Poll

Este liberalismul pe moarte?

Da
0 (0%)
Nu
1 (50%)
E o perioadă dificilă, una trecătoare
1 (50%)

Total Members Voted: 1

Author Topic: R.I.P. Liberalism  (Read 1620 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
R.I.P. Liberalism
« on: 23 November 2023, 16:22 »
Doar două știri.

Prima știre- Olanda e a cincea țară membră UE după Ungaria, Italia, Suedia și Austria în care naționaliștii ajung la guvernare. Geert Wilders a ajuns în sfârșit premierul Țării de Jos după atâția ani, după ce Mark Rutte, liberal, a stat premier vreo 13 ani!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/liderul-de-extrema-dreapta-geert-wilders-a-castigat-detasat-alegerile-in-olanda-vom-guverna-2590047


A doua știre -  Cîțu, premierul liberal care trebuia să salveze economia, considerat  și VV, considerat eroul de la Colectiv pentru că a demascat corupția, s-ar putea să fie anchetați pentru dosarul vaccinurilor

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/dosarul-vaccinurilor-din-pandemie-dna-cere-ridicarea-imunitatii-lui-florin-citu-si-a-fostilor-ministri-vlad-voiculescu-si-oana-mihaila-2590701

Poate că e ceva „politic” menit să-i distrugă după ce Iohannis și băieții cu ochii albaștri au ajuns la un consens cu Ciolacu și gașca lui pentru a guverna în continuare și vor trebui să-și sacrifice pionii care nu mai sunt utili.
Poate că e real....chiar și așa....eu m-am vaccinat, am făcut ambele doze, chiar și dacă am avut niște dubii. 

Nu mi se pare totuși normal ce a făcut Cîțu, să îndatoreze țara pentru a cumpăra milioane de doze care au ajuns la gunoi fiindcă au expirat. E frustrant când liberalul în care și-a pus speranțele noua generație să irosească bani, tocmai el care era cu „să strângem cureaua”.
Trebuia ori să instituie vaccinarea obligatorie ca-n Italia....cine nu se vaccina, concediat imediat, rămas fără ajutoare sociale, interzis în orice magazin, cu toate că era cam ilegal că după ONU, cică nu e ok să înfometezi oamenii, și da, măsurile anti-COVID au fost foarte draconice, atât de draconice că ne-am ales cu două-trei generații de tineri cu mental issues și analfabetism funcțional/și social care nu vor putea fi reabilitate niciodată.
Bun, nu vaccinare obligatorie.

Atunci trebuia cumpărat fix numărul necesar de doze, în funcție de cerere.

Quote
Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.





Oricum, liberalii au avut la dispoziție patru ani să ne demonstreze ceva, încă din toamna lui 2019 când a venit Ludovic Orban premier.  Acum , sondajele arată că PSD e pe primul loc, iar AUR pe locul 2. Liberalii și USR-iștii, pe locurile 3 și 4.

În Olanda, vin naționaliști extremiști după 13 ani de liberalism continuu. Și cam în toate țările, lupta se dă acum între socialiști și naționaliști, considerați neonaziști și neofasciști, aducând aminte de anii 30 când lumea vota între comuniști și fasciști în mai toată Europa.
Bineînțeles că Franța va fi următoarea după 10 ani de Macron și liberalism, iar sondajele arată rău- exact ca-n anii 30.
În Germania, conservatorii nu mai sunt ca pe vremea lui Merkel și o dau pe naționalism, iar socialiștii care sunt la guvernare au ajuns pe locul 2, în timp ce naționaliștii câștigă alegerile locale și iau primărie după primărie.


Ce ne spune asta?
Că am ajuns în situația actuală nu din cauza liberalismului.

Liberalismul, în teorie, e cea mai faină ideologie din toate timpurile. A făcut și ceva progrese în ultimii 100 ani, deși dacă ne referim strict la neoliberalismul din anii 90, a realizat și el câte ceva pe digitalizare de exemplu.
Teoretic, n-ar trebui să judecăm o ideologie sau un partid după câțiva politicieni corupți. Dar iată că se întâmplă. Și alegătorii sunt foarte răzbunători și nu uită chiar atât de repede.

