Author Topic: Donald Trump - un presedinte controversat  (Read 76941 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline endler

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #465 on: 23 April 2025, 20:40 »
trump incepe sa fie in situatia inversa.. de criza.. pt ca daca china institue un embargou, sua se uita lung si cu jind cine le mai trimite ceva de mila.. china avand o mare populatie-consum, isi permite sa cumpere cam orice produc tarile tarifate masiv de trump. altfel spus, china preia presedintia planetei de la un tiran care nu si mai ajunge. mai mult sau mai putin. nu spun ca analogia e ok.. doar ca.. china salveaza economiile ftte de trump.. noh?

Post Merge: 24 April 2025, 01:19
pe scurt.. inteligenta salveaza lungimea discutiei... problema este ca realitatea arata ca peste 75% din inovatii.. atentie.. procentul este mai mare.. se intampla in CHINA. noi facem bascalie.. am s a trezit din somn tarziu si nu conteaza. decat ca piata.. v ati prins?
« Last Edit: 24 April 2025, 01:19 by endler »

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #466 on: 24 April 2025, 01:47 »
Nu salvează nimeni pe nimeni! Xi o părea adultul în cameră în raport cu dementul de Putin și țeparul de Trump, dar e și el bolnav de megalomanie ca Mao, la fel ca orice lider chinez de la primul împărat încoace.  Dacă era un Deng Xiaoping sau un moderat ca Hu Jintao, mai îmi permiteam să fiu nițel optimist. Dar cu Xi, o să se aleagă praful de întreaga lume dacă el coboară la mintea lui Donald.

Dacă China instituie un embargo asupra Taiwanului, și automat, asupra Japoniei, Coreii de Sud și Americii, va debuta cea mai mare criză economică de la marea depresiune încoace. Și bineințeles, un război asiatic cum n-am mai văzut de la 1953 încoace.  În secunda doi, vor fi niște SCUMPIRI de o să ajungi să-ți fie dor de 2020-2021 când un PS5 costa la noi 7.000 lei, iar un RTX 2060 era 10.000 lei cât a fost criza semiconductorilor pe durata pandemiei.  Mulți nu realizați, dar faptul că un sărăntoc ca mine și-a permis  primul meu Samsung prin 2020, primul meu iPhone  de Black Friday și plăcile Nivida din seriile 3000-4000 se datorează a 40 ani de cooperare SUA-China-Taiwan-Japonia.  Consolele PlayStation și Xbox, la fel.

Electronicele sunt proiectate în Japonia, SUA și Coreea de Sud, cipurile au la bază niște metale rare din Taiwan și China, dar în mare, cele mai multe produse sunt ansamblate în China. Dacă începe circul, faptul că nu o să ne mai permitem un telefon nou va fi cea mai mică problemă. O să scumpiri și la mașini de spălat, automobile, frigidere, aspiratoare etc.

De la embargo chinez pe Taiwan și marea depresiune energetică/colapsul industriei tech până la un război mondial e o chestiune de timp, de 5-10 ani, război din ăla în care o să în jur de 200-500 de milioane de oameni numai din cauza armelor convenționale/chimice,  și predominant prin Asia.
Poate că Rusia nu se va băga pe noi, dar de suferit o să suferim pentru că Europa nu poate exista fără China și America. Se retrage sau pică una, se alege praful de tot ce înseamnă economia și traiul din UE. Dar mă rog, europeniștii și fanii Ursulei n-au decât să o țină pe a lor până când va fi prea târziu.

Post Merge: 24 April 2025, 01:53
Oricum, chit că Trump ne va duce spre dezastru planetar, tot nu-l voi regreta pe Biden (pe Kamala nici atât că ea nu ieșea președinte în niciun univers). Cred că și dacă era reales Biden în cazul în care Trump era asasinat, era la fel, poate chiar mai rău.
« Last Edit: 24 April 2025, 01:53 by daveWalter »

Offline oldshooterman

« Reply #467 on: 25 April 2025, 11:47 »
"Statele Unite vând Chinei mai multe boabe de soia, ca valoare, decât orice alt produs."(The New York Times)

"China tocmai a șocat piețele globale prin anularea tuturor importurilor de soia din SUA - redirecționând peste noapte contracte de 2,4 milioane de tone către Brazilia și ștergând 1,1 miliarde de dolari din contractele fermierilor americani. Mișcarea Beijingului nu a fost doar economică, ci și strategică, vizând inima exporturilor americane în timpul sezonului de vârf și declanșând alarma pe Wall Street, la Washington și în Midwest."

"Nu este vorba doar despre soia - și următoarea fază ar putea lovi și mai puternic."

Chinezii au oprit si importurile de la Boeing, printre altele.

Offline ericmario

« Reply #469 on: 25 April 2025, 19:09 »

Dacă China instituie un embargo asupra Taiwanului, și automat, asupra Japoniei, Coreii de Sud și Americii, va debuta cea mai mare criză economică de la marea depresiune încoace.
China vrea alianță economică cu Coreea de Sud și Japonia și tu vorbești de embargo?!?!?!

Post Merge: 25 April 2025, 19:15
https://hotnews.ro/apple-va-muta-din-china-in-india-asamblarea-tuturor-iphone-urilor-vandute-in-sua-decizia-vine-pe-fondul-razboiului-comercial-declansat-de-trump-1955508
Nu inteleg de ce nu le muta in SUA sa creeze joburi & shit. :D
Pentru că pe ei îi interesează profitul, nu politica.
« Last Edit: 25 April 2025, 19:15 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Ciocanul

« Reply #470 on: 25 April 2025, 22:07 »
S-au facut niste calcule la misto si iesea 3000-4000 de dolari sa asamblezi un iPhone in SUA, asta platind totul la minim. :D

daveWalter

• Guest
« Reply #471 on: 26 April 2025, 06:03 »
Asta înseamnă că din cauza tarifelor lui Trump nu o să urmeze decât iPhone-uri de proastă calitate.

