nimeni din fostul său cabinet n-a mai vrut să colaboreze cu Trump de atunci,

Acum, dictează numai el, iar oamenii aleși sunt niște nulități în comparație cu ce avea Biden în echipa sa sau Trump în primul mandat.
« Last Edit: 10 April 2025, 01:18 by daveWalter »

Online ericmario

« Reply #449 on: 10 April 2025, 20:27 »
În ritmul ăsta, iPhone 17 standard o să ajungă să coste ........3000$, în funcție de câte exemplare s-au fabricat până acum.
În USA da, s-ar putea să coste atât.
La noi nu.