Am ajuns aici din cauza că mulți liberali au fost corupți. Și de ce să mai votezi cu liberali ipocriți și corupți când mai bine votezi cu naționaliști și conservatori despre care știi că sunt sinceri și corupți pe față, sau votezi socialiști care îți promit una alta.
Bineînțeles că ambele tabere ne vor duce în sapă de lemn, și probabil la vreun război european cum nu s-a mai văzut de la WW2.

Dar uite că Europa este toată în sapă de lemn deja, grație acțiunilor liberalilor care au condus-o în ultimii 20-30 ani.


Nu e fain să aflii că și cei care au creat afacerile de criptomonede și NFT-uri și toți asociații lor care s-au îmbogățit din greu din specularea și minarea unor chestii digitale fără valoare acum,  sunt acum toți anchetați, de la băiatul cu NFT-urile la fondatorul Binance?
Genul de oameni care au profitat la maximum de liberalism.

Pe FB,Instagram și TikTok vezi o grămadă de influenceri bogați, cu averi nedeclarate, cu imobile și automobile scumpe, nu mai zic de gagici care se droghează și își mutilează corpul, dar  o ard moralist și ca exemple pentru societate, ca și alte femei să le urmeze exemplul.

Cam asta este. Liberalismul și-a pierdut controlul și trebuie reglementat, ori îi trebuie o pauză de zeci de ani.
 

Post Merge: 23 November 2023, 16:35
În 2021, după mandatul catastrofal al lui  Trump, am zis că republicanii nu mai pupă în veci Casa Albă, iar democrații vor controla secolul 21.

După trei ani de Sleepy Joe, pot să spun că m-am înșelat!

Nu știu dacă Trump revine sau dacă va câștiga alt republican, dar cred că mai degrabă democrații nu vor mai pupa Casa Albă zeci de ani. Cum s-a întâmplat după Războiul Civil cauzat de democrați, de au venit apoi 10 președinți republicani consecutivi, începând cu Lincoln și terminând cu Taft (exceptând întreruperile lui Grover Cleveland, dar da, republicanii au dominat America vreme de  50 ani!!!).
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_presidents_of_the_United_States
Și Woodrow Wilson, care cu toate că a câștigat WW1, a bâjbâit-o rău cu internaționalismul liberal de au ajuns americanii să voteze cu trei catastrofe de președinți republicani consecutiv (care a dus inevitabil la marea depresiune și la ascensiunea lui Hitler în Germania).
Și să nu uităm ce dezastru a lăsat LBJ cu Vietnamul de au ajuns americanii să voteze cu Nixon, ca după încă un mandat catastrofal cu Carter, să ajungă să voteze 12 ani numai cu republicani -Reagan și Bush. 



Cred că după mandatul catastrofal al lui Biden, e posibil ca White House să fie roșie pentru ceva mai mulți ani - 20-30 ani estimativ.

La fel se va întâmpla și în Europa! 
« Last Edit: 23 November 2023, 16:41 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