Noul iPhone 17 Air Pro Max nu va mai fi din titanium, ci din aluminiu și sticlă.  Iar ca designe arată oribil.  Când citesc că Apple și-a mutat fabricile de ansamblare în India, mă cam înfioară ideea asta. Poate era cazul ca după 20 ani de glorie și expansiune să urmeze declinul. Orice imperiu se prăbușește până la urmă.  Apple nu face excepție de la regulă.
« Last Edit: 26 April 2025, 06:13 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #472 on: 26 April 2025, 08:56 »
Standardul de calitate ține de producător, nu de locație.

Referitor la ”orice imperiu se prăbușește”, eu eram mare fan Blackberry...
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
« Reply #473 on: 26 April 2025, 13:58 »
Nu cred că Trump pupă al treilea mandat după ce a sabotat economia americană prin tarifele alea propuse de Howard Lutnick (care e pentru Make Israel Great Again și Make America Weak Forever) ca un prost. Americanii se plâng deja de prețurile prea mari.
Când mulți se plâng pe YouTube că nu-și permit Nintendo Switch 2, e clar că epoca MAGA se va încheia pe 21 ianuarie 2029.

Constituțional, Trump nici nu poate să candideze (degeaba pune șepci cu Trump 2028 la vânzare, nu o să-i iasă manevra, Curtea Supremă nu-i va valida candidatura).
Iar JD Vance n-are nicio șansă la cât este de nesuferit și lipsit de empatie.

În 2028, America nu va mai fi ca America din 2024, după cei 4 ani de Biden. Va fi mai rău, iar republicanii vor pierde categori alegerile pentru că americanii vor arunca toată vina pe ei. Lor li se vor sparge toate oalele din moment ce sunt la conducere.

Biden a erodat  economia Americii prin taxe mari, politici eco,  inflație,  WOKE, birocrație extinsă, pomeni sociale și creat prea multe joburi fictive, de aia Trump a câștigat în 2024.

Trump o va distruge din cauza tarifelor și alte nebunii, iar în 2028 e clar că viitorul președinte va fi democrat.

Offline ericmario

« Reply #474 on: 26 April 2025, 15:01 »
Nu cred că Trump pupă al treilea mandat
Logic.
Maxim 2.
Restul e gargară.

LE. Mă văd nevoit să-ți explic ce înseamnă ”tarife”. Sunt taxe vamale.
Trump e imbecil și le zice tarife, dar ele sunt taxe vamale, care sunt plătite de către cei care au comandat ceva sin afara USA.
« Last Edit: 26 April 2025, 15:05 by ericmario »

Offline Ciocanul

« Reply #475 on: 26 April 2025, 20:25 »
https://hotnews.ro/donald-trump-critica-actiunile-lui-vladimir-putin-si-il-ameninta-cu-sanctiuni-ma-face-sa-ma-gandesc-ca-poate-doar-ma-duce-cu-vorba-1956894
Dupa ce discuta cu emisarii rusi: ba, Zelenski asta e de rahat, nu vrea pace, e dictator, manele.
Dupa ce discuta cu Zelenski: e baiat fain de comitet, rusii sunt naspa, poze cu el la mare taina, alte manele.

Offline oldshooterman

« Reply #476 on: 26 April 2025, 20:37 »
"Liderul Ucrainei susține că el și Trump au vorbit, printre altele, despre „protecția vieții poporului nostru, o încetare a focului completă și necondiționată, o pace fiabilă și durabilă care va preveni reapariția războiului”."

Lui Zelensky abia i-a acordat Trump 3 minute, spun unii (altii vorbesc de ~15 minute) de discutii, dupa multe insistente din partea lui Macron, redate integral de presa internationala. Pe fata lui nu se vede nimic din entuziasmul despre care se lauda.

Si Ursula von der Leyen se inghesuie la o scurata discutie neprogramata cu Trump. Va fi interesant de vazut ce rezulta si din asta.

« Last Edit: 26 April 2025, 20:45 by oldshooterman »

Offline ericmario

« Reply #477 on: 27 April 2025, 08:22 »
Porerea mea e că clovnul portocaliu ar trebui ignorat de către toți liderii mondiali, mai ales după afirmația lui nesimțită cum că toți îl pupă în fund.
Să-l vedem atunci ce comportament are.
Ar trebui să-i fie aplicat același tratament pe care l-a primit Elon Musk prin Tesla, -71% profit.
Când te uiți pe fereastră și vezi cum vine falimentul, doare ca naiba.

Offline endler

« Reply #478 on: 28 April 2025, 01:24 »
L am tot urmarit pe Trump in diverse interviuri si cel mai des imi vine in minte analogia cu o marioneta mincinoasa, actionata cu sfori.. gen Pinocchio. O mare parte din raspunsurile lui la intrebari primite, daca le urmaresti cursul logic, se bat cap in cap tot cu raspunsurile lui la aceasi intrebare.. de multe ori raspunsurile sale imi sugereaza ca n a inteles intrebarea.. ba esti prost sau te prefaci ca esti prost? parca asteapta in casca raspunsul si pana vine, bate campii in toate directiile.. cat sa poata sa o dea la intors mai tarziu.. va las un exemplu..
https://time.com/7280114/donald-trump-2025-interview-transcript/

Offline Ciocanul

« Reply #479 on: 28 April 2025, 05:27 »
Trump nu a iesit inca din campania electorala. SUA va deveni atat de bogata... nu aveti idee ce bogata va fi...