Author Topic: Epoca Ceausescu  (Read 13497 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rover

Epoca Ceausescu
« Reply #60 on: 12 July 2018, 11:52 »
Eh, pe langa cele spuse de tine, mai e si sintagma magica "imprejurimile bucurestiului". Poate o sa ne spuna si cam ce si cat lua de la bunici de la "tara".
Plus ca mai e o chestie: in Bucuresti se traia totusi mai bine ca in provincie, adica se baga mancare prin magazine mai des decat in tara fiindca nu-si permitea nici Ceasca sa stea cu cozile imense pe la bulevarde. Asa ca daca aici se baga mancare o data la 2 zile, sa zicem, in privincie era aproape de 2 ori mai rar...

Quote
A fost cât se poate de socialista ;)
Cum zici, imi mentin parerea. Socialismul poate fi ok, sau, ca sa fiu riguros in exprimare poate fi mai putin nociv. Comunismul este insa crema negativa a socialismului. Avand in vedere gradul de talibanism idelogic la care se ajunsese, abuzurile statului si toate cele, raman la ideea ca a fost comunism. Mai spalat decat cel din 47, dar tot comunism.
 

Offline oldshooterman

Epoca Ceausescu
« Reply #61 on: 12 July 2018, 13:08 »
N-a fost comunism. In nici o tara nu s-a ajuns la comunism si e imposibil de ajuns la comunism dintr-un motiv foarte simplu si evident:

"Communism doesn't work because people like to own stuff" (Frank Zappa) ;D
 

Offline astateofmind

Epoca Ceausescu
« Reply #62 on: 12 July 2018, 17:20 »
Ce-a zis olds. Nu a fost comunism pe niciunde. A fost un socialism totalitar, dar nu comunism.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Epoca Ceausescu
« Reply #63 on: 10 August 2018, 15:46 »
Viziunea comunista e doar in fanteziile tale. In cazul meu, doi oameni absolut normali veniti de la tara (adica imprejurimile bucurestiului) au trait absolut decent cu un copil pe vremea lu` ceasca. Eu n`am murit de foame  si nici nu`mi aduc aminte magazinele goale. Sunt zone acum in Romania unde se traieste mai rau decat pe vremea lu` ceasca dar e neinteresant subiectul.
De exemplu, in afara de diversitatea consumului, ce mare realizare ne`a adus "revolutia" ? 28 de ani si progresul este demn de bancuri.

Nu erau goale ca erau pline cu pelete d-alea cu creveti.
Poate erai prea mic sau prea prost sa simti lipsurile, romanii cumparau un borcan cu mazare la cateva zile pentru copanul din el si cururi de salam de parizer cu soia, ca doar aia gaseai dupa ore petrecute la cozi. Vedeai o coada, te asezai automat, poate prinzi un tacam de pui.
Dar cel mai mult lipsea libertatea - mai ales prin cea mai de baza forma manifestare, a cuvantului, exact ce incearca acum olguta, viorica, liviuca sa faca cu noi si toti lingaii rupti in cur le macane realizarile pe forumuluri pentru 200 lei in plus la salaru' de bugetar. De asta nu mAI e nicio sansa si trebuie plecat de aici, nu din cauza lor, hoti au fost mereu si vor ramane, CI in primul rand din cauza celor multi si prosti ce ii admira si le aplauda mitocaniile si abuzurile.
uite cum edlund mi-a (re)castigat respectul.
dincolo de bataia la nivel de termeni folositi (socialism vs comunism), in care nici nu ma deranjez sa intru pentru ca v-as face prea mult bine sa va clarific in sfarsit cum gresiti.

am sa pun clipul pe care il urmaresc atm. daca intelegeti ce zic oamenii astia, nici nu mai trebuie sa intervin.


este jalnic ce privire nostalgica si melancolica aveti, tinand cont ca rezultatele acestei ere va musca de fund si azi, si maine.

Post Merge: 10 August 2018, 15:56

principala pacoste a comunismului se traduce prin coruptie. care este o forma de furt combinata cu inselatoria si pacaleala.
comunistii fura, cu nobilul scop de a oferi egalitate saracimii. ia. abuziv. criminal. distruge, praduieste, cucereste si violeaza toate drepturile si actele.
de aici vine pacatul primar: e un sistem construit pe furt, pe averi necinstite, pe buget praduit asoasf. e construit cu bata si franghia, cu puscaria si glontul.

deci NU, old, zecile de milioane de victime sunt in mare masura specifice comunismului, chiar daca se intampla si cu alte ocazii.

 mai am un film care va va ajuta sa intelegeti:

« Last Edit: 10 August 2018, 16:02 by Monier »
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Epoca Ceausescu
« Reply #64 on: 12 August 2018, 15:42 »
..dar trebuie sa intervin ca sa ma corectez pentru ca am citit threadul.
nu e melancolie si nostalgie.

ci mai degraba un nivel obisnuit de naivitate combinata cu idealism.
--

nu stiu de ce trebuie sa fie romanii mai buni decat acu. adica intai vrei ceva, unde e vointa? cand curatam "clasa politica", pe cand sangele nou? pentru ca acel comunism, mentalitate, (eu ii zic cancer mental) se trasmite. toate apucaturile, obiceiurile si metodele locului sunt copiate si preluate cu o voinicie incredibila.