R.I.P. Liberalism
« Reply #1 on: 23 November 2023, 21:19 »
"Nu mi se pare totuși normal ce a făcut Cîțu, să îndatoreze țara pentru a cumpăra milioane de doze care au ajuns la gunoi fiindcă au expirat."
La nivel UE au fost asigurate 4 miliarde de doze si toate tarile au cumparat de 3-4 ori mai mult decat a fost nevoie. Nu era clar de cate doze o sa fie nevoie si cat o sa dureze boala. Daca dura 4-5 ani si era mai agresiva si nu ajungeau ? Atunci se trompeta ca de ce au lasat lumea sa moara. Si in alte tari e aceeasi placa.
Eu cred ca asta e o schema pesedista ca se uita ingrijorati la voturi. Toate masurile lor de cacat le-au scazut popularitatea si pomenile marunte nu prea mai functioneaza. Acum dau cu tot ce pot in USR si liberali, pe HAUR ii tin remorca ca e foarte posibil sa faca majoritate parlamentara cu ei in viitor ca mai apoi sa-i dizolve ca si pe PRM.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
R.I.P. Liberalism
« Reply #2 on: 24 November 2023, 00:08 »
"Nu mi se pare totuși normal ce a făcut Cîțu, să îndatoreze țara pentru a cumpăra milioane de doze care au ajuns la gunoi fiindcă au expirat."
La nivel UE au fost asigurate 4 miliarde de doze si toate tarile au cumparat de 3-4 ori mai mult decat a fost nevoie. Nu era clar de cate doze o sa fie nevoie si cat o sa dureze boala. Daca dura 4-5 ani si era mai agresiva si nu ajungeau ? Atunci se trompeta ca de ce au lasat lumea sa moara. Si in alte tari e aceeasi placa.
Eu cred ca asta e o schema pesedista ca se uita ingrijorati la voturi. Toate masurile lor de cacat le-au scazut popularitatea si pomenile marunte nu prea mai functioneaza. Acum dau cu tot ce pot in USR si liberali, pe HAUR ii tin remorca ca e foarte posibil sa faca majoritate parlamentara cu ei in viitor ca mai apoi sa-i dizolve ca si pe PRM.



Asa tare ti-a placut prestația de premier a lui Citu ?

Pentru mine a fost o nulitate mai mare decât  Tăriceanu, Orban și Ciuca.  Încă de când era la finanțe nu l-am crezut o mare speranta .

Citu a fost dat afara de la ING (banca privata) pentru ca nu știa sa lucreze în echipa.  Cu asa atitudine nu ai ce cauta în politica.

Sa nu știi apoi cât e prețul la pâine....pai cum sa te mai crezi liberal și expert pe finanțe?


Cat despre cumpărat vaccinuri , afla ca România nu e de talia Franței sau Germaniei sa irosească bani pe 50 milioane de doze și sa se vaccineze doar 8 milioane.

Da-o încolo de treaba , e bine ca am irosit banii aiurea când puteam sa dam pe construit un spital sau modernizat scoli.

Lui Citu nu pot decât sa-i urez cât mai mulți ani de ....reflectare....ca pușcărie nu știu dacă o sa facă. 

Dar funcție politica sigur nu mai pupa , a devenit o epava politica mai rușinoasă decât Ponta.
Dacă Ponta nu a făcut pușcărie pentru porcăriile lui ...

O sa rămână în istoria României  ca un alt premier no-name de la începutul tumultuos al secolului 21, care nu a făcut nici măcar un an de mandat .


Revenind la vaccinuri , toți producătorii și oficialii estimau ca ne vom reveni la normalitate când o proporție mare de pământeni se vor vaccina CU AMBELE DOZE. Ca de aia erai chemat sa le faci. Sau dacă tot mai mulți ne infectam. 
Ne-am vaccinat , pandemia s-a terminat.

Încă din 2021 se făceau estimări ca faza critica a pandemiei se va încheia prin 2022-2023, contrar estimarilor panicarde inițiale din  2020 care susțineau ca pandemia nu se va termina pana in 2069 (zic si eu). Dar cum au apărut vaccinurile cu ARN , pandemia s-a încheiat mult mai devreme.

Chiar și dacă nu începea războiul  Vest-Est din Ucraina pana in Israel, ,pandemia tot s-ar fi încheiat matematic în acest an din cauza vaccinării și presiunii restricțiilor.

Deci nu erau necesare 50 milioane  de doze.

La populația de 19 milioane  si cererea din Romania, si la nr. de inscrieri,,  în prima faza trebuia sa cumpere 20 milioane sa se vaccineze măcar 10 milioane de români cu ambele doze.


Nu sa cumperi 50 milioane și sa se vaccineze doar 8 milioane ffs. 

Măcar dacă îl făcea obligatoriu  ( amenzi , concedieri, restructii , persectutat toti nevaccinatii) dinainte printr-un OUG și atunci garanta ca se vaccina toată populația. 

Post Merge: 24 November 2023, 07:47
Acum dau cu tot ce pot in USR si liberali, pe HAUR ii tin remorca ca e foarte posibil sa faca majoritate parlamentara cu ei in viitor ca mai apoi sa-i dizolve ca si pe PRM.

Nu PSD-ul a distrus PNL.


PNL-iștii s-au autodistrus de imbecili ce sunt.

Uită-te - se faultează de unii singuri! Cum se întâmplă în toată Europa!!!
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicolae-ciuca-urmeaza-exemplul-lasconi-am-votat-pentru-familia-traditionala-2591247

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/hellvig-il-desfiinteaza-pe-bolos-finantele-isi-ascund-neputinta-invitand-populist-la-delatiune-2591225

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-la-o-expozitie-de-masti-traditionale-romanesti-si-africane-din-senegal-vedem-apropieri-intre-culturi-geografic-indepartate-2591203


Dacă la mijlocul secolului 21 o să ajungem.....Doamne ferește......pe front sau într-un lagăr de concentrare ori sub bocancul unui regim totalitar,  o să fie INDIRECT din cauza corupților așa ziși liberali de la începutul secolului 21.

« Last Edit: 24 November 2023, 07:47 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

R.I.P. Liberalism
« Reply #3 on: 24 November 2023, 10:48 »
Daca aveti date despre cate vaccinuri s-au cumparat si de catre alte tari ca eu nu am nervi sa mai caut. S-au avut in vedere 4 miliarde de doze la nici un miliard cat e tot UE. Nu a fost chiar nejustificat comandat. Pandemia putea dura 4 ani si daca faceam mai multi dozele le terminam. Mai dadeam si la moldoveni cateva milioane ca aia sunt rupti in cur.
In fine, toate datele au fost publice si clare, se trezesc acum inainte de alegeri sa dea cu petarda asta. De ce nu au iesit la rampa atunci in pandemie ?
Se ascundeau toti ca soarecii si se vaccinau peste rand. Acum s-au trezit viteji ca vai ... ce de doze s-au comandat ? Sau nu si-au luat parandaratul ? :D
Nu dau doi bani pe Citu sau cine era atunci, nu am mancat cu ei din aceeasi farfurie. :)
In fine, pesedistii o sa tot bata toba pe partea asta si o sa zica ca asta a fost mega teapa penelisto-userista. DNA o sa-i cheme periodic la audieri pe urmatoarele luni. Cine are creieri intelege, cine nu, nu.  :D
« Last Edit: 24 November 2023, 10:50 by Ciocanul »
 

Offline taxon

R.I.P. Liberalism
« Reply #4 on: 24 November 2023, 13:05 »
A fost mega-țeapă penelisto-useristă, indiferent cine o zice o zice bine.
Altfel, au tras și pesedeii nenumărate mega-țepe.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Online oldshooterman

R.I.P. Liberalism
« Reply #5 on: 24 November 2023, 13:42 »
Teapa cu vaccinurile a fost de la nivel inalt US/UE, restul e praf in ochi si nimeni nu va pati nimic. Deja lumea a uitat. A fost un smen de 4,5 miliarde de doze Pfizer achizitionate la nivel de UE (~10 doze de persoana rezidenta in UE), dozele fiind repartizate proportional cu populatia fiecarei tari, contract intins pana la sfarsitul anului 2024.

S-a declansat ancheta penala impotriva Ursulei von der Leyen pe chestia asta, ulterior s-a uitat tot.

Doar Ungaria a scapat din chestia asta, lucru bine ascuns in media accesibila.
 

Offline Ciocanul

R.I.P. Liberalism
« Reply #6 on: 24 November 2023, 21:00 »
Fix Ungaria a scapat ieftin. https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ungaria-cumpara-cel-mai-scump-vaccin-din-lume-cat-plateste-pentru-o-doza-de-vaccin-chinezesc-1466964
30 de euro de vaccin chinezesc. Se pare ca au fost 3 doze ale vaccinului ca sa mearga treaba bine cu vaccinul chinezesc. :D
https://www.rador.ro/2021/07/18/problemele-vaccinului-chinezesc-sinopharm-determina-ungaria-sa-grabeasca-administrarea-celei-de-a-treia-doze-de-vaccin/
Cate a cumparat nu am gasit. Nu le-au expirat nici unul ? :D
 

Online oldshooterman

R.I.P. Liberalism
« Reply #7 on: 25 November 2023, 13:59 »
Da, doar ca au cumparat cate au vrut, de care au vrut si cand au vrut. Au scapat incomparabil mai ieftin decat RO. Au avut si Pfizer si Moderna (deci cu mRNA), dar in cantitati limitate si cetatenii au avut de ales, fiecare s-a vaccinat cu ce a vrut. Iar vaccinurile alea chinezesti mai scumpe macar n-au fost "daunatoare" si cu efecte negative pe termen lung, fiind de tip clasic, cu virus inactivat (motivul prntru care au fost mai scumpe decat mizeriile americane cu mRNA).

Orban si-a asumat libertatea de a alege. ;D
« Last Edit: 25 November 2023, 14:01 by oldshooterman »
 

Offline Ciocanul

R.I.P. Liberalism
« Reply #8 on: 25 November 2023, 20:07 »
Da da, el nu sta capra, am mai auzit asta. :D Pe asta se bazeaza toata campania lui electorala. Adevarul e ca ungurii pot fi invinuiti de multe dar de inteligenta in nici un caz. De ani de zile ii duce cu zaharelul cu o mare cruciada ce el o poarta cu UE si cu Soros si cu extraterestrii. Si noi suntem tantalai dar niste tantalai pragmatici. Ungurii sunt pe aratura rau. Ultima data cand am fost in Ungaria zici ca eram in Vaslui cel putin in partea de granita.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
R.I.P. Liberalism
« Reply #9 on: 26 November 2023, 11:20 »
Daca aveti date despre cate vaccinuri s-au cumparat si de catre alte tari ca eu nu am nervi sa mai caut. S-au avut in vedere 4 miliarde de doze la nici un miliard cat e tot UE. Nu a fost chiar nejustificat comandat.



Intelege odata ca noi nu suntem Germania, UK sau Franta sa ne permitem 90 milioane de doze.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/romania-a-comandat-90-de-millioane-de-vaccinuri-si-a-folosit-doar-17-milioane-cum-motivau-citu-voiculescu-si-mihaila-achizitiile-2591975

90 milioane, doar 17 milioane folosite!!!! 

Cei responsabili trebuie sa plateasca prejudiciul adus statului roman si sa munceasca toata viata in folosul comunitatii!
Si de ce dracu sa cumperi 90 milioane de doze dintr-o data?

Cumparai 10 milioane in prima faza, vedeai daca se vaccineaza macar 5 milioane cu ambele doze.

Apoi mai cumparai inca 10 milioane daca vedeai ca exista cerere mare.

Nu se dorea, bagai restrictii si mai mari, amenzi si mai crescute, concedierea obligatorie a celor nevaccinati, interziceai accesul lor si in supermarkete.........mai cumparai inca 20 milioane.

Si era indeajuns!
Quote
Pandemia putea dura 4 ani si daca faceam mai multi dozele le terminam.

Daca era asa, trebuia implementata vacccinarea obligatorie cu concedieri, izolare in casa, amenzi mari.....si atunci justifica Citu cheltuielile mari facute pe 90 milioane de doze.

Quote
Mai dadeam si la moldoveni cateva milioane ca aia sunt rupti in cur.

Doar cateva sute de mii din alea 90 milioane cumparate!

https://romania.europalibera.org/a/dezghe%C8%9B-%C3%AEn-rela%C8%9Bia-rom%C3%A2nia---moldova-klaus-iohannis-%C8%99i-maia-sandu-anun%C8%9B%C4%83-un-nou-drum-%C3%AEn-rela%C8%9Biile-bilaterale/31024621.html
S-ar putea sa nu depaseasca nici 500,000
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/romania-trimite-alte-100-000-de-doze-de-vaccin-ca-ajutor-republicii-moldova.html


« Last Edit: 26 November 2023, 11:27 by peacemaker »
 

Online oldshooterman

R.I.P. Liberalism
« Reply #10 on: 26 November 2023, 14:52 »
Este topic dedicat vaccinurilor, continuati acolo.

Aici continuam cu "liberalismul" care pentru unii (cei putini dar super bogati si influenti) ar mai putea continua o vreme, iar pentru mase va ramane un vis umed in care se va gasi solutia pentru o vesnica si nelimitata crestere a veniturilor.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
R.I.P. Liberalism
« Reply #11 on: 30 November 2023, 03:57 »
Este topic dedicat vaccinurilor, continuati acolo.

Aici continuam cu "liberalismul" care pentru unii (cei putini dar super bogati si influenti) ar mai putea continua o vreme, iar pentru mase va ramane un vis umed in care se va gasi solutia pentru o vesnica si nelimitata crestere a veniturilor.

Îmi amintesc de prin 2019 că erau multe afișe electorale pentru alegerile europarlamentare de la PNL în care erau familii făcând grădinărit. În general, numai grădinărit și gospodărie cu materiale de la Hornbach și IKEA. Și Rareș Bogdan cap de afiș, atunci lumea încă îl știa ca prezentatorul nebun de la Realitatea. Noi l-am votat că era fain să experimentăm să avem un jurnalist în Parlamentul European. Chiar credeam că după sute de seri de înjurat Ponta și Dragnea, că o să facă ceva!
Asta promitea PNL! Să ne refacem noi țara! Prin muncă! Prin noi înșine!   
Mai era Iohannis cu „România Normală”. 
Și M**E PEEE-SEEE-DEEE la greu! Dragnea la pușcărie! Jos cu Dăncilă rază la pătrat
Așa că am votat PNL, Dragnea a ajuns la brutărie, Dăncilă la Bancă,  Iohannis, Orban, Hellvig și Rareș aveau toată puterea.

Ce am primit în schimb?

Momente de groază cu spitale înghesuite de pacienți morbizi de COVID și întreaga populație purtând măști. Cu incompetență crasă în splendoarea ei, generații de elevi compromise din cauza școlii online și șomaj la greu.
Asta în 2020.
Dar mi-a plăcut să fac masterul   (fără examene, doar eseuri), să am parte de Netflix & chill, pornhub free (lăbăreală), jocuri gratis de pe Epic/Steam,  videochat (iar lăbăreală), comenzi prin Glovo, EasyBox prin Emag,  Onlyfans (doar nu sunt nebun să dau bani pe lăbăreală când există pornhub),  distracție pe YouTube, bulăneală pe Whatsapp,  Ungurul Bulan/Doi Degeaba etc.  Pe plan personal n-a fost rău. Ședințele prin ZOOM și cursurile prin Google Teams mi se păreau cam enervante după câteva săptămâni,. 
Vulpița și Viorel a fost poate cel mai mare cancer al anului 2020, după alegerile Biden vs Trump din SUA.

Apoi, 2021-  măști, noujde milioane de vaccinuri pentru care o să plătească și strănepoții noștri,  spitale aglomerate,  străzi pline de aurolaci și cu**e, întoarcere la 1992-1995, că fix așa arăta Bucureștiul  după un an de Nicușor la primărie, invazie de ploșnițe, țânțari și gândaci, gunoaie prin sectorul 1, șobolani, vulpi, mistreți, urși etc. că deh, Clotilde. 
Orban bătându-se cu Cîțu în cele mai epice și costisitoare alegeri interne din istorie, ca până la urmă să nu câștige niciunul, în timp ce mureau 60,000 de români de la COVID prin spitale.
În toamna 2021, când era isteria cu certificatul verde și vaccinarea care era obligatorie, dar nu era obligatorie, ba că era eficientă, ba nu era eficientă, am crezut atunci că ne afundăm într-un evul mediu întunecat din care nu o să mai ieșim. 
USR plânge că nu poate guverna și își ia jucăriile și  pleacă de la guvernare după 9 luni, PNL se aliază cu UDMR și PEEEE-SEEE-DEEE.
Și dintr-o dată, m-am vaccinat și s-a terminat pandemia.
Pe plan personal, a fost mediocru, am detestat Binance (n-am scos decât 10 lei), dar am testat Geforce Now până să se termine criza cipurllor și să-mi iau placă video RTX.

2022- chiar dacă a început războiul din Ucraina, parcă a fost mai răsărit anul, tot datorită facilităților din partea sectorului privat și revenirii postpandemice.
Primul meu job în telemuncă - a fost fun cât a durat să lucrez de acasă.
Ciucă - bă, nu știu de ce, dar în comparație cu Orban și Cîțu și chiar Tăriceanu,  Ciucă cred că a fost cel mai bun premier liberal din istoria  României postdecembriste. Serios.
Omu n-a făcut nici bine, nici rău. Nu m-a deranjat.
Nici nu a făcut armata obligatorie.
Dar parcă România a arătat a țară europeană atunci. gagici frumoase și drăguțe venite din afară și bulăneală pe whatsapp,  curățenie, puteam în sfârșit să fac vacanțe prin Booking după doi ani de pandemie, mâncat la greu de la Tazz și Glovo, am început să folosesc Uber și Bolt, să circul și cu mașini electrice/hibride, să merg mai des la spectacole după doi ani de pandemie și stat în casă.
A fost poate primul an liberal decent. Și ultimul!   
Dar da, a fost stresant cu panica creată din Ucraina, dar lucrurile în țară mergeau ok, românii erau cuminți și mai muncitori. A fost poate cel mai bun an din 2007 încoace, și hai, 2014. Parcă mi-a plăcut să văd totuși multă solidaritate față de Ucraina. Zelenski nu era atunci un cretin să trimită soldați în misiuni sinucigașe. Era un EROU atunci! Slavă Ucraina și stegulețe galbene cu albastru peste tot. Străinii investeau și deschideau afaceri în România.    Sfântul Javelin și Himars-ul făceau treabă, preparând îngrășăminte din orci, nu? Până să ajungă să ceară tancuri și avioane, și apoi să .... steagul. 



2023 - cel mai nașpa și sărac an, mai rău ca 2021.
Pentru că a fost primul an  în care Ciolacu și PSD au preluat frâiele.
De când Ucraina a devenit ceva obișnuit, românii și-au luat-o iar în cap.
Și lumea a devenit mai rea, gagicile drăguțe au dispărut, au plecat din țară sau au devenit ale dracu.
După un an de telemuncă, m-au chemat să lucrez la sediu. Oribil!
Bucureștiul s-a umplut de profesori greviști,țărani, drogați, aurolaci și livratori indieni.
Răutate, birocrație și mizerie.
SCUMPIRI.
Vară secetoasă plină de incidente oribile cu azile, drogați, explozii, drone rusești, accidente etc.
Iar SCUMPIRI.
Scandaluri politice.
Am zis că au fost SCUMPIRI?




Post Merge: 30 November 2023, 04:30
2024? O să fie la fel de rău sau mai rău ca 2023 din cauza lui Ciolacu și scumpirilor.

Dincolo de potențiale proteste, să vedem cu ce voi vota.

Voi vota cu Netflix, mai puțin cu Disney, HBO, Amazon și cu CinemaCity,  voi vota cu YouTube și Google, cu Discord și cu WhatsApp, screw Telegram,  to hell with Binance,    screw Facebook/Instagram și Twitter....sau Meta și X....whatever,  voi vota cu Zoom, cu toate că îmi displăcea, dar parcă aș vrea întoarcerea la telemuncă, votez cu Steam că are acum toate jocurile de la Ubi, EA și Battle.net, votez cu Sony și PS5, votez cu Nvidia și Intel....screw AMD, votez cu EMAG și Easybox, votez cu , Glovo, Tazz, Bolt, Uber, screw taximetriștii  , screw Amazon că nu a venit în România.........votez cu Digi24, cu Reuters, Kyiv Independent și The Guardian ca cele mai bune surse de știri,  CNN și BBC cam meh,  to hell with Romania TV/Antena 3/Aleph/B1/Realitatea..............  votez cu pornhub, votez realdoll și producătorii de păpuși sexuale,  screw Onlyfans, fuck Nympho/Publi, probabil o să încerc să votez cu Tinder....anul viitor probabil o să votez și cu Apple că am tot votat cu Samsung de vreo două ori în ultimii patru ani, voi vota cu KFC, McDonald cu burgerii lui de pui delicioși, PizzaHut cam scumpă, Dristor cam meh,  screw Burger King, voi vota cu Mega Image, cu Carrefour, screw Kaufland și Lidl. Nu știu dacă o să votez cu trotinetele că mi-e prea lene, dar e bine că sunt mai multe biciclete.  Sper să apuc să votez și cu companiile care vor livra cu dronele. 


Adică, votez cu aplicațiile și cu companiile private pentru că ........ele mi-au adus adevăratul  LIBERALISM.
Ele mi-au făcut viața mai bună din 2020 până acum. 
Ele mi-au asigurat un stil de viață LIBERAL!


PNL și USR? Ducă-se după PDL! 

PNL mi-a promis în afișele din 2019 că o să fim popor de grădinari, gospodari și harnici ca-n reclamele de la Hornbach și IKEA.
Adică, știi, mai bine votez cu ele direct!
« Last Edit: 30 November 2023, 04:30 by peacemaker »
 

Online oldshooterman

R.I.P. Liberalism
« Reply #12 on: 30 November 2023, 13:51 »
2022- chiar dacă a început războiul din Ucraina, parcă a fost mai răsărit anul, tot datorită facilităților din partea sectorului privat și revenirii postpandemice.

A fost poate primul an liberal decent. Și ultimul!   
Dar da, a fost stresant cu panica creată din Ucraina, dar lucrurile în țară mergeau ok, românii erau cuminți și mai muncitori. A fost poate cel mai bun an din 2007 încoace, și hai, 2014.
Iluzie trecatoare pentru fazanii din toata tara care nu inteleg cum functioneaza economia.

Tot ce pare ca functioneaza si duce la cresterea veniturilor (in primul rand ale bugetarilor si pensionarilor fosti bugetari) s-a facut pe o datorie imensa, metode inflationiste si deficit comercial, care vor trebui decontate intr-un mod crunt. Si toate astea cu acordul tacit al liderilor UE care inchid ochii contra resurse care pleaca spre tarile care inceaca sa tina steagul sus.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
R.I.P. Liberalism
« Reply #13 on: 30 November 2023, 21:17 »
2022- chiar dacă a început războiul din Ucraina, parcă a fost mai răsărit anul, tot datorită facilităților din partea sectorului privat și revenirii postpandemice.

A fost poate primul an liberal decent. Și ultimul!   
Dar da, a fost stresant cu panica creată din Ucraina, dar lucrurile în țară mergeau ok, românii erau cuminți și mai muncitori. A fost poate cel mai bun an din 2007 încoace, și hai, 2014.
Iluzie trecatoare pentru fazanii din toata tara care nu inteleg cum functioneaza economia.

 s-a facut pe o datorie imensa, metode inflationiste si deficit comercial, care vor trebui decontate intr-un mod crunt. 

Mda, poate că asta explică niște chestii petrecute în 2022.

Și să înțeleg că 2023 e doar începutul.



« Last Edit: 30 November 2023, 21:20 by peacemaker »
 

Online oldshooterman

R.I.P. Liberalism
« Reply #14 on: 05 December 2023, 15:04 »
A inceput imediat dupa "revolutie", nu in 2023. Dezastrul nu evolueaza pe o formula liniara ci pe una accelerata. Prostiile facute de guvernanti in decursul timpului se cumuleaza iar efectele se amplifica.

Nu poate rezolva nimeni situatia din mai multe motive. 8)